Indien

Indien

Things to do - general

Om Indien

Indien har det hele; smukke naturoplevelser, blandede kulturer, spændende historier, frodige landskaber og høje bjerge. Selv skønne sandstrande finder du i Indien.

Den Gyldne trekant

Vil du gerne have oplevelser der omfatter Indiens spændende historie og farverige kultur skal du vælge at rejse til den ”Gyldne Trekant” der består af byerne Delhi, Jaipur og Agra i det nordlige Indien.

I Delhi, den sydende hovedstad, lever nutiden og fortiden side om side, og tager du bare lidt uden for Delhi, kan du opleve landlivet, som det har været levet gennem umindelige tider. I den smukke delstat Rajasthan finder du Jaipur, ”den lyserøde by”, som er hovedstad her, og i Agra finder du en af verdens mest berømte og meget romantiske bygninger Taj Mahal.

Men der er også masser af naturoplevelser at få på din rejse til Indien, tigerreservatet Ranthambore er en fantastisk oplevelse, der ud over de smukke tigre byder på storslåede naturoplevelser og masser af andre dyr.

Rejser du om sommeren kan du besøge det buddhistiske Ladakh, eller Lille Tibet som det også kaldes. Ladakh er et unikt område i  højt oppe i Himalaya, og de mange vandrestier i de særprægede bjergområder er garanti for en unik ferie. Det er ikke for ingenting, at Indien modtager rejsende fra hele verden, der ønsker at opleve den spændende historie, de ældgamle kulturer og den gæstfri befolkning.

Indiens smukke strande

Indiens smukke strande findes blandt andet på syd-vestkysten i Kerala provinsen eller i Tamil Nadu provinsen, specielt den mere uspolerede badeby Mahabalipuram på øst-kysten. Her findes fine sandstrande med palmer, der blot indbyder til at nyde livet.

Men Indien er selvfølgelig også værd at besøge for de spirituelt interesserede, da det er det ideelle sted atsted at dyrke Yoga, meditere, få Ayurveda behandlinger en 5000 år gammel hinduistisk behandlingsform som er forbundet med vores 5 sanser.

Rundrejser

Alle vores rundrejser er selvfølgelig inklusiv kørsel i privat bil/minibus med engelsktalende chauffør, entré til de i programmet indlagte monumenter og lokale engelsk talende guider.

Lidt geografi

Indien ligger i den sydlige del af Asien og udgør hovedparten af det indiske subkontinent. GLandet grænser op til Pakistan, Kina, Nepal, Bhutan, Bangladesh og Myanmar og har sø-grænser til Maldiverne, Sri Lanka og Indonesien.

Indiens nordlige og nordøstlige stater ligger delvis i Himalayabjergene. Resten af det nordlige, centrale og østlige Indien består af den frugtbare Gangesslette. I det vestlige Indien grænsende til det sydøstlige Pakistan ligger Tharørkenen. Den sydlige del af den indiske halvø består næsten udelukkende af Deccanplateauet. Plateauet er flankeret af to bakkedrag Vestlige Ghats og Østlige Ghats.

Indien er hjemsted for flere store floder inklusiv Ganges, Brahmaputra, Yamuna, Godavari, Kaveri og Krishna. Til Indien hører tre små øgrupper: Lakshadweep, ved sydkysten, en vulkansk kæde af øer kaldet Andamanerne og Nicobarerne mod sydøst og Sunderbans i Gangesflodens delta mod øst.

Klima og demografi

Klimaet varierer fra tropisk klima mod syd til mere tempereret klima mod nord. Dele af Indien som ligger i Himalaya har tundraklima. Indien får det meste af sin regn via monsunregn.

Landet har det næsthøjeste antal indbyggere i verden og er det største demokrati med mere end 1 milliard mennesker og flere end 100 forskellige sprog. Økonimien er den fjerdestørste i verden set i forhold til købekraften.

Country Indien
Visum

De indiske myndigheder har oplyst, at følgende regler gælder for danskeres indrejse i landet:
Det er dit eget ansvar at overholde ind- og udrejsereglerne. Det anbefales, at du eventuelt kontakter den indiske ambassade for at få bekræftet nedenstående:

Visumpligt
Ansøgning om E-Tourist Visa (eTV) indgives online, se: indian-embassy.dk/E-Tourist Visa.
eTV visum udstedes ved ankomsten til Indien med en gyldighed på op til max. 30 dage.
eTV visum udstedes kun til turist formål og kun via godkendte lufthavne.
eTV visum kan ansøges om 2 gange årligt.
Andre typer visum ansøges der om online via den indiske ambassades hjemmeside, klik her, og dernæst kontaktes den indiske ambassade i København.
Forretningsvisum kræver invitation.
Der er særlige regler for turister, der ankommer til Indien med krydstogsskibe. For nærmere information, kontakt venligst den indiske ambassade i København.
Passet skal være gyldigt i 6 måneder fra indrejsen. Der skal være minimum 2 blanke sider i passet.
Danske forlængede pas anerkendes.
Danske provisoriske pas anerkendes både ved ind- og udrejse. Der kræves stempel fra immigrationsmyndighederne (Foreigners Regional Registration Officer/FRRO) ved udrejse af Indien på provisorisk pas.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den indiske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

HUSK at dit pas skal være gyldigt mindst 6 måneder efter hjemkomst.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

SprogHindi og engelsk er officielle sprog.
ValutaIndiske rupee, 1 DKK = 10,30 INR.
Det anbefales at medbringe Euro eller US Dollars til Indien og veksle til lokal valuta.
Areal (km2)3.287.000 km²
Vaccinationer

Du finder de relevante vaccinationer til Indien her.

Kultur og historie

Det overvejende hinduistiske Indien blev uafhængig fra Storbritannien i 1947, samtidig med at det muslimske Pakistan blev udskilt fra kronkolonien Indien. Adskillelsen af de to stater gav anledning til, at nogen af de mange millioner, som boede i en stat, som bekendte sig til en anden tro end deres egen vandrede til den anden stat. Dette krævede mange omkomne. Indien og Pakistan har også gentagne gange været i krig over den delte Kashmir-provins.

Indiens historie er tæt forbundet med de øvrige sydasiatiske landes. Landets og regionens historie strækker tilbage til de tidligst eksisterende højkulturer og de første samfund med fast bosættelse fra omkring 7000 f.Kr.

Indiens nationale sprog er primært hindi og engelsk, der er de sprog regeringen kommunikerer på. Derudover er på delstatsniveau en række forskellige sprog anerkendt, herunder bengali, telugu, marathi, punjabi, urdu, tamil, gujarati, kannada og malayalam.

Unfortunately there are no accommodations at this location at the moment.

Udflugter i Indien

Udflugter i Indien

Indien
Alle udflugter er lagt ind i programmerne. Der kan forekomme lokale valgfri udflugter. Er der bestem læs mere
Den gyldne trekant

Den gyldne trekant

11 dage/10 nætter ⇒ 1 nat i fly – 2 nætter i Delhi – 3 nætter i Agra – 3 nætter i læs mere
Kerala - "Guds eget land" (syd-vest Indien)

Kerala - "Guds eget land" (syd-vest Indien)

12 dage/11 nætter ⇒ 1 nat i fly – 2 nætter i Cochin – 1 nat i Munnar – 2 nætter i læs mere
Rajput & Mughal (nord-vest Indien)

Rajput & Mughal (nord-vest Indien)

14 dage/13 nætter ⇒ 1 nat i fly – 2 nætter i Delhi – 1 nat i Agra – 2 nætter i Ran læs mere
Sydindien

Sydindien

14 dage/13 nætter ⇒ 1 nat i fly – 2 nætter i Mahabalipuram – 1 nat i Pondicherry – 1 nat i Tanjore – læs mere
Taj og tiger (nordlige Indien)

Taj og tiger (nordlige Indien)

12 dage/11 nætter ⇒ 1 nat i fly – 2 nætter i New Delhi – 1 nat i Jaipur – 2 nætter i Ranthambh læs mere
Yoga i Rishikesh (Nordindien)

Yoga i Rishikesh (Nordindien)

13 dage/12 nætter ⇒ 1 nat i fly – 1 nat i Delhi – 8 nætter i Rishikesh – 1 nat i D læs mere
Vejr