General

Oplev 3 af Tanzanias bedste nationalparker. Safari kan kombineres med Zanzibar. Skriv for at få et tilbud der passer til jeres ønskede afrejsetidspunkt, rejselængde, hotelstandard og budget.

Se forslag til en safari under “dagsprogram” og husk den kan ændres så den passer perfekt til lige jeres safari drøm

Vi arrangere safariture til de bedste nationalparker i Tanzania og kan sammensætte programmet ud fra jeres ønsker.

Dyrelivet

De mest populære nationalparker er Serengeti, Ngorangoro krateret, Tarangire og Lake Manyara, der alle byder på en smuk natur der ændre sig efter årstiden og byder på et rigt dyreliv. Her er god mulighed for at opleve bl..a The Big Five i sine naturlige omgivelser. The Big Five er løver, leoparder, bøfler, næsehorn og elefanter. Det er ikke til at forudse hvilke dyr I oplever, men de nævnte nationalparker er der gode chancer for netop at opleve disse dyr og masser af gnuer, antiloper, zabraer, vildsvin, giraffer, flodheste, hyæner og masser af andre spændende dyr i deres rette element.

Safaribilerne

Vi benytter nyere safaribiler med tag der kan skubbes op, hvilket øger udsynet. Safaribilerne har plads til 7 gæster der alle sidder ved vinduet og der er altid en dygtig guide/chauffør der taler godt engelsk og har en enorm viden om dyrene og deres færden. På safarien indgår der 1 liter vand pr person pr dag og en lækker madpakke der nydes undervejs. Der er frokoststop i alle parker hvor man sikkert kan komme ud af bilerne, nyde maden i den smukke natur. Men pas på aberne. De har fundet frokoststoppene og er I ikke opmærksomme snubber de gerne lidt af madpakken. I parkerne stopper i ofte når chaufføren har lokaliseret nogle af de spændende dyr og der er mulighed for at komme tæt på dem. Ofte kommer elefanter og rovdyr som løver helt tæt på safaribilerne. Guiderne kender dyrenes adfærd og så længe I biler i bilen er det helt trygt at opleve dyrene på tæt hold.

Overnatningsmuligheder

Vi tilbyder mange overnatningsmuligheder under safarien fra billige hoteller uden for parkerne til luksuriøse lodges inde i parkerne til luksus teltlejre, hvor naturen er lige uden for teltdugen. Vi rådgiver gerne om den rette løsning i forhold til jeres ønsker og budget.

Vi har sammensat nogle forslag til safari programmer, men de kan tilpasses jeres ønsker.

Dagsprogram

I kan flyve fra København til Kilimanjaro lufthavn ved Arusha eller starte turen med et par dage på Zanzibar. Derefter starter safarioplevelsen.

Safaridag 1:

Der er afgang enten fra hotellet i Arusha hvis i er fløjet direkte til Kilimanjaro lufthavn eller tidlig afgang fra Zanzibar. Ved afgang fra Zanzibar møder guiden/chaufføren jer i lufthavnen og i kører direkte til Tanrangire Nationalpark. Ved afgang fra hotel i Arusha, møder guiden/chaufføren jer på hotellet efter morgenmad, hvorefter I kører til Tarangire Nationalpark

Tarangire har en smuk natur og rummer hele 9 forskellige vækstzoner og med den mangfoldige vegetation, følger et rigt dyreliv. Her finder man en af de største koncentrationer af elefanter i verden, og det er ikke ualmindeligt at se elefanter i store flokke. Gnuer og zebraer finder man også i et stort antal, ligesom kuduer, impalaer og gazeller trives godt her. Byttedyrene tiltrækker både løver, leoparder og hyæner. Parken bliver tit overset til fordel for Serengeti, men har et rigt dyreliv og har et meget mindre besøgsantal, hvilket gør safari oplevelsen rigtig god. Der er game drive hele dagen, hvor guiden sørger for fantastiske dyreoplevelser og den medbragte frokost nydes i naturskønne omgivelser.

Der overnattes på Kudu Lodge, der ligger i den lille by Karatu. Kudu Lodge har en skøn pool og opholdet er med aftensmad.

Safaridag 2:

Efter morgenmaden går turen mod Ngorongoro Krateret. Krateret – eller Caldera, der er den korrekte betegnelse, er verdens største inaktive vulkan. Krateret er over 20 km bredt og ca. 600 meter dybt. På en klar dag kan I fra bunden, se kratervæggene hele vejen rundt.

I dag vil der være game drive på krater bunden, gennem savanne og regnskov, og I vil opleve soda-søen Lake Makat med sine mange flamingoer. Ngorongoro er kendt for The Big Five: Bøfler, sorte næsehorn, elefanter, løver og leoparder. Men der er også mange andre dyr som geparder, flodheste, hyæner, gnuer og zebraer i hobetal. Måske er I heldig nok til at se det udrydningstruede sorte næsehorn, der her i parken er beskyttet af bevæbnede rangers. Den medbragte frokost nydes i den fantastiske natur på krater bunden. Der er aftensmad og overnatning på Kudu Lodge.

Safaridag 3:

Efter morgenmaden og udcheckning, går turen gennem Rift Valley, hvor Masai hyrder passer deres kvæg og geder. Lige før indgangen til Lake Manyara Nationalpark kører I igennem en lille men travl landsby, Mto wa Mbu, der er berømt for dens 120 forskellige stammer og der er en livlig og farverig atmosfære. Her er mulighed for at købe nogle af masaiernes smukke kunsthåndværk, men vær parat til at prutte om prisen.

Inde i Lake Manyara National Park, starter dagens game drive. Først gennem frodig skov, så savanne og frem til søens bred. Parken er et paradis for fugleinteresserede med over 400 forskellige fuglearte, flere af dem findes kun her. I kan forvente at se et varierede dyreliv med gazeler som f.eks. impalaer, dik-dik og bushbucks. I parken er der også flodheste og den berømte træklatrende Manyara løve. Den medbragte frokost nydes i det fri. I løbet af eftermiddagen køres der til Arusha, hvor I overnatter på Kibo Palace Hotel.

Herfra er det muligt at flyve til Zanzibar og nyde et par dage i Stone Town og derefter slappe af på en kridhvid strand med sand mellem tæerne. Det er selvfølgelig også muligt "kun" at vælge dage på et af de lækre strandhoteller. Vi rådgiver gerne om den bedste løsning for lige jer ud fra jeres ønsker og budget

Safaribilerne er nyere 4-hjulstrukne landrovers med plads til 7 gæster der alle sider ved vinduet. Taget på bilerne kan skubbes op så man får bedre udsyn. Guiderne/chaufførerne taler engelsk, ved hvor dyrene er og har en enorm viden om savannens dyr.

Pris og tillæg

Prisen for denne safari uden fly er 6950kr og sættes sammen med Zanzibar eller Kilimanjaro. Vi hjælper gerne med at sammensætte det helt rigtige program

Hoteller

Kudu Logde i Karatu

Safari kudu lodge3-stjernet hotel med pool. Der er ikke aircondition på værelserne, men det er ikke nødvendigt. Der er til gengæld en pejs på værelset, hvor personalet tænder op hvis det bliver koldt.

Kibo Palace i Arusha

safari kibo palace4-stjernet hotel med pool. Et moderne hotel med gode værelser med air condition og super god morgenmads buffet.

De ovenstående hoteller er de hoteller vi benytter på denne safari. Skulle i ønske lidt mere luksus kan vi anbefale følgende hoteller hvor I vil få mere luksus og bedre beliggenhed. De følgende lodges er beliggende inde i eller på kanten af nationalparkerne, så der er et rigt dyreliv lige uden for værelset. Har I lidt flere penge at gøre med, kan vi klart anbefale disse lodges da oplevelsen er meget autentisk og det er lodges af virkelig høj kvalitet.

Escarpment Luxury Lodge

safari escarpment luxury lodgeEr beliggende med en fantastisk udsigt over Lake Manyara. Alle chalets har egen terrasse direkte til bushen og der er god mulighed for at opleve nogle af de vilde dyr, hvorfor I om aftenen eskorteres af en masai fra værelset til restauranten og tilbage. Poolen er et kapitel for sig selv, hvor I kan flyde rundt og nyde den spektakulære udsigt over Lake Manyara.

Værelserne er store og byder på fritstående badekar, kæmpe dobbeltseng, sofaområde og en stor terrasse med udendørs brusebad.

Maden er virkelig lækker og både morgenmad og aftensmad er inkluderet.

Agn´ata tented camps

safari agn´ataAgn´ata tented camps finder I i Tarangire, Ngorongoro og Serengeti og de byder alle på en safari oplevelse ud over det sædvanlige. Alle 3 camps er beliggende inde i nationalparkerne med dyrene lige uden for teltdugen. Man føler sig hensat til Karen Blixens "Mit Afrika". Selv om det er et telt, er det et ægte luksus safaritelt med en rigtig seng, toilet og bad. Der mangler bestemt ikke noget og at overnatte i en Agn´ata tented camp er en luksusoplevelse der fuldender safarioplevelsen.

Maden er super og både morgenmad og aftensmad er inkluderet.