General

Kilimanjaro, safari og Zanzibar

Oplev alt det bedste Tanzania har at byde på.

Bestig Afrikas højeste bjerg, oplev det rige dyreliv og slap af på Zanzibars kridhvide stande.

Vi har sammensat en rejse hvor I oplever det hele, men den kan let ændres hvis I ønsker mere eller mindre af de forskellige oplevelser. Kilimanjaro, safari og Tanzania programmet tager jer igennem det bedste Tanzania har at byde på.

Kilimanjaro er Afrikas højeste bjerg med sine 5.895 m.o.h og kan bestiges af alle der er i god form. Kilimanjaro er ikke teknisk svært at bestige og der er ikke tale om bjergbestigning med is-økser og klatretov. Det er mere at sammenligne med en hård trekkingtur med en god stigning. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem når bjerget skal forceres. Den korteste rute er Marangu (også kaldet coca-cola ruten). Undervejs overnatter man i hytter og turen kan gøres på 5 dage. Vi anbefaler dog Machame-ruten med en ekstra dag på bjerget da den har meget højere succesrate. Længere tid til opstigningen, giver bedre akklimatisering til højden, hvilket markant reducere risikoen for højdesyge og dermed gør det muligheden for at nå toppen mere sandsynlig.

På Machame-ruten overnatter I i telte og der er kokke der sørge for helpension på bjerget. Der er bærere der sørger for bagagen, så I skal kun selv bære dagsrygsækken og kan fokuserer på de store naturoplevelser. Læs mere om Kilimanjaro HER.

Safari i Tarangire, Lake Manyara og Ngorengoro

I kan fortsætte videre på safari i tre af Tanzanias gode nationalparker. Vi har valgt Tarangire, Lake Manyara og Ngorengoro krateret. Disse tre nationalparker har et rigt dyreliv og trods de ligger forholdvis tæt på hinanden, har de en meget varietet topografi og fauna. Safarien foregår i nyere 4-hjulstrækker med en professionel guide der er vant til at finde dyrene og spotte dem i deres rette element. Læs mere om safari i Tanzania HER.

Zanzibar

Efter en masse oplevelser på savannen, kan de sidste dage dage tilbringes med sand mellem tæerne på eksotiske Zanzibar. De kridhvide sandstrande  og det turkisblå hav, indbyder til afslapning eller en svømmetur med delfiner. Læs mere om Zanzibar HER.

Dagsprogram

Dag 1 – København - Kilimanjaro lufthavn - Arusha

I flyver med Turkish Airlines eller Qatar Airways med afgang fra Kastrup med en kort mellemlanding i enten Istanbul eller Doha. Ved afrejse med Turkish Airlines er der ankomst til Kilimanjaro lufthavn om natten mellem dag 1 og dag 2. Ved afrejse med Qatar Airways er er ankomst over middag Dag 2.

Ved ankomst bliver I mødt af en repræsentant uden for lufthavnen og der er transport til hotellet i Arusha.

Forplejning inkluderet: Aftensmad på flyet.

Dag 2 – Arusha

Dagen tilbringer I i byen Arusha. I Arusha er der rig mulighed for at gå på opdagelse på de farverige markeder, slappe af ved hotellets pool og få pakket bagagen til Kilimanjaro. På hotellet er mulighed for opbevaring, af den bagage der ikke skal med på bjerget. Der er mange hyggelige restauranter i Arusha og mulighed for at gå en tur for at suge kulturen og atmosfæren til sig.

Der afholdes et informationsmøde, hvor I kan stille de sidste spørgsmål inden bjergbestigningen starter, og bagagen kan gennemgås, for at sikre at I har det nødvendige med.

Forplejning inkluderet: Morgenmad på hotellet.

Dag 3 –  Arusha - Machame gate - Machame camp

Efter morgenmaden, bliver I kørt til Machame-gate, en køretur på ca. 50 min. Her møder I de guider, kokke og bærere, der skal følge jer de næste 7 dage. Efter den obligatoriske registrering, starter dagens trek. Det er en flot tur gennem regnskov med tæt vegetation og eksotiske dyrelyde. Måske er I heldige nok til at se aber og andre interessante dyr. Den første del af ruten kan være våd og mudret. Undervejs finder I et godt sted at spise den medbragte madpakker. Efter 5-7 timers vandring, når I frem til Machame-camp, der ligger i en lysning i udkanten af regnskoven. Her har bærerne allerede slået teltene op, og kokken sørger for aftensmad.

Højder: Arusha: 915 m.o.h., Machame Gate: 1.634 m.o.h., Machame Camp: 2.834 m.o.h.

Distance: 10 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad på hotellet, frokost (madpakke) og aftensmad.

Dag 4 – Machame Camp - Shira Camp

Efter en god morgenmad, starter trekket på vej ud af regnskoven. Efter nogle timers vandring, åbner hede landskabet sig og stierne bliver mere stenede. I vandrer over Shira plateauet med udsigt til Kilimanjaro Western Breach, som er den vestlige kraterkant med udsigt til en fantastisk gletsjer. Hvis vejret er klart, kan I se Kilimanjaros vestlige top. Landskabet har skiftet til højlandshede med lave buske og kaktuslignende planter. I passerer gennem mindre kløfter og efter ca. 6-7 timers vandring, når I Shira camp.

Luften begynder at blive tyndere og det er vigtigt at vandre stille og roligt og drikke en masse vand, da dette øger akklimatiseringen.

Natten i Shira camp kan godt være lidt kølig, men hvis vejret er til det, anbefales det at klæde sig varmt på og nyde solnedgangen over Mount Meru og den stjernespækkede nattehimmel.

Højder: Machame Camp: 2.834 m.o.h., Shira Camp: 3.749 m.o.h.

Distance: 6 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad, frokost (madpakke) og aftensmad.

Dag 5 – Shira Camp – Lava Tower – Barranco Camp

Efter morgenmaden, vandrer I mod Lava Tower, der er en imponerende klippeformation i ca. 4.700 meters højde. Bærerne sørger hver morgen for at pakke telte, jeres bagage og andet udstyr sammen og transportere det til næste camp.

Jo højere I kommer op, jo mere bart og stenet bliver landskabet. Der er en smuk udsigt til Kibo og Mount Mero, der stikker op gennem de hvide skyer.

Efter at have nydt frokosten med en fantastisk udsigt fra Lava tower, begynder nedstigningen mod Barranca camp, der ligger i en dal under Great Barranco Wall.

Selvom I slutter dagen med kun +110 højdemeter, kommer I i løbet af dagen op på +790 højdemeter ved Lava Tower, og turen er udfordrende rent terrænmæssigt. Her begynder de første at mærke højden, og det er vigtigt at tage det roligt og lytte til sin krop.

I vandrer I dag ca. 6-7 timer i roligt tempo.

Højder: Shira Camp: 3.749 m.o.h., Lava Tower: 4.630 m.o.h, Barranco Camp: 3.950 m.o.h.

Distance: 8 km.

Forplejning inkluderet: morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 6 – Barranca camp - Karanga camp

Idet vi har indlagt en ekstra dag for bedre at kunne akklimatiser og undgå højdesyge og dermed markant forøge muligheden for at nå toppen, er vandringen denne dag overskuelig.

I vandrer kun ca. 4 timer mod Karanga camp. Efter den solide morgenmad starter I med at forcere den imponerende Barranca Wall, der dog ikke er så udfordrende som den ser ud. Resten af dagens vandring er over et plateau og gennem smukke dale med grønne planter.

Der er god tid, i Karanga camp, til at slappe af og vænne sig til højden. Hvis der er energi til det, anbefales det at vandre lidt op i højden om eftermiddagen, da dette vil øge akklimatiseringen.

Højder: Barranco camp: 3.950 m.o.h., Karanga Valley: 3963 m.o.h

Distance: 5 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 7 – Karanga Camp - Barafu Camp

Dagens trek er kort og I er 4-5 timer om at nå den sidste camp inden topnatten. I starter fra morgenstunden, så I kan spise frokost i Barafu camp og slappe af om eftermiddagen. På dagens trek er landskabet alpint og nærmest ørkenagtigt med ingen- eller sparsom vegetation.

I spiser tidlig aftensmad, så I kan få sovet/hvilet så meget som muligt, inden I starter trekket mod toppen ved midnatstid.

Højder: Karanga Valley 3963 m.o.h, Barafu camp 4600 m.o.h.

Distance: 5 km.

Inkluderet forplejning: morgenmad, frokost og aftensmad.

Dag 8 – Barafu camp – Uhuru Peak – Mweka camp

Kort før midnat vækker guiden jer, og I nyder en kop varm te inden I, i pandelampernes skær, bevæger jer mod Afrikas tag. Efter 6-7 timers vandring når I Stella Point, hvor I ser solopgang og samler energi til det sidste stykke til Uhuru Peak.

Endelig når I toppen, og der er mulighed for at tage de obligatoriske billeder ved summit skiltet, inden nedstigningen begynder. Pausen på toppen må ikke blive for lang, da det ellers er for svært at komme i gang igen pga. udmattelse og kulde.

Efter at have nydt udsigten, begynder I nedstigningen til under trægrænsen. Denne dag byder på turens mest udfordrende op- og nedstigning, men efterhånden som I kommer ned i højde, får I flere kræfter og mere energi. Sidst på eftermiddagen når I Mweka Camp, hvor I kan slappe af, spise aftensmad og krybe tidligt i soveposen.

Højder: Barafu Camp 4600 m.o.h., Stella point 5.745 m.o.h., Uhuru peak 5.895 m.o.h. Mweka camp 3.100 m.o.h. Distance: 22 km.

Dag 9 –Mweka camp - Arusha

For sidste gang pakker I vores grej på bjerget og begynder den sidste nedstigning gennem den tætte regnskov. Efter 3-4 timers vandring, når I Mweka Gate, hvor I siger farvel til folkene, der har fulgt os den sidste uge. En bil venter for at køre  jer tilbage til hotellet i Arusha, hvor et varm bad venter.

Eftermiddagen kan nydes ved hotellets pool, med en god bog eller med ren og skær afslapning for at fordøje den sidste uges fantastiske oplevelser.

Højder: Mweka camp 3.100 m.o.h., Mweka gate: 1.800 m.o.h., Arusha: 915 m.o.h.

Distance 10 km.

Forplejning inkluderet: Morgenmad.

Dag 10 –Arusha – Tarangire:

Efter morgenmad bliver du hentet på hotellet i Arusha af guiden, der skal følge dig de næste 4 dage. Turen går mod Tarangire National Park, der har navnet fra Tanangire floden, som løber tværs gennem nationalparken. Tarangire er en dejlig rolig national park i den nordlige del af Tanzania og er Tanzanias 6. største.

Parken har en smuk natur og rummer hele 9 forskellige vækstzoner og med den mangfoldige vegetation, følger et rigt dyreliv. Her finder man en af de største koncentrationer af elefanter i verden, og det er ikke ualmindeligt at se elefanter i store flokke. Gnuer og zebraer finder man også i et stort antal, ligesom kuduer, impalaer og gazeller trives godt her. Byttedyrene tiltrækker både løver, leoparder og hyæner. Parken bliver tit overset til fordel for Serengeti, men har et rigt dyreliv og har et meget mindre besøgsantal, hvilket gør safari oplevelsen bedre. Der er game drive hele dagen, hvor guiden sørger for fantastiske dyreoplevelser og den medbragte frokost nydes i naturskønne omgivelser. Der overnattes på Kudu Lodge.

Kudu Lodge ligger nær landsbyen Karatu og byder på overnatning i hyggelige grønne omgivelser. Lodgen har også en dejlig pool, hvor der kan slappes af og dages oplevelser kan fordøjes.

Forplejning inkluderet: Morgenmad på hotel i Arusha, frokost (madpakke) og middagen på Kudu Lodge.

Dag 11 – LAKE MANYARA:

Efter morgenmaden går turen til Lake Manyara National Park. Køreturen går gennem Rift Valley, hvor Masai hyrder passer deres kvæg og geder. Lige før park indgangen kører du gennem en lille men travl landsby, Mto wa Mbu, der er berømt for dens 120 forskellige stammer og der er en livlig og farverig atmosfære. Her er mulighed for at købe nogle af masaiernes smukke kunsthåndværk, men vær parat til at prutte om prisen.

Inde i Lake Manyara National Park, starter dagens game drive. Først gennem frodig skov, så savanne og frem til søens bred. Parken er et paradis for fugleinteresserede med over 400 forskellige fuglearte, flere af dem findes kun her. Du kan forvente at se et varieret dyreliv med gazeler som f.eks. impalaer, dik-dik og bushbucks. I parken er der også flodheste og den berømte træklatrende Manyara løve. Undervejs er der tid til at nyde den medbragte frokost. Der er game drive frem til aften. Overnatning og middag på Kudu Lodge.

Forplejning inkluderet: Morgenmad på Kudu Lodge, frokost (madpakke) og middag Kudu Lodge.

Dag 12 – NGORONGORO KRATERET

SafariEfter morgenmaden går turen mod Ngorongoro Krateret. Krateret – eller Caldera, der er den korrekte betegnelse, er verdens største inaktive vulkan. Krateret er over 20 km bredt og ca. 600 meter dybt. På en klar dag kan du fra bunden, se kratervæggene hele vejen rundt.

I dag vil der være game drive på krater bunden, gennem savanne og regnskov, og du vil opleve soda-søen Lake Makat med sine mange flamingoer. Ngorongoro er kendt for The Big Five: Bøfler, sorte næsehorn, elefanter, løver og leoparder. Men der er også mange andre dyr som geparder, flodheste, hyæner, gnuer og zebraer i hobetal. Måske er du heldig nok til at se det udrydningstruede sorte næsehorn, der her i parken er beskyttet af bevæbnede rangers. Den medbragte frokost nydes i den fantastiske natur på krater bunden. Der er aftensmad og overnatning på Arusha.

Forplejning inkluderet: Morgenmad på Kudu Lodge, frokost i det fri og middag på hotellet i Arusha.

Dag 13 –Arusha og Zanzibar

Efter morgenmad går turen til Kilimanjaro lufthavn, hvorfra der flyves til Zanzibar hvor du kan vælge mellem f.eks. 3-stjernet Amaan Bungalow eller 5-stjernet Gold Zanzibar Beach House and Spa

Forplejning inkluderet: Morgenmad i på hotellet i Arusha

Dag 14-16 – Zanzibar

Afslapning og hygge på den eksotiske ø Zanzibar 3 HELE dage. Slap af med en god bog på en solstol, bad i det varme turkisblå hav, snorkl, prøv at kite-surfe eller dykke, hop i poolen, få en hyggelig sluder med de andre, eller tag på nogle af de fantastiske udflugter der tilbydes. Der er masser af muligheder.

Inkluderet forplejning: Morgenmad og aftensmad.

Dag 17 – Zanzibar-København

Udcheckning fra hotellet og transport til Zanzibar lufthavn. Efter en mellemlanding, lander flyet i hjemme i København og du har en masse fantastiske oplevelser med hjem.

Pris og tillæg

Priserne starter fra 32.265kr og kommer an på rejseperioden og valgt hotel standard på Zanzibar

Prisen er baseret på et 3-stjernet hotel i Arusha med pool og morgenmad

På Zanzibar kan der vælges mellem 3-stjernet Amaan Bungalow med morgenmad eller 5-stjernet Gold Zanzibar Beach House and Spa med halvpension. Andre hoteller kan selvfølgelig også vælges. Vi arrangere individuelle rejser ud fra jeres ønsker og budget.

Skriv eller ring for pris i det tidsrum du vil afsted

Hoteller

I Arusha bor I på et  3-stjernet hotel med pool. Morgenmad vil indgå og der vil være mulighed for at opbevare den bagage der ikke skal med på Kilimanjaro.

På Kilimanjaro indkvarteres du et to personers telt. Der indgår et tyndt skum liggeunderlag. Andet sovegrej som sovepose, oppusteligt liggeunderlag og artikler til personlig hygiejne, skal i selv medbringe. Der indgår helpension på Kilimanjaro. Frokosten vil typisk være en madpakke.

På safari delen vil der indgå to nætter på Kudu Logde og en nat på Kibo palace i Arusha der ligge godt placeret i forhold tre nationalparkerne

Gold Zanzibar Beach House & Spa

Gold Zanzibar Beach House & Spa ligger på Kendwa-stranden på Zanzibars nordvestlige kyst, og byder på en oase af luksus samt elegante individuelt indrettede værelser med terrasse og udsigt over Det Indiske Ocean eller haven. Hotellet har restaurant, bar og en udendørs swimmingpool, som er omgivet af en tropisk have.

Haveområdet går helt ned til et flot poolområde med udsigt til havet. Der hersker en herlig fred og ro på hotellet, hvilket gør stedet perfekt til afslapning. Der er loungeområder, barer, restauranter og spa. At hotellet ligger på øens nordside, gør at tidevandet ikke betyder så meget, men som på resten af øen er det en god ide at medbringe badesko når der bades i det dejligt varme hav, da der kan være skarpe koraller i vandet.

Vi bor på denne rejse i Deluxe Garden view værelser med udsigt til den tropiske have. Værelserne ligger i stueplan og er meget rummelige. Det er gode værelser på hele 70kvm der er indrettet i lyse farver. Værelserne og suiterne har aircondition, moderne indretning, tv, garderobe og eget badeværelse med hårtørrer. Der er døgnåben reception og roomservice. Det er muligt at opgradere værelset til f.eks. Beach suite. Du er velkommen til at kontakte Younes Rejser for priser på endnu mere luksuriøse værelser.

Der serveres morgenbuffet hver dag. De 2 restauranter på Gold Zanzibar Beach House & Spa serverer et udvalg af internationale og lokale à la carte-retter samt buffet. De 2 Barer byder på et udvalg af cocktails og drikkevarer hele dagen. Opholdet på denne rejse er med halvpension, men der er mulighed for at tilkøbe All Inclusive.

Gæsterne kan solbade ved swimmingpoolen eller på solterrassen, som er omgivet af palmetræer og har udsigt over stranden. Man kan også slappe af med et udvalg af spa- og massagebehandlinger, og for de mere aktive gæster bydes der på dykkercenter og fitnesscenter. I nærområdet er der mulighed for snorkling, windsurfing og kanosejlads.

Kort