Sri Lanka

Sri Lanka

Things to do - general

Om Sri Lanka

Sri Lanka ligger i det Indiske Ocean som et lille skjult paradis,  frodigt og fyldt af dyreliv. En rejse til øen byder på  oplevelser, som besøg til de mange buddhistiske templer, Køreture gennem de store frodige te-plantager, safari hvor det frodige dyreliv opleves, eller besøg storbyen Colombo med masser af seværdigheder.

Afslapning på en af de paradisiske hvide sandstrande, er også en mulighed, i de populære badebyer som Negombo,  der ligger på den vestlige kyst eller Bentota  på den syd-vestlige kyst.

På den syd-sydvest kysten ligger badebyen Pasikudah, som er et populært rejsemål for de lokale.

Bjergområderne synes at have  evige forår og her svinger aber sig mellem træerne. Fra bjergene strømmer floder mod de hvide strande og vander de smukke palmer der giver skygge i varmen og som omgiver hele Sri Lanka.

Befolkningen på Sri Lanka er meget venlige, gæstfrie, rolige og afslapning er det vigtigste punkt på dagsordenen for både indbyggere og besøgende. Dette til trods for tiden med koloniseringen og mange år med politisk uro i høj grad præger dette unikke land.

Sri Lanka er en stat i sydlige del af Asien, bestående af en større ø og et antal småøer, der ligger sydøst for Indien, og  blev indtil 1972 kaldt Ceylon.

Vejret i Sri Lanka.

Vejret i Sri Lanka er dejligt varmt og klimaet er tropisk. Gennemsnits temperaturen ligger på 30-31 grader i lavlandet og 18-20 grader i bjergområdet. De varmeste måneder er Marts og April, men selv i regntiden fra Maj til Oktober kommer temperatuen sjælden under 30 grader om dagen. Vejret i Sri Lanka er præget af monsunregn, som rammer forskellige områder af øen. Derfor kan I altid finde en tør og solrig plet i Sri Lanka.

Læs om vores rundrejser til Sri lanka

DRIKKEPENGE: På restauranter forventes du at give 10 % i drikkepenge, og du forventes også at give et mindre beløb til de mennesker, du bliver betjent af undervejs såsom dragere, stuepiger, tjenere mv.

Country Sri Lanka
Visum

Visum er påkrævet. Det bestilles nemt online via www.eta.gov.lk. Det koster USD 35 pr. person og gælder i 30 dage.. Det er vigtigt, at visum ansøges og betales hjemmefra. Børn under 12 år er gratis.
Selvom du på forhånd har bestilt et visum, skal du stadig udfylde indrejse papirer, som udleveres i flyet og disse skal fremvises i lufthavnen sammen med dit visum.

Udover et visum, skal du også have styr på dine vacciner. Længden på dit ophold er afgørende for, hvilke vacciner du skal have. Hvis du kommer fra et gul feber område, skal du have dokumentation på, at du er vaccineret mod gul feber. Derudover anbefales det, at man altid har fået Difteri-stivkrampe, Hepatitis A og eventuelt tyfus vacciner.

Det er dit eget ansvar at sikre, at du overholder et andet lands ind- og udrejseregler. Det er er de enkelte landes myndigheder, som fastlægger ind- og udrejsereglerne for landet, og det er dem, der kan afgøre, om du opfylder kravene. Derfor anbefales det, at du kontakter det pågældende lands myndigheder forud for din rejse for bl.a. at sikre, at dit pas er gyldigt, og at du opfylder evt. visumkrav. Sådanne oplysninger kan du bl.a. få fra en ambassade eller konsulat for det land, du skal rejse til.

SprogEngelsk tales og forstås i vid udstrækning, singalesisk og tamilsk.
ValutaSri Lankansk Rupee (LKR), 100 LKR = 5,30 DKK vejlende. Det er ikke tilladt at indføre mere end 5.000 LKR. Bankerne det bedste sted at veksle penge grundet bedre kurs. Danske banker veksler ikke til Sri Lanka Rupees, så gå til vekselkontorerne hvis du skal have med hjemmefra.
Prisniveauet er generelt lavere end i Danmark. Drikkepenge er en del af lønnen i Sri Lanka og det forventes på restauranter at du give 10% af regningens beløb i drikkepenge. Derudover forventes det at du giver drikkepenge til de mennesker, der hjælper dig undervejs på rejsen: dragere, stuepiger, tjenere mv. Jo større service des flere drikkepenge, men stadig småbeløb.
Areal (km2)65.610 km2
Vaccinationer

Du finder de relevante vaccinationer til Sri Lanka her.

Kultur og historie

Sri Lanka og øens stolte historie over 2500 år gammel og oldtidens Sanskrit litteratur refererer til Sri Lanka som 'Sinhaladvipa'- singalesernes ø.
Singaleserne har beboet Sri Lanka fra den tidligste historiske tid. De singalesiske traditioner der er optaget i de historiske krøniker i Sri Lanka, kan spores tilbage til oprindelsen af til en landsforvist nordindiske prins, Vijaya, og hans tilbagevenden. Han slog sig ned på øen og etablerede det singalesiske kongedømme i det 6. Århundrede f. kr.

Men de tidligste optegnelser over civilisation går tilbage til 380 f.Kr., da Anuradhapura (205 km fra Colombo) blev den første hovedstad, med dyrkelsen af buddhismen i det 3. århundrede f.Kr. og civilisation der var rig på den indo-ariske kultur slog rod. Det affødte de store byer med deres ''Dagabas'', prydhaver, kunstrigdomme, arkitektur og den gigantiske kunstvanding værker hvoraf mange stadig er i brug i dag. Til sammenligning er disse Dagabas så store at de endda i størrelse overstiger, pyramiderne i Egypten.

Med invasioner fra nabolandet syd Indien, blev fundamentet af magten flyttet til Polonnaruwa (101 km syd øst for Anuradhapura) og byer som Dambadeniya, Kurunegala, Kotte og Kandy. I det 16. århundrede blev de første registreringer foretaget af møder mellem de handlende og kolonisatorer i vest, med ankomsten af portugiserne i 1505. Herefter fulgte en periode på næsten 500 år, hvor øen kom under kontrol og indflydelse af Portugal, Holland og Stor Britannien. Mens d portugiserne og hollænderne herskede over de maritime regioner i ca. 150 år hver, briterne etablerede fuldstændig kontrol over øen ved faldet af Kandyans kongerige i 1815.
Britterne regerede også i 150 år, før Sri Lanka genvandt selvstændighed i 1948. Virkningen af mange kulturer gennem århundrederne, fra den sydindiske til den mauriske og den vestlige kolonisering har resulteret i at landets kultur er bliver beriget med stor mangfoldighed, hvoraf det meste stadig bevidnes i dag. Øens økonomi har traditionelt været baseret på landbrug, med ris som det vigtigste afgrøde. Krydderier som kanel, kardemomme, nelliker, muskatnød og peber har været ældgamle eksportvarer, ligesom ædelstene var og endda påfugle og elefanter. Vestlig kommerciel indflydelse, gav rig mulighed for salgsafgrøder, indtil briterne gjorde økonomien bundet af tesalget.

Selvom Sri Lanka er godt på vej til modernisering, værner landet og dets folk stadig om de fleste af deres traditionelle værdier og sætter en ære i deres rige kultur. Et aspekt, der fortsætter med at tiltrække besøgende fra udlandet, lige så meget som den skønhed og mangfoldighed i naturen, og den varme og gæstfrihed blandt menneskerne.

Befolkningen i Sri Lanka er sammensat af forskellige racer og trosretninger. De fleste er singhalesere og buddhister, mens den største blandt minoriteterne er Tamiler, som primært er hinduer, efterfulgt af maurerne, der følger islam. Et stærkt faldende antal borgere, nedstammer fra de portugisiske og hollandske kolonister, der er kristne. Der er også en betydelig befolkning af kristne blandt singalesere og tamiler.

Culture and history image
AVANI Kalutara Resort

AVANI Kalutara Resort

St Sebastian’s Road, Katukurunda, 12000 Kalutara, Sri Lanka, Sri Lanka
Bentota - Centara Ceysands Resort & Spa

Bentota - Centara Ceysands Resort & Spa

Aluthgama, 00500 Bentota, Sri Lanka, Sri Lanka
Bentota - Eden Resort & Spa

Bentota - Eden Resort & Spa

Kaluwamodera, Aluthgama, 12070 Bentota, Sri Lanka, Sri Lanka
Bentota - Wunderbar Beach Hotel , Sri Lanka

Bentota - Wunderbar Beach Hotel , Sri Lanka

Robolgoda Bentota, 80500 Bentota, Sri Lanka, Sri Lanka
Bentota Beach by Cinnamon,Sri Lanka

Bentota Beach by Cinnamon,Sri Lanka

Bentota, 80500 Bentota, Sri Lanka, Sri Lanka
Clomobo - Villa Palma Clomobo

Clomobo - Villa Palma Clomobo

Beach Road, Pamunugama., 11370 Epamulla, Sri Lanka, Sri Lanka
Colombo  - Cinnamon Grand

Colombo - Cinnamon Grand

77 Galle Road, Kollupitiya, 00100 Colombo, Sri Lanka, Sri Lanka
Colombo  - Ramada

Colombo - Ramada

30 Sir Mohamed Macan Makar Mawatha, P.O.Box 1202, 00300 Colombo, Sri Lanka, Sri Lanka
Colombo - Berjaya Hotel

Colombo - Berjaya Hotel

No:36, College Avenue, 10350 Mount Lavinia, Sri Lanka, Sri Lanka
Colombo - OZO

Colombo - OZO

36-38, Clifford Place, 00400 Colombo, Sri Lanka, Sri Lanka
Colombo - Palm Village

Colombo - Palm Village

262, Old Colombo Road, Uswetakeiyawa Wattala, Wattala Beach, Negombo, Sri Lanka 11328 , Sri Lanka
Colombo - The Galadari Hotel

Colombo - The Galadari Hotel

64, Lotus Road, Colombo 1, Fort, 00100 Colombo, Sri Lanka, Sri Lanka
Colombo- Mirage Colombo

Colombo- Mirage Colombo

Mirage Colombo 61,Moor’s Road on Marine Drive, (Colombo Plan Road) Wellawatta, Colombo 6, Sri Lanka., Sri Lanka
Ella - 98 Acres

Ella - 98 Acres

98 Acres Resort & Spa Greenland Estate, Passara / Namunukula Road, Ella, Bandarawela, Sri Lanka., Sri Lanka
Ella - Alta Vista

Ella - Alta Vista

Ella Wellawaya Road, Ella, 90090 Ella, Sri Lanka, Sri Lanka
Ella - Heavens Edge

Ella - Heavens Edge

Kitalella Road, Kitalella, 90090 Ella, Sri Lanka, Sri Lanka
Ella - Mount Heaven

Ella - Mount Heaven

The mountain heavens, Kitalella ,Ella, 90090 Ella, Sri Lanka, Sri Lanka
Galle - Calamander Unawatuna Beach

Galle - Calamander Unawatuna Beach

Unawatuna, 80600 Unawatuna, Sri Lanka, Sri Lanka
Galle - Cantaloupe Aqua

Galle - Cantaloupe Aqua

Palutugaha Junction, Talpe, 80615 Unawatuna, Sri Lanka, Sri Lanka
Galle - The Long Beach Resort

Galle - The Long Beach Resort

Koggala,Habaraduwa, 80630 Koggala, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy  - Hotel Topaz

Kandy - Hotel Topaz

Anniewatte, 20000 Kandy, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy - Amaya Hills

Kandy - Amaya Hills

PO Box 16, Heerassagala, 20000 Kandy, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy - Cinnamon Citadel

Kandy - Cinnamon Citadel

Srimath Kuda Ratwatte Mawatha, 20000 Kandy, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy - Devon Hotel Kandy

Kandy - Devon Hotel Kandy

No :51 Ampitiya Road, 20000 Kandy, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy - Emerald Hill Hotel

Kandy - Emerald Hill Hotel

70/18, Riverdale Road, Aniwatte, Kandy, 20000 Kandy, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy - Hotel Suisse

Kandy - Hotel Suisse

30 Sangaraja Mawatha, Kandy 20000, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy - OZO

Kandy - OZO

No 31, Saranankara Mawatha,, 20000 Kandy, Sri Lanka, Sri Lanka
Kandy - Thilanka Hotel

Kandy - Thilanka Hotel

03 Sangamitha Mawatha, 20000 Kandy, Sri Lanka, Sri Lanka
Koggala -  Koggala Beach

Koggala - Koggala Beach

Koggala, Habaraduwa, 10370 Koggala, Sri Lanka, Sri Lanka
Koggala - Club Koggala Village (tæt på Galle)

Koggala - Club Koggala Village (tæt på Galle)

Habaraduwa, 80630 Koggala, Sri Lanka, Sri Lanka
Mirissa - Paradise Beach Club (tæt på Galle)

Mirissa - Paradise Beach Club (tæt på Galle)

140, Ven.Gunasirinahimi Mawatha, Mirissa, 81740 Mirissa, Sri Lanka, Sri Lanka
Negombo - Jetwing Ayurveda Pavilions

Negombo - Jetwing Ayurveda Pavilions

Ethulkale, 11500 Negombo, Sri Lanka, Sri Lanka
Nuwara Eliya  - Avian Breeze

Nuwara Eliya - Avian Breeze

Avian Breeze Nuwara Eliya, 22200, Sri Lanka, Sri Lanka
Nuwara Eliya  - Tea Factory

Nuwara Eliya - Tea Factory

The Tea Factory Kandapola, Nuwara Eliya Sri Lanka., 22220 Nuwara Eliya, Sri Lanka, Sri Lanka
Nuwara Eliya  - The Firs

Nuwara Eliya - The Firs

85/2, Upper Lake Road,, 22200 Nuwara Eliya, Sri Lanka, Sri Lanka
Passekudah - Anataya Resort & Spa

Passekudah - Anataya Resort & Spa

ANANTAYA PASIKUDAH Coconut Cultivation Board Road, Pasikudah, Sri Lanka, Sri Lanka
Passekudah - Marina Beach

Passekudah - Marina Beach

No.7, Coconut Board Road, Kalkudah, Passikudah, 30410 Pasikuda, Sri Lanka, Sri Lanka
Sigiriya - Nice Place Hotel

Sigiriya - Nice Place Hotel

Inamaluwa, 21120 Dambulla, Sri Lanka, Sri Lanka
Sigiriya - Sigiriya Village

Sigiriya - Sigiriya Village

P.O Box 1, 21120 Sigiriya, Sri Lanka, Sri Lanka
Wadduwa - Siddhalepa Ayurveda Health Resort

Wadduwa - Siddhalepa Ayurveda Health Resort

861, Samanthara Road, 01500 Wadduwa, Sri Lanka, Sri Lanka
Yala Sri - Elephant Reach

Yala Sri - Elephant Reach

Yala Junction, Kirinda, 82600 Kirinda, Sri Lanka, Sri Lanka
Ambalangoda

Ambalangoda

Sri Lanka
Ambalangoda er en varm, dagligdags by, som er helt overskygget af nærliggende Hikkaduwa som turistmå Mere info
Anuradhapura

Anuradhapura

Sri Lanka
Anuradhapura er en hellig by, der engang var den gamle hovedstad i Sri Lanka og populær blandt buddh Mere info
Bandarawela

Bandarawela

Sri Lanka
Bandarawela er en stor by, der ligger i Badulla distriktet i Uva provinsen og ligger 28 km fra fra B Mere info
Bentota

Bentota

Sri Lanka
Bentota er blandt de mest populære og bedste badebyer på den syd-vestlige kyst af Sri Lanka. Bentota Mere info
Chilaw

Chilaw

Sri Lanka
Mahatma Gandhi, ‘Indiens fader” besøgte Chilaw i november 1927 sin første og eneste rejs Mere info
Colombo

Colombo

Sri Lanka
Colombo, den tidligere hovedstad i Sri Lanka, er den største, travleste og mest vestlig by i Sri Lan Mere info
Ella

Ella

Sri Lanka
Ella er en smuk lille landsby i Sri Lankas bakkeland med kun lidt mere end en håndfuld butikker, hot Mere info
Galle

Galle

Sri Lanka
Kystbyen Galle eller “Gallien”, kan besøges ved at rejse 116 km fra Colombo langs den sy Mere info
Hikkaduwa

Hikkaduwa

Sri Lanka
Hikkaduwa er en lille by på den sydlige kyst af Sri Lanka, beliggende i den sydlige provins. Hikkadu Mere info
Kandy

Kandy

Sri Lanka
Kandy er beliggende ved foden af det centrale højland og er en smuk by, omgivet af bakker og dale, f Mere info
Negombo

Negombo

Sri Lanka
Negombo, som ligger på den vestlige kyst af Sri Lanka, er en lille by berømt blandt turister for sin Mere info
Nuwara Eliya

Nuwara Eliya

Sri Lanka
Nuwara Eliya er berømt blandt turister som Sri Lankas “hill resort” eller bakke-by. Nuwara Eliya lig Mere info
Pasikudah

Pasikudah

Sri Lanka
Siden slutningen af borgerkrigen i 2009 og færdiggørelsen af tsunamien, der ramte i 2004, rehabilite Mere info
10 dages rundrejse i midt-vest Sri Lanka

10 dages rundrejse i midt-vest Sri Lanka

10 dages rundrejse i midt-vest Sri Lanka 10 dage/9 nætter ⇒ 1 nat i luften, 3 nætter i Kandy, 2 nætt Mere info
12 dages rundrejse i det syd-vestlige Sri Lanka

12 dages rundrejse i det syd-vestlige Sri Lanka

12 dage/11 nætter ⇒ 1 nat i fly – 1 nat i Colombo – 2 nætter i Kandy  – 2 nætter i Nuwara Eliy Mere info
16 dages rundrejse i syd-vestlige hjørne og midten af Sri Lanka

16 dages rundrejse i syd-vestlige hjørne og midten af Sri Lanka

16 dage/15 nætter ⇒ 1 nat i fly – 1 nat i Negombo – 2 nætter i Sigiriya – 1 nat i Mere info
På eventyr i Sri Lankas natur og kultur

På eventyr i Sri Lankas natur og kultur

På eventyr i Sri Lankas natur og kultur 12 dage/11 nætter ⇒ 1 nat fra DK til Colombo – 1 nat i Mere info
Rundrejse i Sri Lanka

Rundrejse i Sri Lanka

12 dage/11 nætter ⇒ 1 nat fra DK til Colombo – 1 nat i Colombo – 2 nætter i Kandy – 2 næ Mere info
Yoga og Spa på Sri Lankas sydspids

Yoga og Spa på Sri Lankas sydspids

9 nætter/10 dage ⇒ 1 nat i fly – 7 nætter på spa resort – 1 nat i fly På denne rejse bli Mere info
Vejr