General

Det bedste af Jordan

8 dage/7 nætter ⇒ 2 nætter i Amman – 2 nætter i Petra – 1 nat i Wadi Rum – 2 nætter ved Det Døde Hav

Oplev det bedste Jordan har at byde på. Denne rundrejse starter i Amman, hvor vi skal opleve den spændende by med Citadellet og de gode museer. Vi skal selvfølgelig besøge Jerash, der er en så godt bevaret romersk by, at man nærmest føler man er kommet et par tusind år tilbage i tiden.

Petra, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, er for de fleste nok turens højdepunkt. Ligesom Indianer Jones, skal vi gennem den smalle kløft, Siq´en for at komme til det fantastisk smukke skatkammer. Herfra kan vi se meget mere at dette fabelagtige sted.

Vi skal selvfølgelig også ud og køre i 4WD i Wadi Rum. Dette fantastisk smukt ørkenlandskab. Efter alle disse spændende oplevelser, er der mulighed for at tage en terapeutisk svømmetur i Det Døde Hav og slappe af i en solstol.
Rundrejsen kan købes, som her beskrevet, men vi kan også tilpasse den præcis til dig efter dine ønsker. Måske vil du gerne have mere tid nogle steder eller udvide med flere afslappende dage ved enten Det Døde Hav eller Det Røde Hav.

Kontakt os så laver vi den perfekte løsning til dig ud fra dine ønsker og dit budget.

Dagsprogram

8 dage/7 nætter ⇒ 2 nætter i Amman - 2 nætter i Petra - 1 nat i Wadi Rum - 2 nætter ved Det Døde Hav

1. dag
Ved ankomst i Amman lufthavn, bliver vi mødt af en lokal repræsentant der hjælper med bagagen og sørger for at vi kommer til hotellet i Amman.
Overnatning i Amman.

2. dag
Efter morgenmad på hotellet tager vi på bytur i Amman der i 1200 f.Kr. var ammonitisk hovedstad, og en dekapolis under den græsk-romerske periode. Byen var oprindeligt spredt over syv bakker som Rom, men nu dækker byen 19 bakker, hvor vi vil besøge de vigtigste ruiner fra det græsk-romerske imperium; Citadellet og det romerske amfiteater. Vi vil også besøge Jordans arkæologiske museum på Citadellet, Jordans Museum for folkelige traditioner og Jordans Folklore Museum ved det romerske amfiteater. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Derefter går turen til en af de bedst bevarede romerske provinsbyer i verden, den gamle by Jerash der kan prale af en ubrudt kæde af menneskelig beboelse gennem mere end 6.500 år. Vi besøger de brolagte gader med søjlegange, templer, smukke teatre, rummelige offentlige pladser, springvand og bymure der er brudt af tårne og porte. Efter en kort køretur mod nord besøger vi Ajloun med sin fæstning og den storslåede udsigt til Jordan Valley formelt kendt som Qala'at al Rabadh; og Ajloun Slot. Slottet er et af de bedst bevarede og mest komplette eksempler på middelalderlig arabisk-islamisk militær arkitektur.
Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Amman hvor vi overnatter

3. dag
Efter morgenmaden, tjekker vi ud af hotellet i Amman og sætter kurs mod Jordans Røde Rose, byen Petra. Via Kings Road, en gammel handelsrute, der stadig har mærker tilbage fra handlende, hære og pilgrimme, der brugte den for hundrede år siden. Den første by vi støder på, er Madaba, "The City of Mosaik". Byen, bedst kendt for sine spektakulære byzantinske og umayyadiske mosaikker, er hjemsted for det sekshundrede årige berømte mosaik-kort over Jerusalem og Det Hellige Land. Med to millioner stykker farvet sten viser kortet bakker og dale, landsbyer og storbyer.
Kun 7 km fra Madaba ligger Nebo bjerget, hvor vi finder et indtagende kloster bygget af franciskanske præster som et fristed til bøn og til minde om Moses, der her tog det sidste kig ud over det forjættede land.
Efter at have taget et kig på den hellige land fra Nebo bjerget, og hvis vejret er klart måske endda på Jerusalem, tager vi videre sydpå gennem Wadi Mujib, en dyb dal der byder på en af Jordans mest betagende udsigt for at nå Kerak og Kerak Slot, der er et fascinerende eksempel på arkitektoniske og militære traditioner. Til slut kører vi til byen Petra for overnatning på hotel.

4. dag
Vi starter tidlig morgenen efter morgenmad, besøget på det mest spektakulære sted i den sydlige del af Jordan, den rosen-røde by Petra. Indgangen til Petra kommer vi til efter 20 minutters gang gennem den 400m lang snoede kløft; Siq. Kløften er 80 til 100 meter dyb.
I 560 f.Kr. flyttede Nabateanerne ind i Petra og 332 f.Kr. med den græske ankomst, assimilerede Nabateanerne deres kultur til den hellenistisk med buede templer og grave i græsk design. Nabateanerne kontrollerede karavanernes handel med røgelse, fra det sydlige Arabien til Petra, Damaskus, Gaza og Egypten. Når man går gennem "SIQ", bliver man mødt af den storstående udsigt til "the treasure", skatkammeret, der er den mest berømte seværdighed i Jordan. Vi vil bruge flere timer på at udforske kløften og se templer, grave og andre steder af interesse.
Vi overnatter på hotel i Petra.

5. dag
Efter morgenmaden forlader vi Petra og kører mod syd til et unikt tidløst sted. Wadi Rum er en farverig ørken omgivet af stejle klippesider. Bjergene er 1000 meter høje og toppet med kupler, slidt af ørkenvind.
Vi tager en tur i 4WD jeep til det sted, hvor historien blev startet. Fødested for den store arabiske oprør, der var ledet af Sharif Hussein Bin Al Lawrence - også kendt som Lawrence of Arabia.
Herfra kører vi til vores camp i den smukke røde ørken.
Vi spiser middag, kigger på stjerner hvis det er klart og overnatter i campen.

6. dag
Efter morgenmaden kører vi fra Wadi Rum til et andet unikt sted; Det Døde Hav, der på det laveste punkt er 370 meter under havets overflade, og er det mest saltholdige vand i verden. Vi overnatter på hotel ved Det Døde Hav

7. dag
Fri til at slappe af og nyde det terapeutiske vand i Det Døde Hav. Overnatning på hotel ved Det Døde Hav

8. dag
Efter morgenmad på hotellet kører vi til lufthavnen i Amman, hvorfra der er hjemrejse til Danmark.

 

Dette er kun et eksempel på et program. Du kan hos os frit sammensætte dit program så det passer perfekt til dig og dine ønsker. Skulle du f.eks. ønske at have flere dage end nævnt i enten Amman eller Petra eller ved Det døde Hav, laver vi dit program ud fra dette. Du kan også vælge at blive et par nætter længere i Jordan og opleve den spændende havneby, Aqaba ved Det Røde Hav, hvor der er fantastiske dykke og snorkelmuligheder. Skulle du have lyst til flere eller færre udflugter end nævnt eller har du specielle behov, behøver du bare sende os en mail eller ringe til os, så kan stort set hvad som helst arrangeres.

Pris og tillæg

Program Voksen

Lav-/højsæson

Barn under 12 år

Lav-/højsæson

Enkelt-værelse
tillægLav-/høj sæson
Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

 

 3-stjernede hoteller
kr. 9.570,-/9.715,- kr. 6.695,-/6.800,- + kr. 1750,-/1950,- + kr. 2.200,-
 4-stjernede hoteller kr. 11.800,-/12.750,- kr. 6.860,-/7.450,- + kr. 1950,-/2250,-  + kr. 2.200,-
5-stjernede hoteller kr. 12.499,-/14.370,- kr. 7.350,-/8950,- + kr. 1950,-/2450,- + kr. 2.200-

 

Priserne inkluderer:

  • Alle flybilletter
  • Visum
  • Alle transfers.
  • Udflugter som nævnt i programmet med privat engelsktalende chauffør
  • Hotel ophold med morgenmad

Ønsker I guider med jer til de forskellige steder vil der være et tillæg på:

En engelsk talende guide på de enkelte seværdigheder i Jordan vil koste 1350 kr.
Privat guide som kører med jer i bussen hele vejen rundt koster 3900kr total for 5 nætter.

For at booke rejsen skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dk med programnavn, afrejsedato, alle rejsedeltageres navne, som de står i passene, adresse og telefonnummer.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at tage en snak om rejsen og mulighederne.

Kort