General

Abu_Simbel_temple_Egypten_YounesRejserAbu Simbel

Abu Simbel er Ramses II’s tempel, som han viede til de tre guder: Amon-Ra, Ptah og Ra-Harakthe. Men det er udelukkende Ramses selv, der dominerer. Det tog 14 år at bygge det, og det er opført på samme sted som en anden helligdom viet til guden Horus. To gange om året kan du opleve, at solens stråler oplyser guderne i det allerhelligste: d. 22. februar og d. 22. oktober.

Disse fuldstændig forunderlige templer er hugget ud af klipper i 1250 f.kr. 280 kilometer syd for Aswan. Du kan besøge dem med bus eller fly. Med hjælp fra UNESCO blev de i forbindelse med opførelsen af Aswan dæmningen i 1960’erne flyttet 60 meter op for at bevare dem.

Abu Simbel lå begravet under enorme sandklitter i tusinder af år og var stort set uberørt, da det blev genopdaget i det 19. århundrede.

Abu Simbel ligger 280 km syd for Aswan, og du kan vælge at flyve dertil, eller du kan tage bussen ca. tre timer gennem det øde ørkenlandskab med luftspejlinger, kaktus og kun få, spredte spor af menneskeheden.

Lake Nasser

Nasser søen er en gigantisk anlagt sø mellem Aswan og Abu Simbel. Den fungerer som vandreservoir og blev anlagt i 1971 i Lake_nasser_Egypten_YounesRejserforbindelse med opførelsen af den nye store dæmning. Du kan her stadig finde mange af de antikke templer, der ikke nåede at blive flyttet af UNESCO.

Der er ikke mange skibe at finde på søen, og det er en unik oplevelse at sejle på de 5-stjernede deluxe nilbåde, gennem ørkenlandskabet, der til tider kan virke barskt. Der er langt fra bred til bred, og somme tider føles det, som er man på åbent hav.

Det er en usædvanlig tur, og du finder mange seværdigheder på turen, hvor du kan se Kalabsha templet, Beit El Wali templet, Keratassi kiosken, Wadi el Seboua Templet, Dakka Templet, Meharakka Templet, Amada Templet, Derr Templet, Penouts grav, Kasr Ibrim Citadellet og turens absolutte højdepunkt: Abu Simbel Templet.

Crocodile Island

På denne lille halvø i Nasser søen findes en hyggelig restaurant og en strand, der også gør det muligt at bade. Lad dig ikke skræmme af navnet, for vel er der krokodiller i Nasser søen, men det hele er spærret af så ingen af dem kan trænge ind her.

Crocodile Island er et hyggeligt og stille sted at nyde en dag.

Fiske tur

Vi arrangerer fisketure i Lake Nasser. Kontakt os for nærmere information.

We are sorry, there are no reviews yet for this Rundrejse.