Ring til os 36 99 05 27

Egypten – 3 nætters krydstogt, 4 nætter i Luxor og 1 nat i Kairo

Rejsens program:

1. dag
I flyver fra Kbh. og ankommer til Cairo kl. 20.10. Vores repræsentant møder jer i Cairo lufthavn og assisterer jer til indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en af vores repræsentanter som hjælper jer videre til krydstogtbåden og hjælper med at tjekke ind.

2. dag
I spiser morgenmad på båden.
Om formiddagen er der mulighed for udflugt i Aswan, herunder til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet (inkl. i udflugtspakken).

Udflugten varer ca. 3,5-4 timer.
Vi spiser frokost på skibet.

I spiser frokost på skibet, hvorefter I sejler mod Kom Ombo. Når I er fremme i Kom Ombo, lægges til og det er her muligt at besøge Kom Ombo Templet (inkl. i udflugtspakken). Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek.

Herefter sejler i videre til Edfu, hvor I lægger til for natten og overnatter.

Middagen spises på båden.

3. dag

Efter I har nydt morgenmaden i skibets restaurant sejler skibet i løbet af formiddagen videre mod slusen i Esna. Når den er passeret, sejler I videre mod Luxor, som nås sen eftermiddag.

Frokost og middag spiser vi på båden.

Om aftenen er der mulighed for at se det fantastiske lyd og lys show i Karnak templet eller besøge i Luxor templet (ikke inkl., men kan tilkøbes).

4. dag

Morgenmaden spises på båden.
Om formiddagen er der mulighed for et besøg til vestbredden, hvor I besøger Kongernes dal med de meget smukke og velholdte kongegrave, Hatshepsut’s dødetempel og Memnon kolosserne (inkl. i udflugtspakken). Det er muligt for de morgenfriske at
tage en tur med luftballon over Kongernes Dal (skal tilkøbes som ekstra tur). Her flyves afsted samtidig med solens første
stråler rammer dalen og det er en helt utrolig smuk og
enestående oplevelse.
Turen varer til omkring frokost, som spises på båden.

Alle tjekker ud inden kl. 12 og efter frokosten på båden kører vi til hotellet i Luxor.

Eftermiddagen kan bruges på egen hånd.

5. -7. dag
Dagene bruges i Luxor, hvor det er muligt at udforske byens mange arkæologiske udgravninger. Her findes blandt meget andet de meget smukke og velholdte dronninge- og prinsegrave på vestbredden af Nilen samt det fantastiske Karnak tempel med sine imponerende søjlegange. Det er ikke uden grund, at Luxor kaldes verdens største udendørs museum.

8. dag 
Vi tjekker ud fra hotellet i og kører til lufthavnen i Luxor, hvorfra vi flyver til Kairo.

Efter ankomst bliver I hentet af guiden og tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza. Her bruger I et par timer, kører til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat. I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs når det passer. Til sidst kører I til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting. Efter udflugten bliver I kørt til hotellet, hvor I tjekker ind.

9. dag
Efter check ud kører I til lufthavnen og tager flyet ca. kl. 10.10 til Kbh.

Der tager forbehold for mindre ændringer i programmet.

Bemærk at udflugtspakken ikke er inkluderet i prisen med tilkøbes.
De udflugter der er nævnt i programmet, men ikke er med i udflugtspakken, kan tilkøbes yderligere.