General

12 dage/11 nætter ⇒ 2 nætter i Casablanca – 1 nat i Rabat – 2 nætter i Fes – 1 nat i Ouzoud/beni Mellal – 2 nætter i Marrakesh – 3 nætter i Agadir

Kom medhele vejen rundt i Marokko på denne rejse. Her ser du de gamle imperialistiske byer Rabat og Fez, de moderne kystbyer med deres orientalske charme i Casablanca og Agadir, den skønne natur for foden af Atlas bjergene, olivenlunde og vandfald i Ouzoud. En rejse fyldt med alt hvad hjertet kan begære.

2 nætter i Casablanca – 1 nat i Rabat – 2 nætter i Fes – 1 nat i Ouzoud/beni Mellal – 2 nætter i Marrakesh – 3 nætter i Agadir

Rejsen inkluderer:
Internationale flybilletter København-Casablanca tur/retur
Indenrigs flybilletter Agadir-Casablanca
Alle transfers
Hotelophold
Udflugter som beskrevet i programmet inkl. entré, transport og engelsktalende chauffør (dansk guide kan arrangeres mod tillæg)
Måltider: Morgenmad alle dage, frokost fra dag 2 til og med dag 8.

Dagsprogram

Dag 1 – København - Casablanca
Efter ankomst til Casablanca, kører I til hotellet og tjekker ind.

Dag 2 - Casablanca
Vi starter med et besøg til Hassan II moskeen, Mohamed V pladsen og Gates of Royal Palace of king Mohamed VI. Vi ser yderligere United Nation Square og kører langs Ain Diab Corniche og ender i Habbous markedet hvor man finder alt hvad hjertet begærer.
Eftermiddagen er til fri disposition. Måske var det noget at få noget at drikke eller spise middag på Rick's Café som er bygget i fuldkommen autentisk stil efter caféen fra filmen "Casablanca".

Overnatning på hotellet i Casablanca.

Dag 3 - Rabat
Vi kører fra Casablanca efter morgenmaden på hotellet. til Rabat ca. 100 km, den pragtfulde hovedstad i Marokko og en af de spektakulære historiske imperialistiske byer.
Vi besøger Rabats gamle ruiner af Chellah og vi nyder den maleriske Kasbah des Oudaias udsigt over Atlanterhavet. Vi spiser frokost på en lokal restaurant og besøger herefter Hassan Tower og Mohamed Vs mausoleum. Det var Mohamed V, der reddede marokkanske jøder fra den besættende Vichys regime under Anden Verdenskrig og som opnåede uafhængighed for Marokko i 1956.
Vi overnatter på hotel Rabat.

Dag 4 – Rabat –Fes via Meknes og Volubili
Vi fortsætter fra Rabat mod Fez ca. 200km. Vi kommer igennem århundreder gamle olivenlunde og vinmarker, som vi nærmer os Meknes, den ismalittiske hovedstad, berømt for sine 25 -mile - lange vægge - og, for ikke at nævne fremragende vin - hvor vi vil stoppe for en overdådig frokost i et grand palads.
Vi fortsætter til port Bab El Mansour og Bab El Khamis, en rejse tusinder af år tilbage, og udforsker de gamle romerske ruiner i Volubilis som ligger på en bjergskråning med vilde blomster. Her står også en storslået triumfbue og fornemt pryder de fantastiske rester af slotte og palæer, romerske bade og basilikaer med en fantastiske mosaikker. Nærved ligger den allerhelligste muslimske moske i Marokko, Moulay Idriss, som vi besøger.

Vi overnatter på hotel i Fez.

Dag 5 – Fez
Efter morgenmaden besøger vi den ældste bydel, medinaen, i Fez, der går seks århundreder tilbage i historien. Medina af Fez El Bali er en af de største levende middelalderlige byer i verden, og det mest interessante i Marokko. Dens smalle snoede stræder og overdækkede basarer er proppet med alle tænkelige slags håndværksteder. Vi besøger den religiøse hovedstad i Marokko med sine gamle moskéer i det gamle Medina.
Vi udforsker Fes J'did og Mellah (jødiske kvarterer) med besøg i synagoger som stammer fra det 17. århundrede og som hvis ydre står som uberørt af tidens tand, blandt de mest enestående i verden. Mellahen Fes havde engang 40 synagoger.
Om aftenen besøger vi Fez Jdid, den nyeste del af byen og dens smarte cafe-alléer, der med sin moderne side giver en skurrende kontrast til den gamle by.
Vi overnatter på hotel i Fes.

Dag 6 – Fes - Ouzoud
Efter morgenmaden kører vi ca. 400 km fra Fes til vandfaldene i Ouzoud, gennem Marokkos fantasiske natur, sneklædte bjerge, endeløse sletter og frodige appelsin- og olivenlunde. Vi spiser frokost i Beni Mellal ved foden af Atlasbjergene.
Syd for Beni Mellal ligger en kunstig sø og dæmningen Bin el Ouidane.
Ouzoud betyder "at male korn" på Berber. Dette synes at blive bekræftet af de hyppige møller i regionen.
Ved foden af vandfaldet er der en skyggefuld sti med oliventræer. På toppen af vandfaldet er der et dusin gamle små møller, der stadig er i brug. Man kan også følge et smalt og vanskeligt spor, der fører til vejen i Beni Mellal. "Wadi el-Abid"s kløfter er så dybe at man ikke kan se bunden, og nogle steder er kløfterne næsten 600 meter dybe.

Ouzoud er det mest besøgte sted i regionen, med sine grønne dale, møller, frugtplantager og et fantastisk gennemløbe af kløfter i El Abid River. Mange lokale og nationale sammenslutninger driver projekter for at beskytte og bevare stedet.
Vi overnatter i Ouzoud. Det er muligt at overnatte i Beni Mellal hvis køreturen synes for lang.

Dag 7 - Ouzoud - Marrakesh
Vi fortsætter til Marrakesh ca. 150 km og efter check in udforsker vi byen.
Basarerne i Marrakesh er et sandt farveorgie med støj og aktivitet. De er som en lagerbygning af alle de rige skatte fra dette enorme og varierede land. Her findes alle de sølv-handlende i det ene hjørne, alle guld-handlende i det andet, og rækker af boder, der udelukkende sælger lædervarer, kobber varer eller smykker. Det er virkelig fascinerende at se håndværkere på arbejdspladsen, forgyldning på læder eller indlægning af emalje kapper på udsmykkede sølvdolke, kobberhamring, broderet silke eller udjævning af overfladen på cedertræ borde. Djemaa el Fna betyder direkte oversat "moskeen eller forsamlingen af døden". Pladsen er kendt for at være et sted for offentlig henrettelse af besejrede oprørere eller kriminelle, hvilket er sket helt frem til det sidste århundrede. Det har været et center for offentlige møder og optøjer. I dag er der konstant skiftende underholdning, som når sit klimaks ved solnedgang og fortsætter til sent om natten. Det er en plads, der giver et billede af den charmerende marokkanske folklore. Her er historiefortællere, slangetæmmere, akrobater og folkloristiske bands. Vi besøger pladsen og slutter på terrassen af Café Glacier, en lokal og rustikke café, med udsigt over pladsen. (Kun læskedrikke er tilgængelige).
Vi overnatter på hotellet i Marrakesh.

Dag 8 - Marrakesh
Vi starter dagen med et besøg i El Bahia Paladset, som ligger i en 2-hektar stor have med luksuslejligheder tilfældigt placeret og med indre gårdhaver. Paladset er dekoreret af Marokkos bedste kunstnere i 1860'erne, som Storvesir Ahmed bin Moussa beskæftigede i 14 år for at bygge paladset. Det er et utrolig smukt palads og her er der plads til sultanens enorme harem. Når man bevæger sig i gennem paladset får man en rigtig god fornemmelse af livet i overklassen. Vi ser lokalerne, hvor sultanens harem boede. Det er desværre ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden
Efter frokosten på en lokal marrokansk restaurant fortsætter vi til Ali ben Yussef Madrassa, som i det 14. århundrede frem til det 19. århundrede var den højeste læreanstalt for islamisk lov i Marokko.
Madrassaen er indrettet til over 800 studerende, som boede på 132 værelser beliggende omkring en åben gård, og væggene er kunstfærdigt dekoreret med mosaikker, kalligrafi og udskåret cedertræ. De studerende levede således i eksklusive omgivelser, og når de fik deres eksamensbevis, gik de en fornem fremtid i møde.
Enkelte rum er efterladt, så man kan få et indtryk af de studerendes liv i den strenge og ambitiøse skole.
På den anden side af gaden ligger Koutoubia moskeen. Den er et af de bedste eksempler på spansk-maurisk kunst, der kombinerer tilsyneladende enkelhed med fremragende håndværk og tilbageholdende luksus. Moskeens minaret hæver sig 252 meter op i luften, og er helt sikkert en af de mest imponerende seværdigheder i Marrakesh.

Dag 9 - Marrakesh - Agadir
Vi kører ca. 200 km til Agadir og nyder dagene i en af de bedste bugter i verden.
Agadir er den sidste oase før den sydlige ørken. Det er en solrig by berømt for sit milde klima, golfbaner, havvandsterapi centre, moderne hoteller og natteliv. Agadir er en yndet ferie destination med både dejlige strande og grønne bjerge.
Vi nyder de sidste dage af rejsen i denne skønne oase.

Dag 10 og 11 - Agadir
Vi nyder dagene i Agadir på stranden med vandaktiviteter, byens caféer og restauranter, byens mange tilbud af hamams eller måske bae en spadsere tur langs kysten.

Dag 12 – Marokko - København
Vi tjekker ud fra hotellet og kører til lufthavnen i Agadir. Vi flyver fra Agadir til København via Casablanca.

 

Pris og tillæg

Voksen Barn under 12 år Enkelt-værelse

tillæg

Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

3-/4-stjernede hoteller  kr.10.895,-  kr. 8.995,-  kr. 2.600,-  kr. 1.500,-
5-stjernede hoteller  kr. 12.850,- kr. 9.295,-  kr. 3.300,-  kr. 1.500,-

Ønsker du at rejse i jule-, påske- eller skolernes ferie tillægges kr. 1.500,- pr. person.

Priserne inkluderer:
Internationale flybilletter København-Casablanca tur/retur
Indenrigs flybilletter Agadir-Casablanca
Alle transfers
Hotelophold
Udflugter som beskrevet i programmet inkl. entré, transport og engelsktalende chauffør (dansk guide kan arrangeres mod tillæg)
Måltider: Morgenmad alle dage, frokost fra dag 2 til og med dag 8.

Hoteller

Hoteller på turen:
Beni Mellal: 4* Hotel Ouzoud eller lignende inkl. morgenmad og middag.
Fez: 3* Hotel Al Mounia, Hotel Fes Inn eller lignende inkl. morgenmad og middag.
Meknes: 4* Hotel Rif eller lignende inkl. morgenmad
Casablanca: 4* Hotel Kenzi Basma eller 4* Hotel Zenith 4 inkl. morgenmad og middag
Marrakech: 4* Marrakech Tichka el salam Hotel eller 4* Imperial Plaza inkl. morgenmad og middag.

Kort