General

Ajloun ligger en kort køretur nord (76 km) vest for Amman, med sin fæstning og den storslåede udsigt til Jordan Valley formelt kendt som Qala’at al Rabadh og for Ajloun Slot. Slottet er et af de bedst bevarede og mest komplette eksempler på middelalderlig arabisk-islamiske militær arkitektur.

Ajloun Castle ligger på samme sted som et gammelt kloster. Det blev renoveret og lavet til et fort i 1184 af Izz al-Din Usama, en general i Saladins hær. Slottet kontrollerede trafikken langs vejen, der forbinder Damaskus og Egypten. Fæstningen markerer  de yderste grænse for den frankiske indtrængen under korstogene. Mamlukkerne byggede et fremtrædende tårn til slottet. Slottet blev dog indtaget af mongolerne i 1260 og tårnet blev delvist ødelagt i processen. Den største skade skete ved et massivt jordskælv i 1926-27.
I centrum af Ajloun ligger den store Ajloun moské. Den er en af de ældst bevarede i Jordan og kan dateres omkring 800 år tilbage. Dette bygningsværk var tidligere en byzantinsk kristen kirke; Der har været rapporter om græsk skrift i de ældste sektioner. Tårnet kaldes “filter” af nogle lokale og refererer til et cigaret filter, fordi halvdelen af tårnet blev bygget oven på et firkantet tårn, sandsynligvis en kirkes klokketårn. I 2007 begyndte arbejdet med at forbedre moskeen for at få turister at besøge den. 

We are sorry, there are no reviews yet for this Rundrejse.