General

Kilimanjaro

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg med sine 5.895 m.o.h og kan bestiges af alle der er i god form. Kilimanjaro er ikke teknisk svært at bestige og der er ikke tale om bjergbestigning med is-økser og klatretov. Det er mere at sammenligne med en hård trekkingtur med en god stigning. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem når bjerget skal forceres. Den korteste rute er Marangu (også kaldet coca-cola ruten). Undervejs overnatter man i hytter og turen kan gøres på 5 dage. Vi anbefaler dog Machame-ruten med en ekstra dag på bjerget da den har meget højere succesrate. Længere tid til opstigningen, giver bedre akklimatisering til højden. Og bedre til reducere risikoen markant for højdesyge og dermed gør det muligheden for at nå toppen mere sandsynlig.

På Machame-ruten overnatter I i telte og der er kokke der sørge for helpension på bjerget. Der er bærere der sørger for bagagen, så I skal kun selv bære dagsrygsækken og kan fokuserer på de store naturoplevelser.

Machame-ruten

Der er flere forskellige ruter til toppen af Kilimanjaro. Vi har valgt Machame ruten som vores primære rute. Denne rute har en god succesrate og byder på en smuk og varieret natur. Vi anbefaler at indlægge en ekstra dag i det normale 6 dages program, da det giver de bedste muligheder for akklimatisering. Der er en reel risiko for højdesyge og jo hurtigere man stiger i højde, jo større er risikoen. Ved at have 7 dage på bjerget, forøges topchancen betydeligt og det er trods alt derfor I er rejst så langt.

Machame ruten en af de smukkeste ruter, der byder på meget varieret landskab med store naturoplevelser og smukke udsigtspunkter. I starter med at gå gennem semitropisk regnskov, for derefter at bevæge jer over i åbne hede- og lyngarealer, stenørken og klippelandskab for til sidst at gå igennem sne og is mod toppen af Afrikas højeste bjerg.

Hvis du har kortere tid er det også muligt at bestige Kilimanjaro ad Marangu-ruten, også kaldet Coca-Cola ruten. Den er ikke er lige så udfordrende og man sover i hytter i stedet for telte. Denne ruten kan gøre på kun 4 dage, men der er ikke særlig god succesrate da mange får højdesyge og må vende om.

Hvis du har bedre tid, elsker at vandre og ønsker en lidt mindre befærdet rute, kan vi anbefale Lemosho-ruten på 8 dage. Denne rute er væsentlig længere, men byder på en utroligt smuk natur og bliver brugt af færre.

Professionelt team omkring jer

På Kilimanjaro vil der være et helt hold af eksperter omkring jer, bestående af lokale bærere, guider, en kok og kokkedrenge. Bærerne tager sig af en stor del af oppakningen, så I selv blot skal bære jeres dagsrygsæk; kokken tilbereder dagens måltider og guiderne sørger for at I kommer af de sikreste stier til toppen. Når I når til de forskellige camps undervejs, vil der blive serveret aftensmad og der overnattes i 2-personers telte. Det giver en stor tryghed at have et helt hold af eksperter omkring sig. De kan vejlede og give råd på vej op af bjerget. Tit udvikles der et tæt bånd til guiderne, da der tilbringes meget tid med dem og de hjælper når man selv er presset.

Kombinationsmuligheder

Når I har besteget Afrikas højeste bjerg, fortjener (og trænger) I til afslapning. Og der er Zanzibar det oplagte valg. Der er en times flyvning til Zanzibars kridhvide sandstrande. Her er det er muligt at pleje de ømme fødder og slappe af på en solstol med en lækker friskpresset frugtjuice. Læs mere om Zanzibar HER. Vi hjælper gerne med at finde det helt rette resort til forkælelse of afslapning. Se f.eks. vores yndlingshotel på Zanzibar, 5-stjernet Gold Zanzibar Beach House and Spa.

Hvis I er friske på flere oplevelser, kan Kilimanjaro også kombineres med safari og Zanzibar. Med denne kombination for I alt det bedste har at byde på. Læs mere om det program HER.

Dagsprogram

Dag 1 – København - Kilimanjaro lufthavn - Arusha

I flyver med Turkish Airlines eller Qatar Airways med afgang fra Kastrup med en kort mellemlanding i enten Istanbul eller Doha. Ved afrejse med Turkish Airlines er der ankomst til Kilimanjaro lufthavn om natten mellem dag 1 og dag 2. Ved afrejse med Qatar Airways er er ankomst over middag Dag 2.

Ved ankomst bliver I mødt af en repræsentant uden for lufthavnen og der er transport til hotellet i Arusha.

Forplejning inkluderet: Aftensmad på flyet.

Dag 2 – Arusha

Dagen tilbringer I i byen Arusha. I Arusha er der rig mulighed for at gå på opdagelse på de farverige markeder, slappe af ved hotellets pool og få pakket bagagen til Kilimanjaro. På hotellet er mulighed for opbevaring, af den bagage der ikke skal med på bjerget. Der er mange hyggelige restauranter i Arusha og mulighed for at gå en tur for at suge kulturen og atmosfæren til sig.

Der afholdes et informationsmøde, hvor I kan stille de sidste spørgsmål inden bjergbestigningen starter, og bagagen kan gennemgås, for at sikre at I har det nødvendige med.

Forplejning inkluderet: Morgenmad på hotellet.

Dag 3 –  Arusha - Machame gate - Machame camp

Efter morgenmaden, bliver I kørt til Machame-gate, en køretur på ca. 50 min. Her møder I de guider, kokke og bærere, der skal følge jer de næste 7 dage. Efter den obligatoriske registrering, starter dagens trek. Det er en flot tur gennem regnskov med tæt vegetation og eksotiske dyrelyde. Måske er I heldige nok til at se aber og andre interessante dyr. Den første del af ruten kan være våd og mudret. Undervejs finder I et godt sted at spise den medbragte madpakker. Efter 5-7 timers vandring, når I frem til Machame-camp, der ligger i en lysning i udkanten af regnskoven. Her har bærerne allerede slået teltene op, og kokken sørger for aftensmad.

Højder: Arusha: 915 m.o.h., Machame Gate: 1.634 m.o.h., Machame Camp: 2.834 m.o.h.

Distance: 10 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad på hotellet, frokost (madpakke) og aftensmad.

Dag 4 – Machame Camp - Shira Camp

Efter en god morgenmad, starter trekket på vej ud af regnskoven. Efter nogle timers vandring, åbner hede landskabet sig og stierne bliver mere stenede. I vandrer over Shira plateauet med udsigt til Kilimanjaro Western Breach, som er den vestlige kraterkant med udsigt til en fantastisk gletsjer. Hvis vejret er klart, kan I se Kilimanjaros vestlige top. Landskabet har skiftet til højlandshede med lave buske og kaktuslignende planter. I passerer gennem mindre kløfter og efter ca. 6-7 timers vandring, når I Shira camp.

Luften begynder at blive tyndere og det er vigtigt at vandre stille og roligt og drikke en masse vand, da dette øger akklimatiseringen.

Natten i Shira camp kan godt være lidt kølig, men hvis vejret er til det, anbefales det at klæde sig varmt på og nyde solnedgangen over Mount Meru og den stjernespækkede nattehimmel.

Højder: Machame Camp: 2.834 m.o.h., Shira Camp: 3.749 m.o.h.

Distance: 6 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad.

Dag 5 – Shira Camp – Lava Tower – Barranco Camp

Kilimanjaro, safari og ZanzibarEfter morgenmaden, vandrer I mod Lava Tower, der er en imponerende klippeformation i ca. 4.700 meters højde. Bærerne sørger hver morgen for at pakke telte, jeres bagage og andet udstyr sammen og transportere det til næste camp.

Jo højere I kommer op, jo mere bart og stenet bliver landskabet. Der er en smuk udsigt til Kibo og Mount Mero, der stikker op gennem de hvide skyer.

Efter at have nydt frokosten med en fantastisk udsigt fra Lava tower, begynder nedstigningen mod Barranca camp, der ligger i en dal under Great Barranco Wall.

Selvom I slutter dagen med kun +110 højdemeter, kommer I i løbet af dagen op på +790 højdemeter ved Lava Tower, og turen er udfordrende rent terrænmæssigt. Her begynder de første at mærke højden, og det er vigtigt at tage det roligt og lytte til sin krop.

I vandrer I dag ca. 6-7 timer i roligt tempo.

Højder: Shira Camp: 3.749 m.o.h., Lava Tower: 4.630 m.o.h, Barranco Camp: 3.950 m.o.h.

Distance: 8 km.

Forplejning inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 6 – Barranca camp - Karanga camp

I det vi har indlagt en ekstra dag for bedre at kunne akklimatiser og undgå højdesyge og dermed markant forøge muligheden for at nå toppen, er vandringen denne dag overskuelig.

I vandrer kun ca. 4 timer mod Karanga camp. Efter den solide morgenmad starter I med at forcere den imponerende Barranca Wall, der dog ikke er så udfordrende som den ser ud. Resten af dagens vandring er over et plateau og gennem smukke dale med grønne planter.

Der er god tid, i Karanga camp, til at slappe af og vænne sig til højden. Hvis der er energi til det, anbefales det at vandre lidt op i højden om eftermiddagen, da dette vil øge akklimatiseringen.

Højder: Barranco camp: 3.950 m.o.h., Karanga Valley: 3963 m.o.h

Distance: 5 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 7 – Karanga Camp - Barafu Camp

Dagens trek er kort og I er 4-5 timer om at nå den sidste camp inden topnatten. I starter fra morgenstunden, så I kan spise frokost i Barafu camp og slappe af om eftermiddagen. På dagens trek er landskabet alpint og nærmest ørkenagtigt med ingen- eller sparsom vegetation.

I spiser tidlig aftensmad, så I kan få sovet/hvilet så meget som muligt, inden I starter trekket mod toppen ved midnatstid.

Højder: Karanga Valley 3963 m.o.h, Barafu camp 4600 m.o.h.

Distance: 5 km.

Inkluderet forplejning: morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 8 – Barafu camp – Uhuru Peak – Mweka camp

KilimanjaroKort før midnat vækker guiden jer, og I nyder en kop varm te inden I, i pandelampernes skær, bevæger jer mod Afrikas tag. Efter 6-7 timers vandring når I Stella Point, hvor I ser solopgang og samler energi til det sidste stykke til Uhuru Peak.

Endelig når I toppen, og der er mulighed for at tage de obligatoriske billeder ved summit skiltet, inden nedstigningen begynder. Pausen på toppen må ikke blive for lang, da det ellers er for svært at komme i gang igen pga. udmattelse og kulde.

Efter at have nydt udsigten, begynder I nedstigningen til under trægrænsen. Denne dag byder på turens mest udfordrende op- og nedstigning, men efterhånden som I kommer ned i højde, får I flere kræfter og mere energi. Sidst på eftermiddagen når I Mweka Camp, hvor I kan slappe af, spise aftensmad og krybe tidligt i soveposen.

Højder: Barafu Camp 4600 m.o.h., Stella point 5.745 m.o.h., Uhuru peak 5.895 m.o.h. Mweka camp 3.100 m.o.h. Distance: 22 km.

Dag 9 –Mweka camp - Arusha

For sidste gang pakker I vores grej på bjerget og begynder den sidste nedstigning gennem den tætte regnskov. Efter 3-4 timers vandring, når I Mweka Gate, hvor I siger farvel til folkene, der har fulgt os den sidste uge. En bil venter for at køre  jer tilbage til hotellet i Arusha, hvor et varm bad venter.

Eftermiddagen kan nydes ved hotellets pool, med en god bog eller med ren og skær afslapning for at fordøje den sidste uges fantastiske oplevelser.

Højder: Mweka camp 3.100 m.o.h., Mweka gate: 1.800 m.o.h., Arusha: 915 m.o.h.

Distance 10 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad.

Dag 10 – Afrejse til Danmark eller Zanzibar

Enten er der afrejse til Danmark eller der kan tilvælges en uge på eksotiske Zanzibar. Hvis I vælger at flyve hjem til Danmark, er der med Turkish Airlines afrejse meget tidligt om morgenen og hjemkomst i Kastrup om aftenen. Med Qatar Airways er der afrejse i løbet af formiddag og hjemkomst i Kastrup næste morgen

Hvis Zanzibar tilvælges:

Zanzibar

Afslapning og hygge på den eksotiske ø Zanzibar. Slap af med en god bog på en solstol, bad i det varme turkisblå hav, snorkl, prøv at kite-surfe eller dykke, hop i poolen eller tag på nogle af de fantastiske udflugter der tilbydes. Der er masser af muligheder.

 

Pris og tillæg

10 dage Kilimanjaro

Pris pr. person i delt dobbeltværelse/telt: Fra 22.995kr. Den endelige pris kommer an på afrejsetidspunktet, så sende en forespørgsel, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud

Enkeltværelses tillæg: 3.000kr.

Læg særligt mærke til, at der i dette program er inkluderet 2/3* nætter i Arusha, en ekstra nat på Kilimanjaro for bedre at akklimatisere (7 dage/6 nætter på bjerget) og en rigtig god flyforbindelse.

*2 nætter ved fly med Turkish Airlines, 3 nætter ved fly med Qatar Airways

Følgende er inkluderet i de rejsen:

Kilimanjaro

 • Fly fra København til Kilimanjaro t/r med Turkish Airlines eller Qatar Airways
 • Alle lufthavnsskatter-og afgifter
 • Transfer fra Kilimanjaro lufthavn hotel i Arusha t/r
 • 2/3* overnatninger på 3-stjernet hotel i Arusha inkl. morgenmad (en/to overnatning før- og en efter bestigningen) i delt dobbeltværelse
 • Transfer Arusha-Kilimanjaro t/r
 • 7 dages bestigning af Kilimanjaro via Machame ruten
 • 6 overnatninger i topersoners telte på Kilimanjaro inkl. helpension
 • Måltider som indikeret i dagsprogrammet
 • Professionelle engelsk talende guider, kok og bærere på Kilimanjaro

*2 nætter ved fly med Turkish Airlines, 3 nætter ved fly med Qatar Airways

*2 nætter ved fly med Turkish Airlines, 3 nætter ved fly med Qatar Airways

Deltagerprisen inkluderer ikke

 • Personlige lommepenge — herunder udgifter til drikkevarer
 • Drikkepenge til turens lokale guider, bærere og kokke — ca. US$ 220-250$
 • Drikkepenge på hotellerne
 • Ikke indikerede måltider i dagsbeskrivelser
 • Visum til Tanzania: US$ 50, - (ca. 350,-DKK)
 • Rejseforsikring (anbefales) - kan købes gennem Younes Rejser
 • Afbestillingsforsikring - kan købes gennem Younes Rejser
 • Enkelt værelses tillæg

Mulige udvidelser

Det er muligt at tillægge safari og/eller afslappende dage på Zanzibar.

 

Drikkevarer

Alle drikkevarer er for egen regning. Dog indgår renset vand på selve bestigningen af Kilimanjaro.

Udflugter

Det er muligt at købe udflugter på Zanzibar som pakke eller enkeltvis. Udflugterne kan købes hjemmefra eller undervejs på rejsen. Vælger I at reservere udflugter hjemmefra, vil de fremgå af fakturaen.

Drikkepenge

I Tanzania er drikkepenge meget brugt og idet grundlønnen ikke er særlig høj regner guider, bærere, kokke, chauffører, hotelpersonale og andre med drikkepenge. Særligt folkene på Kilimanjaro gør en stor indsats og arbejder hårdt for at turen bliver en succes. Du skal derfor regne med at skulle betale drikkepenge hist og her for den service du modtager, men det er selvfølgelig helt frivilligt og individuelt, hvor meget- og om du betaler.

Kort