Ring til os 36 99 05 27 / 20 66 03 08

Er du klar til en helt unik oplevelse?

På Oriental Dream kan du nyde et helt særligt eventyr – alene, med din kæreste eller som familie.

Du har i mange år kunnet sejle i en traditionel egyptisk felucca på Nilen. Men du har aldrig oplevet turen i så luksuriøse omgivelser som her.

Hos Younes Rejser har vi fået specialbygget vores helt egen felucca, så du får meget mere ud af din tur og kan nyde opholdet på båden i luksus. På vores felucca er der nemlig både toilet, håndvask og bruser. Der er komfur og is-boks om bord. Vi har en generator med.

Og vi har bygget et lækkert soldæk med plads til at sove – også hvis du gerne vil hvile dig under myggenet. På soldækket kan du nyde din tea-time, mens du ser en fantastisk solnedgang og du kan spise middag i skæret af de levende lys.

For at komforten skal være helt i top, har vi sørget for masser af linned, puder, tæpper og lækre, bløde håndklæder – alt i egyptisk bomuld selvfølgelig.

Rejser du alene?

Nyd selskabet fra andre rejsende med feluccaen. Vi viser jer sider af Egypten, I aldrig vil glemme. Og er der nok gæster, så stopper vi på en lille ø undervejs og griller lam og holder beduin-aften med hygge omkring bålet. Der bliver masser at tale om – både på vejen, og når du kommer hjem.

Rejser I sammen?
Det bliver nok ikke mere romantisk, end når du og din kæreste sidder og nyder et glas champagne på dækket efter at have indtaget en lækker aftensmad – mens I vel at mærke glider stille og roligt nedad Nilen.

Rejser I hele familien?

Der er nok at opleve for hele familien, når vi tager turen fra Aswan til Edfu. Et besøg i en landsby krydres med spændende stop i historiske templer og hygge med dejlig mad og sjove oplevelser undervejs. Mon ikke vi også får tid til at besøge en sukkerrørsplantage?

Sejlturen

En rejse med vores felucca er typisk en 1- dagestur med overnatning eller et krydstogt på 3-4 dage.

Vi lægger ud med et besøg i en nubisk landsby, før vi forlader Aswan. Det giver jer en god mulighed for at se forskellen mellem nubiere og øvrige egyptere.

Oriental Dream
På turen besøger vi templerne Kom Ombo og Edfu. Vi stopper ved en sukkerrørsplantage, besøger kamel markedet i Daraw, ser på forskelligt landbrug og besøger en hyggelig landsby, før vi slutter af i Edfu.

Vores felucca har tre besætningsmedlemmer. 1 kaptajn og to styrmænd. Alle taler engelsk.

Forplejning

Der er 2 x 1 1⁄2 liters vand på flaske pr. person pr. dag.

Vores kaptajn og styrmænd laver mad ombord. Lækker morgenmad og varm mad til frokost og til aften. Alle grøntsager bliver skyllet i flaskevand.

Der er masser af kaffe og te – prøv den fantastiske hibiscuste. Er du mere til øl og sodavand, så gør os lige opmærksom på det, før vi tager af sted.

 

Feluccaen

Feluccaen er en fast bestanddel af livet på Nilen. Både egypterne selv og de mange turister nyder en sejltur i en felucca. Sejlbåden er perfekt, når du har brug for et friskt pust i sommervarmen, en rask tur nedad Nilen, eller du bare har lyst til at nyde den indtagende solnedgang.

 

Vores felucca er 13 meter lang og fem meter bred. Den er altså meget større end gennemsnittet og har i princippet plads til over 20 personer. Men er det kun dig og din familie, der har booket en tur, er der ingen fremmede med. Og prisen er naturligvis den samme. Er der flere, der har booket, har vi dog plads til flere, men vi vil have, at alle skal føle sig så komfortable som muligt på rejsen, så for at give bedre plads og service sejler vi kun med 15 ad gangen.

Når vi sejler, lægger vi brædder over dækket og madrasser ovenpå. Så kan din bagage ligge sikkert i hulrummet under.

Vi tager af sted med indertelte, som vi bruger som små kabiner. På den måde har I lidt privatliv, når I skal sove. I kan også bare ligge og kigge ud af hullet til vandsiden og nyde den helt enestående aftenstemning på Nilen.

 

Et eksempel på en tur med et krydstogt kunne være som nedenstående.

2 nætter i Cairo hotel med halvpension – 4 nætters felucca krydstogt på Nilen med ”Oriental Dream” inkl. fuldpension – 2 nætter i Luxor på hotel med morgenmad

1. dag

Vi flyver fra København med ankomst til Cairo lufthavn om aftenen. Fra Cairo lufthavn kører vi til hotellet og tjekker ind.

2. dag

Vi tilbringer dagene i Cairo, hvor vi besøger de storslåede pyramider i Giza og Det
Egyptiske Museum, hvor Tut Ankamons gravskat er udstillet. Til sidst besøger vi den
farvestrålende basar Khan el-Khalili. Undervejs spiser vi frokost på en lokal restaurant.

3. dag

Vi tjekker ud fra hotellet og flyver til Aswan, hvor vi ved ankomst kører direkte til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet. Efter turen kører vi til luksus feluccaen ”Oriental Dream”, hvor vi tjekker ind. Feluccaen er udstyret med alt hvad du behøver og er den eneste på Nilen med bad og toilet. Vi spiser frokost på feluccaen.

Om eftermiddagen sejler vi til Kitchener Island og besøger den botaniske have. Vi drikker eftermiddags te mens vi sejler og ser den smukke solnedgang fra soldækket af feluccaen.

Middagen spiser vi på feluccaen og efter vi har spist tager vi på bytur i Aswan med besøg på en lokal café og en gåtur i basaren.

Vi overnatter på feluccaen.

4.-7. dag

Vi sejler fra Aswan om morgenen. Undervejs lægger vi til i Kom Ombo og templet besøges. Dette tempel er et dobbelt-tempel som er viet til falke guden Horus og krokodille guden Sobek. Vi spiser og sover ombord på feluccaen og om natten lægges der til ved en af de mange øer i Nilen. Det kommer an på kaptajnen, vind og vejr hvor præcis det bliver.

Der er mulighed for besøg i en af de mange landsbyer, sukkerrørsplantage, kamel markedet i Daraw, mm. Ikke to sejlture er ens. Alle måltider indtages på feluccaen, hvor kaptajnen lægger til.

7. dag

Felucca-krydset ender i Edfu og vi forlader den om morgenen. Vi besøger Edfu Templet efter tjek ud. Det er det bedst bevarede tempel i Egypten og er viet til Falkeguden Horus. Efter besøget kører vi fra Edfu til Luxor. Her tjekker vi ind på hotellet og besøger derefter Karnak templet og Luxor templet.

8. dag

Efter morgenmaden tager vi på tur til vest bredden med Kongernes dal, Hatshepsut’s dødetempel og Memnon kolosserne. Efter turen kører vi tilbage til hotellet og der er mulighed for at tilbringe resten af dagen på egen hånd, ved poolen, ved at besøge Luxor museet eller måske besøge en af landsbyerne.

9. dag

Vi tjekker ud fra hotellet og kører til lufthavnen i Luxor. Her fra flyver vi til Cairo og derefter videre til København.

Se også vores program med ørkensafari og feluccakrydstogt.