General

8 dage/7 nætter ⇒ 2 nætter i Amman – 2 nætter i Petra – 2 nætter i Aqaba – 1 nat ved Det Døde Hav

På denne rundrejse oplever du det bedste Jordan har at byde på. Vi besøger selvfølgelig det Jordan nok er mest kendt for; det fantastiske Petra. Vi går eller rider gennem den smukke kløft, Siqen for at komme frem til skatkammeret. Det er et virkelig spektakulært syn.

Af andre store seværdigheder kan nævnes Jerash, hvor man føler sig sat et par tusind år tilbage i tiden, når man går i de velbevarede gader. Vi kigger nærmere på Ammans historiske arv og kører en tur i 4WD i Wadi Rum.
Men på denne tur bliver der også mulighed for at svømme i både Det Røde Hav og Det Døde Hav. Ved Det Røde Hav er der mulighed for alle mulige slags vandsport, afslapning, snorkling og dykning ved de smukke koralrev. Og så det helt anderledes Døde Hav, hvor man kan svømme i det terapeutiske vand eller benytte de SPA-tilbud de fleste hoteller har.
Rundrejsen kan købes som her beskrevet, men vi kan også tilpasse den præcis til dig efter dine ønsker. Måske vil du gerne have mere tid nogle steder eller udvide med flere afslappende dage ved enten Det Døde Hav eller Det Røde Hav. Kontakt os så laver vi den perfekte løsning til dig ud fra dine ønsker og dit budget.

Dagsprogram

8 dage/7 nætter ⇒ 2 nætter i Amman - 2 nætter i Petra - 2 nætter i Aqaba – 1 nat ved Det Døde Hav

1. dag
Ved ankomst i Amman lufthavn, bliver vi mødt af en lokal repræsentant der hjælper med bagagen og sørger for at vi kommer til hotellet i Amman. Overnatning i Amman.

2. dag
Efter morgenmad på hotellet tager vi på bytur i Amman der i 1200 f.Kr. var ammonitisk hovedstad, og en dekapolis under den græsk-romerske periode. Byen var oprindeligt spredt over syv bakker som Rom, men nu dækker byen 19 bakker, hvor vi vil besøge de vigtigste ruiner fra det græsk-romerske imperium; Citadellet og det romerske amfiteater. Vi vil også besøge Jordans arkæologiske museum på Citadellet, Jordans Museum for folkelige traditioner og Jordans Folklore Museum ved det romerske amfiteater. Vi spiser frokost på en lokal restaurant.
Derefter går turen til en af de bedst bevarede romerske provinsbyer i verden, den gamle by Jerash der kan prale af en ubrudt kæde af menneskelig beboelse gennem mere end 6.500 år. Vi besøger de brolagte gader med søjlegange, templer, smukke teatre, rummelige offentlige pladser, springvand og bymure der er brudt af tårne og porte. Efter en kort køretur mod nord besøger vi Ajloun med sin fæstning og den storslåede udsigt til Jordan Valley formelt kendt som Qala'at al Rabadh; og Ajloun Slot. Slottet er et af de bedst bevarede og mest komplette eksempler på middelalderlig arabisk-islamisk militær arkitektur.
Sidst på eftermiddagen kører vi tilbage til Amman hvor vi overnatter.

3. dag
Efter morgenmaden, tjekker vi ud af hotellet i Amman og sætter kurs mod Jordans Røde Rose, byen Petra. Via Kings Road, en gammel handelsrute, der stadig har mærker tilbage fra handlende, hære og pilgrimme, der brugte den for hundrede år siden. Den første by vi støder på, er Madaba, "The City of Mosaik". Byen, bedst kendt for sine spektakulære byzantinske og umayyadiske mosaikker, er hjemsted for det sekshundrede årige berømte mosaik-kort over Jerusalem og Det Hellige Land. Med to millioner stykker farvet sten viser kortet bakker og dale, landsbyer og storbyer.
Kun 7 km fra Madaba ligger Nebo bjerget, hvor vi finder et indtagende kloster bygget af franciskanske præster som et fristed til bøn og til minde om Moses, der her tog det sidste kig ud over det forjættede land.
Efter at have taget et kig på den hellige land fra Nebo bjerget, og hvis vejret er klart måske endda på Jerusalem, tager vi videre sydpå gennem Wadi Mujib, en dyb dal der byder på en af Jordans mest betagende udsigt for at nå Kerak og Kerak Slot, der er et fascinerende eksempel på arkitektoniske og militære traditioner. Til slut kører vi til byen Petra for overnatning på hotel.

4. dag
Vi starter tidlig morgenen efter morgenmad, besøget på det mest spektakulære sted i den sydlige del af Jordan, den rosen-røde by Petra. Indgangen til Petra kommer vi til efter 20 minutters gang gennem den 400m lang snoede kløft; Siq. Kløften er 80 til 100 meter dyb.
I 560 f.Kr. flyttede Nabateanerne ind i Petra og 332 f.Kr. med den græske ankomst, assimilerede Nabateanerne deres kultur til den hellenistisk med buede templer og grave i græsk design. Nabateanerne kontrollerede karavanernes handel med røgelse, fra det sydlige Arabien til Petra, Damaskus, Gaza og Egypten. Når man går gennem "SIQ", bliver man mødt af den storstående udsigt til "the treasure", skatkammeret, der er den mest berømte seværdighed i Jordan. Vi vil bruge flere timer på at udforske kløften og se templer, grave og andre steder af interesse.
Vi overnatter på hotel i Petra.

5. dag
Efter morgenmaden forlader vi Petra og kører mod syd til et unikt tidløst sted. Wadi Rum er en farverig ørken omgivet af stejle klippesider. Bjergene er 1000 meter høje og toppet med kupler, slidt af ørkenvind.
Vi tager en 2 timers tur i 4WD jeeps til det sted, hvor historie blev startet. Fødested for den store arabiske oprør, der var ledet af Sharif Hussein Bin Ali & TE Lawrence - også kendt som Lawrence of Arabia.
Om eftermiddag kører vi fra Wadi Rum til Aqaba ved Røde Havet, hvor vi overnatter.

5. og 6. dag
Så er der tid til afslapning! Her er rig mulighed for at komme ud at snorkle eller dykke. Man kan også vælge at benytte de mange vandsports faciliteter eller tage til den farverige basar. Aqaba er Jordans eneste havneby og er en meget smuk by med bl.a. et gammel fort man kan vælge at besøge på egen hånd.

7. dag
Efter morgenmad tjekker vi ud af hotellet og kører til Det Døde Hav, hvilket vi når frem til inden frokost. Her efter er der så mulighed for at svømme i det meget saltholdige vand. De fleste hoteller har også SPA eller mineralholdige kilder med helbredende effekt.
Overnatning ved Det Døde Hav.

8. dag
Det Døde Hav ligger kun ca. 40 minutters kørsel fra lufthavnen i Amman, så vi har helt formmiddagen til at nyde vandet og solen ved Det Døde Hav inden tur igen går mod København

Dette er kun et eksempel på et program. Du kan hos os frit sammensætte dit program så det passer perfekt til dig og dine ønsker. Skulle du f.eks. ønske at have flere dage end nævnt i enten Amman eller Petra eller ved Det døde Hav, laver vi dit program ud fra dette. Du kan også vælge at blive et par nætter længere i Jordan og opleve den spændende havneby, Aqaba ved Det Røde Hav, hvor der er fantastiske dykke og snorkelmuligheder. Skulle du have lyst til flere eller færre udflugter end nævnt eller har du specielle behov, behøver du bare sende os en mail eller ringe til os, så kan stort set hvad som helst arrangeres.

Pris og tillæg

8 dage/7 nætter ⇒ 2 nætter i Amman - 2 nætter i Petra - 2 nætter i Aqaba – 1 nat ved Det Døde Hav

Rejsen indeholder:

 • Flybilletter Kbh-Amman, Amman-Kbh. (evt. med stop over)
 • Mad og drikkevarer på flyet fra København.
 • 23 kg indcheket bagage og 8 kg håndbagage.
 • Visum
 • Alle transfers med privat engelsktalende chauffør
 • 2 nætter i Amman
 • 2 nætter i Petra
 • 2 nætter i Aqaba
 • 1 nat ved Det Døde Hav
 • Hotel ophold med morgenmad
 • Inkluderede seværdigheder med privat engelsktalende chauffør:
  • I Amman: bytur i Amman med besøg i Citadellet og det romerske amfiteater, Jordans arkæologiske museum på Citadellet, Jerash og Ajloun.
  • Ad Kings road: Madaba, "The City of Mosaik”, Nebo bjerget og Kerak Slot
  • I Petra: Wadi Musa (kløften ned til "the treasure”), "the treasure” og nabateanernes templer og grave

Ønskes privat engelsktalende guide, som kører med i bussen til seværdighederne fra og med Amman til og med Nebo bjerget vil der være et tillæg på kr. 1800,- pr. bil.

Der er altid engelsktalende chauffør på hele rundrejsen.

Rejsen er som udgangspunkt fra København, men kan også laves fra Billund.

 

Program Voksen

Lav-/højsæson

Barn under 12 år

Lav-/højsæson

Enkelt-værelse

tillæg

Lav-/høj sæson

Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

 

 3-stjernede hoteller
kr. 12.450,-/12.950,- kr. 8.450,-/8.950,- + kr. 1750,-/1950,-  kr. 1.950,-
 4-stjernede hoteller kr. 12.950,-/13.875,- kr. 9.375,-/10.840,- + kr. 2000,-/2200,-  + kr. 1.950,-
5-stjernede hoteller kr. 13.850,-/16.980,- kr. 9.900,-/10.950,- + kr. 2450,-/3450,- + kr. 1.950,-

 

For at booke rejsen skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dk med programnavn, afrejsedato, alle rejsedeltageres navne, som de står i passene, adresse og telefonnummer.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at tage en snak om rejsen og mulighederne.

Hoteller

Det er muligt at arrangere rejsen med indkvartering på 3-, 4-, eller 5-stjernede hoteller.

Hoteller i Amman:

5* Crowne Plaza   eller 5*Kempinski Hotel

4*Amman International Hotel  eller  4* Ibis Amman

3* Belle Vue Hotel  eller 3* Crystal Hotel

 

Hoteller i Petra:

5*Mövenpick Resort Petra 

4*Petra Guest House Hotel

3+*Petra Palace Hotel 

 

Hoteller i Aqaba:

5* Mövenpick Resort & Spa Tala Bay

4*Marina Plaza Hotel Tala Bay eller City Tower Hotel

3* My Hotel Aqaba 

 

Hoteller i Døde Hav:

5*Crowne Plaza eller 5*Holiday Inn Resort

 

Hotel i Døde Hav:

4*Dead Sea Spa Hotel

Kort