General

10 dages rundrejse i midt-vest Sri Lanka

10 dage/9 nætter ⇒ 1 nat i luften, 3 nætter i Kandy, 2 nætters i Sigiriya og 3 nætter i Negombo

Fantastiske oplevelser i Sri Lanka med otte uforglemmelige nætter på smukke Sri Lanka hvor du har  mulighed for safari og kulturelle oplevelser. Rejsen er inkl. fly, transfer og ophold på tre hoteller.

Tag med på en forrygende rundrejse i Sri Lanka. Der er masser af oplevelser, smuk natur og altid smilene mennesker.

Denne rundrejse er virkelig spækket med indtryk og store oplevelser, fra den gamle hovedstad Kandy, til de velduftende te-plantager, til safari i Minneriya nationalpark til et fantastiske naturoplevelser ved Sigiriya og tilsidst de smukke strande ved Negombo.

Den eksotiske ø Sri Lanka lokker med frodige teplantager, et rigt dyreliv og ældgamle templer. På denne Sri Lanka deal vil du opleve øens varierede landskab og den berømte gæstfrihed med et rejseprogram, som blandt andet omfatter den kulturelle hovedstad Kandy, en safari i Minneriya National Park og bjerget Lion Rock. Du får desuden masser af tid til at slappe af og nyde sol og badeture på kridhvide paradisstrande.

Kandy

Eventyret starter i Kandy, hvor du tjekker ind på det firestjernede Mahaweli Reach Hotel. Hotellet har en indbydende pool og ligger centralt i den historiske by. Efter en god nats søvn er du klar til at lære denne kulturelle byperle bedre at kende. I Kandy udbydes der valgfrie udflugter til den botaniske have, det berømte tandtempel og elefantbørnehjemmet i Pinnawala.

Ritigala & Sigiriya

Efter tre nætter i Kandy stiger du på toget, som fører dig gennem det smukke landskab til Matale. Her venter der et besøg i naturreservatet Ritigala, hvor du kan se ruinerne af et buddhistisk kloster, inden du rejser videre til Sigiriya for at tjekke ind på det femstjernede Cinnamon Lodge Habarana. Efter en god nats søvn har du samlet energi til at gå de 1.000 trappetrin op til paladset Lion Rock, som er optaget på UNESCO’s Verdensarvsliste.

Safari og Gold Rock temple

Der er desuden mulighed for at følge med på en spændende safari i Minneriya National Park. Det er et af de bedste steder at opleve vilde elefanter på Sri Lanka. Med hjælp fra en erfaren guide kan du være heldig at opleve krokodiller, rådyr, aber, leoparder og bjørne. Dagen efter fortsætter turen mod Dambulla, hvor du besøger det berømte Golden Rock Temple, som også er med på Verdensarvslisten – og hvor pilgrimme er rejst til i hundredvis af år.

Negombo

Efter de mange kultur- og naturoplevelser venter der dig tre velfortjente dage på det femstjernede Jetwing Blue, som ligger lige ved stranden og tæt på Negombos centrum, hvor du også finder mange restauranter og caféer. Her kan du slappe af på den gyldne strand, køle dig ned i poolen eller nyde en cocktail i solstolen. Brun og veludhvilet går du så ombord på flyet med kufferten fyldt af uforglemmelige oplevelser og fantastiske minder.

Godt at vide

Det er muligt at tilkøbe en udflugtspakke hjemmefra.

Prisen er  kr. 1650 pr. person og inkluderer:

 • Bytur i Kandy med bl.a. botanisk have, Tandens Temple og kulturelt danseshow
 • Elefantbørnehjem og te-fabrik-og plantage
 • Formiddags udflugt til Løveklippen
 • Eftermiddags jeepsafari i Minneriya
Rejsende skal betale 35 USD per person for det obligatoriske visum ved ankomst.
Det er muligt at booke et ekstra nætter på Jetwing Blue i Negombo, hvis et senere fly er til rådighed til samme pris. Kontakt os direkte for priser og tilgængelighed.

Dagsprogram

10 dage/9 nætter ⇒ 1 nat i luften, 3 nætter i Kandy, 2 nætters i Sigiriya og 3 nætter i Negombo

Dag 1

Afrejse fra København/Stockholm til Colombo med Qatar Airways med en mellemlanding. Der er mad inkluderet på flyet..

Dag 2

I Colombo møder jeres chauffør jer i lufthavnen og der er transport til Kandy, hvor resten af dagen er til afslapning på hotellet. I overnatter på det dejlige hotel 4-stjernet Mahaweli der har en skøn pool og ligger centralt i Kandy

Dag 3

Kandy er Sri Lankas charmerende gamle kongeby, der ligger smukt i højlandet ned til en sø omgivet af jungle, vandfald og bjerge. Gå en tur i de smalle, hyggelige gader og sug stemningen og kulturen til jer. Dagen er på egen hånd i Kandy

I kan vælge at tilkøbe vores udflugtspakke og få en dag fuld af oplevelser i Kandy. Udflugtspakken skal bestilles fra Danmark. I starter byturen med at kører op på et højdedrag med en fantastisk udsigt over Kandy og en kørertur om den menneskeskabte Kandy Sø, et besøg på ædelstensmuseet, den kolossale Bahirawakanda statue og garnisons kirkegården.

Derefter går turen videre til Peradeniya botaniske have der er kendt særligt for sin store orkideer samling. Haven rummer over 4.000 forskellige planter og er altid et fantastisk syn. Kandy har holdt fint fast i mange af de gamle traditioner og dem skal I opleve nogle af ved et flot kultur-og danse show der kulminere i danserne går på glødende kul.

Sidst på dagen skal I besøge det berømte Tandens Tempel, hvor Buddhas ene kindtand bliver opbevaret i 7 skin. Den kommer kun frem 1 gang om året, men det er spændende at opleve hvordan buddhister strømmer til for at tilbede dette vigtig relikvie og få et indblik i den lokale tro og kultur.

Dag 4

Dagen er på egen hånd i Kandy, men vi kan varmt anbefale I tager med til det dejlige elefantbørnehjem i Pinnawala (del af udflugtspakken, der kan tilkøbes). Her opfostres elefant unger der ikke kan klare sig selv, f.eks. hvis de har mistet deres mor eller er faret vild. Stedet er blevet lidt kommercielt, men hvis man kan se bort fra det, er det skønt at se elefantungerne blive fodret og bade i den nærliggende flod. På turen stopper I også ved en af de mange te plantager med tilhørende fabrik. I kan se – og dufte hvordan den berømt Ceylon te bliver til – og der er en mulighed for at købe noget af den yderst velsmagende te med hjem.

Dag 5

Efter morgenmad på hotellet, kører I lidt udenfor Kandy, hvor I stiger på toget til Matale og kører ca 1 ½ time i den smukkeste natur. Velankommet til Matale, møder jeres chauffør jer og I kører til Ritigale naturreservat.

Ritigale var et vigtigt buddhistisk kloster der blev etableret tilbage i det 3. Århundrede f.v.t. I dag er der kun ruiner tilbage og dette mytiske sted har vandløb, damme og antikke gangstier der leder til forskellige meditations platforme rundt på området.

Efter besøget ved dette afslappende sted, forsætter I videre til Sigiriya hvor I checker ind på jeres 4-stjernet Cinnamon Lodge Habarana

Dag 6

Dagen er til fri disposition i Sigiriya

Der er mulighed for at tage med på vores udflugt (del af udflugtspakken der kan tilkøbes) til Løveklippen, der er på UNESCO verdenarv liste. I det 5. århundrede byggede kong Kassapa et palads på den 200 m høje klippe. Han anlagde smukke haver og store vandbassiner rundt om paladset. Selve indgangen, var en kæmpe løve. I dag er der dog kun de store løvefødder tilbage. Vær beredt på at gå på trapper for at kunne nyde paladset og den smukke udsigt der ligger ca 1.000 trin oppe.

Om eftermiddagen er det muligt at tage på safari (del af udflugtspakken der kan tilkøbes). Vi har valgt Minneriya nationalpark, da den har et rigt dyreliv og væsentligt færre besøgende end flere af de andre nationalparker. I vil kører i åbne jeeps til max 5 personer og Minneriya er et rigtig god park at spotte elefanter. I Minneriya er der en stor sø, som tiltrækker dyrene, særligt i tørkeperioderne. I vil også have mulighed for at opleve krokodiller, hjorte, aber og et rigt fugle liv. Leoparderne og bjørnene er der, men de er svære at spotte da de gemmer sig godt og er meget sky. Guiderne er virkelig dygtige og hjælper jer til de store dyreoplevelser.

Overnatning i Sigiriya

Dag 7

Efter morgenmad på hotellet, forsætter i mod Dambulla for at besøge det berømte Golden Rock Tempel, der er på UNESCOs verdensarv liste. Dette er de bedst bevarede grotte tempel i Sri Lanka og har været pilgrims sted i 22 århundreder. En stor guld buddha tager i mod jer ved templet, hvor der er 5 grotter med 157 statuer. Turen optil grottetemplet, går op af en del trapper, men det er hele turen værd for at se de kæmpe vægmalerier og de mange statuer.

Efter besøget kører i videre til Negombo, hvor I nu har 3 overnatninger. I bor på det super dejlige 4-stjernet Jetwing Blue. Hotellet ligger direkte på stranden og tæt på bygaden med mange spisemuligheder

Dag 8

Negombo er en dejlig ferie by ved det indiske ocean. I indkvarteres på et hyggeligt hotel lige ved stranden. Ikke alle værelser har havudsigt. De gyldne strande indbyder til afslapning mens man kigger på de smukke fiskerbåde. Der er også mulighed for at tage en forfriskende dukkert i hotellets pool.

Dag 9

Negombo ligger kun 35km fra Colombo, så det er muligt at tage en tur ind til storbyen. Men det er også en mulighed at gå en tur i den hyggelige Negombo der tidligere var en livlig handelsby for hollænderne og britterne. Nu er der en moderne by med enkelte påmindelser om de koloniale fortid.

Dag 10

I dag er der afrejse fra Sri Lanka og jeres chauffør vil sørge for transport til Colombo lufthavn, der kun ligger ca 30 min kørsel fra Negombo. Vi er sikre på I vil have kufferten fuld og store oplevelser og gode minder.

Børneprisen (2-12år) er gældende når et barn deler værelse med 2 voksne

Infant prisen er gældende når et spædbarn dele værelse med 2 voksne

Udflugtspakke samlet pris. Skal bestilles hjemmefra. Pris: 1650DKR pr person

 • Bytur i Kandy med bl.a. botanisk have, Tandens Temple og kulturelt danseshow
 • Elefantbørnehjem og te-fabrik-og plantage
 • Formiddags udflugt til Løveklippen
 • Eftermiddags jeepsafari i Minneriya

Prisen er ved 2 personer i delt dobbeltværelse og inkludere:

 • Fly København-Colombo t/r med mellemlanding med Qatar Airways
 • Mad på flyet
 • 22kg indchecket bagage og 8 kg håndbagage
 • 8 nætter på 4 stjernet hoteller med morgenmad
 • Professionel guide/chauffør på alle udflugterne
 • Transfer mellem lufthavnen og Kandy
 • Transfer til togstationen i Kandy
 • Tog mellem Kandy og Matale
 • Transfer mellem Matale og Sigiriya med besøg i Ritigale naturreservat
 • Transfer mellem Sigiriya og Negombo med besøg i Dambulla Golden Rock tempel
 • Transfer mellem Negombo og lufthavnen

Ikke inkluderet:

 • Udflugter nævnt i udflugtspakken
 • Visum til Sri Lanka. Skal søges on-line inden afrejse. Pris 35$
 • Drikkepenge til chaufføren/guiden
 • Måltider ud over morgenmad på hotellet

Vi gør opmærksom på at det ikke er muligt at forhåndsreservere togbilletter på togturen mellem Kandy og Matale. Skulle toget være fuldt booket, bliver togturen erstattet af en smuk køretur i bil/minibus.

Pris og tillæg

Prisen er afhængeig af afrejsedato og starter fra kr. 13.995 pr. person i delt dobbeltværelse.

Prisen er ved 2 personer i delt dobbeltværelse og inkludere:

 • Fly København-Colombo t/r med mellemlanding med Qatar Airways
 • Mad på flyet
 • 22kg indchecket bagage og 8 kg håndbagage
 • 8 nætter på 4 stjernet hoteller med morgenmad
 • Professionel guide/chauffør på alle udflugterne
 • Transfer mellem lufthavnen og Kandy
 • Transfer til togstationen i Kandy
 • Tog mellem Kandy og Matale
 • Transfer mellem Matale og Sigiriya med besøg i Ritigale naturreservat
 • Transfer mellem Sigiriya og Negombo med besøg i Dambulla Golden Rock tempel
 • Transfer mellem Negombo og lufthavnen

Ikke inkluderet:

 • Udflugter nævnt i udflugtspakken
 • Visum til Sri Lanka. Skal søges on-line inden afrejse. Pris 35$
 • Drikkepenge til chaufføren/guiden
 • Måltider ud over morgenmad på hotellet

Afrejse fra København, Billund eller Stockholm.

Ønsker I et andet program er I meget velkomne til at kontakte os.

Børn (2-12år) rejser til reduceret pris når barnet deler værelse med 2 voksne.

Udflugtspakke skal bestilles hjemmefra. Pris: 1650DKR pr person inkl.:

 • Bytur i Kandy med bl.a. botanisk have, Tandens Temple og kulturelt danseshow
 • Elefantbørnehjem og te-fabrik-og plantage
 • Formiddags udflugt til Løveklippen
 • Eftermiddags jeepsafari i Minneriya

Hoteller

Kandy

4-stjernede Mahaweli

Sigiriya 

4-stjernede Cinnamon Lodge Habarana

Negombo

4-stjernede Jetwing Blue.

Kort