General

10 dage/9 nætter ⇒ 2 nætter i Casablanca – 1 nat Rabat – 2 nætter i Fes – 1 nat i Merzouga – 1 nat i Ouarzazate – 2 nætter i Marrakesh

På denne spændende rejse rundt i Marokko oplever du både den smukke hvide by ved Atlanterhavet, Casablanca, de gamle imperialistiske byer med al deres historie i Rabat og Fes, de fascinerende Atlas bjerge samt en nat i ørkenen. Turen sluttes af i Marrakesh hvor østens mystik, farver og dufte kan opleves på nært hold. Så har du lyst til at tage den store tur rundt i Marokko, er dette turen for dig!

Inklusiv:

Internationale flybilletter København-Casablanca tur/retur
Alle transfers
Hotelophold
Udflugter som beskrevet i programmet inkl. entré, transport og engelsktalende guide (dansk guide kan arrangeres mod tillæg)
Måltider: Morgenmad alle dage og 8 gange frokost

Dagsprogram

Dag 1 – København - Casablanca
Efter ankomst til Casablanca, kører I til hotel/riad og tjekker ind.

Dag 2 - Casablanca
Vi starter med et besøg i Hassan II. moskeen, som ligger fantastisk på et lille næs med udsigt over havet. Det den tredje største moske i verden og et virkelig imponerende syn.
V kører derefter en tur langs cornichen og nyder udsigten over Atlanterhavet samt de mange smukke villaer der ligger i området. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.
Vi kører dernæst til Place Mohamed V, med sine imponerende de fleste designet af Henri Prost og Robert Marrast . Den gamle politigård ancienne préfecture) fra 1930, dominerer den sydlige side af pladsen, og er kronet af et modernistisk klokketårn.
Det nærliggende Palais de Justice (domstolene) blev bygget i 1925. Det enorme indgangsparti var inspireret af den persiske iwan, en hvælvet hal, der normalt åbner ind til den centrale domstol i Medersa (teologisk kollegium) i en moské. Man kan slentre på tværs af den store plads og beundre det vigtigste postkontor fra 1918, en vidunderlig bygning med facaden fuld af buer og stensøjler og dekoreret med tykke mosaikker. Banque al-Maghrib på Blvd de Paris er mere i stil med den traditionelle marokkanske arkitektur med dekorative murværk på facaden, den sidst opførte bygning på pladsen.
Vi kører også til United Nation pladsen, Ain Diab Corniche samt Habbous kvarteret med sine butikker med traditionelle berber klæder og –tæpper.
Middagen spiser vi på den berømte Rick's Café.
Overnatning på hotellet i Casablanca.

Dag 3 - Rabat
Efter morgenmaden på hotellet kører vi fra Casablanca ca. 100 km. til Rabat, den pragtfulde hovedstad i Marokko og en af de spektakulære historiske imperialistiske byer.
Vi besøger endvidere Gates of Royal Palace of kong Mohamed VI, Hassan Tower og Mohamed Vs mausoleum der er smukt dekoreret med mosaik og udskæringer af fineste håndværk. Det var Mohamed V, der reddede marokkanske jøder fra den besættende Vichys regime under Anden Verdenskrig og som opnåede uafhængighed for Marokko i 1956.
Her besøger vi endvidere Rabats gamle ruiner af Chellah og vi nyder den maleriske Kasbah des Oudaias udsigt over Atlanterhavet.
Vi overnatter på hotel Rabat.

Dag 4 – Rabat –Fes via Volubili og Meknes
Vi fortsætter fra Rabat mod Fez ca. 200km. Vi kommer igennem århundreder gamle olivenlunde og vinmarker, som vi nærmer os Meknes, den ismalittiske hovedstad, berømt for sine 25-mile lange vægge - og, for ikke at nævne fremragende vin - hvor vi vil stoppe for en overdådig frokost i et grand palads.
Vi fortsætter til port Bab El Mansour og Bab El Khamis, en rejse tusinder af år tilbage, og udforsker de gamle romerske ruiner i Volubilis som ligger på en bjergskråning med vilde blomster. Her står også en storslået triumfbue og fornemt pryder de fantastiske rester af slotte og palæer, romerske bade og basilikaer med en fantastiske mosaikker. Nærved ligger den allerhelligste muslimske moske i Marokko, Moulay Idriss, som vi besøger. Også de fantastiske hestestalde les greniers de moulay ismail er et imponerende syn.
Vi ankommer til Fez og overnatter på hotel/riad.

Dag 5 – Fez
Efter morgenmaden besøger vi den ældste by i Fez, der går seks århundreder tilbage i historien. Medina Fez El Bali er en af de største levende middelalderlige byer i verden, og det mest interessante i Marokko. Dens smalle snoede stræder og overdækkede basarer er proppet med alle tænkelige slags håndværksteder. Vi besøger den religiøse hovedstad i Marokko med sine gamle moskéer i det gamle Medina.
Vi udforsker Fes J'did og Mellah (jødiske kvarterer) eventuelt med besøg i synagoger som stammer fra det 17. århundrede og som hvis ydre står som uberørt af tidens tand, blandt de mest enestående i verden. Mellahen Fes havde engang 40 synagoger.
Om aftenen besøger vi Fez Jdid, den nyeste del af byen og dens smarte cafe-alléer, der med sin moderne side giver en skurrende kontrast til den gamle by.
Vi overnatter på hotel/riad i Fes.

Dag 6 – Fes – Midelt - Merzouga
Efter morgenmaden kører vi fra Fes til Merzouga. Turen går gennem de skønne scenerier gennem Mid-Atlas bjergregionen, Ifrane og Azrou. Vi fortsætter til Midelt, hvor vi vil spise frokost.
Vi fortsætter Ziz-floden og ser mange berber landsbyer med fascinerende arkitektur.
Vi ankommer til Merzouga og check'er ind på herberget tæt ved sandklitterne Erg Chebbie

Dag 7 – Merzouga – Tinghir - Ouarzazate
Efter morgenmaden kører vi mod Tineghir via den hellige by Rissani, hvor forfadere fra Alaouite dynastiet er begravet i Moulay Ali Sherif Mausoleum. Turen er smuk med sine scenerier af overdådige kasbahs og palmelunde.
Vi udforsker Todra Gorges og forsætter derefter til Ouarzazata via El Kella M'Gouna og dadel dalene.
Ved ankomst til Ouarzate check'er vi ind på hotel/riad.
Vi spiser frokost på en lokal restaurant og bruger eftermiddagen som vi vil.
Overnatning på hotel/riad.

Dag 8 – Ouarzazate - Marrakesh
Efter morgenmaden besøger vi Ouarzazata og derefter kører vi til ruinerne af oldtidsbyen Ait ben Haddou Kasbah. Vi kører herefter via Tiz-in-Tichka passet (2260m) til Marrakesh.
Ved ankomst til Marrakesh checker vi ind på hotel/riad.
Vi spiser frokost på en lokal restaurant.
Basarerne i Marrakesh er et sandt farveorgie med støj og aktivitet. De er som en lagerbygning af alle de rige skatte fra dette enorme og varierede land. Her findes alle de sølv-handlende i det ene hjørne, alle guld-handlende i det andet, og rækker af boder, der udelukkende sælger lædervarer, kobber varer eller smykker. Det er virkelig fascinerende at se håndværkere på arbejdspladsen, forgyldning på læder eller indlægning af emalje kapper på udsmykkede sølvdolke, kobberhamring, broderet silke eller udjævning af overfladen på cedertræ borde.
Djemaa el Fna betyder direkte oversat "moskeen eller forsamlingen af døden". Pladsen er kendt for at være et sted for offentlig henrettelse af besejrede oprørere eller kriminelle, hvilket er sket helt frem til det sidste århundrede. Det har været et center for offentlige møder og optøjer. I dag er der konstant skiftende underholdning, som når sit klimaks ved solnedgang og fortsætter til sent om natten. Det er en plads, der giver et billede af den charmerende marokkanske folklore. Her er historiefortællere, slangetæmmere, akrobater og folkloristiske bands. Vi besøger pladsen og kan slutte på terrassen af en af de mange caféer med udsigt over pladsen. (Kun læskedrikke er tilgængelige).
Overnatning på hotellet.

Dag 9 – Marrakesh
Vi starter dagen med et besøg i El Bahia Paladset, som ligger i en 2-hektar stor have med luksuslejligheder tilfældigt placeret og med indre gårdhaver. Paladset er dekoreret af Marokkos bedste kunstnere i 1860'erne, som Storvesir Ahmed bin Moussa beskæftigede i 14 år for at bygge paladset. Det er et utrolig smukt palads og her er der plads til sultanens enorme harem. Når man bevæger sig i gennem paladset får man en rigtig god fornemmelse af livet i overklassen. Vi ser lokalerne, hvor sultanens harem boede. Det er desværre ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden, men vi får en spændende traditionel marokkansk frokost arrangeret af en marokkansk familie i deres private gemakker.
Efter frokosten fortsætter vi til Ali Ben Yussef Madrassa, som i det 14. århundrede frem til det 19. århundrede var den højeste læreanstalt for islamisk lov i Marokko.
Madrassaen er indrettet til over 800 studerende, som boede på 132 værelser beliggende omkring en åben gård, og væggene er kunstfærdigt dekoreret med mosaikker, kalligrafi og udskåret cedertræ. De studerende levede således i eksklusive omgivelser, og når de fik deres eksamensbevis, gik de en fornem fremtid i møde.
Enkelte rum er efterladt, så man kan få et indtryk af de studerendes liv i den strenge og ambitiøse skole.
På den anden side af gaden ligger Koutoubia moskeen. Den er et af de bedste eksempler på spansk-maurisk kunst, der kombinerer tilsyneladende enkelhed med fremragende håndværk og tilbageholdende luksus. Moskeens minaret hæver sig 252 meter op i luften, og er helt sikkert en af de mest imponerende seværdigheder i Marrakesh.

Dag 10 – Marokko - København
Vi flyver fra Marrakesh til København via Casablanca
Turen kan med fordel udvides med nogle dage i enten Agadir eller Essaouira.
Der er afrejse med Royal Maroc Air hver fredag eller onsdag. Der kan naturligvis laves om i programmet og lægges ekstra nætter til hvor det ønskes.
Ved ændring af programmet benyttes et andet flyselskab sandsynligvis.

Pris og tillæg

Voksen Barn under 12 år Enkelt-værelse

tillæg

Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

3-stjernede hoteller  kr. 9.899,-  kr. 7.995,-  kr. 1.950,- kr. 1.500,-
4-stjernede hoteller  kr.10.995,-  kr. 8.995,- kr. 2.200,-  kr. 1.500,-
5-stjernede hoteller  kr. 12.850,-  kr. 9.995,-  kr. 2.900,-  kr. 1.500,-

 

Priserne er inklusiv:

Internationale flybilletter København-Casablanca tur/retur
Alle transfers
Hotelophold
Udflugter som beskrevet i programmet inkl. entré, transport og engelsktalende guide (dansk guide kan arrangeres mod tillæg)
Måltider: Morgenmad alle dage og 8 gange frokost

Hoteller

Turen kan bookes med 3-, 4-, eller 5-stjernede hoteller