General

Imperial Cities rundrejse

Oplev Imperial Cities og rejs gennem fortryllende Marokko på en uges rundrejse, som bringer jer på en autentisk orientalsk historie gennem de natursmukke Atlasbjerge, til magiske byer og velbevaret levn fra fortiden.

På rejsen besøger I flere af landets spændende, eksotiske og historiske byer, herunder Marrakech, Casablanca, Fez, Rabat og Meknes. Undervejs overnatter I på 4 og 3-stjernet hoteller, hvor morgenmad og middag er inkluderet.

Rejsens indhold

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nat i Beni Mellal – 2 nætter i Fez – 1 nat i Meknes – 1 nat i Casablanca – 2 nætter i Marrakesh

Rejsen er pr. person (ved min 2 personer) og inkluderer følgende:

 • Fly fra København – Marrakesh t/r
 • 1 stk indtjekket bagage og 8 kg. håndbagage.
 • 7 overnatninger på 4 og 3-stjernet hoteller, herunder
  • 1 nat i Beni Melal
  • 2 nætter i Fez
  • 1 nat i Meknes
  • 1 nat i Casablanca
  • 2 nætter i Marrakesh.
 • Middag og morgenmad alle dage.
 • Entré til monumenter der besøges undervejs.
 • Al transport på rundrejsen (minibus eller bus)

Engelsktalende guide ved min. 2 personer

 

Flyforbindelser

På denne rejse vi typisk Norwegian, afhængig af rejsetidspunktet.

Men vi kan også bruge for eksempel TAP Portugal eller Air France.

Passer det dig bedre at rejse den anden vej rundt i Marokko? Så se vores program Imperial Cities Rundrejse som starter i Casablanca

 

Vi vil med – hvad gør vi?

For at booke din ferie i Marokko skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dkmed programnavn, afrejsedato, alle rejsedeltageres navne, som de står i passene, adresse og telefonnummer samt hvilke tillæg I ønsker.

Du er selvfølgelig velkommen til at ringe til os, hvis du mere information om rejsen og mulighederne.

Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre.

Dagsprogram

Dag 1 - Marrakech / Ouzoud / Benimellal

Efter ankomst til Marrakech kører I til Cascades d’Ouzoud, de fantastiske vandfald der ligger for foden af Atlas bjergene. Ouzoud er en af de mest bemærkelsesværdige naturlige attraktioner i Atlas bjergene. De er opdelt i to 150 meter høje niveauer og ligger i fantastisk naturlig skønhed. Foran det magiske landskab, er det muligt at spise frokost i en af de lokale restauranter. Der vil være tid til at gå en tur i området. Herefter køres til byen Beni Mellal, hvor I spiser middag og overnatter.

Dag 2 - Beni Mellal / Fez (485 km)

I kører mod Fez gennem Atlasbjergene, med de stærke farver, klipper formet af erosionen, tætte skove af mørke cedertræer med smukt formede og til tider imponerende størrelse. I kører gennem Berber landsby Azrou, beliggende i 1200 m højde, et lille resort, der overrasker med sit europæiske look. Her ses stejle overdækkede hytter spredt i de grønne omgivelser. Ved ankomst til Fes tjekkes I ind på hotellet, hvor I bliver de næste 2 nætter.

Dag 3 - Fez

Efter morgenmaden kommer I på heldagstur til Fez - en af de ældste regeringsbyer, grundlagt omkring 790 af Idriss d. 1. Byen der i mange århundreder var politisk og intellektuel kapital i Marokko, var blevet et center for møder og udvekslinger. Det forlyder, at Pave Sylvester II 999-1003, i sin ungdom, opholdte sig der for at studere, hvorefter han introducerede arabertal til Europa.

Medinaen i Fez (den gamle bydel), er en af de smukkeste i verden og fredet af UNESCO Mondal. Her kan man hele tiden gå på opdagelse og blive konstant forundret over hvad man finder kulturskatte og håndværk.

Fez har bevaret sine mange levn fra fortiden: moskéen og universitet Karaouine, den største i Marokko, den andalusiske moské, Fountain Nejjarine Zaouia Moulay Idriss, medinaenog basarerne. I tjekker ind på hotellet, hvor vi spiser middag og overnatter.

Dag 4 - Fez / Volubilis / Meknes (80 km)

Efter morgenmaden kører I til Volubilis, med sine romerske ruiner. Navnet på Volubilis stammer fra byens berbiske navn Walili, hvilket betyder Morning Glory, som blomsten af samme navn. Byen var handelsby for olivenolie og der er fundet utallige olie-pressere i ruinerne.

I kører herefter til Meknes og besøger den gamle hovedstad Moulay Ismael. Her findes de monumentale porte Bab El Khemis, Bab Mansour El Hedim, Moulay Ismailsmausoleum. I spiser middag og overnatter i Meknes.

Dag 5 - Meknes / Rabat / Casablanca (200 km)

Efter morgenmaden kører I videre til Rabat, den administrative hovedstad i landet. I besøger Hassan Tower, som er indrettet på forskellig vis fra hver side. Herefter besøger I Hans Majestæt Mohammed Vsmausoleum, et symbol på national uafhængighed, og som blev restaureret i 1956. Det er beliggende i Hassan moskeens storslåede omgivelser, opført i arabisk-muslimsk stil, omgivet af Oudayashaven, en oase af fred og skønhed.

I fortsætter til Casablanca, den økonomiske kapital, og I kommer på en byrundtur, hvor I ser byens styrker: Place Mohammed V og FNsrolle. I spiser middag og overnatter på hotellet.

Dag 6 - Casablanca / Marrakech (240 km)

Efter morgenmaden på hotellet, og et besøg ved Hassan II Moskeen (mulighed for at besøge moskeen indenfor, ikke inkl.), kører I til Marrakech. Eftermiddaggen er fri til et besøg i byen. Middag i en marokkansk restaurant og overnatning på hotellet.

Dag 7 - Marrakech

Efter morgenmaden tager I på rundtur i Marrakech, den sydlige hovedstad, der ligger ved korsvejen til ørkenen, bjergene og Atlantens sletter. Den røde by og dens atmosfære, er nok til at forføre de mest krævende. Medinaen dækker et areal på 600 hektar, og er en af de største medinaer i Marokko samt mest befolkede i Nordafrika.

Den berømte bymur omkring den gamle by i Marrakech, har undergået væsentlige ændringer på for godt befindende af de skiftende dynastier. Således har der været gentagne gange slået nye by-porte i (Bab på arabisk). I dag er højden af væggene mellem 8 og 10 meter, og de dækker samlet en distance på over 19 km.

I besøger Koutoubia minareten udefra, som stammer fra det tolvte århundrede og som er et symbol på byen. I besøger også Saadians grave, der stammer fra begyndelsen af det fjortende århundrede, iBahia paladset samt Djema'a El - Fna Pladsen, der ligger i hjertet af Marrakech. Fna Pladsen vrimler med akrobater, slangetæmmere og er indgang til labyrinten af gyder, der danner basarerne. Her kan I slentre gennem basarerne, som er en permanent udstilling, blandet af farver, dufte og lyde. Middag og overnatning på hotellet.

Dag 8 - Marrakech / Afrejse

I kører til lufthavnen for at flyve hjem.

Pris og tillæg

Prisen er pr. person (ved min 2 personer) og inkluderer følgende:

 • Fly fra København - Marrakesh t/r
 • 1 stk indtjekket bagage og 8 kg. håndbagage.
 • 7 overnatninger på 4-stjernede hoteller, herunder
  • 1 nat i Beni Melal
  • 2 nætter i Fez
  • 1 nat i Meknes
  • 1 nat i Casablanca
  • 2 nætter i Marrakesh.
 • Middag og morgenmad alle dage.
 • Entré til monumenter der besøges undervejs.
 • Al transport på rundrejsen (minibus eller bus)

Engelsktalende guide ved min. 2 personer.

 Vinter

 01.10.-30.04.

Sommer

 01.05.-30.09.

 Tillæg påske/

jul/skoleferier 

 Børn

Vinter/sommer 

Enkeltværelsestillæg
 kr. 10.995  kr. 9.295  + kr. 2.000  kr. 9.950/7.950 + kr. 2.200

Tillæg:
Mulighed for at tilkøbe 7 x frokost for i alt kr. 700,- pr. person.

 

Pris for baby

Pris for børn under 2 år kr. 550,-.

Vi vil med – hvad gør vi?

For at booke din ferie i Marokko skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dkmed programnavn, afrejsedato, alle rejsedeltageres navne, som de står i passene, adresse og telefonnummer samt hvilke tillæg I ønsker.

Du er selvfølgelig velkommen til at ringe til os, hvis du mere information om rejsen og mulighederne.

Vi bruger normalt Norwegian som flyselskab til denne rejse. De flyver direkte til Marrakesh fra København, og vi inkluderer bagage i biletten. Er det ikke muligt at booke Norwegian, booker vi den bedst mulige alternative forbindelse.

Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre.

Hoteller

Beni Mellal

Hotel Ouzoud eller lignende inkl. morgenmad og middag.

Fez

Hotel Al Mounia, Hotel Fes Inn eller lignende inkl. morgenmad og middag.

Meknes

Hotel Rif eller lignende inkl. morgenmad

Casablanca

Hotel Kenzi Basma eller 4* Hotel Zenith 4 inkl. morgenmad og middag

Marrakech

Marrakech Tichka el Salam Hotel eller 4* Imperial Plaza inkl. morgenmad og middag.

 

Det er muligt at udskifte nogle eller alle hoteller ud med riads, de gamle klassiske gårdhuse. Kontakt os for mulighed og pris.

Kort