General

krydstogt i rødehavet MSC Splendida

Krydstogt i Rødehavet

Egypten, Saudi Arabien og Jordan

Tag med på et helt unikt krydstogt i Rødehavet mellem Egypten, Saudi Arabien og Jordan, som en af de første nogensinde.

På et krydstogt i Rødehavet kommer du på en helt unik og ny rejse. Det er fornyeligt blevet muligt at besøge de historiske steder i Saudi Arabien. Nu kan du komme på krydstogt og besøge både Saudi Arabiens, Jordans og Egyptens helt centrale historiske seværdigheder, mens du sejler fra by til by på den luksuriøse krydstogtsbåd MSC Splendida.

Ombordstigning i Egypten

Krydstogtet starter i Egypten hvor du først har en nat i Kairo. Her har du mulighed for at opleve de sagnomspundne pyramider i Giza og det nye museum med alle de vidunderlige gravskatte. Museet er lige bygget og er en arkitektonisk perle i sig selv.

Du bliver kørt til Sokna og stiger ombord det store luksuriøse krydstogtskib MSC Splendida. Herfra sejler du til Safaga , som ligger på rødehavskysten i Egypten syd for Sokna.

Havneby i Jordan – Aqaba

Krydstogtet fortsætter til Aqaba i Jordan, hvor du har mulighed for at opleve Aqaba og Petra. Byen kaldes også den rosen-røde by og her kan man gå gennem den 400m lang snoede kløft, Siqen. Kløften har tydelige præg fra Nabatæerne og grækerne der byggede templer og grave i kløften. Petra var en del af karavanernes rute fra det sydlige Arabien til Petra, Damaskus, Gaza og Egypten. Når man går gennem “siq’en”, bliver man mødt af det storstående “the treasury” skatkammeret, der er den mest berømte seværdighed i Jordan. Man kan sagtens bruge flere timer på at udforske kløften og se templer, grave og meget andet.

I Aqaba har du mulighed for at bade og dykke blandt farverige fisk. Holder du dig helst i vandkanten kan du enten slappe af på standen eller ved poolen. Vil du hellere under vandet kan du dykke med flaske eller snorkle.

Havnebyer i Saudi Arabien – Jeddah og Yanbu

Jeddah

Sejladsen går nu videre til den sydlige del af kysten i Saudi Arabien, hvor vi finder Jeddah, som ligger i det hidtil uudforskede Saudi Arabien. Her er fornyeligt åbnet for turisme, men det bliver det bestemt ikke mindre spændende af. Jeddah er en pulserende by, der blander historie og modernitet. I den røde Saudi Arbiske ørken fortsætter de tydelige præg fra Nabatæerne. Helt tydeligt er det at se i de unikke UNESCOs verdensarvssteder i det historiske AlUla. Her findes der templer og grave meget lig, hvad der findes i Jordan.

Jeddah ligger med en smuk udsigt over Rødehavet og er en UNESCO verdensarv by og kunsthovedstad i Saudi-Arabien.

Denne travle metropol, byder på et stort udvalg af steder at besøge, fra den berømte flydende Al Rahma-moske, som er bygget direkte på vandet, til New Jeddah Corniche, der tilbyder en strandpromenade og smuk havudsigt, hvor du endda kan fange solnedgangen.

Al Balad, den gamle bydel i Jeddah, daterer sig tilbage til det 7. århundrede, kan prale af smukke bygninger og en gammel souk, som er et must-see. Det er også et af UNESCOs kulturarvssteder, beliggende i Saudi-Arabien.

For arkitekturinteresserede er King Fahad’s Fountain den højeste af sin slags, og Jeddah Tower under opførelse (tidligere kendt som Kingdom Tower) skal blive verdens første 1 kilometer høje bygning.

En havneby med en lang historie, Jeddah er en af ​​de største byer i Gulf Cooperation Council. Gennem sin historie har det været det første stop for mange pilgrimme, der kommer ind i Mekka, hvilket har ført til, at det er blevet den mest forskelligartede by i landet.

I de senere år er den blevet Saudi-Arabiens kunsthovedstad, samtidig med at den byder på nogle af de bedste kystoplevelser i landet. Den gamle bydel, “Al Balad”, er også et af de bedste eksempler på traditionel by, der bor i landet. Jeddahs folk, der kommer, er meget afslappede og imødekommende.

 

Jeddahs kultur

Jeddah er det perfekte sted at opdage den rige og pulserende kultur i Saudi-Arabien.

Det er muligt at komme på en 4-timers tur, hvor du går på opdagelse i landets næststørste by. Her får du en unik sanseoplevelse og en rejse gennem århundreders kultur og traditioner. Jeddah bliver opfattet som en af de mest liberale byer i Saudi-Arabien, og man kan næsten ikke lade være med at blive fascineret – ikke kun af dens arkitektoniske skønhed, men også af dens farverige kunstværker og orientalske dufte.

Tag også en kort køretur langs cornichen som efterfølges af en guidet gåtur gennem gaderne i den gamle bydel, Al Balad, en UNESCO’s kulturarvssted med dens mange gader og skjulte juveler. Al Balad, der blev grundlagt i det 7. århundrede, var byens kerne, indtil lokalbefolkningen begyndte at flytte til andre distrikter i byens udvidelse og væksten i Jeddahs rigdom. Det er i dette distrikt, du vil opdage de berømte historiske paladser, hvoraf nogle er mere end 400 år gamle og ligner yemenitiske huse.

Du vil have mulighed for at besøge et af de gamle huse, Salloum House eller Ba’eshen House, og opleve velkomsten af ​​lokal gæstfrihed med en godbid af dadler og arabisk kaffe. Brug også lidt tid på at udforske det gamle marked med dets udvalg af tøj og tekstiler, og stop og nyd udsigten over Beit Nassif, et andet historisk hus, hvis 106 værelser er udsmykket med beundringsværdige kunstværker og traditionelle møbler.

 

Yanbu

Du sejler videre til en nordligere beliggende by i Saudi Arabien, Yanbo. her har du mulighed for at køle af i Yanbu, en smuk destination omgivet af ørken, uberørte private hvide sandstrande og fantastiske dykkersteder.

I Yanbu al Bahr finder du den åbne ørken, der rører det blå vand. Old Yanbu daterer sig 2500 år tilbage og byder på en af ​​de ældste souks, hvor handlende plejede at komme fra steder så langt som fra Afrika for at sælge deres varer.

Opdelt i tre administrationer er Yanbu en af ​​de førende bade-destinationer i Saudi-Arabien. I øst er der Yanbu AlNakhl, grundlagt for mere end to tusinde år siden og oversået med landsbyer.
I syd er der Yanbu AlSinaiyah, det industrielle og statslige centrum i regionen. Til sidst er der Yanbu AlBahr, hvor størstedelen af ​​kystaktiviteterne er tilgængelige. Dette er udgangspunktet for mange dykkereventyr på dit Rødehavskrydstogt, hvor du kan nyde det rige koral- og havliv ud for kysten.

Befolkningen i Yanbu er kendt for deres musikalske bedrifter og er lokale eksperter i Takht- og Sesameh-instrumenterne.

 

Du sejler nu tilbage til Sokna hvor går fra borde. Herfra bliver du kørt tilbage til Kairo hvor du overnatter inden du skal hjem til Danmark.

Du kan opleve mere kultur og historie på din sidste dag i Kairo, du har bland andet mulighed for at tage til oldtidsbyen Memphis, se trin pyramiden i Sakkara eller hvad med at se pyramiderne i et fantastisk lyd- og lysshow.

 

 

 

Fleksibilitet

Du kan benytte krydstogtet i Rødehavet som det er, eller du kan tillægge dage i Luxor. Eller måske har du lyst til at kombinere krydstogtet med et afslappende ophold ved Røde Havet. Så kan du slappe af og lade alle oplevelser bundfælde sig.

Hos os kan vi tilpasse rejsen dine ønsker. Vi har stærke relationer til vores agenter på vores destinationer, så stort set alt kan lade sig gøre. Skriv en mail eller ring, hvis I har særlige ønsker.

Vi bruger normalt Egypt Air som flyselskab til denne rejse. De flyver direkte til Kairo fra København. Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre.

Dagsprogram

Krydstogt på Røde Havet med MSC Splendida

Da Havneby Ankomst afgang
Lørdag Sokhna Port, Egypten - 19:00
Søndag Safaga, Egypten 00:01 22:00
Mandag Aqaba (Petra), Jordan 09:00 22:00
Tirsdag At Sea - -
Onsdag Jeddah, Saudi-Arabien 08:00 20:00
Torsdag Yanbu al Bahr, Saudi Arabia 09:00 22:00
Fredag At Sea - -
Lørdag Sokhna Port, Egypten 06:00 -

 

Hoteller

MSC_Splendida_redsea_cruise

Krydstogtskibet er MSC Splendida

 

Kort

Krydstogt i Rødehavet