General

Imperial Cities

På Imperial Cities rundrejse i Marokko møder du forskelligheder i hver en egn du kommer til. Alle egne har deres særprægede natur, egnsretter og selv klædedragterne er forskellige.

Marokkos natur byder på frodighed i nord, til det golde ørkenlandskab i syd. Ind i mellem findes der de skønneste olivenlunde. Om foråret, når mandeltræerne blomstrer, er der ikke noget smukkere end de hvide dyner af små hvide blomster, så langt øjet rækker.

Krydser du Atlas bjergene, fører de dig gennem beplantninger, bjerglandsbyer, floder, søer og sågar en skisport station ved Marrakesh. Du ender i ørkenområder med ældgamle røde kashbaer og beduinlandsbyer.

Igennem Kongebyerne

På rejsen Imperial Cities har hver en by sit særpræg. Man kan gå på opdagelse i de gamle medinaer, med gader som labyrinter og farvestrålende basarer. Her sælges alt fra østerlandsk inspirerede lædervarer, til smukke keramiske brugsgenstande. Der er en leben og larm fra de handlende, der falbyder deres varer. Der breder sig en duft fra de små spisehuse, der tilbereder dagens ret i tagine. I de gamle mure sidder smukke dørpartier, som tilsyneladende blot sidder i et gammelt hus. Men træder man indenfor, åbner der sig en stemning af 1001 nats drøm i de gamle smukke riads. De klassiske gamle gårdhavehuse, der alle er bygget med gårdhave og med åbning op til himlen og et vandbassin i midten. Her er ånder der en idyllisk ro når aftenen falder på og du kan sidde og kigge på stjerner til lyden af den lille fontæne. Det bliver ikke meget mere romantisk og charmerende.

Imperial Cities er en rundrejse der byder på Casablanca ved Atlanterhavet, Rabat med det smukke mausoleum og Fes med sin labyrint af gader, Ifran der ligner en by i alperne, den skønne natur for foden af Atlas bjergene, olivenlunde, Ouzoud med de smukke vandfald og Marrakesh med al sin magi. I sandhed en rejse der byder på mangfoldighed og fyldt med alt hvad hjertet kan begære.

Rejsens indhold

Rejsen inkluderer:

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nat i Casablanca – 1 nat i Rabat – 2 nætter i Fes – 1 nat i Beni Mellal – 2 nætter i Marrakesh

 • Internationale flybilletter tur/retur med stop over
 • Alle transfers
 • Hotelophold
 • Udflugter som beskrevet i programmet inkl. entré, transport og engelsktalende guide
 • Måltider: Morgenmad alle dage, frokost fra dag 2 til og med dag 8.

Flyforbindelser

Lufthansa, AirFrance eller TAP Portugal er vores foretrukne samarbejdspartnere, da de flyver direkte fra København til Casablanca flere gange om ugen. Dette og gode afgangstider, sikre rejsetiden på din rejse er så kort og behagelig som mulig og der er tid til oplevelser i Marokko.

I kan se mere om flyselskaberne på Lufthansa. TAP Portugal, og Air France.

Passer det dig bedre at rejse den anden vej rundt i Marokko? Så se vores program Imperial Cities Rundrejse som starter med at du kører fra Marakesh til Beni Mellal

Dagsprogram

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nat i Casablanca – 1 nat i Rabat – 2 nætter i Fes – 1 nat i Beni Mellal – 2 nætter i Marrakesh

Dag 1 – København - Casablanca
Efter ankomst til Casablanca, kører I til hotellet og tjekker ind.

Dag 2 - Casablanca - Rabat
Vi starter med et besøg til Hassan II moskeen, Mohamed V pladsen og Gates of Royal Palace of king Mohamed VI. Vi ser yderligere United Nation Square og kører langs Ain Diab Corniche.
Vi spiser frokost på Rick's Café som er bygget i fuldkommen autentisk stil efter caféen fra filmen "Casablanca".

Vi kører  fra Casablanca efter frokost,ca. 100 km til Rabat, den pragtfulde hovedstad i Marokko og en af de spektakulære historiske imperialistiske byer.
Vi besøger Rabats gamle ruiner af Chellah og vi nyder den maleriske Kasbah des Oudaias udsigt over Atlanterhavet. Herefter besøger herefter Hassan Tower og Mohamed Vs mausoleum. Det var Mohamed V, der reddede marokkanske jøder fra den besættende Vichys regime under Anden Verdenskrig og som opnåede uafhængighed for Marokko i 1956.

Vi besøger herefter Oudayas kasbah, en lille by i andalusisk stil med vidunderlige blå og hvide huse.
Vi overnatter på hotel Rabat.

Dag 4 – Rabat –Fes via Meknes og Volubili
Vi fortsætter fra Rabat mod Fez ca. 200km. Vi kommer igennem århundreder gamle olivenlunde og vinmarker, som vi nærmer os Meknes, den ismalittiske hovedstad, berømt for sine 25 -mile - lange vægge - og, for ikke at nævne fremragende vin - hvor vi vil stoppe og spise frokost.
Vi fortsætter til port Bab El Mansour og Bab El Khamis, en rejse tusinder af år tilbage, og udforsker de gamle romerske ruiner i Volubilis, som ligger på en bjergskråning med vilde blomster. Her står også en storslået triumfbue og fornemt pryder de fantastiske rester af slotte og palæer, romerske bade og basilikaer med en fantastiske mosaikker. Nærved ligger den allerhelligste muslimske moske i Marokko, Moulay Idriss, som vi besøger.

Vi overnatter på hotel i Fez.

Dag 5 – Fez
Efter morgenmaden besøger vi den ældste bydel, medinaen, i Fez, der går seks århundreder tilbage i historien. Medina af Fez El Bali er en af de største levende middelalderlige byer i verden, og det mest interessante i Marokko. Dens smalle snoede stræder og overdækkede basarer er proppet med alle tænkelige slags håndværksteder. Vi besøger den religiøse hovedstad i Marokko med sine gamle moskéer i det gamle Medina.
Vi udforsker Fes J'did og Mellah (jødiske kvarterer) med besøg i synagoger som stammer fra det 17. århundrede og som hvis ydre står som uberørt af tidens tand, blandt de mest enestående i verden. Mellahen Fes havde engang 40 synagoger.
Vi overnatter på hotel i Fes.

Dag 6 – Fes - Beni Mallal
Efter morgenmaden kører vi ca. 400 km fra Fes til vandfaldene i Ouzoud, gennem Marokkos fantasiske natur, sneklædte bjerge, endeløse sletter og frodige appelsin- og olivenlunde.

Vi overnatter i Beni Mellal ved foden af Atlasbjergene.

 

Dag 6 – Beni Mallal - Marrakesh
Syd for Beni Mellal ligger en kunstig sø og dæmningen Bin el Ouidane.
Ouzoud betyder "at male korn" på Berber. Dette synes at blive bekræftet af de hyppige møller i regionen.
Ved foden af vandfaldet er der en skyggefuld sti med oliventræer. På toppen af vandfaldet er der et dusin gamle små møller, der stadig er i brug. Man kan også følge et smalt og vanskeligt spor, der fører til vejen i Beni Mellal. "Wadi el-Abid"s kløfter er så dybe at man ikke kan se bunden, og nogle steder er kløfterne næsten 600 meter dybe.

Ouzoud er det mest besøgte sted i regionen, med sine grønne dale, møller, frugtplantager og et fantastisk gennemløbe af kløfter i El Abid River. Mange lokale og nationale sammenslutninger driver projekter for at beskytte og bevare stedet.
Vi fortsætter til Marrakesh, som vi når først på aftenen. Vi tager til Djemaa el-Fna pladsen hvor der er et leben uden lige. Her er blandt andet jonglører, dansere, slangetæmmere og appelsinjuice-vogne. Djemaa el Fna betyder direkte oversat "moskeen eller forsamlingen af døden". Pladsen er kendt for at være et sted for offentlig henrettelse af besejrede oprørere eller kriminelle, hvilket er sket helt frem til det sidste århundrede. Det har været et center for offentlige møder og optøjer. I dag er der konstant skiftende underholdning, som når sit klimaks ved solnedgang og fortsætter til sent om natten. Det er en plads, der giver et billede af den charmerende marokkanske folklore. Her er historiefortællere, slangetæmmere, akrobater og folkloristiske bands.

Vi overnatter i Marrakesh.

Dag 7 - Marrakesh
Efter morgenmaden udforsker vi byen. Vi starter dagen med et besøg i El Bahia Paladset, som ligger i en 2-hektar stor have med luksuslejligheder tilfældigt placeret og med indre gårdhaver. Paladset er dekoreret af Marokkos bedste kunstnere i 1860'erne, som Storvesir Ahmed bin Moussa beskæftigede i 14 år for at bygge paladset. Det er et utrolig smukt palads og her er der plads til sultanens enorme harem. Når man bevæger sig i gennem paladset får man en rigtig god fornemmelse af livet i overklassen. Vi ser lokalerne, hvor sultanens harem boede. Det er desværre ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden
Efter frokosten på en lokal marrokansk restaurant fortsætter vi til Ali ben Yussef Madrassa, som i det 14. århundrede frem til det 19. århundrede var den højeste læreanstalt for islamisk lov i Marokko.
Madrassaen er indrettet til over 800 studerende, som boede på 132 værelser beliggende omkring en åben gård, og væggene er kunstfærdigt dekoreret med mosaikker, kalligrafi og udskåret cedertræ. De studerende levede således i eksklusive omgivelser, og når de fik deres eksamensbevis, gik de en fornem fremtid i møde.
Enkelte rum er efterladt, så man kan få et indtryk af de studerendes liv i den strenge og ambitiøse skole.
På den anden side af gaden ligger Koutoubia moskeen. Den er et af de bedste eksempler på spansk-maurisk kunst, der kombinerer tilsyneladende enkelhed med fremragende håndværk og tilbageholdende luksus. Moskeens minaret hæver sig 252 meter op i luften, og er helt sikkert en af de mest imponerende seværdigheder i Marrakesh.

Basarerne i Marrakesh er et sandt farveorgie med støj og aktivitet. De er som en lagerbygning af alle de rige skatte fra dette enorme og varierede land. Her findes alle de sølv-handlende i det ene hjørne, alle guld-handlende i det andet, og rækker af boder, der udelukkende sælger lædervarer, kobber varer eller smykker. Det er virkelig fascinerende at se håndværkere på arbejdspladsen, forgyldning på læder eller indlægning af emalje kapper på udsmykkede sølvdolke, kobberhamring, broderet silke eller udjævning af overfladen på cedertræ borde. Vi besøger Djemaa el Fna pladsen og slutter turen og har mulighed for at gå på Café Glacier, en lokal og rustikke café, hvor man kan sidde på terrassen med udsigt over pladsen. (Kun læskedrikke er tilgængelige).
Vi overnatter på hotellet i Marrakesh.

Dag 8 - Marrakesh - Casablanca
Vi tjekker ud fra hotellet og kører til lufthavnen i Marrakesh. Vi flyver fra Marrakesh til København via Casablanca - eller fra Marrakesh til Billund via Frankfurt.

Det er muligt at tillægge ekstra dage til turen i f.eks. atlanterhavsbyerne Essauira eller Agadir, eller flere dage i Marrakesh.

Pris og tillæg

8 dage/7 nætter ⇒ 1 nat i Casablanca – 1 nat i Rabat – 2 nætter i Fes – 1 nat i Beni Mellal – 2 nætter i Marrakesh

Priser

 

Afrejse dato fra

København ell. Billund

Pris pr. person i dbl. vær. på

4* hoteller

Pris pr. person i dbl. vær. på

5* hoteller

Vinter 01.12.22-28.02.23 kr. 10.950,- kr. 12.450,-
Forår 01.03.-31.05.23 kr. 10.950,- kr. 12.450,-
Sommer 01.06.-31.08.23 kr. 9.950,- kr. . 11.450,-
Efterår 01.09.-30.11.23 kr. 10.950,- kr. 12.450,-
Vinter 01.12.23-28.02.24 kr. 11.950,- kr. 13.450,-
Forår 01.03.-31.05.24 kr. 10.950,- kr. 12.450,-
Sommer 01.06.-31.08.24 kr. 10.950,- kr. . 11.450,-
Efterår 01.09.-30.11.24 kr. 10.950,- kr. . 12.450,-

 Ønsker du at rejse i jule-, påske- eller skolernes ferie tillægges kr. 1.950,- pr. person.

 

Priserne inkluderer:

 • Fly til Casablanca med stop over tur/retur
 • Indtjekket bagage
 • Et måltid mad på flyet tur/retur
 • Hotelophold i delt dobbeltværelse med halvpension
 • Frokost 2. dag på Café Ricks i Casablanca
 • Al kørsel i bus med aircondition
 • Entré til seværdigheder
 • Engelsktalende chauffør

Engelsktalende guide (ved. min. 4 personer)

Enkeltværelses tillæg

På 4* hoteller: kr. 2.450,-

På 5* hoteller: kr. 2.850,-

Børnepriser

Forår/sommer:

På 4* hoteller: kr. 7.950

På 5* hoteller: kr. 9.950,-

Efterår/vinter:

På 4* hoteller: kr. 8.950

På 5* hoteller: kr. 10.950,-

 

Opgraderinger til Riads

Det er muligt at opgradere til Riad fra 4* hoteller:

I Fes til Riad Medina kr. 825,- pr. person for 2 nætter inkl. morgenmad

I Fes til Riad Dar Bensouda kr. 950,- pr. person for 2 nætter inkl. morgenmad

I Marrakesh til Riad Dar Atika kr. 800,- pr. person for 2 nætter inkl. morgenmad

I Marrakesh til Riad Alida kr. 825,- pr. person for 2 nætter inkl. morgenmad

I Marrakesh til Riad Simon kr. 950,- pr. person for 2 nætter inkl. morgenmad

 

Det er muligt at opgradere til Riad:

I Fes til Riad Salam inkl. morgenmad:

kr. 1875,- pr. person for 2 nætter fra 4* hotel og kr. 825,- pr. person for 2 nætter fra 5* hotel

I Fes til Riad Ibn Khaldoun:

kr. 1875,- pr. person for 2 nætter fra 4* hotel og kr. 825,- pr. person for 2 nætter fra 5* hotel

I Marrakesh til Riad Daria inkl. morgenmad:

kr. 1875,- pr. person for 2 nætter fra 4* hotel og kr. 825,- pr. person for 2 nætter fra 5* hotel

I Marrakesh til Riad Les Borjs De Kasbah inkl. morgenmad:

kr. 1875,- pr. person for 2 nætter fra 4* hotel og kr. 825,- pr. person for 2 nætter fra 5* hotel

 

Vil du med?

For at booke rejsen skal du blot sende os en mail på younesrejser@younesrejser.dk med programnavn, afrejsedato, alle rejsedeltageres navne, som de står i passene, adresse og telefonnummer samt hvilke tillæg I ønsker.

Du er selvfølgelig også meget velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at tage en snak om rejsen og mulighederne.

Hoteller

Hoteller på rejsen:

3-/4-stjernede hoteller

Casablanca: Kenzi Basma eller lignende
Rabat: Le Rive Hotel, Onomo Hotel eller lignende inkl. morgenmad
Fes: Hotel Across, Hotel Mounia, Arena Hotel eller lignende inkl. morgenmad
Beni Mellal:  Chems du Lac Hotel eller lignende inkl. morgenmad
Marrakesh: Atlas Asni, Diwane Hotel & Spa eller lignende inkl. morgenmad

 

5-stjernede hoteller

Casablanca: Mövenpick Hotel Casablanca, Sofitel Casablanca  eller lignende inkl. morgenmad
Rabat: Hotel Rabat, Kenzi Farah eller lignende inkl. morgenmad
Fes: Palais Ommayed Fes, Les Merinides eller lignende inkl. morgenmad
Beni Mellal: Hotel Bin el Quidane eller lignende inkl. morgenmad
Marrakesh: Savoy Le Grand, Kenzi Marina Palace eller lignende inkl. morgenmad

 

Det er muligt at opgradere hotellerne til i stedet at bo i de smukke traditionelle gårdhavehuse Riads. Se muligheder og priser under fanen "Priser og tillæg".

Kort