General

Hold skoleferie i Jordan og få en oplevelse for hele familien!

Hold skoleferie i Jordan for hele familien.  Der er fantastiske fortællinger, spændende ørkensafari, vandring gennem kløfter og dejlige badedage på denne rejse til Jordan i skoleferien.

Jordan er spækket med kulturelle seværdigheder og en historie, der ligger til grund for hele Europas historie og kultur. En stor del af bibelhistorien er foregået i Jordan og særlig Johannes døberen spiller en rolle her.

Beduinkaravaner og oldgamle folkeslag har haft deres rejser gennem Jordan og sat sine spor på både historie, kultur og bygninger. Overalt, hvor silkevejen går igennem Jordan findes der spor og beviser fra de gamle karavaner. Wadi Rum, den smukke røde ørken, var fødested for det store arabiske oprør, der var ledet af Sharif Hussein Bin Al Lawrence – også kendt som Lawrence of Arabia.

Landet er smukt med alt fra golde ørkenområder, smukke røde sandformationer, bjerge og vand. Det er også her man finder verdens laveste punkt ved det Døde Hav, hvor intet kan leve med alt kan flyde.

Vand og afslapning

På rejsen er der mulighed for at tage en terapeutisk svømmetur i Det Døde Hav ved hotellets private stran, slappe af i en solstol, eller plaske i poolen på hotellet.

Rejsen ender i Aqaba ved Det Røde Hav, hvor der er rig mulighed for at slappe og indtage alle de spændende indtryk rejsen har givet. Eller hvis du har brug for lidt mere, er Det Røde Hav et fantastisk sted at både snorkle og dykke, så det er bare med at hoppe i bølgen blå!

Hoteller

Vi bruger hoteller der er af lidt højere standard, så det ikke er helt på budget niveau. Det kan selvfølgelig både justeres op og ned alt efter jeres ønsker. Du skal være opmærksom på, at hotelstandarden ikke er så høj i Mellemøsten, som i Europa. Derfor kan det være en fordel at gå lidt op i stjerner, når man skal vælge hoteller.

Fly

Til denne rejse bruger vi Royal Jordanian. Her er flyene komfortable og flytiden mest behagelig. Det er flere timer man flyver og man skal derfor både sidde godt og have de bedste flytider. Der er drikkevarer, mad, og indtjekket bagage med i prisen.

 

Dagsprogram

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nat i Amman - 1 nat ved det Døde Hav - 2 nætter i Petra - 1 nat i Wadi Rum- 2 nætter i Aqaba

1. dag
Ved ankomst i Amman lufthavn, bliver vi mødt af en lokal repræsentant der hjælper med bagagen og sørger for at vi kommer til hotellet i Amman.

Vi spiser middag ved ankomst og overnatter på hotellet i Amman.

2. dag
Efter morgenmad på hotellet tager vi på bytur i Amman der i 1200 f.Kr. var ammonitisk hovedstad, og en dekapolis under den græsk-romerske periode. Byen var oprindeligt spredt over syv bakker som Rom, men nu dækker byen 19 bakker, hvor vi vil besøge de vigtigste ruiner fra det græsk-romerske imperium; Citadellet og det romerske amfiteater. Vi vil også besøge Jordans arkæologiske museum på Citadellet, Jordans Museum for folkelige traditioner og Jordans Folklore Museum ved det romerske amfiteater. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Efter frokost sætter kurs mod Det Døde Hav.

Her efter er der så mulighed for at svømme i det meget saltholdige vand. De fleste hoteller har også SPA eller mineralholdige kilder med helbredende effekt.
Vi tjekker ind på hotellet og spiser middag.

Overnatning på hotellet.

3. dag

Efter morgenmaden på hotellet fortsætter turen til Jordans Røde Rose, byen Petra. Via Kings Road, en gammel handelsrute, der stadig har mærker tilbage fra handlende, hære og pilgrimme, der brugte den for hundrede år siden. Den første by vi støder på, er Madaba, "The City of Mosaik". Byen, bedst kendt for sine spektakulære byzantinske og umayyadiske mosaikker, er hjemsted for det sekshundrede årige berømte mosaik-kort over Jerusalem og Det Hellige Land. Med to millioner stykker farvet sten viser kortet bakker og dale, landsbyer og storbyer.
Kun 7 km fra Madaba ligger Nebo bjerget, hvor vi finder et indtagende kloster bygget af franciskanske præster som et fristed til bøn og til minde om Moses, der her tog det sidste kig ud over det forjættede land.
Efter at have taget et kig på den hellige land fra Nebo bjerget, og hvis vejret er klart måske endda på Jerusalem, tager vi videre til byen Petra.

Her tjekker vi ind på hotellet, spiser middag og overnatter.

4. dag
Vi starter om morgenen efter morgenmaden, besøget til det mest spektakulære sted i den sydlige del af Jordan, den rosen-røde by Petra. Indgangen til kløften kommer vi til efter en kort gåtur.

Kløften begynder for alvor med sine smukke klippevægge i røds, guld og brunlige farver efter 15 min gang. Vi går gennem den 400m lange snoede kløft, som hedder Siq på arabisk. Kløften er 80 til 100 meter dyb.
I 560 f.Kr. flyttede Nabateanerne ind i Petra og 332 f.Kr. med den græske ankomst, assimilerede Nabateanerne deres kultur til den hellenistisk med buede templer og grave i græsk design. Nabateanerne kontrollerede karavanernes handel med røgelse, fra det sydlige Arabien til Petra, Damaskus, Gaza og Egypten. Når man går gennem siqqen, bliver man mødt af den storstående udsigt til "the treasure", skatkammeret, der er den mest berømte seværdighed i Jordan. Vi vil bruge flere timer på at udforske kløften og se templer, grave og andre interessante steder .

Tilbage-turen føles lidt længere end vejen derned, men man kan tage en hestevogn noget af vejen samt ride på hest eller æsel en del af vejen.

Vi spiser middag og overnatter på hotel i Petra.

5. dag
Efter morgenmaden forlader vi Petra og kører mod syd til et unikt tidløst sted. Wadi Rum er en farverig ørken omgivet af stejle klippesider. Bjergene er 1000 meter høje og toppet med kupler, slidt af ørkenvind og masser af sandbakker og -bjerge.
Vi tager en 2 timers ørkentur i 4WD jeeps i sandbankerne og oplever både fart og spænding, og oplever historiens vingesus føre os tilbage til historiens start.

Wadi Rum var fødested for den store arabiske oprør, der var ledet af Sharif Hussein Bin Ali & TE Lawrence - også kendt som Lawrence of Arabia, og vi skal selvfølgelig besøge hans mindesmærke. Vi kører til vores ørken-camp, hvor der venter middag, te under stjernerne og overnatning i komfortable telte.

6. dag
Efter morgenmaden kører vi fra Wadi Rum til Aqaba ved Røde Havet, og så er der tid til afslapning! Her er rig mulighed for at komme ud at snorkle eller dykke. Man kan også vælge at benytte de mange vandsports faciliteter eller tage til den farverige basar. Aqaba er Jordans eneste havneby og er en meget smuk by med bl.a. et gammel fort, man kan vælge at besøge på egen hånd.

Der er middag på hotellet, hvor vi overnatter.

7. dag

Vi bruger dagen i Aqaba med masser af sjov og ballade i vandet!

Morgenmad og middag på hotellet.

8. dag

Eventyret er forbi for denne for gang og tidlig morgen kører vi afsted mod lufthavnen i Aqaba for at flyve til Danmark via Amman.

 

Dette er kun et eksempel på et program. Du kan hos os frit sammensætte dit program, så det passer perfekt til dig og dine ønsker. Skulle du f.eks. ønske at have flere dage end nævnt i enten Amman eller Petra eller ved Det døde Hav, laver vi dit program ud fra dette. Du kan også vælge at blive et par nætter længere i Jordan i Aqaba med de fantastiske dykke og snorkelmuligheder. Skulle du have lyst til flere eller færre udflugter end nævnt eller har du specielle behov, behøver du bare sende os en mail eller ringe til os, så kan stort set hvad som helst arrangeres.

Pris og tillæg

Priser

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nat i Amman - 1 nat ved det Døde Hav - 2 nætter i Petra - 1 nat i Wadi Rum- 2 nætter i Aqaba

Priserne inkluderer:

 • Flybilletter Kbh-Amman, Aqaba-Amman-Kbh.
 • Mad og drikkevarer på flyet fra København.
 • 23 kg indcheket bagage og 8 kg håndbagage.
 • Visum
 • Alle transfers med privat engelsktalende chauffør
 • 1 nat i Amman
 • 1 nat ved Det Døde Hav
 • 2 nætter i Petra
 • 1 nat i Wadi Rum med aftensmad
 • 2 nætter i Aqaba
 • Hotel ophold med morgenmad og middag
 • Inkluderede seværdigheder med privat engelsktalende chauffør:
  • I Amman: bytur i Amman med besøg i Citadellet og det romerske amfiteater, Jordans arkæologiske museum på Citadellet, Jerash og Ajloun.
  • Ad Kings road: Madaba, "The City of Mosaik”, Nebo bjerget og Kerak Slot
  • I Petra: Wadi Musa (kløften ned til "the treasure”), "the treasure” og nabateanernes templer og grave
Flytider:
Afgang kl. 14.45 fra Cph, ankomst til Amman kl. 20.20
Afgang kl. 07.40 fra Aqaba, ankomst til Amman kl. 08.30
Afgang kl. 09.45 fra Amman, ankomst til København kl. 13.40

(vi tager forbehold for udsolgte afgange)

 

Pris pr. person ved 4* hoteller

Søndag-søndag

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelse

tillæg

12.02.23-19.02.23
kr. 14.995,- kr. 9.850,- kr. 3.100,-
02.04.-09.04.23 kr. 14.995,- kr. 9.850,- kr. 3.100,-
15.10.-22.10.23
kr. 14.995,- kr. 9.850,- kr. 3.100,-
23.12.-30.12.23

(lørdag-lørdag med stop over)

kr. 14.995,- kr. 9.850,- kr. 3.100,-

 

Pris pr. person ved 5* hoteller

Søndag-søndag

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelse

tillæg

12.02.23-19.02.23 kr. 16.995,- Kr. 10.350,-  kr. 3.900,-
02.04.-09.04.23 kr. 16.995,- Kr. 11.350,- kr. 3.900,-
15.10.-22.10.23 kr. 16.995,- Kr. 11.350,- kr. 3.900,-
23.12.-30.12.23

(lørdag-lørdag med stop over)

kr. 16.995,- Kr. 12.350,- kr. 3.900,-
26.12.-02.02.24 kr. 16.995,- Kr. 12.350,-  kr. 3.900,-

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nat i Amman - 1 nat ved det Døde Hav - 2 nætter i Petra - 1 nat i Wadi Rum- 2 nætter i Aqaba

For at booke rejsen skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dk med afrejsedato, kopi af alle rejsedeltageres pas, adresse og telefonnummer.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at tage en snak om rejsen og mulighederne.

Hoteller

Hoteller på rejsen

Amman

5*  Crowne Plaza   

5*  Kempinski Hotel   

5* Grad Millennium

4* Amman Gerasa

4* Amman Geneva

4* Harir Palace

4*  Ibis Amman 

Døde Hav

5*  Crowne Plaza

5* Dead Sea Kempinski Ishtar Hotel

5*  Holiday Inn Resort

4*  Dead Sea Spa Hotel

Petra

5* Petra The old Village Resort

4* Petra Canyon Hotel

4* Petra Moon Hotel

4* Petra Guest House Hotel

4* Petra Panorama

Wadi Rum

Mazayen Rum Camp

Al Sultana Camp

Oasis Luxury Camp

Magic Luxury Camp

Orbit Camp

Aqaba

5* Tala Bay Movenpick Resort

5* Aqaba Oryx Hotel

4*Marina Plaza Hotel Tala Bay 

Kort