General

Eksklusiv kulturrejse til Egypten – 14 dages rundrejse med bus, tog og traditionel sejlbåd på Nilen.

Kom med til både oldtidens og revolutionens Egypten, når vi med arkæolog Lise Manniche og Politikens Mellemøstkorrespondent Rasmus Bøgeskov som rejseledere følger den røde tråd fra kongedømmernes faraoer over de islamiske kaliffer til nationalstatens diktatorer. Udover verdenskendte kulturskatte skal vi i løbet af 14 dages rundrejse bla. besøge en arkæologisk udgravning og et ørkenkloster, overvære sufi-dans og bo i en nubisk landsby. Vi skal møde en karikaturtegner, en forfatter og en gravrøver og skal høre om religiøs dogmatik, Nil-diplomati og moderne kunst.

Livet i Egypten – før og nu

Egypten, en af verdens ældste civilisationer, har oplevet storhed og forfald. Det har efterladt sig en åben historiebog i form af utallige templer, ruiner, klostre, moskeer og paladser, som fortæller stærke beretninger om, hvad der får mennesker til at overgå sig selv i både skønhed og destruktion. Denne fortid ligger omgivet af en nutid, som genfortæller de gamle historier med nye aktører i et moderne Egypten i identitetskrise. Oprøret i 2011 var begyndelsen på et nyt kapitel, som skulle gøre endeligt op med eneherskernes 4500 år lange vælde, og dette kapitel er langt fra skrevet færdig endnu.

Med en arkæolog og en korrespondent som rejseledere vil vi i løbet af to uger forsøge at finde den røde tråd fra oldtidens faraoer over de islamiske kaliffer til nationalstatens diktatorer. Hvad har alle disse enevældige ledere til fælles, og hvor meget har livet egentlig ændret sig for den jævne egypter? Vi rejser tilbage til fortiden, når vi besøger pyramider, templer og religiøse huse, og vi træder lige ind i nutiden, når vi møder forfattere, aktivister og en karikaturtegner. Rejsen er en unik mulighed for både at opleve verdenskendte rejsemål, besøge oversete perler og have eksklusive samtaler med egyptiske tænkere.

Forhåbentlig skal vi besøge en arkæologisk udgravning for at høre og se, hvordan arkæologerne fortsat er i stand til at gøre utrolige fund langs Nilens bredder. Et sådan besøg kan dog ikke planlægges med sikkerhed lang tid i forvejen, og vi kan derfor ikke udstikke nogen garanti.

Hvor sikkert er det at rejse til Egypten?

Ifølge Gallups seneste liste over de mest sikre lande i verden ligger Egypten på en delt femteplads. Danmark er nr. 11 på listen. Selv om den slags undersøgelser skal tages med et gran salt, så er det et reelt udtryk for, at Egypten er et land, hvor man skal være meget lidt bekymret for at blive udsat for eksempelvis overfald og røverier. Den klart største risikofaktor er trafikken (som ikke medregnes i Gallups undersøgelse).

På den nordøstlige del af Sinai-halvøen findes endnu nogle få aktive celler af Islamisk Stat-krigere. Organisationen er stærkt svækket og i et par år nu har IS ikke været i stand til at udføre nogle operationer uden for et afgrænset område, der omtrent er på størrelse med Lolland. Selv inden da var antallet af angreb uden for det nordlige Sinai ikke højere end antallet af angreb i eksempelvis Frankrig.

Udenrigsministeriet er i dets rejsevejledning nødsaget til at helgardere sig ved fortsat at omtale en risiko for terror, men der er ingen reelle tegn på, at militante grupper skulle have evnerne eller viljen til at udføre angreb mod turister. Den måske bedste indikation på, hvor sikkert Egypten er, at antallet af israelske turister på det sydlige Sinai aldrig har været højere.

Rejseledere

Rasmus Bøgeskov Larsen
Rasmus Bøgeskov Larsen er Mellemøstkorrespondent for Politiken og var fast bosiddende i Kairo fra 2011-2018. Han befandt sig på Tahrir-pladsen under revolutionen i 2011 og var øjenvidne til alle de dramatiske begivenheder, der fulgte i årene efter. Som en af få arabisk-talende danske journalister har Rasmus dækket meget andet end breaking news og har fra Egypten skrevet om så forskellige emner som startups, fodbold, menneskesmugling og gravrøverier. Læs hans artikler på www.rasmusbogeskov.com

 

 

Lise Manniche er ægyptolog, uddannet ved universiteter i København, Paris og Cambridge, og redaktør for Dansk Ægyptologisk Selskabs blad Papyrus. Derudover er hun foredragsholder, rejseleder og forfatter til 20 bøger og over 100 artikler, der handler om alt fra kunst og musik til kosmetik og sex i oldtidens Egypten. Lise har tidligere været leder på rejser til Sudan for Dansk Ægyptologisk Selskab.

Læs mere her: https://manniche.daes.dk/

 

Derudover vil vi undervejs på rejsen også have flere egyptiske historikere med os som guides.

Cirka en måned inden afrejse vil det være muligt at møde Rasmus Bøgeskov og Osama Younes i København til en samtale om Egypten og rejsen.

Booking

Der er plads til max 25 rejsedeltagere på rejsen. For at booke rejsen skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dk med programnavn, afrejsedato, alle rejsedeltageres navne, som de står i passene, adresse og telefonnummer samt de eventuelle specielle ønsker I måtte have. Alle generelle regler for vores rejser finder her.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os på 36 99 05 27, hvis du har brug for at tage en snak om rejsen og mulighederne, eller skriv en mail på younesrejser@younesrejser.dk.

Vi bruger Egypt Air som flyselskab til denne rejse. De flyver direkte til Cairo fra København. Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre. Kontakt os meget gerne for mulighederne.

Dagsprogram

14 dage – 4 nætter i Kairo, 1 nat i Alexandria, 1 nat ombord på nattog, 3 nætter i Aswan og 4 nætter i Luxor.

Dag 1 – Udrejse

Vi flyver fra Kbh. til Kairo med ankomst ca. kl. 20.10. En repræsentant fra Younes Rejser møder os i Kairo lufthavn og udleverer visum. Han hjælper os med bagage og assisterer os videre til hotellet, hvor vi tjekker ind og overnatter.

Dag 2 – Pyramidernes dag

Kheops Pyramide er det eneste af verdens syv vidundere, som stadig står stort set intakt. Men det tog lang tid og flere forsøg for oldtidens egyptere at perfektionere kunsten at bygge pyramider. Vi bruger en hel dag på at følge pyramidernes udvikling i den første egyptiske stortid, Det Gamle Rige.
Vi starter dagen i Sakkara, hvor vi vil se den absolut ældste pyramide –Trinpyramiden – og høre mere om de historiske omstændigheder omkring overgangen fra de tidlige faraoniske storgrave mastaba-gravene til opførelsen af de første pyramider. Vi tager videre til Dahshur, hvor vi besøger Snofrus knækpyramide, som har sit navn efter sin mærkværdige knæk-form. Den skyldes, at man fejlberegnede pyramidens hældning og måtte korrigere den undervejs. Sådan et ufuldkomment bygningsværk var ikke godt nok til en farao, og vi skal derfor videre til den Røde Pyramide, som Snofru fik opført i samme område.

Efter en frokost i de idylliske palmelunde besøger vi oldtidsbyen Memphis, som var hovedstaden i det faraoniske Egypten i det 3. årtusinde f.Kr. for at få et bedre kendskab til den religiøse kult, som var tilknyttet faraoen, både som levende og som død. Herfra tager vi til Giza, hvor det endelig lykkedes oldtidens ingeniører at forfine pyramidens form til ære for Kheops. Vi skal også se nærmere på to andre utrolige konstruktioner fra den tid, nemlig Sfinksen og Khufus Solbåd.

Dag 3 – Museet og revolutionens Kairo

Efter morgenmaden kører vi til det Egyptiske Museum, som er et sandt skatkammer af genstande fra det faraoniske Egypten. Blandt meget andet skal vi på museet se Tut Ank Amons gravskat, mumiet af Dronning Hatshepsut samt Narmer paletten, som er det faraoniske Egyptens ’dåbsattest’. Bygningen er en historie i sig selv, og dette vil formentlig være en af de sidste chancer for at besøge det originale museum fra 1902, inden det nye, moderne museum åbner tæt ved pyramiderne i 2020.

Museet ligger på Tahrir-pladsen, som var centrum for revolutionen i 2011. Vi går fra pladsen gennem kolonitidens Kairo, mens Rasmus fortæller om de historiske dage på pladsen. Efter frokost kører vi på Det Dansk-Egyptiske Dialoginstitut, hvor vi taler med direktøren Hans Christian Korsholm Nielsen om instituttets arbejde med at skabe kulturel og samfundsmæssig udveksling mellem Danmark og Egypten.

Derefter møder vi en af Egyptens dygtigste karikaturtegnere, Doaa el-Adl, som arbejder for den største avis, al-Masry al-Youm. Hun vil demonstrere, hvordan Egyptens udvikling efter revolutionen har afspejlet sig i avisernes satire.

Dagen afsluttes med middag på en restaurant i kvarteret Zamalek, den kulturelle elites højborg, som ligger på en ø i Nilen.

Dag 4 – Moske, kirke, synagoge 

Vi tilbringer dagen i Middelalderens Kairo, en af de vigtigste byer i det islamiske imperium og i det Osmanniske Rige. Her starter vi med at besøge et par af de flotteste moskeer samt et velistandsat hus, der giver et godt indtryk af livet i 1600-tallets Kairo. Vi spiser frokost i den smukke al-Azhar park, hvorfra der er udsigt over hele det islamiske Kairo.

Derefter tager vi til Sankt Simons kirke, der er hugget ind i Moqattam-klippen, hvor også mange af stenene til pyramiderne kommer fra. Kirken er angiveligt Mellemøstens største kirke og ligger lige op af ’skralde-folkets’-kvarter. Det er fattige koptere, som lever af at genbruge affald og er dygtigere til det end en dansk genbrugscentral. Vi får en introduktion til deres arbejdsmetoder.

Vi kører tilbage til det islamiske Kairo, men nu for at besøge en af de tilbageværende jødiske synagoger, Rav Moshe, som nyligt er blevet istandsat og åbnet for offentligheden. Vi skal også gå ned af hovedstrøget i det islamiske Kairo og besøge det enorme mausoleum for Sultan Qalawun samt et af verdens ældste universiteter, al-Azhar, som betragtes som det officielle hovedsæde for Sunni-islam.

Vi slutter dagen af med et forrygende Tannoura-show med en trup af Sufi-dansere.

Dag 5 – Alexandria og biblioteket 

Om morgenen kører vi til Middelhavskysten for at besøge byen Alexandria, som bærer navn efter sin grundlægger, den græsk-makadonske krigsherre Alexander Den Store. Her lægger vi først vejen forbi det romerske amfiteater og katakomberne, byens underjordiske nekropolis, hvor det er tydeligt at se mødet mellem faraonisk, græsk og romersk kultur.

Efter frokost skal vi besøge Alexandrias moderne bibliotek, som forsøger at holde kulturarven fra oldtidens vigtigste bibliotek i live. Vi skal møde en forfatter og høre om nutidens egyptiske litteratur og besøge en af byens vigtigste, moderne kulturinstitutioner, Gudran.

Om aftenen skal vi smage Alexandrias legendariske fisk og måske gå en tur langs Middelhavspromenaden.

Vi overnatter i Alexandria.

Dag 6 – Ørkenklostret

Vi forlader Alexandria om morgenen og kører til klostrene i Wadi al-Natroun, Saltdalen, hvor oldegypterne hentede salt til mumificeringen. I det fjerde århundrede søgte tusinder af kristne tilflugt her fra romerne og etablerede en af de allerførste munkeordener i kristendommen. Fire af klostrene fra dengang eksisterer stadig, og de er i dag nogle af de vigtigste for landets koptere, som valfarter hertil fra hele landet. En af munkene tager imod og viser os rundt, og vi spiser også vores frokost her.

Vi kører til Kairo og spiser middag med journalist og forfatter Medhat Safwat, som har skrevet kritisk om nutidig dogmatisme i såvel den islamiske og kristne diskurs. Vi skal tale med ham om, hvad der er tabubelagt at diskutere i det officielle Egypten i dag, og hvordan de samme emner privat debatteres af revolutionens generation, som Medhat selv tilhører.

Efter middagen stiger vi på nattoget til Aswan, hvor vi finder os til rette i to-personers sovekupeer. Forud venter der en 12 timer lang togrejse.

Se en video om nattoget.

Dag 7 – Nubiere, gravrøvere og katarakter

Vi vågner op i toget med udsigt til de idylliske landskaber i det Øvre Egypten, indtil vi ankommer til Aswan, 700 km syd for Kairo, som i oldtiden udgjorde landets sydlige grænse til Nubien.

I Aswan sejler vi over til en landsby på Nilens vestbred, hvor vi skal være indkvarteret de næste dage. Efter morgenmaden ser vi nærmere på landsbyen, hvor der hovedsageligt bor nubiere, der blev forflyttet hertil, da Aswan-dæmningen blev bygget og nubiernes landsbyer oversvømmet af Nasser-søen. Vi skal tale med indbyggerne om nubiernes svære kamp for at vinde deres rettigheder og få lov at vende tilbage til deres forfædres land.

Vi skal også tale med de lokale om problemet med gravrøverier, som i tiden efter revolutionen er blevet et voksende fænomen. Vi besøger en lille bakketop i byen, hvor gravrøvere i ly af mørket fandt syv grave, men ikke den forventede skat. Eller gjorde de? Gravrøverier er selvfølgelig langt fra en ny ting, og over frokosten fortæller Uffe røverhistorier om europæiske opdagelsesrejsende.

Om eftermiddagen sejler vi med en båd ned af de smukke men farefulde katarakter, hvor granitklipper skyder op af vandet og floden hvirvler og bruser. Vi stopper på øen Elephantine, hvorfra egypterne i oldtiden førte militære kampagner ind i Nubien. Arkæologiske fund vidner dog også om samliv og handel imellem egyptere og nubiere, og desuden var Elephantine kultsted for den hellige triade bestående af guderne Khnum, Satis og Anuket.

Dag 8 – Philae og det nubiske museum

Vi begynder dagen med at besøge Philae Templet, som knejser på Agilkia øens bred, hvor det blev flyttet til under konstruktionen af højdæmningen for at undgå, at det forsvandt under vandet. Philae Templet var oprindeligt dedikeret til gudinden Isis, men det meste af det tempel vi ser i dag blev opført senere, hvor templet tjente som dobbel-helligdom for Solguden Amun og Dødeguden Osiris.

Herefter skal vi se det Nubiske Museum, der blev opført for at bevare Nubiens kunst og kultur og minde os om, hvad der fandtes før dæmningsbyggeriet. Museet står i skyggen af det store museum i Kairo, men har en meget flot og mere selektiv samling af fund, som er smukt præsenteret.

Vi tager derefter til Aswan by, og efter en valgfri frokost, er det mulighed for at komme på en city-tour og et besøg på en café, hvorfra vi kan se det lokale liv udspille sig.

Dag 9 – Abu Simbel og højdæmningen

Vi kører 280 km syd på for at se Ramses II’s imponerende klippetempler ved Abu Simbel. De var blandt de største templer, som egypterne byggede, men de lå ikke inden for grænserne for oldtidens Egypten. De blev opført i Nubien og var en del af det Nye Riges imperium-opbygning. Næsten ligeså imponerende som selve byggeriet var det moderne arbejde med at flytte de to templer op på en bakke, så de ikke blev oversvømmet af Nasser-søen.

På vej tilbage spiser vi frokost og stopper ved en anden imponerende konstruktion, nemlig den enorme Aswan-dæmning. Vi mødes med en miljøingeniør og taler om Egyptens kommende vandkrise og dets tab af kontrol med Nilens vand. Det skyldes, at der længere oppe af Nilen i Etiopien er ved at blive konstrueret en endnu større dæmning, som har udløst en stor diplomatisk krise.

Dag 10 – Med felukka til Kom Ombo og Silsila

Vi sejler fra morgenstunden ned af floden i traditionelle sejlbåde af træ – felukkaer –, der siden oldtiden har transporteret mennesker og gods på Nilen. Vi sejler med strømmen, men op imod vinden fra nord og må derfor siksakke os vej op af floden. Den rolige sejllads giver optimale betingelser for at opleve natur og menneskeliv langs Nilen.

Første stop gør vi ved Kom Ombo templet. Dette tempel blev opført i midten af det 2. årh. f.Kr. under det ptolemæiske dynasti, men det blev tilbygget under den romerske periode og fungerede som kultsted for to gudetriader. Således finder vi i templets nordlige del helligdommen for Haroeris og dennes gemalinde Tasenetneferet og deres søn Panebtaui; mens den sydlige del af templet er dedikeret til krokodille-guden Sobek, ko-gudinden Hathor og guden Khonsu.

Vi spiser frokosten ombord på bådene og sejler videre til Gebel el Silsilla, hvor floden snævrer sig ind og bliver omgivet af klipper på begge sider. Her på det punkt, hvor Nilen er smallere end noget andet sted langs dets 6650 km lange løb, skal vi besøge en klippegrav, som har tilhørt en oldegyptisk elite-familie og blev brugt over tre generationer. Gravene opleves bedst, når man kommer fra flodsiden.

Vi kører herefter videre i bus til El Kap for at se på flere klippegrave med smukke relieffer. I dette område foregår der stadig mange udgravninger, og vi håber at kunne besøge en af dem. Sådan et besøg kan ikke planlægges med sikkerhed lang tid i forvejen, og vi kan derfor ikke udstikke nogen garanti. Men vi er i kontakt med to udgravninger og håber det mindst lykkedes at besøge den ene.

Ved aftentid ankommer vi til Luxor.

Dag 11 – Arbejderlandsbyen og Karnak

Luxor var Egyptens hovestad i Det Ny Rige og er blevet beskrevet som verdens største udendørs museum. Vi starter dagen tidligt med at besøge Dronningernes dal, der som navnet antyder blev anvendt som gravsted for de egyptiske dronninger og fungerede parallelt med Kongernes Dal som kongelig gravplads.

Herefter besøger vi ruinerne i oldtidslandsbyen Deir al-Medina, hvor der gemmer sig en udtømmelig kilde til forståelsen af dagligdagen for middelklassen i oldtidens Egypten. I gennem 500 år fungerede stedet som landsby for de arbejdere, der udhuggede de store klippegrave. Vi skal blandt andet høre om den første strejke vi har kendskab til i verdenshistorien og om intriger, utroskab, familieskandaler og korruption i embedsstanden.

Herfra tager vi til Ramses III’s dødetempel ved Medinet Habu. Ydermurenes relieffer viser, hvordan Ramses III under et stort søslag ved udmundingen af Nilen forsvarede Egypten mod angreb fra de såkaldte Havfolk. Nok formåede Ramses III at holde Havfolkene stand, men dette slag var begyndelsen til enden på det Ny Riges imperium.

Efter valgfri frokost holder vi siesta, da det er krævende at studere oldtiden i middagsheden. Når solen er længere nede på himlen, tager vi til det enorme Karnak Tempel, som blev opført under Sesostres I, men udvidet af mange faraoer efter ham. Omkring 30 faraoer har bidraget til templet gennem en tidsperiode på hele 1600 år, hvilket gør det til det største, mest komplekse og mest forskelligartede i hele Egypten. Templet udmærker sig blandt andet ved dets indgangs-allė, som er flankeret med rækker af vædre-sfinkser og dets enorme, overdækkede søjlehal.

Dag 12 – Abydos, Dendara og besøg i en udgravning

Vi starter dagen med at køre ca. 170km nord for Luxor til Abydos for at se oldtidsbyen, hvis tempel har nogle af de bedst bevarede relieffer i hele Egypten.

Området Abydos var center for religiøse ceremonier allerede i før-faraonisk tid, hvor både levn fra de tidlige kongegrave og levn af tidlige tempelanlæg til Dødeguden Osiris vidner om stedets vigtige betydning. Navnligt i tiden omkring rigsdannelsen ca. 3000 f.Kr. fungerede Abydos som kongelig gravplads for de første faraoner for et forenet Egypten. På tempelvæggen kan man se ‘Abydos Kongeliste’ som dækker den første farao Narmer (ca. 3100 f.Kr.) frem til Seti I’s regeringsperiode (ca. 1291-1278 f.Kr.).

Ved Abydos håber vi også at skulle besøge en aktiv udgravning og se, hvordan arkæologerne arbejder.

Efter frokost i Abydos kører vi til Dendera Templet, som er et af de yngste templer. Det meste af komplekset stammer fra det ptolemæiske dynasti og den sidste del af templet blev bygget under den romerske kejser Tiberius. På templets bagvæg ses den legendariske dronning Cleopatra VII med sin søn Cæcarion, som hun havde fået med den romerske hersker Gaius Julius Cæcar.

Tilbage i Luxor skal vi møde journalisten og historikeren Mahmoud el-Desouki til en snak om nutidens Øvre Egypten, hvor såvel revolutionen som diktaturet opleves ganske anderledes end i hovedstaden.

Dag 13 – Kongernes Dal, Hatshepsut og Luxor Templet

Vi begynder dagen i Kongernes Dal, der blev anvendt som gravsted for faraonerne i mere end 400 år. Kongegravene er hugget ind i klipperne og når en længde af op til 120 meter. De har de smukkeste og mest farverige relieffer, som fortæller om faraoernes rejse gennem dødsriget. For at beskytte de 63 grave er det kun et fåtal som er åbne for offentligheden på samme tid. Med en ekstra billet er det muligt at besøge Tut Ankh Amons og Seti den førstes grave.

Herefter skal vi besøge den navnkundige Dronning Hatshepsuts dødetempel. Hatshepsuts regeringsperiode var en gunstig periode i Oldegyptens historie, og hun formåede at udråbe sig selv til konge af Øvre- og Nedre Egypten. Templet er dedikeret til solguden Amun, men her findes også referencer til guderne Osiris og Hathor, samt det berømte Punt-relief, hvor vi ser en egyptisk handelsekspedition udsendt af Hatshepsut til sagnlandet Punt.

Endelig tager vi forbi Memnon Kolosserne, som er to imponerende 20 m. høje statuer af Kong Amenhotep III.

Efter valgfri frokost og siesta tager vi ud på eftermiddagen til Luxor Templet, som var i brug som helligdom i to årtusinder og har fungeret både som faraonisk tempel, romersk helligdom, koptisk kirke og muslimsk moske. I templet ser vi blandt andet relieffer af Ramses II’s kamp mod den hittittiske hær i det legendariske slag ved byen Kadesh. Templet er smukt oplyst ved aftentid, og vi kan herfra gå en tur gennem basaren i Luxor by og spise den sidste middag.

Dag 14 – Hjemrejse

Efter check ud kører vi til lufthavnen i Luxor, flyver til Kairo og herfra videre til København.

NB! Hvis der er særlige ønsker til programmet, er det muligt for os at tilpasse det eller at gøre det muligt for enkelte rejsende at have særlige udflugter. Vi kan også arrangere, at grupperejsen kombineres med en privat rejse til eksempelvis Rødehavet.

 

Pris og tillæg

Rejseperiode

05.03.-18.03.22

12.11.-25.11.22

Pris pr. person i dobbeltværelse: kr. 19.900,-

Pris pr. barn under 12 år i forældres værelse kr. 12.750,-

Ønskes enkeltværelse vil der være et tillæg på kr. 4.290,-

 

Prisen inkluderer

 • Direkte fly fra København - Kairo t/r.
 • Mad og drikkevarer på flyet tur/retur fra København.
 • 23 kg indchecket bagage og 8 kg håndbagage.
 • Velkomst og udlevering af visum fra vores repræsentant i Cairo lufthavn
 • 4 nætter i Kairo på hotel med morgenmad.
 • Transfer til Alexandria.
 • 1 nat i Alexandria på hotel med morgenmad.
 • Transfer til Kairo
 • 1 nat i nattog fra Kairo til Aswan.
 • Transfer til hotellet i Aswan.
 • 3 nætter i Aswan på hotel med morgenmad.
 • Sejltur i felukka fra Aswan til Gebel el Silsilla
 • Transfer til Luxor
 • 4 nætter i Luxor på hotel med morgenmad.
 • Transfer til lufthavnen.
 • Indenrigsfly fra Luxor til Kairo.
 • Alle udflugter ifølge programbeskrivelsen
 • Total 9 x frokost

Der er plads til max 25 rejsedeltagere på rejsen. For at booke rejsen skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dk med programnavn, afrejsedato, alle rejsedeltageres navne, som de står i passene, adresse og telefonnummer samt hvilke tillæg I ønsker.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at tage en snak om rejsen og mulighederne.

 

Betaling og rejsebevis

Senest syv dage efter din bestilling betales depositum som bekræfter at du har accepteret vores generelle betingelser samt bestemmelser på rejsebeviset. Restbeløbet skal betales senest 4 uger før afrejse. Bestiller du senere end 4 uger før afrejse, skal hele beløbet betales med det samme. Når rejsen er bestilt sender vi dig et rejsebevis. Senest 10 dage før afrejsen modtager du de sidste vigtige rejsepapirer.

Afbestillings- og rejseforsikring

Forsikringen skal bestilles samtidig med rejsen – eller senest inden betaling af depositum. Husk at oplyse alder ved bestilling, da der gælder andre priser og betingelser for personer over 70 år. Vi samarbejder med Europæiske Rejseforsikring.

 

Aflysning af rejsen
Younes Rejser forbeholder sig ret til at aflyse rejsen af følgende årsager:

Katastrofe, krigshandlinger, uroligheder, strejke o. lign.

Såfremt Younes Rejser ikke har modtaget tilstrækkeligt antal tilmeldinger, svarende til 10 personer pr. rejse. I dette tilfælde forpligter Younes Rejser sig til at informere rejsedeltagerne senest 14 dage før afrejse.

Aflyses en rejse i henhold til punkt 1 og 2, udbetales det indbetalte beløb uden fradrag og derudover tilkommer der ikke kunden nogen erstatning.

Vi påtager os ikke ansvar for eventuelle forsinkelser grundet vejrlig, politiske indgreb, trafikale forhold el.lign. og der kan ikke kræves erstatning.

Kort