General

11 dage/10 nætter ⇒ 2 nætter i Marrakesh – 1 nat i Casablanca – 1 nat Tangier – 1 nat i Meknes – 2 nætter i Fez – 1 nat i Merzouga – 1 nat i Ouarzazate – 1 nat i Marrakesh

 

På denne rejse kommer du helt fra tangier på nordkysten til Quarzazate i den sydlige del af Marokko. Vi skal se de farvestrålende basarer fuld af liv i Marrakesh, den fantastiske moské i Casablanca, det fantastiske mauseleum i Rabat. Vi skal se ruiner fra en svunden tid, sove under stjernerne i Sahara ørkenen og se den fascinerende natur ændre sig som vi bevæger os gennem landet. Du kommer virkelig til at opleve Marokko hele vejen rundt på denne tur!

 

Priserne inkluderer:
Internationale flybilletter København-Marrakesh tur/retur
Alle transfers
Hotelophold
Udflugter som beskrevet i programmet inkl. entré, transport og engelsktalende guide (dansk guide kan arrangeres mod tillæg)
Måltider: Morgenmad alle dage og 8 gange frokost.

 

Dagsprogram

Dag 1 – København - Marrakesh
Efter ankomst til Marrakesh, kører vi til hotel/riad og tjekker ind.

Dag 2 - Marrakesh
Vi starter dagen med et besøg i El Bahia Paladset, som ligger i en 2-hektar stor have med luksuslejligheder tilfældigt placeret og med indre gårdhaver. Paladset er dekoreret af Marokkos bedste kunstnere i 1860'erne, som Storvesir Ahmed bin Moussa beskæftigede i 14 år for at bygge paladset. Det er et utrolig smukt palads og her er der plads til sultanens enorme harem. Når man bevæger sig i gennem paladset får man en rigtig god fornemmelse af livet i overklassen. Vi ser lokalerne, hvor sultanens harem boede. Det er desværre ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden, men vi får en spændende traditionel marokkansk frokost arrangeret af en marokkansk familie i deres private gemakker.
Efter frokosten fortsætter vi til Ali Ben Yussef Madrassa, som i det 14. århundrede frem til det 19. århundrede var den højeste læreanstalt for islamisk lov i Marokko.
Madrassaen er indrettet til over 800 studerende, som boede på 132 værelser beliggende omkring en åben gård, og væggene er kunstfærdigt dekoreret med mosaikker, kalligrafi og udskåret cedertræ. De studerende levede således i eksklusive omgivelser, og når de fik deres eksamensbevis, gik de en fornem fremtid i møde.
Enkelte rum er efterladt, så man kan få et indtryk af de studerendes liv i den strenge og ambitiøse skole.
På den anden side af gaden ligger Koutoubia moskeen. Den er et af de bedste eksempler på spansk-maurisk kunst, der kombinerer tilsyneladende enkelhed med fremragende håndværk og tilbageholdende luksus. Moskeens minaret hæver sig 252 meter op i luften, og er helt sikkert en af de mest imponerende seværdigheder i Marrakesh.
Basarerne i Marrakesh er et sandt farveorgie med støj og aktivitet. De er som en lagerbygning af alle de rige skatte fra dette enorme og varierede land. Her findes alle de sølv-handlende i det ene hjørne, alle guld-handlende i det andet, og rækker af boder, der udelukkende sælger lædervarer, kobber varer eller smykker. Det er virkelig fascinerende at se håndværkere på arbejdspladsen, forgyldning på læder eller indlægning af emalje kapper på udsmykkede sølvdolke, kobberhamring, broderet silke eller udjævning af overfladen på cedertræ borde.
Djemaa el Fna betyder direkte oversat "moskeen eller forsamlingen af døden". Pladsen er kendt for at være et sted for offentlig henrettelse af besejrede oprørere eller kriminelle, hvilket er sket helt frem til det sidste århundrede. Det har været et center for offentlige møder og optøjer. I dag er der konstant skiftende underholdning, som når sit klimaks ved solnedgang og fortsætter til sent om natten. Det er en plads, der giver et billede af den charmerende marokkanske folklore. Her er historiefortællere, slangetæmmere, akrobater og folkloristiske bands. Vi besøger pladsen og kan slutte på terrassen af en af de mange caféer med udsigt over pladsen. (Kun læskedrikke er tilgængelige).
Overnatning på hotellet.

Dag 3 – Marrakesh - Casablanca
Eftermorgenmaden kører vi til Casablanca hvor vi starter med et besøg i Hassan II. moskeen, som ligger fantastisk på et lille næs med udsigt over havet. Det den tredje største moske i verden og et virkelig imponerende syn.
V kører derefter en tur langs cornichen og nyder udsigten over Atlanterhavet samt de mange smukke villaer der ligger i området. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.
Vi kører dernæst til Place Mohamed V, med sine imponerende de fleste designet af Henri Prost og Robert Marrast . Den gamle politigård ancienne préfecture) fra 1930, dominerer den sydlige side af pladsen, og er kronet af et modernistisk klokketårn.
Det nærliggende Palais de Justice (domstolene) blev bygget i 1925. Det enorme indgangsparti var inspireret af den persiske iwan, en hvælvet hal, der normalt åbner ind til den centrale domstol i Medersa (teologisk kollegium) i en moské. Man kan slentre på tværs af den store plads og beundre det vigtigste postkontor fra 1918, en vidunderlig bygning med facaden fuld af buer og stensøjler og dekoreret med tykke mosaikker. Banque al-Maghrib på Blvd de Paris er mere i stil med den traditionelle marokkanske arkitektur med dekorative murværk på facaden, den sidst opførte bygning på pladsen.
Vi kører også til United Nation pladsen, Ain Diab Corniche samt Habbous kvarteret med sine butikker med traditionelle berber klæder og –tæpper.
Middagen spiser vi på den berømte Rick's Café.
Overnatning på hotellet i Casablanca.

Dag 4 - Rabat
Efter morgenmaden på hotellet kører vi fra Casablanca ca. 100 km. til Rabat, den pragtfulde hovedstad i Marokko og en af de spektakulære historiske imperialistiske byer.
Vi besøger endvidere Gates of Royal Palace of kong Mohamed VI, Hassan Tower og Mohamed Vs mausoleum der er smukt dekoreret med mosaik og udskæringer af fineste håndværk. Det var Mohamed V, der reddede marokkanske jøder fra den besættende Vichys regime under Anden Verdenskrig og som opnåede uafhængighed for Marokko i 1956.
Her besøger vi endvidere Rabats gamle ruiner af Chellah og vi nyder den maleriske Kasbah des Oudaias udsigt over Atlanterhavet.
Vi fortsætter til Tangier, en fascinerende by der er en blanding af islæt fra Nordafrika, Spanien, Portugal og Frankrig. Tangier og Spanien er kun adskilt af det ca. 15 km brede Gibraltarstræde.
Vi overnatter på hotel Tangier.

Dag 5 – Tangier – Tetouan – Chaouen - Meknes
Efter morgenmaden starter vi med en udflugt til Tangiers gamle medina, Herkules Grotte. Grotten har to åbninger, en mod vandsiden og en mod landsiden. Åbningen mod havet er kendt som "The Map of Africa", og siges at være lavet af fønikierne som lavede åbningen i Afrikas form når man ser fra vandet. Der er også nogle mærkninger i form af øjne, som efter sigende også skulle være lavet at fønikerne, og som er kort over lokale områder. Grotten selv er delvist naturlig, delvist menneskeskabt. Den menneskeskabte del blev brugt af berbere til at skære stykker til sten-møllehjul hvilket har udvidet grotten betydeligt.
Herefter besøger vi Kap Spartel som ligger 300 m over havoverfladen ved indgangen til Gibraltarstrædet 12 km vest for Tangier.
Vi kører videre til den smukke middelhavskystby Tetouan. Her er de smukkeste sandstrande og Tetouan betyder "åben dine øjne" på berber sprog.
Vi besøger det gamle royale palads og den gamle medina før vi fortsætter til Meknes. Vi passerer en lille charmerende by Chaouen, hvor den rene og friske luft indbyder til at bruge lidt tid til at opdage stedets skønheden og de smukke omgivelser, et kort besøg i medinaen og basarerne derefter ankomst til Meknes.
Overnatning på hotel/riad.

Dag 6 – Meknes – Volubilis - Fez
Vi kører mod Fez og på vejen dertil kommer vi igennem århundreder gamle olivenlunde og vinmarker, som vi nærmer os Meknes, den ismalittiske hovedstad, berømt for sine 25-mile lange vægge - og, for ikke at nævne fremragende vin - hvor vi vil stoppe for en overdådig frokost i et grand palads.
Vi fortsætter til port Bab El Mansour og Bab El Khamis, en rejse tusinder af år tilbage, og også de fantastiske hestestalde les greniers de moulay ismail er et imponerende syn. Nærved ligger den allerhelligste muslimske moske i Marokko, Moulay Idriss, som vi besøger. Vi udforsker de gamle romerske ruiner i Volubilis som ligger på en bjergskråning med vilde blomster. Her står også en storslået triumfbue og fornemt pryder de fantastiske rester af slotte og palæer, romerske bade og basilikaer med en fantastiske mosaikker.
Vi ankommer til Fez og overnatter på hotel/riad.

Dag 7 – Fez
Efter morgenmaden besøger vi Fez, som i mange århundreder var politisk og interlektuel hovedstad i Marokko, blev center for møder og udveksling. Pave Sylvester II (999-1003) boede her i hans ungdom for at studere efter han introducerede de arabiske tal til Europa. Medinaen i Fez, er en af de smukkeste i verden, en UNESCO verdenskulturarv.
Den ældste bydel i Fez, der går seks århundreder tilbage i historien, Medina Fez El Bali er en af de største middelalderlige byer i verden, og det mest interessante i Marokko. Dens smalle snoede stræder og overdækkede basarer er proppet med alle tænkelige slags håndværksteder. Vi besøger den religiøse hovedstad i Marokko med sine gamle moskéer i det gamle Medina.
Om aftenen besøger vi Fez Jdid, den nyeste del af byen og dens smarte cafe-alléer, der med sin moderne side giver en skurrende kontrast til den gamle by.
Vi overnatter på hotel/riad i Fez.

Dag 8 – Fes – Midelt – Errachidia - Erfoud - Merzouga
Efter morgenmaden kører vi fra Fes til Merzouga. Turen går gennem de skønne scenerier gennem Mid-Atlas bjergregionen, Ifrane og Azrou. Vi fortsætter til Midelt, hvor vi vil spise frokost.
Vi fortsætter Ziz-floden og ser mange berber landsbyer med fascinerende arkitektur.
Vi ankommer til Merzouga og check'er ind på herberget tæt ved sandklitterne Erg Chebbie.

Dag 9 – Merzouga – Rissani - Tinghir - Ouarzazate
Denne del af morgenen er frivillig, og du bliver nødt til at være klar til at vågne meget tidlig. Men så er der også en fuldstændig betagende tur i vente. Vi rider en times tid på kamel over de smukke Merzouga Dunes og ser ørkenen i solopgangens smukke lys.
Vi kommer tilbage til hotellet og spiser morgenmad.
Efter morgenmaden kører vi mod Tineghir via den hellige by Rissani, hvor forfadere fra Alaouite dynastiet er begravet i Moulay Ali Sherif Mausoleum. Turen er smuk med sine scenerier af overdådige kasbahs og palmelunde.
Vi udforsker Todra Gorges og forsætter derefter til Ouarzazata via El Kella M'Gouna og dadel dalene.
Ved ankomst til Ouarzate check'er vi ind på hotel/riad.
Vi spiser frokost på en lokal restaurant og bruger eftermiddagen som vi vil.
Overnatning på hotel/riad.

Dag 10 – Ouarzazate - MarrakeshEfter morgenmaden besøger vi Ouarzazata og derefter kører vi til ruinerne af oldtidsbyen Ait ben Haddou Kasbah. Vi kører herefter via Tiz-in-Tichka passet (2260m) til Marrakesh.
Ved ankomst til Marrakesh checker vi ind på hotel/riad.
Vi spiser frokost på en lokal restaurant.

Dag 11 – Marokko - København
Vi flyver fra Marrakesh til København
Turen kan med fordel udvides med nogle dage i enten Agadir eller Essaouira.
Der er afrejse med Royal Maroc Air hver fredag eller onsdag. Der kan naturligvis laves om i programmet og lægges ekstra nætter til hvor det ønskes. Ved ændring af programmet benyttes et andet flyselskab sandsynligvis.

Pris og tillæg

Voksen Barn under 12 år Enkelt-værelse

tillæg

Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

3-stjernede hoteller  kr. 10.250,-  kr. 7.095,-  kr. 1.090,- kr. 1.500,-
4-stjernede hoteller  kr. 10.450,-  kr. 7.299,- kr. 1.500,-  kr. 1.500,-
5-stjernede hoteller  kr. 12.750,-  kr. 8.995,-  kr. 2.725,-  kr. 1.500,-

 

Hoteller

Rejse kan gennemføres med 3-, 4- eller 5-stjernede hoteller

Kort