General

7 nætter/8 dage ⇒ 7 nætters nilkrydstogt inkl. helpension

7 nætters nilkrydstogt

På dette klassiske 7 nætters nilkrydstogt i Egypten, har I 7 nætter nikrydstogt  mellem Aswan og Luxor. Turen kan også foretages i omvendt rækkefølge hvor indholdet er det samme.

I indkvarteres i 2 personers kahytter der har en stor vindue, så I kan følge med i livet langs Nilen. Det meste af tiden vil I dog nok bruge på soldækket, hvor I kan køle jer af i poolen, slappe af på en solstol eller nyde udsigten i en af de behagelige stole i skygge.

Nilkrydstogtet er med helpension og måltiderne serveres i nilbådens restauranten på tidspunkter planlagt ud fra udflugtsprogrammet. Der vil også være afternoon tea på dækket. I kan nyde en kop kaffe eller te og et stykke friskbagt kage.

Udflugter fra nilkrydstoget

Nilkrydstogtet starter i Aswan hvor er der udflugt til Philae templet, Aswan dæmningerne og den ufuldendte obelisk (del af udflugtsprogrammet). Undervejs lægger både til i Edfu og Kom Ombo.

Vælger I udflugtspakken indgår en udflugt til Kom Ombo templet. Edfu templet har vi af etiske og sikkerhedsmæssige årsager valgt ikke at besøge. Den eneste transport mulighed til Edfu templet er hestevogne. Hestene bliver desværre behandlet meget dårligt og vognene er af meget dårlig kvalitet. Som ansvarlig rejsearrangør kan vi ikke støtte denne dyremishandling og vi vurdere sikkerheden ikke er god nok til at transportere vores gæster til templet.

I Luxor, hvor det er muligt at deltage på vores udflugt til Kongernes dal, Memnon kolosserne og dronning Hatchepsuts dødetempel på vestbredden (inkluderet i udflugtspakken). Og besøge et af verdens største tempel komplekser, Karnak templet. Et besøg i Luxor templet er også inkluderet i udflugtspakken der kan tilkøbes.

Nilbåden sejler fra Luxor tilbage mod Aswan, hvor der lægges til i Edfu og Kom Ombo. I kan vælge at gå i land i Kom Ombo og drikke en frisk juice på en af de hyggelige cafér i finder for foden af det smukke tempel.

Det er dejligt at have tid ombord, hvor der bare skal slappes af. På dette 7 nætters nilkrydstogt har i god tild til både oplevelser i særklasse og afslapning. Det smukke scenarie kan nydes fra soldækket. Man bliver aldrig træt af  den evigt skiftende natur og dagliglivet der leves på Nilens breder.

Fleksibilitet

Dette program har afrejse fredag eller søndag (start fra Aswan) samt mandag eller onsdag (start fra Luxor). Og 7 nætters nilkrydstogt kan let kombineres med ophold i Cairo eller forlænges med badeferie ved Rødehavet. Skriv eller ring for en snak om mulighederne.

Hvis I er interesseret i at kombinere et nilkrydstogt med Cairo og Luxor, kan vi anbefale vores program “Rundrejse i Egypten – Program 3

 

Dagsprogram

Programbeskrivelsen her er med start fra Aswan. Starter man fra Luxor, ser man helt det samme bare i omvendt rækkefølge.

1. dag
I flyver med Egypt Air fra Kbh. direkte til Kairo. Vores repræsentant møder jer i Kairo lufthavn , udleverer visum til jer og assisterer jer til indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en af vores repræsentanter som hjælper jer videre til krydstogtbåden samt hjælper med at tjekke ind.

2. dag
Om morgenen er der mulighed for udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet (en del af udflugtspakken).
Efter frokost sejler skibet mod Kom Ombo hvor der er mulighed for besøger Kom Ombo Templet(en del af udflugtspakken). Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Herefter sejler vi videre mod Edfu. Skibet lægger til i Edfu, hvor I overnatter på skibet.

3. dag
I sejler videre mod slusen i Esna. Når den er passeret, kan sejle videre mod Luxor, som I når sen eftermiddag.
Det er muligt at se det fantastiske lyd og lys show i det store tempelkompleks, Karnak (ikke inkl i udflugtspakken).

4. dag
Tidligt næste morgen er der mulighed for besøg til vestbredden, hvor I besøger Kongernes dal, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne (en del af udflugtspakken).
Det er muligt at starte denne udflugt med en tur i luftballon over Luxor, som starter tidligt om morgenen, så ballonen flyver sammen med solopgangen (ikke inkl. i udflugtspakken).

5. dag
Efter morgenmaden på skibet er der mulighed for udflugt til Karnak templet og Luxor templet (en del af udflugtspakken) som ligger på øst bredden af Nilen, samme side som Luxor-by.

Efter turen er der frokost på skibet. Det sejler fra Luxor omkring frokost-tid, og tager kurs mod Esna hvor igen skal gennem slusen. Hvis går op på soldækket kan det opleves hvordan vandspejlet hæves og sænkes i slusen. Skibet sejler videre mod Edfu, hvor I overnatter.

6. dag
Eftermorgenmaden sejler nilbåden fra Edfu og der sejles der videre 5-6 timer mod Kom Ombo. Kom Ombo templet kan besøges, hvis ikke det blev besøgt på vej til Luxor (kun 1 besøg er en del af udflugtspakken).

Herefter sejler I videre i ca. 3 timer og Aswan nås sent om aftenen, hvor der overnattes.

7. dag
Dagen er til fri disposition. Måske kunne den bruges til en gåtur gennem basaren eller en tur på Det Nubiske Museum der fortæller historien om Nubien fra oldtiden frem til nutiden og tilblivelsen af dæmningerne og Lake Nasser Søen.
Der er også mulighed for en felucca-tur på Nilen, med besøg i den botaniske have på Kitchener Island.

I kan selvfølgelig også bare blive på båden og nyde poolen på soldækket.

8. dag
Der er tjek ud fra skibet meget tidlig morgen og vi kører til lufthavnen i Aswan. Herfra flyver vi til Cairo og derfra videre hjem til København.

Pris og tillæg

Pris for for indkvartering på 5* nilkrydstogt inkl. fuldpension:
kr. 7.495,- pr. person i delt dobbeltkahyt

Enkeltværelse tillæg: kr. 1795,-

Ønsker du at rejse i skolernes ferier tillægges kr. 1500,- pr. person.

  • Prisen inkluderer:
  • 7 nætter på 5* krydstogtbåd inkl. helpension
  • Flybilletter: Kbh. - Cairo - Luxor ell. Aswan – Cairo – Kbh.Alle transfers

Ikke inkluderet:

  • Visum
  • Drikkepenge
  • Personlige forsikringer
  • Personlige udgifter

Tilkøb:
Udflugtspakke til denne tur: Kr. 1.330,- pr. person.
Inkl.
I Luxor: Kongernes dal, Hatshepsut templet og Memnon kolosserne
Karnak templet og Luxor templet
Undervejs på Krydstogtet: Kom Ombo
I Aswan: Aswan dæmningerne, Philae Templet samt den ufuldendte obelisk.

Kort