General

Cairo – en pulserende storby

Cairo er den næststørste by på det afrikanske kontinent, og den er præget af en utrolig travlhed og dynamik. Nogle vil ligefrem sige, at der i Cairo hersker en form for organiseret kaos, særligt trafikalt, men byen har også ca. 20 millioner indbyggere. Gadelivet er meget livligt, og støjniveauet kan være lige så intenst, som det er dragende. Nogle hævder at Cairo er smukkest om natten, hvor lysene skinner om kap og kontrasterne ikke er så tydelige.

Og kontrasterne skinner i øjnene. Æselkærrer ruller forbi mellem de store moderne biler; landmanden sælger sine grøntsager ved siden af luksus hotellerne. Alt er at finde, og alle er velkomne.

De største seværdigheder

I Cairo finder I nogle af Egyptens største seværdigheder som Pyramiderne i Giza, Sfinksen, den old egyptiske by Memphis, Sakkara trinpyramiden og Det egyptiske Museum med bl.a. Tut Ank Amons grav skat. Men Cairo byder også på så meget andet. Af de moderne seværdigheder kan nævnes den farverige bazar Khan el Khalili og de store topmoderne shopping centre. I Cairo finer I i sandhed alt. Typisk vil de historiske seværdigheder være i fokus, men vi rådgiver gerne om de andre sidder af Cairo.

Det er selvfølgelig muligt at opleve Cairos seværdigheder på egen hånd. Men hvis I melder jer på en af vore ture eller vælger udflugtsprogrammet. Så har I en professionel egyptolog uddannet engelsk talende guide der forklare om Egyptens historie og detaljer om templerne undervejs. Guiden sørger selvfølgelig også for de praktiske elementer som transport og billetkøb. Nogle af vores afgange har dansk talende rejseleder. Det er desværre ikke tilladt for de dansk talende rejseledere at guide ved seværdighederne, men de giver en grundig forklaring i bussen undervejs eller foran indgangen til seværdigheden.

Pyramiderne i Giza

 

De fantastiske pyramider i Giza er næsten 5.000 år gamle. De tre største pyramider er opkaldt efter faraoerne Kheops, Khefren og Mykerinos; far, søn og barnebarn. Desuden er området fyldt med spændende ruiner af templer og grave. Der er blandt andet de smukke solbåde der skulle transportere de afdøde faraoer til de dødes rige. De blev fundet i sandet i fantastisk stand og er nu udstillet ved siden af pyramiderne. Og sidst men ikke mindst er der den store Sfinks – den egyptiske kat med Khefrens hoved. det er stadig et mysterie hvordan de kæmpe monumenter blev rejst; teorier er der nok af. Stil jer ved foden af disse Kheops pyramiden , kig op og bliv bjergtaget! Det er i sandhed et af verdens 7 vidundere!

Det Egyptiske Museum

Det Egyptiske Museum har verdens største og i særklasse fornemmeste samling af egyptiske antikviteter. Og det er også her, du kan finde den fascinerende, kæmpe guldskat fra Tut Ank Amons grav. Harvard Carter fandt i 1922, den unge egyptiske farao Tut Ank Amons grav i Kongernes dal i Luxor. Graven var intakt og urørt. Den rummede fantastiske skatte der nu er udstillet på det egyptiske museum i Cairo. Og bare mængden af guld er nok til at imponere de fleste. Bare Tut Ank Amons maske består af over 1okg guld. På museet udstilles MANGE andre uvurderlige fund fra det gamle Egypten, delt fint ind i de forskellige perioder.

Museet er delt op i syv afsnit:

  • Tut Ankh Amons skatte
  • Den før-dynastiske tid og Det Gamle Rige
  • Den Første Mellemperiode og Det Midterste Rige
  • Det Nye Rige
  • Den græsk-romerske periode
  • Mønter og papyrus
  • Sarkofager

Khan el Khalili

Khan el Khalili er det vigtigste marked i Cairo, og det består af en labyrint af små og krogede gyder og stræder. Der er boder og små butikker på begge sider af dig – selv i de mindste gyder. På Khan el Khalili markedet kan du opleve det marked, de lokale selv bruger. Det er nemlig ikke et direkte turistmarked.

Det Gamle Cairo

 

Det Gamle Cairo kaldes også Det Koptiske Cairo, og det er først og fremmest kendt for sin gamle romerske fæstning, Den Hængende Kirke og Det Koptiske Museum. Men smut bare et par meter væk fra seværdighederne, og I er midt i en helt anden verden.

Det Islamiske Cairo

Det Islamiske Cairo har sin egen fæstning og naturligvis sin store, berømte moské. Citadellet og Alabast moskéen tårner sig

Cairo citadel

imponerende op over byens tage. Alabast moskéen er bygget på et af byens højeste punkter og kaldes også Mohammed Ali moskéen, og med sine to næsten 100 meter høje minareter er den synlig i det meste af Cairo. Moskéen har en stor åben forgård omgivet af en søjlegang med smukke buer. Midt i gården står den fantastiske vaskebrønd, hvor folk foretager deres rituelle afvaskninger, før de træder ind i moskéen.

Den Faraoniske Landsby

Den Faraoniske Landsby er en slags arbejdende frilandsmuseum. Den ligger på en lille ø i Nilen, og du henholdsvis sejler rundt blandt kæmpe papyrusplanter i et netværk af små kanaler, og spadserer på selve øen.

Landsbyen viser, hvordan byen så ud for 4.000 år siden; hvordan folket gik klædt; hvad de arbejdede med og hvordan. Skuespillere udspiller dagligt scener fra datidens hverdagsliv, men de opfører også forskellige historiske begivenheder, som da Moses blev fundet i sin siv-kurv af den Egyptiske prinsesse, datter af faraoen.

På øen er der bygget en adelsmands hus med have, et realistisk datidens marked, og der er anlagt en mark, hvor de stadig sår og høster ud fra gamle teknikker. Der er desuden et lille skibsværft, hvor de producerer sivbåde og meget andet. I centrum står et hvidt tempel, der også er blevet landsbyens vartegn.

Det seneste tiltag er en perfekt kopi af Tut Ank Amons grav, som den så ud, da den blev fundet i 1922. Idet graven i Kongernes Dal er lukket for publikum, er denne kopi den eneste måde, vi idag kan se den på.

Øen byder desuden på et par interessante museer, der blandt anden viser teorierne bag opførelsen og konstruktionen af pyramiderne, mumificeringsprocessen og så videre. Det hele er bygget af privatmanden Dr. Ragab. Der finder naturligvis både cafeterier, souvenirbutikker og legeplads til børnene.

Seværdigheder omkring Cairo

Ramses in Memphis

Nogle af de største seværdigheder ligger lidt uden for selve Cairo. Den tidligere hovedstad Memphis med marmorsfinksen og en kæmpe figur af Ramses II. Dødebyen Sakkara med sin specielle trinpyramide. Og naturligvis Giza pyramiderne. Der var en gang, hvor Giza pyramiderne lå langt fra storbyen. men byen har langsomt ædt sig ind på ørkenen, og den nærmer sig med hastige skridt grænsen til pyramiderne.

Hoteller i Cairo

Vi tilbyder flere forskellige hoteller i Cairo, er har forskellige kvaliteter og er i forkslige priskategorier. Vi har f.eks. La Passage der ligger i lufthavnen og har I kort tid i Cairo er det et godt valg. Hvis I gerne vil have udsigt til pyramiderne, kan vi anbefale Le Meriden Pyramids Hotel and Spa. Vi har selvfølgelig også hoteller i centrum af Cairo og I er meget velkomne til at kontakte os så, vi uforpligtende kan rådgive om det helt rigtige hotel i Cairo.

Shoppingcentre

Kæmpe moderne shoppingcentre skyder op i Cairo, så hvis tiden tillader der er der rig mulighed for at shoppe løs af de store internationale mærkevarer i de store centre med air-condition. Det bedste og mest kendt “mall” er City Stars, i Heliopolis. Her finder i over 750 forskellige butikker, masser af restauranter, caféer, biografer, legeland, hypermarket, banker og 2 hoteller. Her er shopping nok til flere dage.

Af andre shopping centre kan nævnes det nyere Mall of Arabs der ligger i bydelen 6 of October, er godt stykke fra centrum. Her finder I store butikker og masser af restauranter og caféer.

Vi elsker at shoppe i Cairo, så ring endelig og få en snak om mulighederne. Skal I giftes er det muligt at købe en smuk brudekjole og udstyr til meget rimelig pris.

Masser af oplevelser

Som I kan fornemme er der masser at opleve i Cairo. I kan nemt få en uge eller mere til at gå i Cairo, men har I kun et par dage inden I skal videre på nilkrydstogt elller til Rødehavet, kan vi varmt anbefale som minimum en en-dags udflugt. Den bør gå til pyramiderne i Giza med sfinksen, Det Egyptiske Museum og Khan el Khalili.

We are sorry, there are no reviews yet for this Rundrejse.