General

8 dage/7 nætter⇒ 3 nætters  nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

Oplev både Nildalens skønne omgivelser og få indblik i Egyptens spændende historie. Kom helt tæt på Egyptens sjæl og oplev landets storslåede kulturarv med denne femstjernede rejse. I har både 3 nætter nilkrydstogt og Luxor byder på et ophold i 4 nætter. Egypten er spækket med historiske seværdigheder, og man kan ikke lade være med at blive grebet af de fantastiske fortællinger, der ligger til grund for hele Europas historie og kultur.

Kombiner nilkrydstogt og Luxor

Denne pakkerejse starter med, at I flyver til Luxor via Cairo og har tre nætters ophold på krydstogtskibet , hvor femstjernet luksus venter de næste fire nætter. På denne sejlads oplever I både nildalens skønne omgivelser og får indblik i Egyptens fascinerende og spændende historie. Forestil jer at glide stille af sted på Nilen, velvidende at I har jeres eget værelse at trække jer tilbage til. Og at alle måltider er inkluderet.

I Luxor bor I på et hotel, som har alle moderne bekvemmeligheder, heriblandt udendørs pool og en skøn restaurant. I kan vælge at tage på forskellige udflugter , f.eks. til Luxor templet, Hatshepsuts Tempel eller de gamle gravkamre i Kongernes Dal. I kan også opleve den fantastiske by på egen hånd. Luxor er en god blanding farverig bazar og gamle ruiner, der beretter om landets enestående kultur.

Luxor

Luxor er ikke uden grund kendt som verdens største udendørs museum. Her finder I virkelig monumenter i massevis og er I interesseret i den oldegyptiske historie og templer, bør I besøge Karnak templet og Luxor templet. Der er et stort udvalg af caféer og restauranter i Luxor og en livlig stemning i bybilledet.

Et must når man er i Luxor er at se de smukke og utroligt velbevarede grav på Luxors vestbred. Kongernes Dal byder på de fantastiske grave med smukke farver og gode historier. Vælger i vores udflugtspakke, indgår Kongernes dal, dronning Hatchepsuts dødetemel og et stop ved Memnon-kolosserne.

Det bliver ikke svært at få tiden til at gå. Vi kan f.eks. varmt anbefale at opleve det smukke lyd-og lysshow i Karnak templet. Eller I kan tage på en fantastisk ballontur over vestbredden tidligt om morgen. Det er en helt særlig oplevelse at opleve det smukke morgenlys over landskabet fuldt af historiske seværdigheder.

Dagsprogram

8 dage/7 nætter⇒ 3 nætters  nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

1. dag
I flyver fra Kbh. kl. 15.45 (sommertid) eller 14.45 (vintertid) og ankommer til Cairo kl. 20.15. Vores repræsentant møder jer i Cairo lufthavn og assisterer jer til indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en af vores repræsentanter som hjælper jer videre til krydstogtbåden og hjælper med at tjekke ind.

2. dag
Om morgenen er der mulighed for udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet (ikke inkl.).
Efter frokost sejler skibet mod Kom Ombo hvor der er mulighed for at besøge Kom Ombo Templet (ikke inkl.). Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Herefter sejler vi videre mod Edfu. Skibet lægger til I Edfu, hvor vi overnatter på skibet i Edfu.

3. dag
Om morgenen sejler vi videre mod slusen i Esna. Når den er passeret, kan sejle videre mod Luxor, som vi når sen eftermiddag.
Det er muligt at Se det fantastiske lyd og lys showi det store tempelkompleks, Karnak eller det meget spændende Luxor tempel (ikke inkl.) om aftenen i Luxor.

4. dag
Tidligt næste morgen er der mulighed for et besøg til vestbredden, hvor vi besøger Kongernes dal, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne (ikke inkl.).
Efter turen og tjek ud kører vi til hotellet i Luxor og tjekker ind.

Om eftermiddagen er der mulighed for udflugt til Luxor museet(ikke inkl.).

5. dag – 7. dag
Dagene bruges i Luxor, hvor det er muligt at udforske byens mange arkæologiske udgravninger. Her findes blandt meget andet de meget smukke og velholdte kongegrave på vestbredden af Nilen samt det fantastiske Karnak tempel med sine imponerende søjlegange. Det er ikke uden grund at Luxor kaldes verdens største udendørs museum.

8. dag
Der er tjek ud tidligt efter morgenmaden og der køres til lufthavnen i Luxor for at flyve til Cairo lufthavn. Der er tjek ud tidligt efter morgenmaden og der køres til lufthavnen i Luxor for at flyve til Cairo lufthavn. Herfra tages flyet kl. 10.10 til København med ankomst kl. 14.45 (sommertid) eller 13.45 (vintertid).

Hvis ekstra nat I Kairo ønskes vil programmet være som følger:

8. dag

Efter ankomst fra Hurghada til Cairo lufthavn bliver I hentet af guiden og I tager på tur til de storslående pyramider og Sfinksen i Giza. Her bruger I et par timer, kører I til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat. I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs når det passer. Til sidst kører I til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting.  Efter udflugten bliver I kørt tilbage til hotellet.

9. dag
Efter check ud fra hotellet kører I til lufthavnen og tager flyet kl. 10.10 til Kbh. med ankomst kl 13.45/14.45

 

Vi tager forbehold for mindre ændringer i programmet.

Pris og tillæg

8 dage/7 nætter⇒ 3 nætters  nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

Pris: kr. 10.995,- pr. person i delt dobbeltværelse
Enkeltværelse tillæg: kr. 2200,-
Børn fra 0-2 år: pris kr. 750,- og børn fra 2-12 år: pris kr. 8.995,-

Tillæg i i højsæsoner som jul, nytår, påske samt skolernes ferier på kr. 1500,- pr. person. For børn op til 12 år kr. 990,-.

Prisen inkluderer:

  • 5* krydstogtbåd inkl. helpension
  • 5* Hotel i Luxor med morgenmad
  • Flybilletter Kbh. - Cairo, Cairo - Aswan, Luxor - Cairo, Cairo - Kbh inkl. mad, 23 kg indtjekket bagage samt 8 kg. håndbagage
  • Visum
  • Alle transfers

Ikke inkluderet:

  • Udflugter
  • Forsikringer

Udflugtspakken som passer til dette program koster 1.430,- pr. person og inkluderer:

  • I Aswan: den nye dæmning, den ufulendte obelisk og Philae templet
  • På krydstogtet: Kom Ombo templet
  • I Luxor: Kongernes dal, Hatshepsut templet, Memnon Kolosserne, Luxor templet

Ekstra nætter

Det er muligt at udvide rejsen med en ekstra nat i Cairo på 5-stjernet hotel med morgenmad inkl. udflugt til pyramiderne og sfinksen i Giza, Det egyptiske Museum samt Khan el Khalili basaren. Der er frokost, transport til og fra hotellet/lufthavn og privat egyptologisk uddannet guide på turene med i prisen. Pris ved 1 nat og udflugter: kr. 1.650,- pr. person ved 2 personer i delt dobbeltværelse. Børn under 2 år er gratis. Børn fra 2 til og med 11 år: 825,- Følgende ekstra nætter i Kairo koster kr. 450,- (det er muligt at lægge 1, 5,6 eller 7 nætter til i Kairo ifølge Egypt Airs flytider).

Ekstra nætter i Luxor: kr. 450,- pr. person i dbl. værelse på 5-stjernet hotel med morgenmad.

Ekstra nætter i Aswan: kr. 450,- pr. person i dbl. værelse på 5-stjernet hotel med morgenmad, minimum 4 nætter.
Ekstra nætter i Hurghada: pr. person i dbl. værelse på 5-stjernet hotel med all inclusive:
1 ekstra nat: 980 kr incl. transfers
3 ekstra nætter: 2.450,- incl. transfers
7 ekstra nætter: kr. 4410,- incl. transfers

 

Vær opmærksom på at det ikke er det fulde antal dage der sejles på krydstogtet. Der er lagt tid ind til, at man kan nå at se seværdighederne i byerne man lægger til ved. Derfor er det typisk først på anden dagen efter check in på båden at den sejler. Der vil også være en nat undervejs at man lægger til og overnatter, samt en nat til sidst inden check ud, at man ligger til kajs. Derfor skal man regne med at være 3/4 nætter på båden, men altså ikke sejle i fulde 3/4 dage.

Vær venligst også opmærksom på, at hvis du rejser i november til og med februar kan det være koldt om natten på bådene. Der er ikke klimaanlæg med varme, kun aircondition til at køle ned med, i kahytterne på bådene.

Hoteller

5-stjernet nilkrydstogt:

MS Radamis 

M/S Tamr Henna

5-stjernet hotel: Jolie Ville Kings Island Luxor

 

Vær opmærksom på at det ikke er det fulde antal dage der sejles på krydstogtet. Der er lagt tid ind til, at man kan nå at se seværdighederne i byerne man lægger til ved. Derfor er det typisk først på anden dagen efter check in på båden at den sejler. Der vil også være en nat undervejs at man lægger til og overnatter, samt en nat til sidst inden check ud, at man ligger til kajs. Derfor skal man regne med at være 3/4 nætter på båden, men altså ikke sejle i fulde 3/4 dage.

Vær venligst også opmærksom på, at hvis du rejser i november til og med februar kan det være koldt om natten på bådene. Der er ikke klimaanlæg med varme, kun aircondition til at køle ned med, i kahytterne på bådene.

Kort