General

12 nætter/13 dage ⇒ 2 nætter i Aswan – 3 nætters cruise – 2 nætter i Luxor – 3 nætters ørken safari – 2 nætter i Cairo

inkl. seværdigheder

Hvis du vil helt tæt på naturen i Egypten, så skal du prøve denne eventyrrejse. Her kommer du til at opleve Nilen på helt klods hold, når feluccaen krydser på Nilen på sit store smukke hvide sejl, uden motor og kun ved hjælp af naturens kræfter. Du glemmer alt om tid og sted og man kan ikke andet end blive forført til en svunden epoke med faraoer og alle gudernes historier.

Rejsen fortsætter gennem oaserne i ørkenen med de fodige palmelunde og helt fantastisk smukke formationer af klipper og krystaller. Sandbankerne ligger som bølger med deres rødlige skær der skifter farve  takt med solens rejse over himlen. Og når mørket har lagt sig efter en farvestrålende solnedgang, synes stjernerne så mange og så tætte, at man næsten kan række ud og plukke af dem.
2 nætter i Aswan 5 stjernet hotel med morgenmad

3 nætter i felucca eller på 5 * krydstogtskib (fuldpension)
2 nætter i Luxor 5 * hotel med morgenmad
3 nætters ørken safari inkl. Den Hvide Ørken (fuldpension)
2 nætter i Cairo 5 * hotel med morgenmad
Rejsen inkluderer:
Internationale flybilletter CPH-CAI-CPH
Indenrigs flybilletter
Alle transfers
Udflugter i Cairo, Luxor, Aswan og safari inkl. egyptologisk uddannet guide
Hotelophold med morgenmad
Ophold på felucca eller krydstogtbåd med fuldpension
Drikkepenge på hoteller og for chauffører.
4×4 bil i ørkenen
Kamel tur

Dagsprogram

1. dag

Vi flyver fra København med ankomst til Cairo lufthavn og derfra videre til Aswan lufthavn, hvorfra vi kører til 5-stjernet hotel og tjekker ind.

2. dag

Vi tilbringer dagen i Aswan. Der er halvdagstur til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet.

3.-5.dag

Vi tjekker ind på Nilkrydsskibet omkring frokosttid. Om formiddagen er der mulighed for at besøge Ramses II's Tempel i Abu Simbel.

Vi tilbringer de følgende dage på Nilkrydsskibet, hvor vi undervejs gør holdt i Edfu og Kom Ombo. Vi besøger det berømte tempel i Kom Ombo, et dobbelttemplet, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek.

Vi fortsætter mod Edfu hvor vi overnatter.

For felucca-krydstogtet:
Feluccaen fortsætter så langt det er muligt i forhold til vind og vejr og overnatter der.

6. dag

Skibet ankommer til Luxor, og vi tjekker ud om morgenen. Derefter er det tid til en tur til vestbredden med Kongernes Dal, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne. Efter turen tjekker vi ind på hotellet i Luxor. Om aftenen er der mulighed for at se lyd og lys show i Karnak templet eller bare at udforske på byen.

For felucca-krydstogtet:
Når krydstogtet ender bliver vi hentet i og kørt resten af vejen til Luxor i minibus. Derefter er det tid til en tur til vestbredden med Kongernes Dal, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne. Efter turen tjekker vi ind på hotellet i Luxor. Om aftenen er der mulighed for at se lyd og lys show i Karnak templet eller bare at udforske på byen.

 

7. dag

Om formiddagen går turen til seværdighederne Karnak templet og Luxor templet. Der er mulighed for at tilbringe resten af dagen på egen hånd eller at besøge Luxor museet.

Efter tjek ud fra hotellet kører vi til den første oase, El Kharga, som ligger ca. 320 kilometer fra Luxor. Oasen ligger som en smuk grøn ø midt i det gyldne sandlandskab. Her besøger vi blandt andet de gamle koptiske grave, Bagawat, som kan dateres tilbage til den tidlige kristne periode. På nogle af væggene kan vi se meget interessante farvelagte malerier af religiøse scenerier som Exodus, Adam og Eva, forskellige profeter, Engle, Jomfru Maria og Jesus.

Vi besøger også Hebes templet, som er opført til tilbedelse af triaden af Thebern Amon, Mut og Khonso. Vi spiser frokost under vejs.
Vi tjekker ind på hotel i El Kharga efter besøgene. Derefter er der mulighed for at se byen i oasen, spise på en lokal restaurant og nyde stemningen på en café.

8. dag

Efter morgenmaden kører vi fra El Kharga videre til Dahkla oasen, som ligger ca. 200 kilometer længere nordvest inde i Sahara.
Dakhla ligger omgivet af lyserøde klipper. Oasen er opdyrket og betragtes som en af de smukkeste i Egypten. Marker og haver er primært opdyrket med morbær træer, dadelpalmer, figner og citrus træer. Vi besøger nogle af de mange seværdigheder i Dahkla. Blandt andet de smukke varme kilder, hvori du kan bade samt en islamisk oldtidslandsby. Her finder vi smukke gamle huse med smalle korridorer og rum med gamle religiøse inskriptioner over døråbningerne, en gammel mel-mølle og en oliven presse.
Her kan du virkelig gå rundt og tænke dig tilbage til, hvordan
livet har været for egypterne i en svunden tid.

Undervejs på turen spiser vi frokost.

Vi overnatter på El Dohous Vilage, hvor der vil være beduin middag om aftenen og hygge omkring bålet. Her får du mulighed for at ryge vandpibe (shisha) og drikke sød te. Om aftenen kan du også prøve at bade i de varme kilder og nyde den storslåede stjernehimmel.

9. dag
Dagen efter oplever du på tæt hold, hvordan det er at leve som beduin, for vi rider på kamel i ørkenen i et par timer. Herefter tjekker vi ud fra hotellet og turen går videre gennem det gyldne ørkensand til Den hvide Ørken.

Området mellem El-Farafa og Bahariyya oaserne ligger ca. 350 kilometer fra Dahkla. På vej til Den hvide Ørken besøger vi El Mezawakka gravene. Her spiser vi frokost.

Herefter går turen videre ind i Den hvide Ørken og områderne "champignon området" og "telt området", som har fået deres navne efter deres form. Om aftenen slår vi igen lejr overnatter.

10. dag

Om morgenen kan du nyde en storslået solopgang, og efter morgenmaden kører vi i 4-hjulstrukken bil ind i ørkenens sand i ca. 2 timer. Det er et imponerende syn med sand i formationer
som havet. Vi kører nærmest som på bølger. 
Turen ender ved Krystalbjerget, som står med alle sine blinkende krystaller midt i ørkenen.
Vi kører videre til El Bahariyya hvor vi spiser frokost, inden vi begiver os direkte til Cairo – ca. 350 kilometer – hvor vi tjekker ind på 5-stjernet hotel.

11. dag

Efter morgenmaden er der tur til Pyramiderne og sfinksen i Giza. Vi spiser frokost og derefter besøger vi Det egyptiske Museum og den farvestrålende basar Khan el-Khalili.

12. dag

Om morgenen tjekker vi ud og kører direkte til lufthavnen i Cairo, hvorfra vi flyver tilbage til København.

Pris og tillæg

Priserne inkluderer:

 • 2 nætter i Aswan 5 stjernet hotel inkl. morgenmad
 • 3 nætter i felucca eller på 5 * krydstogtskib (fuldpension)
 • 2 nætter i Luxor 5 * hotel inkl. morgenmad
 • 3 nætters ørken safari inkl. Den Hvide Ørken (fuldpension)
 • 2 nætter i Cairo 5 * hotel inkl. morgenmad
 • Internationale flybilletter CPH-CAI-CPH
 • Indenrigs flybilletter
 • Alle transfers
 • Udflugter i Cairo, Luxor, Aswan og safari inkl. egyptologisk uddannet guide
 • Hotelophold med morgenmad
 • Ophold på felucca eller krydstogtbåd med fuldpension
 • Drikkepenge på hoteller og for chauffører
 • 4x4 bil i ørkenen
 • Kamel tur
 Program Vinter

1.okt - 30.apr

fra kr.

 Sommer

1.maj -
30.sep

fra kr.

 Tillæg for påske/jul/skoleferie Børn op til 12 år Vinter/sommer

fra kr.

Enkeltværelse tillæg
med felucca  11.495 9.995 +1.995 5.750/5.695 kr.1.900,-
med 5-stjernet krydstogtskib 11.895 9.995 +1.995 5.950/5.895 kr. 2.200,-

Hoteller

2 nætter i Aswan 5 stjernet hotel inkl. morgenmad
3 nætter i felucca eller på 5 * krydstogtskib (fuldpension)
2 nætter i Luxor 5 * hotel inkl. morgenmad
3 nætters ørken safari inkl. Den Hvide Ørken (fuldpension)
2 nætter i Cairo 5 * hotel inkl. morgenmad

Kort