Ring til os 36 99 05 27

Egypten – 2 nætter i Kairo, 3 nætters krydstogt og 4 nætter i Luxor

2 nætter i Kairo, 3 nætters krydstogt og 2 nætter i Luxor
1. dag
I flyver fra Kbh. til Cairo med ankomst ca. kl. 20.10. En repræsentant fra Younes Rejser møder jer i Cairo lufthavn, udleveret evt. visum og assisterer jer videre til hotellet, hvor I tjekker ind og overnatter.

2. dag
Efter morgenmaden er der mulighed for udflugt i Cairo (inkluderet i udflugtspakken), hvor I bliver hentet af guiden, og tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza.
Her bruger I et par timer, og kører herefter til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat.
I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs, når det passer. Til sidst kører I til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting. Efter udflugten bliver I kørt tilbage til hotellet (udflugten er en heldagsudflugt).
Hvis ikke I vil på udflugter kan I nyde dagen på egen hånd, evt. ved hotellets pool.

3. dag
I tjekker ud fra hotellet og bliver hentet af Younes Rejsers repræsentant og kører til Cairo lufthavn. Herfra tager I indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en repræsentant, som hjælper jer med bagage mm.
Der mulighed for udflugt i Aswan, herunder til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet (inkl. i udflugtspakken). Udflugten varer ca. 3,5-4 timer.
I spiser frokost på skibet, hvorefter I sejler mod Kom Ombo. Når I er fremme i Kom Ombo, lægges til og det er her muligt at besøge Kom Ombo Templet (inkl. i udflugtspakken). Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek.
Herefter sejler i videre til Edfu, hvor I lægger til for natten og overnatter.
Middagen spises på båden.

Dag 4
Efter morgenmaden er nydt i skibets restaurant sejler I videre i løbet af formiddagen, mod slusen i Esna. Når den er passeret sejler I videre mod Luxor, som nås sen eftermiddag.
Middagen spises ombord på båden.
Om aftenen er der mulighed for at se det fantastiske lyd og lys show i Karnak templet eller komme på besøg i Luxor templet (ikke inkl., men kan tilkøbes).

Dag 5
Morgenmaden spises på båden.
Om formiddagen er der mulighed for et besøg til vestbredden, hvor I besøger Kongernes dal med de meget smukke og velholdte kongegrave, Hatshepsut’s dødetempel og Memnon kolosserne (inkl. i udflugtspakken).
Turen varer til omkring frokost, som spises på båden.
Eftermiddagen kan bruges på egen hånd.
Middagen spises på båden.

Dag 6 og 9
Efter morgenmaden er spist tjekker I ud fra båden og I bliver kørt til hotellet i Luxor.
Dagene bruges i Luxor, hvor det er muligt at udforske byens mange arkæologiske udgravninger. Her findes blandt meget andet de meget smukke og velholdte dronninge- og prinsegrave på vestbredden af Nilen samt det fantastiske Karnak tempel med sine imponerende søjlegange. Det er ikke uden grund, at Luxor kaldes verdens største udendørs museum.

Dag 10
Efter check ud kører I til lufthavnen i Luxor, flyver til Kairo og herfra videre til Kbh.

Der tager forbehold for mindre ændringer i programmet.
Bemærk at udflugtspakken ikke er inkluderet i prisen med tilkøbes.
De udflugter der er nævnt i programmet, men ikke er med i udflugtspakken, kan tilkøbes yderligere.