General

12 dage/11 nætter ⇒ 1 nat i fly – 2 nætter i Delhi – fly til Varanasi – 1 nat i Varanasi – fly til Khajuraho – 1 nat i Khajuraho – 2 nætter i Agra – 3 nætter i Jaipur – 1 nat i Delhi – 1 nat i fly

Denne rejse begynder i Delhi og byder på de klassiske seværdigheder og byer i Nordindien. Det e en virkelig smuk rundrejse hvor vi både besøger den hellige by, Varanasi beliggende ved Gangesfloden, Taj Mahal, en masse smukke og betydningsfulde templer. Vi både flyver og kører med tog gennem Indiens store strækninger og inden vi igen ender i Delhi, ser vi også den røde by Japur, og det fascinerende Amber fort.

Det er en klassisk rejse med nogle af de største og essentielle seværdigheder i Nordindien du kommer på her og selvfølgelig kører du også her i privat bil/minibus med engelsktalende chauffør, entré til de i programmet indlagte monumenter og lokale engelsk talende guider.

Dagsprogram

Dag 1– Afrejse fra Danmark
Afrejse fra Danmark og første nat tilbringes i flyveren.

Dag 2 - Ankomst - Delhi
Ankomst til Delhi lufthavn.
Vi bliver budt velkommen til Indien af vores repræsentant. Han hjælper med baggage og kører med til hotellet hvor vi checker ind.
Overnatning på hotellet.

Delhi er Indiens travle hovedstad. New Delhi afspejler arven fra briterne og opdelingen mellem New og Old Delhi er tydelig i hhv. den britiske og mogulernes arv.

Dag 3 - Delhi
Morgenmad kl. 07.30-08.15. Vi starter dagens udflugt kl. 08.30 til Old Delhi. Vi starter med at tage til det storslåede Red Fort- et vidunder i rød sandsten, bygget på bredden af floden Yamuna af Mughal, kejser af Shahjahan. Vi besøger herefter Raj Ghat, et mindesmærke for Mahatma Gandhi. Vi tager videre til Jama Masjid - den største moské i Indien og kører forbi Chandni Chowk der engang var Mughal Royaltys kejserlige allé og som i dag er det travleste kommercielle område i byen. Her kan du nyde en tur I Rickshaw gennem Chandni Chowk og få en forsmag af den orientalske stemning i basaren.
Frokost pause på lokal restaurant kl. 12.30-13.30.

Om eftermiddag fortsætter turen til New Delhi hvor vi starter med Qutab Minar, hvis konstruktion påbegyndtes i 1200 e.Kr. af Qutab-ud-din Aibak, den første muslimske hersker i Delhi. Det blev endeligt afsluttet af hans efterfølgere, Iltutmush og Firoz Shah og menes at være opført som et sejrs-tårn til tilkendegivelse af begyndelsen af det muslimske styre i Indien. Vi kører forbi India Gate, dedikeret til nationen 10 år senere af den daværende vicekonge, Lord Irwin. Et andet mindesmærke er Amar Jawan Jyoti blev tilføjet langt senere, efter Indiens uafhængighed og vi slutter dagens tur med en tur til fortidens Houses of Parliament og Præsidentpaladset begge storladne mesterværker af den britiske Raj.
Vi er tilbage på hotellet ved 17-tiden. Overnatning på hotellet.

Dag 4 - Delhi - Varanasi (Flight)
Morgenmad kl. 07.30-08.00. Efter morgenmaden er der transfer til lufthavnen og vi tager med flyet til Varanasi. Ved ankomsten mødes vi af vores repræsentant og bliver kørt til hotellet og checkker ind.

Frokost på hotellet i mellem kl. 13.00-14.00.
Om eftermiddagen tager vi på udflugt til Sarnath (9 km), et vigtigt center buddhister på pilgrimsrejse. Det er her, Buddha prædikede sin første prædiken efter at have fået oplysning. Byen er berømt for sine storslåede stupaer, klostre og templer. Ved solnedgangstid overværer vi aarti bønnen, der fylder den gamle by med åndelig stemning. Tilbage til Varanasi hvor ceremonien er i gang med at placere olielamper på floden efterfulgt af aarti og klokkers ringen i baggrunden ledsaget af sang og chanting, en magisk afslutning på denne dag.

Dag 5 - Varanasi - Khajuraho (Flight)
I de tidlige morgentimer omkring kl. 05.30-06.00 ved solopgang tager vi på sejltur på floden Ganges for at være vidne til de fromme hinduer begynder deres dag ved at bede bønner til floden og solen. Vi ser Varanasi vågne langs bredden af floden og folk, der bader i det hellige vand og tilbeder den stigende solen. Vi ser stedet hvor ritualet for afslutningen på livet sker, den hellige kremering på flodbreddens sider. Det menes, hvis du dør i Varanasi, kommer du direkte i himlen.
Dette sted er måske en af de mest ekstraordinære oplevelser på dit besøg i Indien.

Vi fortsætter og besøger Durga Temple, et andet vigtigt tempel, dedikeret til gudinden Durga. Det blev bygget i det 18. århundrede, i Nagara stil. Det har fem Shikharas (spir), der begynder fra bunden og svævrer ind mod toppen. Lokalt, er templet kendt som "Monkey tempel" på grund af det store antal aber lever i nærheden. Vi fortsætter til Tulsi Manas Mandir templet, bygget i 1964, viet til Lord Rama og menes at have været bygget på det sted, hvor digteren Tulsi Das boet og skrev den episke Ram Charit Manas. Teksten er indgraveret på væggene i templet. Turen vil gå videre til Bharat Mata Mandir, en unik tempel dedikeret til Mother India. Benaras Hindu University, det største universits campus i Asien, der dækker et areal på cirka 2.000 acres. Det blev givet af den tidligere Maharaja Varanasi, som var lærd indenfor sanskrit og hinduistisk filosofi. Institutionen tiltrækker studerende fra Indien og i udlandet, da det er et centrum for sanskrit, indisk kunst, kultur og musik. Turen tager ca. 3 timer og efter turen tager vi tilbage til hotellet og spiser morgenmad kl. Ca. 09.00.

Efter morgenmaden er der transfer til lufthavnen for at flyve til Khajuraho. Ved ankomsten i Khajuraho og bliver vi hentet og kørt til hotellet hvor vi checkker ind.

Om eftermiddagen besøger vi templer, de vigtigste og mest fascinerende vestlige gruppe af templer. Templerne i Khajuraho er blevet erklæret en verdensnaturarv af UNESCO for at bevare den rige arv af arkitektur, testamenteret til fremtidige generationer af konger i Chandela dynastiet. Disse templer er berømte for deres indviklede skulpturer og erotiske udskæringer indenfor indisk kunst. Vi besøger også den østlige gruppe af templer, som består af tre hinduistiske og 3 Jain templer, de bevidner om religiøs tolerance ved overgangene i almindelighed og Chandela herskerne i særdeleshed. Vi kører tilbage til hotellet ved ca. 18-tiden.
Overnatning på hotellet.

Dag 6 - Khajuraho - Jhansi (180 Kms). Jhansi - Agra (med tog)
Morgenmad kl. 07.30-08.30. Efter morgenmaden kører vi mod Jhansi. Vi når Orchha kl. 12.30 og spiser frokost på en lokal restaurant mellem kl. 12.30-14.00.

Vi fortsætter til de århundrede gamle templer og forter, der hver har sin egen gribende historie, og hviler midt skønheden af ruinerne. Blandt de forskellige imponerende bygningsværker, af særlig interesse er Jehangiri Mahal, bygget af Raja Bir Singh Deo for at fejre besøget af Moghul kejser Jehangir, Raj Mahal og Laxmi Narayan templet, begge kendt for deres fine fresker og vægmalerier.

Efter besøget i Orchha tempelet kører vi til Jhansi banegård for at tage toget til Agra (kl. 18.45/21.10). Vi mødes af vores repræsentant ved ankomsten til Agra banegård og kører til hotellet for check-in.
Overnatning på hotellet.

Dag 7 - Agra
Morgenmad fra kl. 07.30 til 08.30. Efter morgenmaden starter turen i Agra hvor vi besøger det verdensberømte Taj Mahal bygget af Shahjahan i 1648 til minde om hans dronning Mumtaj Mahal at forankre hendes jordiske rester. Dette arkitektoniske vidunder er et perfekt proportioneret mesterværk dekoreret med hvid marmor, der bevidner de 20.000 håndværkere bragt sammen fra Persien, Tyrkiet, Frankrig og Italien, og det tog 17 år at fuldføre dette 'Kærlighedsdigt i marmor'.
Vi besøger også Agra Fort, bygget af kejser Akbar årene 1565 - 1573 med sin labyrint af gårde, moskeer og private kamre. De fleste af bygningerne, oprindeligt bygget af Akbar, blev ødelagt men blev genopført af hans barnebarn Shah Jahan. Den eneste oprindelige bygning fra Akbars periode, bortset fra sandstens voldene og portene, er Jehangir Mahal. Det er den største private bolig i komplekset og dens arkitektur indikerer stærk indflydelse fra hinduistiske påvirkninger. Vi besøger et marmor opskæringsværksted og basaren.
Overnatning på hotellet.

Dag 8 - Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur (260 Kms)
Morgenmad fra 07.00 til 07.30. Efter morgenmaden kører vi til Jaipur.
Undervejs besøger vi Fatehpur Sikri, en øde hovedstad, bygget af kejser Akbar i 1569, men som han opgav 15 år senere på grund af alvorlig vandmangel. Fatehpur Sikri har mange smukke bygninger, der indeholder elementer af persisk og hinduistiske design. Vi ser også de yndefulde bygninger Panch Mahal og andre paladser.
Efter besøget i Fatehpur Sikri fortsætter vi til Jaipur.
Vi holder frokostpause på vejen i en lokal restaurant imellem ca. kl. 13.00-14.00.
Ved ankomsten til Jaipur tjekker vi ind på hotellet. Overnatning på hotellet.

Dag 9 - Jaipur

Der er morgenmad fra kl.07.00 til 07.30. Efter morgenmaden starter turen kl. 07.45 til Amber fort. Undervejs er der et fotostop ved Hawa Mahal - Palace of vind. Amber Fort er en klassisk, romantisk Rajasthani Fort Palace. De robuste og tidshærgede vægge i Fort ser måske ikke smukke ud udefra, men interiøret er et virtuelt paradis. Miniaturer malet på væggene skildrer blandt andet jagt- og krigsscener. Ædelsten og spejle er indlejret i gips. En stor attraktion på Amber er Elephant Ride som fører hele vejen op til fortets indgang. Denne tur på smukt dekorerede elefanter henleder tankerne til den storslåede kongelige livsstil maharajaer førte og giver en uforglemmelig oplevelse. Inde i fortet besøger vi Jag Mandir eller sejrshallen. Inde i Jag Mandir finder vi også det berømte Sheesh Mahal - et værelse med alle fire vægge og loft helt indlejret med glitrende spejl stykker, som specielt blev importeret fra Belgien i denne periode.
Frokost pause på lokal restaurant sammen med shopping i mellem 1200-1400 Hrs.

Eftermiddagen byder på en byrundtur der begynder med et besøg i Maharaja byen Palace, det tidligere kongelige residens, hvoraf en del af det er omdannet til et museum. En lille del bruges stadig af den kongelige familie i Jaipur. Paladset er bygget i stil med en fæstning og dækker næsten en syvendedel af byens areal. En af de store attraktioner i museet er den del, som er kendt som Armory Museum og huser en imponerende samling af flintelås pistoler, sværd, geværer og dolke. De kongelige familier i Jaipur har engang brugt de fleste af disse våben. Senere besøger vi Jantar Mantar, som er det største sten- og marmorudformet observatorium i verden. Observatoriet er beliggende nær paladsets byport og har 17 store instrumenter, mange af dem stadig i fin stand. Nyd en spadseretur gennem den farverige basar før vi vender tilbage til hotellet ved 17-tiden.
Vi overnatter på hotellet.

Dag 10 - Jaipur - Delhi (260 Kms)
Morgenmad fra kl. 07.30 til 09.30. Formiddagen er til fri disposition og der er derfor tid til at nyde hotellets faciliteter. Omkring kl. 12.00 kører vi til Delhi. Vi ankommer til Delhi ved 15-tiden og tjekker ind på hotellet.

Dag 11 - Afrejse – Delhi
Vi kører til lufthavnen for at tjekker ind på flyet til Danmark.

Dag 12 – Ankomst til Danmark

Pris og tillæg

Priser for rundrejsen
- gældende fra 01.10.2016 til 31.03.2017, dog 20.12.2016 til 05.01.2017 undtaget, hvor der tillægges gebyr.
Afrejse fra København, Billund eller Aalborg

Priserne er pr. person ved 2 personer i værelserne.
3-stjernede hoteller

Pris pr. voksen i dobbeltvær.: kr. 16.799,-
Ekstra voksen i værelset (over 12 år): kr. 16.799,-
Pris pr. barn under 12 år i forældres værelse: kr.
Enkeltværelses tillæg: kr. 3.200,-

4-stjernede hoteller

Pris pr. voksen i dobbeltvær.: kr. 18.799,-
Ekstra voksen i værelset (over 12 år): kr. 18.799,-
Pris pr. barn under 12 år i forældres værelse: kr.
Enkeltværelses tillæg: kr. 4.100,-

5-stjernede hoteller.
Pris pr. voksen i dobbeltvær.: kr. 19.999,-
Ekstra voksen i værelset (over 12 år): kr.19.999,-
Pris pr. barn under 12 år i forældres værelse: kr.
Enkeltværelses tillæg: kr. 5.200,-

Inkluderet i prisen:
• Flybilletter fra Københav eller Billund
• Overnatning på dobbeltværelse på ovennævnte hoteller eller lignende med morgenmad
• Ankomst / afrejse transfer og sightseeing som beskrevet i programmet i private a/c biler med engelsktalende chauffør
• Velkomst med friske blomsterguirlander
• Assistance af repræsentanter i lufthavnen og hoteller
• Engelsktalende lokalguide på sightseeing
• Sejlads i Varansi
• Togbillet Jhansi - Agra Train
• Entré til de besøgte monumenter (standard), som beskrevet i programmet
• Jeep tur ved Amber Fort Jaipur
• Alle i øjeblikket gældende afgifter

Prisen inkluderer ikke:
• Visum gebyr
• Udgifter til drikkevarer på hele rejsen
• Måltider andre end de angivne ovenfor
• Udgifter af personlig karakter
• Drikkepenge
• Sygdoms- og afbestillingsforsikring
• Alle andre ydelser ikke specificeret her over

Andre betingelser
Valgfri udflugter og yderligere tjenester kan leveres mod yderligere opkrævning.
Besøg i parker med vilde dyr vil være på kundens egen risiko.
Safari køretøjer (uden aircondition) med chauffør vil stilles til rådighed. Køretøjerne er meget sparsomt udstyret og kun med grundlæggende forsikringsdækning (ikke omfattende som i tilfældet med køretøjer til øvrige ture).

Særlige værelsesanmodninger
Har du særlige ønsker til f.eks. værelsets beliggenhed, sammenhængende ell. tilstødende værelser, doblet ell. enkelt senge, ryger værelser & ikke-ryger værelser mv. Bedes du oplyse det sammen med din reservation. Vi vil videregive din anmodning, men kan ikke garantere, at alle dine ønsker vil blive opfyldt.

Vigtigt
Uforudsete stigninger i brændstofpriserne, nye skatter ell. afgifter på hoteller og transport eller eventuelle stigninger i entré vil blive opkrævet og vil blive faktureret i overensstemmelse hermed med rimelig varsel.

Generel påmindelse
a) Programmet er baseret på ledigheden af værelser på tidspunktet for fremsendelse af tilbuddet.
b) På grund af høj efterspørgsel, accepterer hotellerne kun de bekræftede reservationer.
c) Så snart tilbuddet på rejsen er accepteret af vores kunde bliver reservationen sendt til hotellerne. Vi vil gøre vores bedste for at booke de nævnte hoteller eller alternative tilsvarende kategori hoteller.
d) I tilfælde af kursudsving som følge af ændring af hoteller, vil vi sende et revideret tilbud.

Hoteller

Vælg mellem3-, 4- og 5-stjernede hoteller på rejsen.
3-stjernede hoteller på rejsen:

New Delhi: Vaishree Boutique New Delhi Boutique Hotel
Varanasi: Meraden Grand / Uma Palace Varanasi
Khajuraho: Clarks Khajuraho
Agra: Mansingh Palace / Howard Plaza
Jaipur: Mandawa Haveli / Park Prime Jaipur Heritage
New Delhi: Vaishree Boutique New Delhi Boutique Hotel

4-stjernede hoteller på rejsen:
New Delhi: Jaypee Palace / Holiday Inn
Varanasi: Costa River / HHI
Khajuraho: Ramada
Agra: Four Points by Sheraton
Jaipur: Ramada / Country Inn & Suite
s
New Delhi: Jaypee Palace

5-stjernede hoteller på rejsen:
New Delhi: Crowne Plaza / Royal Plaza
Varanasi: Radisson / Taj Gateway Ganges
Khajuraho: The Lalit Temple view
Agra: Jaypee Palace / Radisson Blu
Jaipur: Radisson / Le Meridien
New Delhi: Crowne Plaza / Royal Plaza

Kort