General

8 dage/7 nætter ⇒ 3 nætter i Amman – 2 nætter i Petra – 2 nætter i Amman

Denne tur er tilrettelagt så udflugterne bliver gennemført ved opsamling af forskellige rejsende. Dvs. bussen kører forbi de forskellige hoteller og samler gæsterne op. Derfor kan vi ikke garantere hvor mange der vil være med på udflugterne.

Det er ikke muligt at ændre på rækkefølgen i dagene i programmet, men du kan tillægge ekstra dage enten før eller efter dette program. Ønsker du at tilpasse din rejse præcis til dig efter dine ønsker kan du kigge i vores øvrige programmer. Måske vil du gerne have mere tid nogle steder eller udvide med flere afslappende dage ved enten Det Døde Hav eller Det Røde Hav. Kontakt os så laver vi den perfekte løsning til dig.

Dagsprogram

1. dag
Ved ankomst i Amman lufthavn, bliver vi mødt af en lokal repræsentant der hjælper med bagagen og sørger for at vi kommer til hotellet i Amman. Overnatning i Amman.

2. dag
Efter morgenmad på hotellet tager vi til Ajloun med sin fæstning og den storslåede udsigt til Jordan Valley formelt kendt som Qala'at al Rabadh; og Ajloun Saladin Slot. Slottet er et af de bedst bevarede og mest komplette eksempler på middelalderlig arabisk-islamisk militær arkitektur.
Vi fortsætter til en af de bedst bevarede romerske provinsbyer i verden, den gamle by Jerash der kan prale af en ubrudt kæde af menneskelig beboelse gennem mere end 6.500 år. Vi besøger de brolagte gader med søjlegange, templer, smukke teatre, rummelige offentlige pladser, springvand og bymure der er brudt af tårne og porte.
Vi kører tilbage til Amman og overnatter.

3. dag
Dagen tilbringes på egen hånd. Der er mulighed for at tage på udflugt til Jerusalem.

4. dag - onsdag
Efter morgenmaden, tjekker vi ud af hotellet i Amman og sætter kurs mod Jordans Røde Rose, byen Petra. Via Kings Road, en gammel handelsrute, der stadig har mærker tilbage fra handlende, hære og pilgrimme, der brugte den for hundrede år siden. Den første by vi støder på, er Madaba, "The City of Mosaik". Byen, bedst kendt for sine spektakulære byzantinske og umayyadiske mosaikker, er hjemsted for det sekshundrede årige berømte mosaik-kort over Jerusalem og Det Hellige Land. Med to millioner stykker farvet sten viser kortet bakker og dale, landsbyer og storbyer.
Kun 7 km fra Madaba ligger Nebo bjerget, hvor vi finder et indtagende kloster bygget af franciskanske præster som et fristed til bøn og til minde om Moses, der her tog det sidste kig ud over det forjættede land.
Efter at have taget et kig på den hellige land fra Nebo bjerget, og hvis vejret er klart måske endda på Jerusalem, kører vi til Det Døde Hav. Her efter er der så mulighed for at svømme i det meget saltholdige vand. De fleste hoteller har også SPA eller mineralholdige kilder med helbredende effekt. Sen eftermiddag kører vi til Petra og overnatter.

5. dag
Vi starter tidlig morgenen efter morgenmad, besøget på det mest spektakulære sted i den sydlige del af Jordan, den rosen-røde by Petra. Indgangen til Petra kommer vi til efter 20 minutters gang gennem den 400m lang snoede kløft; Siq. Kløften er 80 til 100 meter dyb.
I 560 f.Kr. flyttede Nabateanerne ind i Petra og 332 f.Kr. med den græske ankomst, assimilerede Nabateanerne deres kultur til den hellenistisk med buede templer og grave i græsk design. Nabateanerne kontrollerede karavanernes handel med røgelse, fra det sydlige Arabien til Petra, Damaskus, Gaza og Egypten. Når man går gennem "SIQ", bliver man mødt af den storstående udsigt til "the treasure", skatkammeret, der er den mest berømte seværdighed i Jordan. Vi vil bruge flere timer på at udforske kløften og se templer, grave og andre steder af interesse.
Vi overnatter på hotel i Petra

6. dag
Efter morgenmaden forlader vi Petra og kører til "little Petra", også kendt som Beida, en nabateansk seværdighed nær Petra. Vi fortsætter mod syd til et unikt tidløst sted, Wadi Rum som er en farverig ørken omgivet af stejle klippesider. Bjergene er 1000 meter høje og toppet med kupler, slidt af ørkenvind.
Vi tager en 2 timers tur i 4WD jeeps til det sted, hvor historie blev startet. Fødested for den store arabiske oprør, der var ledet af Sharif Hussein Bin Ali & TE Lawrence - også kendt som Lawrence of Arabia.
Efter turen kører vi tilbage til Amman og overnatter.

7. dag
Vi tager på tur øst for Amman for at se de smukke ørken slotte som er fantastiske eksempler på tidlig islamisk kunst og arkitektur.
Vi kører tilbage og tager på bytur i Amman, der i 1200 f.Kr. var ammonitisk hovedstad, og en dekapolis under den græsk-romerske periode. Byen var oprindeligt spredt over syv bakker som Rom, men nu dækker byen 19 bakker, hvor vi vil besøge de vigtigste ruiner fra det græsk-romerske imperium; Citadellet og det romerske amfiteater.
Vi overnatter i Amman.

8. dag
Efter morgenmad på hotellet kører vi til lufthavnen i Amman, hvorfra der er hjemrejse til Danmark.

Pris og tillæg

Program Voksen

Lav-/højsæson

Barn under 12 år

Lav-/højsæson

Enkelt-værelse

tillæg

Lav-/høj sæson

Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

 3-stjernede hoteller
kr. 9995,-/10150,- kr. 6290,-/6400,- + kr. 850,-/995,- + kr. 1.500,-
 4-stjernede hoteller kr. 10450,-/10950,- kr. kr. 6750,-/6850,- + kr. 1150,-/1295,-  + kr. 1.500,-
5-stjernede hoteller kr. 11950,-/12750,- kr. 7350,-/7990,- + kr. 1970,-/2005,- + kr. 1.500-

Priserne inkluderer:

Alle flybilletter
Visum
Alle transfers
Hotel ophold med morgenmad og middag

Udflugter som nævnt i programmet med lokal engelsktalende guide.

Hoteller

Det er muligt at arrangere rejsen med indkvartering på 3-, 4-, eller 5-stjernede hoteller.

Kort