General

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nætter i Cairo, 4 nætters nilkrydstogt og 2 nætter i Aswan

Tag med på en storslået rundrejse med nilkrydstogt, Cairo og Aswan og oplev de største seværdigheder, i både nedre og øvre Egypten. Med dette program har I 1 dag/1 nat i Cairo , 4 nætters nilkrydstogt med helpension fra Luxor til Aswan og 2 nætter i dejlige Aswan. Egypten er spækket med storslået monumenter og historiske seværdigheder. På denne rundrejse får I mulighed for at opleve de allestørste. Se vores gode priser, i fanen “Priser og tillæg” til venstre.

Fly

Egypt Air er vores foretrukne samarbejdspartner, da de flyver direkte fra København til Cairo flere gange om ugen. Dette og gode afgangstider, sikre rejsetiden er så kort og behagelig som mulig og der er tid til oplevelser i Egypten.

Cairo

Cairo har I med denne rundrejse i Egypten, en dag til at opleve denne hektiske storby og de største seværdigheder. Pyramiderne i Giza vil være et must for de fleste. De formår at imponere de fleste med deres størrelse alene. Men at stå for foden af kolosserne og fundere over hvordan de mon er bygget og hvordan liv var den gang, giver oplevelsen en ekstra dimension.

På det egyptiske museum er der tusindevis af arkæologiske fund fra det gamle Egypten, særligt kan skattene fra den unge farao,Tut Ankh Amons grav, fremhæves. Den smukke guldmaske er flot udstillet og er en central del af det store museum. Oplev også den farvelige bazar, Khan el Khalili, med de smalle gader hvor handlende faldbyder der varer fra små butikker. Her er masser af stemning og altid en livlig aktivitet.

Vælger I vores udflugtsprogram indgår disse tre seværdigheder i programmet.

Nilkrydstogt

Med denne rundrejse med nilkrydstogt har I 4 nætter på nilbåden M/S Radamis II eller Royal Viking mellem Luxor og Aswan. Og tid til afslapning efter en lidt hektisk tid i Cairo. I indkvarteres i 2 personers kahytter der har et stort vindue, så I kan følge med i livet langs Nilen. Det meste af tiden vil I dog nok bruge på soldækket, hvor I kan køle jer af i poolen, slappe af på en solstol eller nyde udsigten i en af de behagelige stole i skygge.

Nilkrydstogtet er med helpension og måltiderne serveres i nilbådens restauranten på tidspunkter planlagt ud fra udflugtsprogrammet. Der vil også være afternoon tea på dækket, hvor I kan nyde en kop kaffe eller te og et stykke friskbagt kage.

Udflugter fra nilkrydstogtet

Dette krydstogt starter i Luxor, hvor det er muligt at deltage på vores udflugt til Kongernes dal, Memnon kolosserne og dronning Hatchepsuts dødetempel på vestbredden.

Undervejs lægger både til i Edfu og Kom Ombo. Vælger I udflugtspakken indgår en udflugt til Kom Ombo templet. Edfu templet har vi af etiske og sikkerhedsmæssige årsager valgt ikke at besøge. Den eneste transport mulighed til Edfu templet er hestevogne og hestene bliver desværre behandlet meget dårligt og vognene er af meget dårlig kvalitet. Som ansvarlig rejsearrangør kan vi ikke støtte denne dyremishandling og vi vurdere sikkerheden ikke er god nok til at transportere vores gæster til templet.

I Aswan er der udflugt til Philae templet, Aswan dæmningerne og den ufuldendte obelisk (del af udflugtsprogrammet).

Det er muligt at tilkøbe en skøn felucca tur, hvis tiden tillader det. Guiderne vil informere nærmere. En felucca tur er en sand lise for sjælen. Langsom sejler I mellem øerne på Nilen ved Aswan i den oldegyptsike sejlbåd. Feluccaen lægger til ved Kitcherner Island, så I kan gå en tur i den smukke botaniske have.

Læs mere om rundrejse med nilkrydstogt HER.

Udflugter

Seværdighederne kan selvfølgelig oplevelses på egen hånd, men vi anbefaler at købe vores udflugtspakke. Så har I en professionel egyptolog uddannet engelsk talende guide til at fortælle om historien og kulturen ved seværdighederne undervejs. Guiden sørger selvfølgelig også for de praktiske elementer som transport og entrebilletter.

Fleksibilitet

Rundrejsen i Egypten kan købes som den er, men kan også tilpasses jeres ønsker. Vil I gerne afslutte med nogle dage i Hurghada eller Marsa Alam, kan det let arrangeres.

Ønsker I kun 2 nætter i Cairo, kan vi anbefale “Rundrejse i Egypten – Program 2

Vi har flere rundrejse med nilkrydstogt. Se f.eks. “Nilkrydstogt og Hurghada“, hvor der både er de historiske monumenter og badeferie ved rødehavet.

Dagsprogram

Egypten – 1 nat i Cairo, 4 nætters krydstogt og 2 nætter i Aswan Søndag-søndag

1. dag
I flyver fra Kbh. til Cairo med ankomst ca. kl. 20.10. En repræsentant fra Younes Rejser møder jer i Cairo lufthavn, udleveret evt. visum og assisterer jer videre til hotellet, hvor I tjekker ind og overnatter.

2. dag
Efter morgenmaden er der mulighed for udflugt i Cairo (inkluderet i udflugtspakken), hvor I bliver hentet af guiden, og tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza.

Her bruger I et par timer, og kører herefter til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat.

I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs, når det passer. Til sidst kører I til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting. Efter udflugten bliver I kørt til lufthavnen (udflugten er en heldagsudflugt).
Hvis ikke I vil på udflugter kan I nyde dagen på egen hånd, evt. ved hotellets pool, og bliver hentet på hotellet og kørt til lufthavnen.

I flyver til til Luxor, hvor I bliver hentet af Younes Rejsers repræsentant og kører til Cairo lufthavn. Herfra tager I indenrigsflyet til Luxor. Ved ankomst til Luxor lufthavn bliver I mødt af en repræsentant, som hjælper jer videre til krydstogtskibet samt hjælper med at tjekke ind.

3. dag
I spiser morgenmad på skibet

Om formiddagen er der mulighed for udflugt til Kongernes dal, Hatshepsut 
Templet og Memnon kolosserne (inkl. i udflugtspakken). Det er muligt at starte denne udflugt med en tur i luftballon over Luxor, som starter tidligt om morgenen, så ballonen flyver sammen med solopgangen (ikke inkl. i udflugtspakken).

Frokosten spises på skibet.
Ved frokost tid sejler skibet afsted mod Aswan. Skibet lægger til i Edfu hvor der overnattes.

4. dag
Næste morgen sejler vi videre til Kom Ombo, hvor vi besøger Kom Ombo Templet. Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Efter besøget sejler vi videre og når til Aswan sent om aftenen.

5. dag
Om morgenen er der udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den
ufuldendte Obelisk og
Philae Templet.

Det er muligt at tilkøbe en skøn felucca tur, hvis tiden tillader det. Guiderne vil informere nærmere. En felucca tur er en sand lise for sjælen. Langsom sejler I mellem øerne på Nilen ved Aswan i den oldegyptsike sejlbåd. Feluccaen lægger til ved Kitcherner Island, så I kan gå en tur i den smukke botaniske have.

Om aftenen er der mulighed for at se lyd-­ og lysshow i Philae Templet.

6. dag
Efter morgenmaden tjekker I tjekker ud fra skibet og kører til hotellet i Aswan.

7. dag
Dagen er til fri disposition. Måske kunne den bruges til en gåtur gennem basaren eller en tur på Det Nubiske Museum der fortæller historien om Nubien fra oldtiden frem til nutiden og tilblivelsen af dæmningerne og Lake Nasser Søen.

Det er bestemt også værd at køre de 280 km til Abu Simbel og opleve Ramses II. imponerende templer.

8. dag
Efter check ud kører I til lufthavnen og tager flyet ca. kl. 10.10 til Kbh.

Der tager forbehold for mindre ændringer i programmet.

Bemærk at udflugtspakken ikke er inkluderet i prisen med tilkøbes.
De udflugter der er nævnt i programmet, men ikke er med i udflugtspakken, kan tilkøbes yderligere.

Pris og tillæg

Afrejse dato fra København Pris pr. person i dbl. vær. på 4* hoteller
Pris pr. person i dbl. vær. på 5* hoteller
Program 4: 1 nat i Cairo, 4 nætters nilkrydstogt og 2 nætter i Aswan

Søndag-søndag

Normal pris fra kr. 10.450,-
Normal pris fra kr. 11.450,-

 

Rejsen er pr. person (ved min. 2 personer) og inkluderer følgende:

 • Direkte fly fra København - Cairo t/r.
 • Mad og drikkevarer på flyet fra København.
 • Indenrigs fly fra Luxor - Cairo.
 • 4 nætters Nilkrydstogt på 5* krydstogtbåd MS Radamis II eller Royal Viking
 • Helpension ombord på krydstogtskibet (morgenmad, frokost og aftensmad).
 • 1 nat på 4* eller 5* hotel i Cairo 
 • 2 nætter på 4* eller 5* hotel i Aswan
 • Indenrigs fly fra Aswan - Cairo
 • Transfer til/fra lufthavne.
 • Transfer fra krydstogtskib til hotel i Luxor.
 • 23 kg indcheket bagage og 8 kg håndbagage.

Tillæg til rejserne

 • Obligatorisk indgangsvisum til Egypten: 250 kr. pr. person (uanset alder).
 • Enkeltværelsestillæg (ved 4* hoteller): 1.650 kr til til program 1.
 • Enkeltværelsestillæg (ved 5* hoteller): 1.750 kr til til program 1.
 • Garanteret kahyt på øvre dæk: 1000 kr. pr. kahyt for alle 4 nætter på krydstogtskibet.
 • Tillæg for værelse med pyramideudsigt 540 kr. pr. værelse for 2 nætter for 4* hoteller
 • Tillæg for værelse med pyramideudsigt 560 kr. pr. værelse for 2 nætter for 5* hoteller
 • Opgradering i Cairo til Le Meridian Pyramids hotel & Spa  kr. 210,- pr. person pr. nat
 • Opgradering i Aswan til Mövenpick Elephantine Resort kr. 420,- pr. person pr. nat
 • Børn fra 0-2 år: 850 kr.
 • Børn fra 2 år - 11 år ved 4* hotel: 4.995 kr. / 5.495 kr. / 5.995 kr. afhængig af afrejsedato
 • Børn fra 2 år - 11 år ved 5* hotel: 5.495 kr. / 5.995 kr. / 5.995 kr. afhængig af afrejsedato

Ekstra udflugter:
Det er muligt at tilkøbe enkelte udflugter eller en samlet udflugtspakke.

Udflugtspakken til program 1 koster 1.950 kr. pr. person (børn under 12 år koster 975 kr. pr. barn) og inkluderer:

 • I Cairo: Pyramiderne og sfinksen i Giza, Det egyptiske museum og Khan El Khalili basaren.
 • I Aswan: den nye dæmning, den ufuldendte obelisk og Philae templet.
 • På krydstogtet: Kom Ombo templet
 • I Luxor: Kongernes dal, Hatshepsut templet og Memnon Kolosserne.

Yderligere udflugter

 • I Luxor er det også muligt at tilkøbe en luftballon-tur over Kongernes dal, startende tidlig morgen så solopgangen opleves fra luftballonen for 950 kr. pr. person
 • I Aswan: Abu Simbel med bil 750 kr. pr. person.

 

Hoteller

Hoteller i Luxor
5* Maritim Luxor Jolie Ville
Dette luksuriøse hotel har udsigt over Nilen, og I kan glæde jer til hele 3 udendørs pools. Samtlige værelser har egen terrasse med udsigt over en smuk og frodig have samt aircondition, TV og lækker badeværelse.
Hotellet er et godt valg for dig, der sætter pris på templer, historie og museer.

4* Eatabe Luxor Hotel
Med udsigt over Den Blå Nil og i centrum af Luxor ligger hotellet centralt placeret ved Luxortemplet.
Samtlige værelser har TV og udsigt over hotellets have eller Nilen og udstyret med aircondition, TV og rummeligt badeværelse.

Hoteller i Aswan

4* Citymax

Citymax Hotel Aswan ligger på Nil cornishen og har en fantastisk udsigt over Nilen. Alle værelser har aircondition, eget badeværelse og gratis trådløs internetadgang. Det er muligt at bookeværelse med Nil-udsigt.

4* Basma Hotel

Hotel Basma ligger på Aswans højeste bakke og tilbyder en enestående udsigt over Nilen. Der er en terrasse i haven og ved swimmingpoolen. Der er også gratis WiFi.

Samtlige værelser byder på aircondition, nydelig indretning og eget badeværelse. Der er også en velassorteret minibar og tv, mens nogle af værelserne derudover byder på udsigt over Nilen.

Hoteller i Kairo:
5* Cairo Pyramids Hotel
Dette hotel ligger i Giza-området og har en fantastisk udsigt over pyramiderne. Det ligger smukt placeret i en anlagt have, og I kan glæde jer til en udendørs pool, motionsrum, sauna og massagefaciliteter.
Alle værelserne er udstyret med aircondition, TV, badeværelse med hårtørrer og toiletartikler.
Dette er et perfekt valg for dig, der er interesseret i mindesmærker, museer og historie.

5* Le Meridian Pyramids Hotel & Spa

Le Meridien Pyramids Hotel & Spa ligger i Giza og har fantastisk udsigt over de majestætiske pyramider. Der er stor udendørs pool med bar-ø og gratis wi-fi overalt på stedet.

Værelserne har fladskærms-tv og skrivebord. Nogle har også balkon med lyse træmøbler, nogle med udsigt til pyramiderne (mod tillæg).

4* Mercure Cairo Le Sphinx Hotel
Her skal I bo ved foden af Giza-pyramiderne. Hotellet byder på rummelige værelser med udsigt over pyramiderne eller en lækker frodig have.
Mercure Cairo tilbyder, udendørs pool, topmoderne fitnesscenter, sauna og stort indendørs spabad og alle hoteller har naturligvis aircondition, TV og lækkert badeværelse.

Kort