General

12 dage/11 nætter ⇒ 2 nætter på Meridian Pyramids Cairo – 2 nætter på Mövenpick Elephantine Island Resort Aswan – 3 nætter på SS Sudan – 4 nætter på Maritime Joile Ville Kings Island Luxor

Rejs i luksus og oplev højdepunkterne blandt Nildalens seværdigheder

Vi tilbringer dagene i Cairo på det luksuriøse Meridian Pyramids hotel, der ligger for forden af de prægtige pyramider i Giza. Vi tilbringer dagene med besøg til pyramider i Giza og Det Egyptiske Museum, hvor Tut Ankamons gravskat er udstillet. den farvestrålende basar Khan el-Khalili og spiser frokost på en af de lokale restauranter.

Vi flyver til Aswan og tilbringer et par nætter på det moderne Mövenpick hotel, som ligger midt i Nilen og har udsigt fra tårnet overhele Aswan by, floddalen og den smukke ørken.

Vi spiser middag en af dagene på det fantastiske Hotel Old Cataract. Hotellet, som blev bygget som palads til Kong Farouk, og har gennem årenes løb været ramme for mange store personligheder. Fra Agata Christie skrev sin roman ”Døden på Nilen”, til nu hvor diverse statsoverhoveder og skuespillere jævnligt bor på hotellet. Middagen spises i Restaurant 1902, som stadig emmer af orientalsk luksus. De sidste timer af eftermiddagen inden middagen, er givet godt ud ved at nyde eftermiddagsteen på hotellets terrasse med solnedgangen som baggrund.

Vi tager til Philae Templet, et af de mindre templer, der er dedikeret til kærlighedsgudinden Isis og vi ser den ufuldendte obelisk, der stadig ligger halvt udhugget af klippen.

Når man er i Aswan kommer man ikke uden om de old-egyptiske sejlbåde, feluccaerne. Vi tager på en dejlig afslappende sejltur med felucca og mærker hvordan det er at være helt tæt på Nilen, mens vi vugger stille afsted, krydsende på sejl over den store flod.

Efter at have nydt den afslappede atmosfære i Aswan sejler vi mod Luxor med den ældste båd på Nilen, hjuldamperen S/S Sudan. Dette skib var oprindeligt en gave til Kong Faruk i 1885 har haft mange prominente gæster ombord i løbet af årene. Minderne om de rejsende fra Belle Epoque lever stadig og man forventer næsten at møde Hercule Poirot, som Agatha Christie skrev sine krimier om, når man spadserer langs de brede korridorer på dækket. Her kan man nemt forestille sig raffinerede damer med parasoller og datidens arkæologer på deres gåture. I fodsporene på Champollion eller Carter, ser vi frem til at opdage de magiske steder, der vil vente på vores rejse langs Nilen.

Krydstogtet ender i Luxor og her tilbringer vi de sidste nætter på det luksuriøse Old Winter Palace, bygget i 1886. Hotellet ligger på Luxors nilcornich ikke langt fra de old-egyptiske templer og er omgivet af tropiske haver,. Også dette hotel er et yndet tilholdssted for både kongelige og andre statsoverhoveder samt mange andre berømtheder. Luxor bliver kaldt ”Verdens største udendørs museum” og vi skal selvfølgelig besøge både Kongernes dal på vestsiden af Nilen, den kvindelige farao Hatshepsuts døde tempel samt de imponerende Memnon-kolosser. I Luxor ligger også det kæmpe Karnak Tempel. Det skal vi naturligvis også besøge. Her findes stadig farver fra en svunden tid på loftet i de kæmpemæssige søjlegange. Man kan ikke andet en at blive betaget!

Krydstogtet ender i Luxor og her tilbringer vi de sidste nætter på det lækre Maritime Jolie Ville Crocodille Island Resort. Hotellet ligger på lille ø ca. 10 min fra Luxor centrum, ikke langt fra de old-egyptiske templer. Hotellets værelser ligger i små klynger og er omgivet af skønne parklignende haver.

Luxor bliver kaldt ”Verdens største udendørs museum” og vi skal selvfølgelig besøge både Kongernes dal på vestsiden af Nilen, den kvindelige farao Hatshepsuts døde tempel samt de imponerende Memnon-kolosser. I Luxor ligger også det kæmpe Karnak Tempel. Det skal vi naturligvis også besøge. Her findes stadig farver fra en svunden tid på loftet i de kæmpemæssige søjlegange. Man kan ikke andet en at blive betaget!

Vores erfarne lokale guider er uddannet egyptologer og er har virkelig en stor viden at trække på. De ved ikke kun det man lige ser men har en meget dybdegående viden, både indenfor det old-egyptiske og arkæologiske, men også om de lokale forhold. Også vores danske guider som bor i Egypten er meget velbevandret i viden om det daglige liv og de historiske steder i Egypten.

Dagsprogram

1. dag

I flyver fra Kbh. kl. 14.45 og ankommer til Cairo kl. 20.15. En repræsentant fra Younes Rejser møder jer i Cairo lufthavn. Han hjælper med bagagen og assisterer jer til hotellet i Cairo.

 

2. dag

Efter morgenmaden på hotellet bliver I hentet af guiden og I tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza. Her bruger I et par timer, kører til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat. I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs når det passer. Til sidst kører I til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting. Efter udflugten bliver I kørt tilbage til hotellet.

 

3. dag

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og tager indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en repræsentant som følger jer videre til hotellet og hjælper med at tjekke ind.

Der er herefter tid til at nyde hotellets pool.

Om eftermiddagen bliver I hentet ved hotellets færge og vi kører til Old Cataract for at drikke eftermiddags te på terrassen og derefter spise middag I hotellets restaurant.

 

4. dag
Om morgenen er der udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet. Udflugten vare til ca. frokost.

Eftermiddagen er til fri disposition.

 

5. dag
Vi tjekker ud fra hotellet efter morgenmaden og kører til skibet for at tjekke ind.

Vi spiser frokost på skibet.

Om eftermiddagen tager vi på sejltur med en traditionel sejlbåd, en felucca. Turen varer til lige efter solnedgang.

Vi kører tilbage til krydstogtskibet og nyder middagen om bord,

 

6. dag

Tidlig morgen sejler vi fra Aswan mod Kom Ombo. Når vi er fremme i Kom Ombo lægger skibet til og vi besøger Kom Ombo Templet. Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Herefter sejler vi videre mod Edfu hvor skibet lægger til.

Vi sejler videre mod Esna hvor vi lægger til for natten.

Vi spiser middag på skibet.

 

7. dag

Vi sejler gennem slusen i Esna og når den er passeret sejles videre mod Luxor, som vi når lige omkring frokost tid.

Eftermiddagen er til fri disposition

Om aftenen er der mulighed for valgfri ture hvor I kan se det fantastiske lyd og lys show i Karnak templet eller komme på aften besøg i Luxor templet.

 

8. dag

Næste morgen tjekker vi ud fra båden. Vi tager tidligt afsted for at et besøge Vestbredden, hvor I Kongernes dal med de meget smukke og velholdte kongegrave ligger, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne.

Efter besøget kører vi til hotellet hvor vi tjekker ind.

Eftermiddagen er til fri disposition.
9. dag

Efter morgenmaden på hotellet er der udflugt til fantastiske Karnak tempel med sine imponerende søjlegange og Luxor templet, hvor der oprindeligt stod to obelisker, den ene er nu på Place de Concorde i Paris. Det er muligt for de morgenfriske, at tage på en valgfri tur med luftballon over Kongernes Dal. Her flyves afsted samtidig med solens første stråler rammer dalen og det er en helt utrolig smuk og enestående oplevelse.

 

10. og 11. - dag

Dagene er til fri disposition og kan blandt andet bruges i Luxor, hvor det er muligt at udforske byens mange arkæologiske udgravninger. Det er ikke uden grund at Luxor bliver kaldt "verdens største udendørs museum".
12. dag

Der er tjek ud tidligt efter morgenmaden og der køres til lufthavnen i Luxor for at flyve til Cairo lufthavn. Herfra tages flyet videre til København.
Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet.

Pris og tillæg

Pris pr. person: 19850,-kr

Inklusiv

 • Internationale flybilletter direkte fra Kbh. til Cairo tur/retur inkl. mad på flyet og 23kg indtjekket bagage samt 8kg håndbagage
 • Indenrigs flybilletter Cairo-Aswan, Luxor-Cairo
 • Visum
 • 2 nætter på Meridian Pyramids Cairo inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Mövenpick Elephantine Island Resort Aswan inkl. morgenmad
 • Eftermiddagste og middag på restaurant 1902, Hotel Old Cataract
 • 3 nætter på SS Sudan inkl. helpension
 • 4 nætter på Maritime Joile Ville Kings Island Luxor inkl. morgenmad
 • Alle transfers inkl. assistance og mineralvand
 • Drikkepenge på til kuffertbærer på hoteller og til chauffører.
 • Udflugter inkl. egyptologisk uddannet guide:
  • Cairo: Pyramiderne og Sfinksen i Giza, samt det Egyptiske museum inkl. frokostAswan: Philae templet, Den ufuldendte Obelisk
  • Undervejs på krydstogtet: Kom Ombo Templet
  • Luxor: Kongernes dal, Hatshepsut templet og Memnon kolosserne samt Karnak temple

 

Kort