Ring til os 36 99 05 27 / 20 66 03 08

2 nætter i Cairo, 3 nætters krydstogt og 2 nætter i Luxor

1. dag
I flyver fra Kbh. til Cairo med ankomst ca. kl. 20.10. En repræsentant fra Younes Rejser møder jer i Cairo lufthavn, udleveret evt. visum og assisterer jer videre til hotellet, hvor I tjekker ind og overnatter.

2. dag
Efter morgenmaden er der mulighed for udflugt i Cairo (inkluderet i udflugtspakken), hvor I bliver hentet af guiden, og tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza.
Her bruger I et par timer, og kører herefter til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat.
I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs, når det passer. Til sidst kører I til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting. Efter udflugten bliver I kørt tilbage til hotellet (udflugten er en heldagsudflugt).
Hvis ikke I vil på udflugter kan I nyde dagen på egen hånd, evt. ved hotellets pool.

3. dag
I tjekker ud fra hotellet og bliver hentet af Younes Rejsers repræsentant og kører til Cairo lufthavn. Herfra tager I indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en repræsentant, som hjælper jer med bagage mm.
Der mulighed for udflugt i Aswan, herunder til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet (inkl. i udflugtspakken). Udflugten varer ca. 3,5-4 timer.
I spiser frokost på skibet, hvorefter I sejler mod Kom Ombo. Når I er fremme i Kom Ombo, lægges til og det er her muligt at besøge Kom Ombo Templet (inkl. i udflugtspakken). Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek.
Herefter sejler i videre til Edfu, hvor I lægger til for natten og overnatter.
Middagen spises på båden.

Dag 4
Efter morgenmaden er nydt i skibets restaurant, sejler I videre i løbet af formiddagen, mod slusen i Esna. Når den er passeret, sejler I videre mod Luxor, som nås sen eftermiddag.
Middagen spises ombord på båden.
Om aftenen er der mulighed for at se det fantastiske lyd og lys show i Karnak templet eller komme på besøg i Luxor templet (ikke inkl., men kan tilkøbes).

Dag 5
Morgenmaden spises på båden.
Om formiddagen er der mulighed for et besøg til vestbredden, hvor I besøger Kongernes dal med de meget smukke og velholdte kongegrave, Hatshepsut’s dødetempel og Memnon kolosserne (inkl. i udflugtspakken). Det er muligt at starte denne udflugt med en tur i luftballon over Luxor, som starter tidligt om morgenen, så ballonen flyver sammen med solopgangen (ikke inkl. i udflugtspakken).

Turen varer til omkring frokost, som spises på båden.
Eftermiddagen kan bruges på egen hånd.
Middagen spises på båden.

Dag 6 og 7
Efter morgenmaden er spist tjekker I ud fra båden og I bliver kørt til hotellet i Luxor.
Dagene bruges i Luxor, hvor det er muligt at udforske byens mange arkæologiske udgravninger. Her findes blandt meget andet de meget smukke og velholdte dronninge- og prinsegrave på vestbredden af Nilen samt det fantastiske Karnak tempel med sine imponerende søjlegange. Det er ikke uden grund, at Luxor kaldes verdens største udendørs museum.

Dag 8
Efter check ud kører I til lufthavnen i Luxor, flyver til Kairo og herfra videre til Kbh.

 

Der tager forbehold for mindre ændringer i programmet.
Bemærk at udflugtspakken ikke er inkluderet i prisen med tilkøbes.
De udflugter der er nævnt i programmet, men ikke er med i udflugtspakken, kan tilkøbes yderligere.