General

Nilkrydstogt

På et nilkrydstogt får I mulighed for at opleve den smukke natur, livet langs Nilens breder og selvfølgelig de fantastiske historiske monumenter i byerne båden lægger til i. Et nilkrydstogt forgår i et roligt tempo, så der er plads til både store oplevelser og afslapning.

Ruten

Nilbådene sejler fra Luxor til Aswan og retur. Antallet af dage variere på et nilkrydstogt variere alt efter hvilket program I vælger. Vælger I feks. programmet “Krydstogt på Nilen og kultur i Luxor“, har I tre nætter på nilbåden, der i dette tilfælde sejler fra Aswan til Luxor og lægger til i Kom Ombo og Edfu undervejs. Med programmet “Klassisk tur med Nilkrydstogt“, har i 7 nætter ombord og sejler fra Aswan til Luxor og retur. Flere dage ombord, giver mere tid til fordybelse og til at nyde det fantastiske sceneri der hele tiden skifter langs ruten.

Seværdighederne

De historiske monumenter langs Nilens breder er helt fantastiske og kan alle opleves fra et nilkrydstogt. I Aswan kan vi anbefale at besøge Philae templet der er et græsk-romersk tempel viet til kærlighedsgudinden, Isis. Her vil I opleve flere kulturer mødes da templet er bygget i faroenisk stil af grækerne og romerne og senere blev brugt som tilflugtssted af de koptisk kristne. Templet i Kom Ombo er et sjældent dobbelt tempel viet til krokodille guden Sobek og falkeguden Horus. Templet ligger smukt på en forhøjning helt tæt på Nilen. Der er kun en kort gå-tur til tempelindgangen fra nilbåden. Luxor er et sandt skattekammer af historiske monumenter, hvor de største er Karnak templet og Kongernes dal på Luxors vestbred.

Sejlads

Det er helt fantastisk at sidde på soldækket og nyde panorama udsigten over det skiftende landskab på et nilkrydstogt. Ved Aswan er landskabet en god blanding af ørken og landbrug, afbrudt af oldegyptiske grave ved Nilens bred. Længere mod nord, bliver det mere frugtigt med bananplantager og bønder der arbejder i jorden. Nilens bredde variere, men I vil hele tiden kunne se land til begge sidder. Nogle steder er Nilen kun et par hundrede meter bred og andre steder virker det som en bred flod. Nilbåden vil så tæt på land som vandstanden tillader, så det er muligt at følge med i livet på Nilens bredder.

Vi gør vores bedste for at påvirke sejlprogrammet så der bliver så meget dagssejlads som muligt, men særligt om vinteren når det bliver tidligt mørkt og der en mest trafik på Nilen og dermed vente id ved slusen i Esna, vil noget af sejladsen foregå om aftenen eller natten.

Udflugter fra nilkrydstogtet

Det er selvfølgelig muligt at besøge seværdighederne på egen hånd. Men størst udbytte, får I hvis I vælger vores udflugtspakke. Så har I en professionel egyptolog uddannet engelsk talende guide der forklare om Egyptens historie og detaljer om templerne undervejs. Guiden sørger selvfølgelig også for de praktiske elementer som transport og billetkøb. Nogle af vores afgange har dansk talende rejseleder. Det er desværre ikke tilladt for de dansk talende rejseledere at guide ved seværdighederne, men de giver en grundig forklaring enten på nilbåden inden besøget eller undervejs i bussen. Både de engelsk talende guider og de danske rejseleder forklarer også gerne om livet, religionen og dagligdagen i nutidens Egypten.

Livet ombord på et nilkrydstogt

På nilbåden indkvateres I i 2 personers kahytter med eget bad og toilet. Kahytterne er ikke super store, men har sengepladser til to, skabsplads og en eller to siddepladser. Der er typisk plads til en opredning, men rejser i flere end tre sammen anbefaler vi to kahytter. Alle kahytterne har vindue så I kan følge med i livet langs Nilens breder mens båden sejler. Når nilbåden lægger til, ligger der tit flere både uden på hinanden og der vil ikke være udsigt fra kahytten.

Det meste af livet ombord, foregår på bådens soldæk eller i den hyggelige bar. På soldækket vil I finde en mindre pool, solstole og behagelige stole i skyggen. Der er også en bar, hvorfra I kan købe forfriskninger. Hver eftermiddag ved 17-tiden, serveres der afternoon tea på dækket hvor det er muligt at få en kop kaffe eller te med et stykke friskbagt kage. Afternoon tea er med i helpensions pakken.

Forplejning

På de nilbåde vi samarbejder med indgår helpension. Enkelte nilbåde tilbyder All Inclusive, f.eks. Royal Vking. Ved helpension er der en lækker morgenmadsbuffet med kaffe, te og juice der bliver serveret ud fra båden program. Skal I tidligt afsted på udflugt vil der typisk være morgenmad i en time til halvanden, før udflugten starter. Frokost bliver også serveret som buffet, typisk kl 13, men dette kan variere alt efter sejlprogrammet. Aftensmaden serveres enten som buffet eller i nogle tilfælde som set menu. Afternoon tea indgår også i forplejningsplanen. I restauranten sidder I typisk ved borde sammen med vores andre gæster, så der er mulighed for at snakke om dagens oplevelser.

Ved måltiderne er det selvfølgelig muligt at købe forfriskende drikkevarer. I stedet for at skulle have pengepungen frem hele tiden, skriver I under på en regning og afregner når krydstoget er ved at slutte.

Baren

I den hyggelige bar er det om dagen muligt at sidde og hygge med en bog og nyde en juice eller drink. Og om aftenen vil der typisk være underholdning. Det kunne f.eks. være mavedans eller en galabea fest med forskellige lege og sjov musik. Prisen på drikkevarer er meget rimelig og alle vores nilbåde servere alkohol, også under ramadanen.

Ved måltiderne er det selvfølgelig muligt at købe forfriskende drikkevarer. I stedet for at skulle have pengepungen frem hele tiden, skriver I under på en regning og afregner når krydstoget er ved at slutte.

Kategorisering

I Egypten kategoriseres hoteller og nilkrydstogsbåde alene ud fra deres faciliteter. For at få 5-stjerner skal nilkrydstogtsbåde have faciliteter som pool, mulighed for strygning og døgnbemandet reception. Servicen og kvaliteten af maden tæller ikke med i kategoriseringen. Det er derfor forholdvist nemt at få 5 stjerner i Egypten. Nilbådene, vi samarbejder med, har vi personligt kendskab til og typisk har vi arbejdet sammen med dem flere år.

Vi har mange års erfaring på Nilen og ved at service og særligt kvaliteten af maden spiller en stor rolle for vores gæster er glade. Vi sikre os løbende at nilbådene lever op til vores krav om god, personlig service og at maden er tilberedt på gode råvarer og hygiejnen er helt i orden. Hvis I tidligere har rejst i f.eks. Asien, vil I dog finde at 5 stjerner i Egypten blegner lidt i forhold til andre lande.

Drikkepenge

Som i mange lande syd for alperne, forventer service personalet i Egypten drikkepenge eller baksish, som det hedder på arabisk. Drikkepenge er i Egypten en helt naturlig del af hverdagen, både for lokale og turister. Alt servicepersonale på et nilkrydstogt forventer lidt. Det kan være bådsmanden der bære din bagage i kahytten til tjeneren der serverer drinks på soldækket til kokken der laver den lærke mad. Som dansker kan det være uvant og svært at vurdere hvor meget hver enkelt skal have. Derfor har vi en frivillig drikkepenge ordning, der dækker over udflugterne og jeres nilkrydstogt. Så sørger guiderne for en fair fordeling af drikkepengene. Det er selvfølgelig også muligt selv at styre drikkepengene, ordningen er kun til for at gøre det hele lettere for jer som gæster.

We are sorry, there are no reviews yet for this Rundrejse.