General

8 dage /7 nætter ⇒ 2 nætter i Marrakesh – 1 nat i Quarzazate – 1 nat i Zagora – 1 nat i Sahara-ørkenen – 1 nat i Quarzazate – 1 nat i Marrakesh

 

På denne rejse oplever du Marokkos fortryllende ørken og berberlandsbyerne i Atlasbjergene, kombineret med den historiske konge by Marrakech.

Vi starter med at se Marrakech med de smukt dekorerede moskeer og tilhørende madrassaer (koran-skoler) hvor væggene er dekoreret med kunstværker af mosaikker, kalligrafi og udskåret cedertræ (arabesk). Ydermere skal vi se de smukke paladser og opleve de gamle håndværkstraditioner. Marrakesh er virkelig en stemningsfyldt og smuk by der byder op masser af oplevelser.
Vi fortsætter rejsen gennem de frodige dadellunde i Atlasbjergene samt ser nogle prægtige udsyn med sneklædte bjergtinder når vi er på vej mod Saharas endeløse sandbjerge samt mange andre af Marokkos scenerier i ladets varierende natur. Vi besøger berberlandsbyer og det lokale liv.
Når vi ikke kan køre længere med bil sadler vi om til kamelryg og ridder det sidste stykke ind i ørknen. Vi skal se solnedgangen fra sandbankerne og opleve ørkenens kulsorte nattehimmel med stjerner så mange, der føles så tæt på at man kan plukke dem

 

Priserne inkluderer:
Internationale flybilletter København-Marrakesh tur/retur
Alle transfers
Hotelophold med havlpension
Udflugter som beskrevet i programmet inkl. engelsktalende guide (dansk guide kan arrangeres mod tillæg)
Måltider: Morgenmad alle dage og 6 gange frokost på lokal restaurant
Fra dag 3 til dag 7 kører vi i 4×4 køretøj for at kunne køre i de svære terræner

Dagsprogram

Dag 1 – København - Marrakesh
Efter ankomst til Marrakesh check'er vi ind på hotel/riad.

Dag 2 - Marrakesh
Vi starter dagen med et besøg i El Bahia Paladset, som ligger i en 2-hektar stor have med luksuslejligheder tilfældigt placeret og med indre gårdhaver. Paladset er dekoreret af Marokkos bedste kunstnere i 1860'erne, som Storvesir Ahmed bin Moussa beskæftigede i 14 år for at bygge paladset. Det er et utrolig smukt palads og her er der plads til sultanens enorme harem. Når man bevæger sig i gennem paladset får man en rigtig god fornemmelse af livet i overklassen. Vi ser lokalerne, hvor sultanens harem boede. Det er desværre ikke hele paladset, der er åbent for offentligheden, men vi får en spændende traditionel marokkansk frokost arrangeret af en marokkansk familie i deres private gemakker.
Efter frokosten fortsætter vi til Ali ben Yussef Madrassa, som i det 14. århundrede frem til det 19. århundrede var den højeste læreanstalt for islamisk lov i Marokko.
Madrassaen er indrettet til over 800 studerende, som boede på 132 værelser beliggende omkring en åben gård, og væggene er kunstfærdigt dekoreret med mosaikker, kalligrafi og udskåret cedertræ. De studerende levede således i eksklusive omgivelser, og når de fik deres eksamensbevis, gik de en fornem fremtid i møde.
Enkelte rum er efterladt, så man kan få et indtryk af de studerendes liv i den strenge og ambitiøse skole.
På den anden side af gaden ligger Koutoubia moskeen. Den er et af de bedste eksempler på spansk-maurisk kunst, der kombinerer tilsyneladende enkelhed med fremragende håndværk og tilbageholdende luksus. Moskeens minaret hæver sig 252 meter op i luften, og er helt sikkert en af de mest imponerende seværdigheder i Marrakesh.
Basarerne i Marrakesh er et sandt farveorgie med støj og aktivitet. De er som en lagerbygning af alle de rige skatte fra dette enorme og varierede land. Her findes alle de sølv-handlende i det ene hjørne, alle guld-handlende i det andet, og rækker af boder, der udelukkende sælger lædervarer, kobber varer eller smykker. Det er virkelig fascinerende at se håndværkere på arbejdspladsen, forgyldning på læder eller indlægning af emalje kapper på udsmykkede sølvdolke, kobberhamring, broderet silke eller udjævning af overfladen på cedertræ borde.
Djemaa el Fna betyder direkte oversat "moskeen eller forsamlingen af døden". Pladsen er kendt for at være et sted for offentlig henrettelse af besejrede oprørere eller kriminelle, hvilket er sket helt frem til det sidste århundrede. Det har været et center for offentlige møder og optøjer. I dag er der konstant skiftende underholdning, som når sit klimaks ved solnedgang og fortsætter til sent om natten. Det er en plads, der giver et billede af den charmerende marokkanske folklore. Her er historiefortællere, slangetæmmere, akrobater og folkloristiske bands. Vi besøger pladsen og slutter på terrassen af en af de mange lokale og rustikke caféer, med udsigt over pladsen. (Kun læskedrikke er tilgængelige).
Vi overnatter på hotel/riad.

Dag 3 - Marrakesh - Telouet - Ouarzazate
Tidlig afgang fra Marrakesh for at krydse de spektakulære Atlasbjergene gennem Tizi-n-Tichka Passet (2260m). Vi besøger Telouet Kasbah inde i bjergene, Glaoui Pachas tidligere palads. Frokost.
For at komme tilbage på sporet, kører vi off road for at besøge det fantastiske og unikke Ksar Ait Ben Haddou, det eneste UNESCO World Heritage site placeret i den sydlige Marokko. Vi krydser Ounila dalen, hvor der ligger mange lokale Berber landsbyer. Ankomst til Ouarzazate.

Dag 4 - Ouarzazate - Agdz - Draa Valley - Zagora
Tidlig afgang fra Ouarzazate til et hurtigt besøg ved Ouarzazate Søen og Cignoge kasbah. Vi fortsætter mod syd til Sahara-ørkenen og slutter dagen i Zagora by. Vi ankommer i Agdz ved at krydse Tizi-n-Tinfifite passet (1600m).
Vi spiser frokost og herefter besøger går turen til Tamnougalt for at besøge Alkaid Ali kasbah. Herefter kører vi videre til Draa Valley og nyder palmelundene i Zagora. Vi overnatter på Zagora hotel.

Dag 5 - Zagora - Tamegroute - Chegaga
Denne dag har du mulighed for at besøge Tamegroute - smukke og velbevarede underjordiske gader. Det er yderligere hellige jord indviet til en kendt helgen. Der er også mulighed for at besøge Koranens biblioteket samt lokale keramik workshops. Vi fortsætter turen ud i Sahara, i retning mod Mhamid. Vi spiser middag i Chegaga Dunes, i hjertet af Sahara-ørkenen i Marokko.

Dag 6 - Chegaga - Foum Zguid - Ouarzazate
Morgen og morgenmad i klitterne. Afgang mod Foum Zguid for at besøge nogle af de lokale Berber nomader, der lever i telte. Vi passerer gennem Iriqui søen og det fantastiske ørken plateau. Picnic i en smuk oase på vej. Vi fortsætter mod Ouarzazate via Taznakht.

Dag 7 - Ouarzazate - Marrakesh
Efter morgenmaden besøger den store by Ouarzazate som ligger sydligere. Vi ser på seværdighederne i Taourirt Kasbah og de berømte filmstudier. Før vi vender tilbage til Marrakesh besøger vi landsbyerne Merzgane og Ighrem, hvor vi spiser frokost. På vejen tilbage til Marrakesh betragtes fantastiske udsyn over de høje Atlas bjerge.

Dag 8 – Marrakesh – København
Vi kører fra Maarkesh og flyver derfra tilbage til København.

Programmet kan med fordel udvides med nogle ekstra dage i Agadir eller i Casablanca.

Pris og tillæg

Voksen Barn under 12 år Enkelt-værelse

tillæg

Tillæg for påske/jul/

skolernes ferier

3-stjernede hoteller  kr.9.995,- kr.  7.895,-  kr. 1900,-  kr. 1.500,-
4-stjernede hoteller  kr.10.950,- kr.8.995,-  kr. 2.200,- kr. 1.500,-
5-stjernede hoteller  kr.12.995,-  kr. 9.950  kr. 2.900,- kr. 1.500,-

 

Hoteller

Rejsen kan tilrettelægges med 3-, 4- eller 5-stjernede hoteller.

Kort