General

14 dage/13 nætter ⇒ 2 nætter i Cairo, 2 nætter i Aswan, 5 nætter nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

Luksusrejse i Egypten

På denne luksusrejse i Egypten har vi fundet det allebedste til jer. I får alle de store oplevelser i Cairo og øvre Egypten og bor på de bedste hoteller. I får 2 nætter på Meridian Pyramids Cairo, 2 nætter på Mövenpick Elephantine Island Resort Aswan, 5 nætter på SS Sudan og 4 nætter på Maritime Jolie Ville Kings Island Luxor

Cairo

I tilbringer dagene i Cairo på det luksuriøse Meridian Pyramids hotel. Meridian Pyramids ligger for foden af de prægtige pyramider i Giza. I tilbringer dagene med besøg til pyramider i Giza og Det Egyptiske Museum, hvor Tut Ankamons gravskat er udstillet. den farvestrålende basar Khan el-Khalili og spiser frokost på en af de lokale restauranter.

Aswan

I flyver fra Cairo til Aswan og tilbringer et par nætter på det moderne Mövenpick hotel, som ligger midt i Nilen og har udsigt fra tårnet over hele Aswan by, floddalen og den smukke ørken. Hotellet har en store lækker swimmingpool med infinity view til Nilen

I spiser middag en af dagene på det fantastiske Hotel Old Cataract. Hotellet, som blev bygget som palads til Kong Farouk, og har gennem årenes løb været ramme for mange store personligheder. Fra Agata Christie skrev sin roman ”Døden på Nilen”, til nu hvor diverse statsoverhoveder og skuespillere jævnligt bor på hotellet. Middagen spises i Restaurant 1902, som stadig emmer af orientalsk luksus. De sidste timer af eftermiddagen inden middagen, er givet godt ud ved at nyde eftermiddagsteen på hotellets terrasse med solnedgangen som baggrund.

En udflugt Philae Templet er inkluderet hvis I vælger udflugtspakken. Philae templet er et af de mindre templer, der er dedikeret til kærlighedsgudinden Isis og I ser den ufuldendte obelisk, der stadig ligger halvt udhugget af klippen. I besøger også den nye Aswan dæmning, der den blev opført skabt Nassersøen og gør vandstanden i Nilen nu kan reguleres, så bønderne har vand året rundt.

Når man er i Aswan kommer man ikke uden om de old-egyptiske sejlbåde, feluccaerne. I tager på en dejlig afslappende sejltur med felucca. Her mærker I hvordan det er at være helt tæt på Nilen, mens I vugger stille afsted, krydsende på sejl over den store flod.

Nilkrydstogt

Efter at have nydt den afslappede atmosfære i Aswan, sejler I mod Luxor med den ældste båd på Nilen, hjuldamperen S/S Sudan. Dette skib er perfekt til en luksusrejse i Egypten. Det var oprindeligt en gave til Kong Faruk i 1885 og  har haft mange prominente gæster ombord i løbet af årene. Minderne om de rejsende fra Belle Epoque lever stadig. Man forventer næsten at møde Hercule Poirot, som Agatha Christie skrev sine krimier om, når man spadserer langs de brede korridorer på dækket. Her kan man nemt forestille sig raffinerede damer med parasoller og datidens arkæologer på deres gåture. I fodsporene på Champollion eller Carter, kan I se frem til at opdage de magiske steder, der vil vente på vores rejse langs Nilen.

Undervejslægger S/S Sudan til i Kom Ombo. Her er det muligt at besøge det fine Kom Ombo tempel der er et sjældent dobbeltempel viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Templet ligger flot ved Nilen og har en fantastisk udsigt.

Læs mere om nilkrydstogt HER.

Luxor

Krydstogtet ender i Luxor og her tilbringer vi de sidste nætter på det luksuriøse Jolie Ville Kings Island der er perfekt som afslutning på en luksusrejse i Egypten. Hotellet ligger lidt udenfor Luxor by, men der er shuttlebus til Luxors nilcornich ikke langt fra de old-egyptiske templer. Hotellet er omgivet af tropiske haver. Og har 3 swimming pools, så man kan bade mens man kigger ud over Nilen og over til Kongernes Dal.

Luxor bliver kaldt ”Verdens største udendørs museum”. Og vi skal selvfølgelig besøge både Kongernes dal på vestsiden af Nilen med de smukke kongrave. I besøger også den kvindelige farao Hatshepsuts døde tempel samt de imponerende Memnon-kolosser. I Luxor ligger også det kæmpe Karnak Tempel. Det skal I naturligvis også besøge. Her findes stadig farver fra en svunden tid på loftet i de kæmpemæssige søjlegange. Man kan ikke andet en at blive betaget!

Guider

Vores erfarne lokale guider er uddannet egyptologer og er har virkelig en stor viden at trække på. De ved ikke kun det man lige ser. De har også en meget dybdegående viden, både indenfor det old-egyptiske og arkæologiske, men også om de lokale forhold. Også vores danske guider som bor i Egypten er meget velbevandret i viden om det daglige liv i Egypten. Og selvfølgelig de historiske steder i Egypten.

Mere luksus?

Denne luksusrejse i Egypten kan gøres endnu mere luksuriøs ved at vælge hotel Mena House i Cairo. Bo f.eks på Old Cateract i Aswan og Old Winter Palace i Luxor.

Andre muligheder

Hvis I syntes dette program lyder spændende, men ikke ønsker måske ikke samme luksus eller har lige så lang tid, kan vi anbefale “Rundrejse i Egypten – Program 1”. Her her i 2 nætter i Cairo, 4 nætters krydstogt og 1 nat i Aswan.

Dagsprogram

14 dage/13 nætter ⇒ 2 nætter i Cairo, 2 nætter i Aswan, 5 nætter nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

1. dag
I flyver fra Kbh. kl. 14.45 og ankommer til Cairo kl. 20.15. En repræsentant fra Younes Rejser møder jer i Cairo lufthavn. Han hjælper med bagagen og assisterer jer til hotellet i Cairo.

2. dag
Efter morgenmaden på hotellet bliver I hentet af guiden og I tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza. Her bruger I et par timer, kører til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat. I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs når det passer. Til sidst kører I til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting. Efter udflugten bliver I kørt tilbage til hotellet.

3. dag
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og tager indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en repræsentant som følger jer videre til hotellet og hjælper med at tjekke ind.
Der er herefter tid til at nyde hotellets pool.
Om eftermiddagen bliver I hentet ved hotellets færge og vi kører til Old Cataract for at drikke eftermiddags te på terrassen og derefter spise middag I hotellets restaurant.

4. dag
Om morgenen er der udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet. Udflugten vare til ca. frokost.
Eftermiddagen er til fri disposition.

5. dag
Vi tjekker ud fra hotellet efter morgenmaden og kører til skibet for at tjekke ind.
Vi spiser frokost på skibet.
Om eftermiddagen tager vi på sejltur med en traditionel sejlbåd, en felucca. Turen varer til lige efter solnedgang.
Vi kører tilbage til krydstogtskibet og nyder middagen om bord.

6. dag
Om morgenen starter vi med at sejle mod Kom Ombo, nord for Aswan. Første stop er i Kom Ombo, hvor vi besøger templet. Templet ligger ved Nil-bredden og er et dobbeltempel dedikeret til Horus, falkeguden og Sobek, krokodille guden.
Vi er tilbage på båden ca. Halvanden time efter og vi spiser frokost.
Sen eftermiddag når vi Edfu, hvor vi gør stop og derefter sejler vi til Esna hvor vi overnatter.

7. Dag
Efter athave passeret slusen i Esna, sejler vi videre til Luxor.
Vi besøger det kæmpe tempel kompleks Karnak om eftermiddagen.
Det er muligt om aftenen at se Luxor templet eller at besøge Karnak igen til et imponerende lyd- og lysshow.
Der er overnatning på båden i Luxor.

8. Dag
Vi sejler til Qena, nord for Luxor. Kun få både sejler på denne strækning og vi kan nyde en afslappende morgen mens vi kigger på dagliglivet i landsbyerne og bønderne på Nilens breder.
Vi spiser frokost på båden hvorefter der er besøg i Dendera templet.
Dendera er navnet på det spektakulære tempel dedikeret til Hathor, gudinden for kærlighed og nydelse og også for beskyttelse af kvinder og for at pleje af faraoerne. Templet er meget smukt dekoreret og ligger mellem det opdyrkede land og ørkenen, hvilket giver en fantastisk udsigt fra taget.
Middag og overnatning i Qena.

9. Dag
Vi starter tidligt og kører ca. 2 timer til Abydos, en hellig by og kultcenter for Osiris, konge af dødsriget og opstandelsen.
Vi spiser frokost om bord på skibet når vi er tilbage og nyder sejladsen tilbage til Luxor.
Middag og overnatning i Luxor

10. dag
Næste morgen tjekker vi ud fra båden. Vi tager tidligt afsted for at et besøge Vestbredden, hvor vi skal besøge Kongernes dal med de meget smukke og velholdte kongegrave, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne.
Efter besøget kører vi til hotellet hvor vi tjekker ind.
Eftermiddagen er til fri disposition.

11.-13. dag
Dagen er til fri disposition.
Har man mod på flere oplevelser er det muligt at besøge Luxor templet, hvor der oprindeligt stod to obelisker, den ene er nu på Place de Concorde i Paris. Det er muligt for de morgenfriske, at tage på en valgfri tur med luftballon over Kongernes Dal. Her flyves afsted samtidig med solens første stråler rammer dalen og det er en helt utrolig smuk og enestående oplevelse.
Det er endvidere muligt at se flere smukke grave i Dronningernes dal, hvor dronninger og prinser ligger begravet.
Der er meget at udforske i byens mange arkæologiske udgravninger. Det er ikke uden grund at Luxor bliver kaldt "verdens største udendørs museum".

14. dag
Der er tjek ud tidligt efter morgenmaden og der køres til lufthavnen i Luxor for at flyve til Cairo lufthavn. Herfra tages flyet videre til København.

Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet.

Pris og tillæg

12 dage/11 nætter ⇒ 2 nætter i Cairo, 2 nætter i Aswan, 5 nætter nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

Rejseperioder i 2020:

22.02.-06.03.20, 23.03.-05.04.20, 12.04.-25.04.20, 02.05.-15.05.20, 11.07.-24.07.20, 10.08.-23.08.20, 30.08.-12.09.20, 19.09.-02.10.20, 08.11.-21.11.20

Pris pr. person: 28.400,- pr. person i dobbelt værelse.

Enkeltværelsestillæg kr. 4.950
Børn mellem 0-2 år betaler kr. 750
Børn mellem 2-12 år betaler kr. 8.995,-

Inklusiv

 • Internationale flybilletter direkte fra Kbh. til Cairo tur/retur inkl. mad på flyet og 23kg indtjekket bagage samt 8kg håndbagage
 • Indenrigs flybilletter Cairo-Aswan, Luxor-Cairo
 • Visum
 • 2 nætter på Meridian Pyramids Cairo inkl. morgenmad
 • 2 nætter på Mövenpick Elephantine Island Resort Aswan inkl. morgenmad
 • Eftermiddagste og middag på restaurant 1902, Hotel Old Cataract
 • 5 nætter på SS Sudan inkl. helpension
 • 4 nætter på Maritime Joile Ville Kings Island Luxor inkl. morgenmad
 • Alle transfers inkl. assistance og mineralvand
 • Drikkepenge på til kuffertbærer på hoteller og til chauffører.
 • Udflugter inkl. egyptologisk uddannet guide:
  • Cairo: Pyramiderne og Sfinksen i Giza, samt det Egyptiske museum inkl. frokost
  • Aswan: Philae templet, Den ufuldendte Obelisk
  • Undervejs på krydstogtet: Kom Ombo Templet, Karnak templet, Dendera templet, Abydos templet
  • Luxor: Kongernes dal, Hatshepsut templet og Memnon kolosserne samt Karnak templet

Kort