Ring til os 36 99 05 27

Israel-Palæstina konflikten

Konflikten mellem Palæstina og Israel giver mange anledning til bekymring. Det er meget forståeligt. Vi har her angivet for hver af vores destinationer der grænser op til landene og skrevet vores syn på rejer dertil.

Egypten.

Se hvad Udenrigsministeriet skriver i deres rejsevejledning til Egypten her. Den opdateres løbende.

Opdateret 11. juni 2024

Krigen i Gaza er meget voldsom, men har ikke påvirket sikkerhedssituationen i det meste af Egypten. Landets grænse til Gaza ligger lagt væk fra de nærmeste større byer og turistattraktioner. Der er knap 400 km fra Gaza til Kairo og omtrent det samme til badebyen Sharm el-Sheikh. 

Selv ved grænsen er der relativt roligt. De egyptiske myndigheder holder overgangen lukket og ønsker ikke tage imod et stort antal palæstinensiske flygtninge. Det vil gøre alt for, at konflikten forbliver i et afgrænset område. Hele området omkring grænsen er lukket af for offentligheden. Egyptens magthavere har ingen interesse i at konflikten breder sig og involverer landet.

Houthiernes angreb på skibe i Røde Havet finder sted i Yemen, langt væk fra Egypten. Afstanden til den egyptiske del af Røde Havet er den samme som afstanden mellem Danmark og Ukraine. Det påvirker Egyptens økonomi meget negativt, at Mærsk og de øvrige rederier nu undgår at sejle ind i Røde Havet og gennem Suez-kanalen, som er en vigtig indtægtskilde for Egypten. Det er derfor i høj grad i landets interesse, at det igen bliver sikkert at sejle i Røde Havet. 

Generel anbefaling

Når du rejser til Egypten, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed.

Der er ikke længere undtagelsestilstand i store dele af Egypten. Der er dog fortsat politi/militær i gaderne og kontrol ved indgange til offentlig transport, seværdigheder og lignende. Det er vigtigt altid at have gyldigt billed-ID på sig.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til følgende områder pga. en høj risiko for terror og kidnapning:

Ørkenområdet vest for Nilen og Fayoum Oasen.

Den sydlige del af Sinai-halvøen undtagen turistområderne langs kysten (fx Sharm el-Sheikh, Dahab og Nuweiba), turistområdet St. Catherine og hovedvejene til/fra turistområderne.

Al kørsel mellem turistområderne på den sydlige del af Sinai-halvøen bør foregå på hovedvejene i dagslys.

Vi fraråder alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen pga. en meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse dertil, bør du på forhånd søge professionel rådgivning.

Der er ikke længere COVID-19 rejserestriktioner. 

Jordan.

Se hvad Udenrigsministeriet skriver i deres rejevejledning her. Opdateres løbende.

Opdateret 11. juni 2024

Jordan grænser ikke op til Gaza og er derfor ikke direkte påvirket af krigen. Sikkerhedssituationen i landet har ikke forandret sig, og det er fortsat kun landets grænse mod Syrien, man bør holde sig væk fra. Her kommer turister i forvejen ikke. 

Jordanerne demonstrerer hyppigt og det er tilladt af myndighederne og forløber hovedsageligt fredeligt. Demonstrationerne bliver annonceret på forhånd, og det er derfor nemt at holde sig på afstand. 

Houthiernes angreb på skibe i Røde Havet finder sted i Yemen. Ukraine ligger tættere på Danmark end Yemen ligger på Jordan, og det påvirker således ikke situationen i landet. 

Har du spørgsmål til din rejse til er du meget velkommen til at kontakte os.