Krydstogter i Rødehavet

Krydstogter i Rødehavet

Things to do - general

Krydstogt i Rødehavet

Egypten, Saudi Arabien og Jordan

Tag med på et helt unikt krydstogt i Rødehavet mellem Egypten, Saudi Arabien og Jordan, som en af de første nogensinde.

På et krydstogt i Rødehavet kommer du på en helt unik og ny rejse. Det er fornyeligt blevet muligt at besøge de historiske steder i Saudi Arabien. Nu kan du komme på krydstogt og besøge både Saudi Arabiens, Jordans og Egyptens helt centrale historiske seværdigheder, mens du sejler fra by til by på den luksuriøse krydstogtsbåd MSC Splendida.

Ombordstigning i Egypten

Krydstogtet starter i Egypten i enten Sokna, nær Kairo eller i Safaga, nær Hurghada.

I Egypten har du mulighed for at opleve de sagnomspundne pyramider i Giza og det nye museum med alle de vidunderlige gravskatte. Museet er lige bygget og er en arkitektonisk perle i sig selv.

Vil du gerne opleve Luxor har du mulighed for at vælge et par dage til her, så du kan opleve faraoernes grave i Kongernes Dal. Eller måske de imponerende templer, Karnak templet og Luxor templet. Der er masser at fordybe sig i, i verdens største udendørs museum.

Alle rejser inkluderer et 7 nætters krydstogt og skibet lægger til i havnebyerne Sokhna, Safaga, Aqaba, Jeddah og Yambo.

 

 

Fleksibilitet

Du kan benytte krydstogtet i Rødehavet som det er, eller du kan tillægge dage i f.eks. Kairo eller Luxor. Eller måske har du lyst til at kombinere krydstogtet med et afslappende ophold ved Røde Havet. Så kan du slappe af og lade alle oplevelser bundfælde sig.

Hos os kan vi tilpasse rejsen dine ønsker. Vi har stærke relationer til vores agenter på vores destinationer, så stort set alt kan lade sig gøre. Skriv en mail eller ring, hvis I har særlige ønsker.

Vi bruger normalt Egypt Air som flyselskab til denne rejse. De flyver direkte til Kairo fra København. Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre.

Visum

Du skal have visum for at rejse til Egypten, Jordan og til Saudi Arabien.

Alle tre destinationer kræver visum, men der skal dog ikke ansøges om godkendelse til visum på forhånd. Vi laver alt det forarbejde man kan og ved ankomst til destinationerne får du det udleveret/indsat i passet med hjælp fra vores kollegaer på destinationerne.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

Husk at dit pas skal være gyldig 6 måneder efter hjemkomst.

Vær opmærksom på, at du altid skal have billedlegitimation på dig, når du færdes uden for hotelområderne.

SprogDer tales engelsk på krydstogtskiber og blandt vores kollegaer på destinationerne.
Vaccinationer

Du skal være opmærksom på at der gælder forskellige regler for de forskellige lande når det kommer til Corona vaccinationer og -tests.

Ellers er der ikke krav om vaccinationer for at rejse ind i hverken Egypten, Jordan eller Saudi Arabien, men vi anbefaler altid at have stivkrampe og hepatitis vaccinationerne up to date.

 

Kultur og historie

Cairo – en pulserende storby

Cairo er den næststørste by på det afrikanske kontinent, og den er præget af en utrolig travlhed og dynamik. Nogle vil ligefrem sige, at der i Cairo hersker en form for organiseret kaos, særligt trafikalt, men byen har også ca. 20 millioner indbyggere. Gadelivet er meget livligt, og støjniveauet kan være lige så intenst, som det er dragende. Nogle hævder at Cairo er smukkest om natten, hvor lysene skinner om kap og kontrasterne ikke er så tydelige.

Og kontrasterne skinner i øjnene. Æselkærrer ruller forbi mellem de store moderne biler; landmanden sælger sine grøntsager ved siden af luksus hotellerne. Alt er at finde, og alle er velkomne.

De største seværdigheder

I Cairo finder I nogle af Egyptens største seværdigheder som Pyramiderne i Giza, Sfinksen, den old egyptiske by Memphis, Sakkara trinpyramiden og Det egyptiske Museum med bl.a. Tut Ank Amons grav skat. Men Cairo byder også på så meget andet. Af de moderne seværdigheder kan nævnes den farverige bazar Khan el Khalili og de store topmoderne shopping centre. I Cairo finer I i sandhed alt. Typisk vil de historiske seværdigheder være i fokus, men vi rådgiver gerne om de andre sidder af Cairo.

Det er selvfølgelig muligt at opleve Cairos seværdigheder på egen hånd. Men hvis I melder jer på en af vore ture eller vælger udflugtsprogrammet. Så har I en professionel egyptolog uddannet engelsk talende guide der forklare om Egyptens historie og detaljer om templerne undervejs. Guiden sørger selvfølgelig også for de praktiske elementer som transport og billetkøb. Nogle af vores afgange har dansk talende rejseleder. Det er desværre ikke tilladt for de dansk talende rejseledere at guide ved seværdighederne, men de giver en grundig forklaring i bussen undervejs eller foran indgangen til seværdigheden.

 

Havneby i Jordan - Aqaba

Krydstogtet fortsætter til Aqaba i Jordan, hvor du har mulighed for at opleve Aqaba og Petra. Byen kaldes også den rosen-røde by og her kan man gå gennem den 400m lang snoede kløft, Siqen. Kløften har tydelige præg fra Nabatæerne og grækerne der byggede templer og grave i kløften. Petra var en del af karavanernes rute fra det sydlige Arabien til Petra, Damaskus, Gaza og Egypten. Når man går gennem “siq’en”, bliver man mødt af det storstående “the treasury” skatkammeret, der er den mest berømte seværdighed i Jordan. Man kan sagtens bruge flere timer på at udforske kløften og se templer, grave og meget andet.

I Aqaba har du muighed for at bade og dykke blandt farverige fisk. Holder du dig helst i vandkanten kan du enten slappe af på standen eller ved poolen. Vil du hellere under vandet kan du dykke med flaske eller snorkle.

Havnebyer i Saudi Arabien - Jeddah og Yanbu

Jeddah

Krydstogtet forsætter til Jeddah i det hidtil uudforskede Saudi Arabien. Her er fornyeligt åbnet for turisme, men det bliver det bestemt ikke mindre spændende af. Jeddah er en pulserende by, der blander historie og modernitet. I den røde Saudi Arbiske ørken fortsætter de tydelige præg fra Nabatæerne. Helt tydeligt er det at se i de unikke UNESCOs verdensarvssteder i det historiske AlUla. Her findes der templer og grave meget lig, hvad der findes i Jordan.

Jeddah ligger med en smuk udsigt over Rødehavet og er en UNESCO verdensarv by og kunsthovedstad i Saudi-Arabien.

Denne travle metropol, byder på et stort udvalg af steder at besøge, fra den berømte flydende Al Rahma-moske, som er bygget direkte på vandet, til New Jeddah Corniche, der tilbyder en strandpromenade og smuk havudsigt, hvor du endda kan fange solnedgangen.

Al Balad, den gamle bydel i Jeddah, daterer sig tilbage til det 7. århundrede, kan prale af smukke bygninger og en gammel souk, som er et must-see. Det er også et af UNESCOs kulturarvssteder, beliggende i Saudi-Arabien.

For arkitekturinteresserede er King Fahad's Fountain den højeste af sin slags, og Jeddah Tower under opførelse (tidligere kendt som Kingdom Tower) skal blive verdens første 1 kilometer høje bygning.

En havneby med en lang historie, Jeddah er en af ​​de største byer i Gulf Cooperation Council. Gennem sin historie har det været det første stop for mange pilgrimme, der kommer ind i Mekka, hvilket har ført til, at det er blevet den mest forskelligartede by i landet.

I de senere år er den blevet Saudi-Arabiens kunsthovedstad, samtidig med at den byder på nogle af de bedste kystoplevelser i landet. Den gamle bydel, "Al Balad", er også et af de bedste eksempler på traditionel by, der bor i landet. Jeddahs folk, der kommer, er meget afslappede og imødekommende.

Jeddahs kultur

Jeddah er det perfekte sted at opdage den rige og pulserende kultur i Saudi-Arabien. Din 4-timers opdagelse til landets næststørste by er en unik sanseoplevelse og en rejse gennem århundreders kultur og traditioner. Opfattet som de mest liberale byer i Saudi-Arabien, vil du blive fascineret ikke kun af dens arkitektoniske skønhed, men også af dens farverige kunstværker og orientalske dufte.

En kort køretur langs cornichen efterfølges af en guidet gåtur gennem gaderne i den gamle bydel, Al Balad, en UNESCO's kulturarvssted med dens mange gader og skjulte juveler. Al Balad, der blev grundlagt i det 7. århundrede, var byens kerne, indtil lokalbefolkningen begyndte at flytte til andre distrikter i byen på grund af væksten i Jeddahs rigdom. Det er i dette distrikt, du vil opdage de berømte historiske paladser, hvoraf nogle er mere end 400 år gamle og ligner yemenitiske huse.

Du vil have en chance for at besøge et af de gamle huse, Salloum House eller Ba'eshen House, og opleve velkomsten af ​​lokal gæstfrihed med en godbid af dadler og arabisk kaffe. Nyd lidt tid på at udforske det gamle marked med dets udvalg af tøj og tekstiler, og stop for en ekstern udsigt over Beit Nassif, et andet historisk hus, hvis 106 værelser er udsmykket med beundringsværdige kunstværker og traditionelle møbler.

 

Yanbu

Køl af i Yanbu, en smuk destination omgivet af ørken, uberørte hvide sandstrande, private strande og fantastiske dykkersteder.

I Yanbu al Bahr finder du den åbne ørken, der rører det blå vand. Old Yanbu daterer sig 2500 år tilbage og byder på en af ​​de ældste souks, hvor handlende plejede at komme fra steder så langt som fra Afrika for at sælge deres varer.

Opdelt i tre administrationer er Yanbu en af ​​de førende bade-destinationer i Saudi-Arabien. I øst er der Yanbu AlNakhl, grundlagt for mere end to tusinde år siden og oversået med landsbyer.
I syd er der Yanbu AlSinaiyah, det industrielle og statslige centrum i regionen. Til sidst er der Yanbu AlBahr, hvor størstedelen af ​​kystaktiviteterne er tilgængelige. Dette er udgangspunktet for mange dykkereventyr på dit Rødehavskrydstogt, hvor du kan nyde det rige koral- og havliv ud for kysten.

Befolkningen i Yanbu er kendt for deres musikalske bedrifter og er lokale eksperter i Takht- og Sesameh-instrumenterne. Gå ikke glip af muligheden for at opdage Mellemøsten ombord på et MSC-krydstogt rundt om Det Røde Hav.

 

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Jeddah

Jeddah

Krydstogter i Rødehavet
Jeddah Krydstogtet forsætter til Jeddah i det hidtil uudforskede Saudi Arabien. Her er fornyeligt åb Mere info
Krydstogt i Rødehavet

Krydstogt i Rødehavet

Krydstogt i Rødehavet Egypten, Saudi Arabien og Jordan Tag med på et helt unikt krydstogt i Rødehave Mere info