Oman

Oman

Things to do - general

Oman

Oplev den autentiske arabiske kultur. Landet er fyldt med smuk natur, frodige flodlejer og høje bjerge, gold ørken og smukke strande. i dette skønne land finder du alt hvad hjertet kan begære.

Oman ligger i det vestlige hjørne af den arabiske halvø. landet er et sultanat og selvom det er under udvikling, er der stadig den autentiske atmosfære af original arabisk kultur. Landets indtægter er fra olie og først i 1970 åbnede Oman for besøgende. Indtil da var Oman et stærkt isoleret samfund med landsby- og beduinsamfund med hyppige indbyrdes krige og udbredt slaveri, som i flere hundrede år inden. Sultan Qabus har formået at modernisere landet, baseret på olieindtægter og importeret arbejdskraft og teknologi og gjort landet åbent og venligt over for turisme, men stadig i en ånd der bevarer det autentiske Oman.

Oman grænser til de Forenede Arabiske Emirater i nordvest, Saudi-Arabien i vest og Yemen i sydvest og har en lang kyst mod det Arabiske Hav i øst og Omanbugten i nordøst. Der massere a fantastiske naturoplevelser og skønne kulturelle skatte at finde. Det er muligt at svømme med skilpadder, slappe af på de smukke strande, hike og trekke i bjergene, nyde ørnenes farver og sandklitter,  opleve beduinkulturen og overnatte i ørkenen samt udforske massere af kultur og kunst.

 

Du finder forslag til vores programmer her på siden, men har du specielle ønsker til din rejse er du altid velkommen til at kontakte os og høre nærmere på:

Email: younesrejser@younesrejser.dk

Telefon: 36 99 05 27.

 

 

Sultan - Oman - Younes Rejser

 

I sommermånederne (april til september) er klimaet moderat varmt i Al Hajar-bjergkæden og Dhofar-regionen, en sjældenhed på Den Arabiske Halvø, hvor sommertemperaturerne ofte overstiger 40 grader. Dog er den bedste tid at rejse til Oman på i efterår, vinter og forår , hvor der ikke er så høj luftfugtighed og temperaturen er behageligere.

 

Visum
  • Du skal have et visum. Visum kan opnås ved ankomst.
  • Danske statsborgere skal ikke have visum for rejser på under 14 dage.
  • ved rejser over 14 dage, kan man købe visum ved ankomst (eller digitalt før afrejse). Et 30dages visum koster ca. 20 Omanske rial, som svarer til ca. kr. 400
  • Du skal søge visum på https://evisa.rop.gov.om. Bekræftelsen på at du har fået visum (kommer som e-mail) skal du printe og vise ved indrejsen.
  • Visum ved indrejsenkan du søge, hvis formålet med dit besøg er turisme (maks. 28 dage) eller forretning (maks. 21 dage). Du kan søge om at få forlænget et turistvisum med yderligere 30 dage, mens du er i Oman. Visum ved indrejsen kræver, at du kan vise dels en billet til retur- eller vidererejse, dels en bekræftet hotelreservation eller en privat adresse, hvor du bor, mens du er i Oman.
  • Pas skal være gyldige i mindst 6 måneder ud over den dato, du rejser ind i Oman.
  • Forlængede danske pas anerkendes ikke, da forlængelsen ikke er maskinlæsbar.
  • Danske provisoriske pas (nødpas) kan du kun bruge til at rejse ud af Oman. Inden du rejser ud skal du have et stempel fra immigrationsmyndighederne i Oman.
  • EU-nødpas anerkendes efter de samme regler, som gælder for danske nødpas.

Her ser du hvordan visum-ansøgningen foregår:

https://www.youtube.com/watch?v=WzvWNAq9Sjk

Vaccinationer

Der er ingen krav til vaccinationer, når du skal rejse til Oman, men vi anbefaler altid at have stivkrampe og hepatitis vaccinationer.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Magiske Oman

Magiske Oman

Tag med til Magiske Oman På denne rejse kommer du rundt i den nordlige del af Oman. Fra Muscat kører Mere info