General

7 dage/6 nætter ⇒ 2 nætter i Amman – 2 nætter i Petra – 2 nætter i Amman

På denne tur ser du alle de klassiske seværdigheder i Jordan. Du kan blandt andet se de facinerende ørkenlandskaber i Wadi Rum, besøge det terapeutiske Døde Hav og Nebo bjerget hvor Moses kiggede på det forjættede land. Du har også mulighed for at gå gennem kløften op til Petras røde klippetempel samt at besøge templet som er Jordans juvel og et af verdens 7 vidundere. Der vil være god tid til at udforske Amman og der er mulighed for at tage på tur til Jerusalem.

Denne tur er tilrettelagt så udflugterne bliver gennemført ved opsamling af forskellige rejsende. Dvs. bussen kører forbi de forskellige hoteller og samler gæsterne op. Derfor kan vi ikke garantere hvor mange der vil være med på udflugterne.

Det er ikke muligt at ændre på rækkefølgen i dagene i programmet, men du kan tillægge ekstra dage enten før eller efter dette program. Ønsker du at tilpasse din rejse præcis til dig efter dine ønsker kan du kigge i vores øvrige programmer. Måske vil du gerne have mere tid nogle steder eller udvide med flere afslappende dage ved enten Det Døde Hav eller Det Røde Hav. Kontakt os så laver vi den perfekte løsning til dig.

Dagsprogram

1. dag
Ved ankomst i Amman lufthavn, bliver vi mødt af en lokal repræsentant der hjælper med bagagen og sørger for at vi kommer til hotellet i Amman.
Overnatning i Amman.

2. dag
Dagen tilbringes på egen hånd. Der er mulighed for at tage på udflugt til Jerusalem.

3. dag
Efter morgenmaden, tjekker vi ud af hotellet i Amman og sætter kurs mod Jordans Røde Rose, byen Petra. Via Kings Road, en gammel handelsrute, der stadig har mærker tilbage fra handlende, hære og pilgrimme, der brugte den for hundrede år siden. Den første by vi støder på, er Madaba, "The City of Mosaik". Byen, bedst kendt for sine spektakulære byzantinske og umayyadiske mosaikker, er hjemsted for det sekshundrede årige berømte mosaik-kort over Jerusalem og Det Hellige Land. Med to millioner stykker farvet sten viser kortet bakker og dale, landsbyer og storbyer.
Kun 7 km fra Madaba ligger Nebo bjerget, hvor vi finder et indtagende kloster bygget af franciskanske præster som et fristed til bøn og til minde om Moses, der her tog det sidste kig ud over det forjættede land.
Efter at have taget et kig på den hellige land fra Nebo bjerget, og hvis vejret er klart måske endda på Jerusalem, tager vi videre sydpå gennem Wadi Mujib, en dyb dal der byder på en af Jordans mest betagende udsigt for at nå Kerak og Kerak Slot, der er et fascinerende eksempel på arkitektoniske og militære traditioner. Til slut kører vi til byen Petra for overnatning på hotel.

4. dag
Vi starter tidlig morgenen efter morgenmad, besøget på det mest spektakulære sted i den sydlige del af Jordan, den rosen-røde by Petra. Indgangen til Petra kommer vi til efter 20 minutters gang gennem den 400m lang snoede kløft; Siq. Kløften er 80 til 100 meter dyb.
I 560 f.Kr. flyttede Nabateanerne ind i Petra og 332 f.Kr. med den græske ankomst, assimilerede Nabateanerne deres kultur til den hellenistisk med buede templer og grave i græsk design. Nabateanerne kontrollerede karavanernes handel med røgelse, fra det sydlige Arabien til Petra, Damaskus, Gaza og Egypten. Når man går gennem "SIQ", bliver man mødt af den storstående udsigt til "the treasure", skatkammeret, der er den mest berømte seværdighed i Jordan. Vi vil bruge flere timer på at udforske kløften og se templer, grave og andre steder af interesse.
Vi overnatter på hotel i Petra

5. dag
Efter morgenmaden forlader vi Petra og kører til "little Petra", også kendt som Beida, en nabateansk seværdighed nær Petra. Vi fortsætter mod syd til et unikt tidløst sted, Wadi Rum som er en farverig ørken omgivet af stejle klippesider. Bjergene er 1000 meter høje og toppet med kupler, slidt af ørkenvind.
Vi tager en 2 timers tur i 4WD jeeps til det sted, hvor historie blev startet. Fødested for den store arabiske oprør, der var ledet af Sharif Hussein Bin Ali & TE Lawrence - også kendt som Lawrence of Arabia.
Efter turen kører vi tilbage til Amman og overnatter.

6. dag
Efter morgenmad på hotellet tager vi nordpå og besøger Ajloun med sin fæstning og den storslåede udsigt til Jordan Valley formelt kendt som Qala'at al Rabadh; og Ajloun Slot. Slottet er et af de bedst bevarede og mest komplette eksempler på middelalderlig arabisk-islamisk militær arkitektur.
Tidligt på eftermiddagen kører vi tilbage til Amman og tager vi på bytur i Amman der i 1200 f.Kr. var ammonitisk hovedstad, og en dekapolis under den græsk-romerske periode. Byen var oprindeligt spredt over syv bakker som Rom, men nu dækker byen 19 bakker, hvor vi vil besøge de vigtigste ruiner fra det græsk-romerske imperium; Citadellet og det romerske amfiteater. Vi vil også besøge Jordans arkæologiske museum på Citadellet, Jordans Museum for folkelige traditioner og Jordans Folklore Museum ved det romerske amfiteater.
Vi overnatter i Amman.

7. dag
Efter morgenmad på hotellet kører vi til lufthavnen i Amman, hvorfra der er hjemrejse til Danmark.

Pris og tillæg

Program Voksen

Lav-/højsæson

Barn under 12 år

Lav-/højsæson

Enkelt-værelse

tillæg

Lav-/høj sæson

Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

 

 3-stjernede hoteller
kr. 9695,-/9995,- kr. 6290,-/6400,- + kr. 535,-/635,- + kr. 2.200,-
 4-stjernede hoteller kr. 10650,-/10950,- kr. 6750,-/6850,- + kr. 1140,-/1270,-  + kr. 2.200,-
5-stjernede hoteller kr. 11490,-/12990,- kr. 7350,-/7690,- + kr. 2100,-/2650,- + kr. 2.200-

Priserne inkluderer:

Alle flybilletter
Visum
Alle transfers
Hotel ophold med morgenmad og middag

Udflugter som nævnt i programmet med lokal engelsktalende guide

Denne tur er tilrettelagt så udflugterne bliver gennemført ved opsamling af forskellige rejsende. Dvs. bussen kører forbi de forskellige hoteller og samler gæsterne op. Derfor kan vi ikke garantere hvor mange der vil være med på udflugterne.

Det er ikke muligt at ændre på rækkefølgen i dagene i programmet, men du kan tillægge ekstra dage enten før eller efter dette program. Ønsker du at tilpasse din rejse præcis til dig efter dine ønsker kan du kigge i vores øvrige programmer. Måske vil du gerne have mere tid nogle steder eller udvide med flere afslappende dage ved enten Det Døde Hav eller Det Røde Hav.
Kontakt os så laver vi den perfekte løsning til dig.

Hoteller

Det er muligt at arrangere rejsen med indkvartering på 3-, 4-, eller 5-stjernede hoteller.

Kort