General

12 dage/11 nætter ⇒ 2 nætter i Cairo, 2 nætter i Aswan, 3 nætter nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

Luksusrejse i Egypten

På denne luksusrejse i Egypten har vi fundet det allebedste til jer. I får alle de store oplevelser i Cairo og øvre Egypten og bor på de bedste hoteller. I får 2 nætter på Meridian Pyramids Cairo, 2 nætter på Mövenpick Elephantine Island Resort Aswan, 3 nætter på 5* deluxe nilkrydstogt MS Historia og 4 nætter på Old Winter Palace Luxor.

Cairo

I tilbringer dagene i Cairo på det luksuriøse Marriott Mena House hotel. Hotellet ligger for foden af de prægtige pyramider i Giza. I tilbringer dagene med besøg til pyramider i Giza og Det Egyptiske Museum, hvor Tut Ankamons gravskat er udstillet.

Aswan

I flyver fra Cairo til Aswan og tilbringer et par nætter på det smukke gamle Old Cataract hotel. Hotellet, som blev bygget som palads til Kong Farouk, har gennem årenes løb været ramme for mange store personligheder. Fra Agata Christie skrev sin roman ”Døden på Nilen”, til nu hvor diverse statsoverhoveder og skuespillere jævnligt bor på hotellet.

Old Cataract hotel har den mest fantastiske udsigt over Nilen og den smukke ørken. Hotellet har en stor terasse hvor eftermiddags teen nydes og i haven nedenfor findes en lækker swimmingpool.

Det er en helt særlig oplevelse at spise middag i Restaurant 1902, som stadig emmer af orientalsk luksus. De sidste timer af eftermiddagen inden middagen, er givet godt ud ved at nyde eftermiddagsteen på hotellets terrasse med solnedgangen som baggrund.

En udflugt Philae Templet er inkluderet, hvis I vælger udflugtspakken. Philae templet er et af de mindre templer, der er dedikeret til kærlighedsgudinden Isis og I ser den ufuldendte obelisk, der stadig ligger halvt udhugget af klippen. I besøger også den nye Aswan dæmning, der den blev opført skabt Nassersøen og gør vandstanden i Nilen nu kan reguleres, så bønderne har vand året rundt.

Når man er i Aswan kommer man ikke uden om de old-egyptiske sejlbåde, feluccaerne. I tager på en dejlig afslappende sejltur med felucca. Her mærker I hvordan det er at være helt tæt på Nilen, mens I vugger stille afsted, krydsende på sejl over den store flod.

Nilkrydstogt

Efter at have nydt den afslappede atmosfære i Aswan, sejler I mod Luxor med en af de ypperste både på Nilen, den 5* deluxebåd MS Historia. Dette skib er perfekt til en luksusrejse i Egypten. Der gives en høj service om bord fra de ansatte og interiøret er smagfuldt og lækkert indrettet. Her kan man nemt forestille sig hvordan det var at være fra den høje oldegyptiske klasse når man passerer livet på bredden af Nilen, hvor man kan følge med i landsbylivet. I kan se frem til at opdage de magiske steder, der vil vente på vores rejse langs Nilen.

Undervejs lægger skibet til i Kom Ombo. Her er det muligt at besøge det fine Kom Ombo tempel der er et sjældent dobbeltempel viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Templet ligger flot ved Nilen og har en fantastisk udsigt.

Luxor

Krydstogtet ender i Luxor og her tilbringer vi de sidste nætter på det luksuriøse Old Winter Palace, der er perfekt som afslutning på en luksusrejse i Egypten. Hotellet ligger lidt midt i Luxor by, ikke langt fra de old-egyptiske templer. Hotellet er omgivet af tropiske haver og pool.

Luxor bliver kaldt ”Verdens største udendørs museum”. Og vi skal selvfølgelig besøge både Kongernes dal på vestsiden af Nilen med de smukke kongrave. I besøger også den kvindelige farao Hatshepsuts døde tempel samt de imponerende Memnon-kolosser. I Luxor ligger også det kæmpe Karnak Tempel. Det skal I naturligvis også besøge. Her findes stadig farver fra en svunden tid på loftet i de kæmpemæssige søjlegange. Man kan ikke andet en at blive betaget!

Guider

Vores erfarne lokale guider er uddannet egyptologer og er har virkelig en stor viden at trække på. De ved ikke kun det man lige ser. De har også en meget dybdegående viden, både indenfor det old-egyptiske og arkæologiske, men også om de lokale forhold. Også vores danske guider som bor i Egypten er meget velbevandret i viden om det daglige liv i Egypten. Og selvfølgelig de historiske steder i Egypten.

Fly

Vi bruger normalt Egypt Air som flyselskab til denne rejse. De flyver direkte til Kairo fra København. Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre.

Dagsprogram

12 dage/11 nætter ⇒ 2 nætter i Cairo, 2 nætter i Aswan, 3 nætter nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

1. dag - mandag
I flyver fra Kbh. kl. 14.45 og ankommer til Cairo kl. 20.15. En repræsentant fra Younes Rejser møder jer i Cairo lufthavn. Han hjælper med bagagen og assisterer jer til hotellet i Cairo.

2. dag - tirsdag
Efter morgenmaden på hotellet bliver I hentet af guiden og I tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza. Her bruger I et par timer, kører til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat. I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs når det passer. Efter udflugten bliver I kørt tilbage til hotellet.

3. dag - onsdag
Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og tager indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en repræsentant som følger jer videre til hotellet og hjælper med at tjekke ind.
Der er herefter tid til at nyde hotellet.
Om eftermiddagen er det hyggligt at drikke eftermiddags-te på terrassen og derefter spise middag i hotellets restaurant.

4. dag - torsdag
Om morgenen er der udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet. Udflugten varer cirka til frokost.
Eftermiddagen er til fri disposition.

5. dag - fredag
Vi tjekker ud fra hotellet efter morgenmaden og kører til skibet for at tjekke ind.
Vi spiser frokost på skibet.
Om eftermiddagen tager vi på sejltur med en traditionel sejlbåd, en felucca. Turen varer til lige efter solnedgang.
Vi kører tilbage til det luksuriøse krydstogtskib, MS Historia. Her nyder vi middagen om bord.

6. dag lørdag
I løbet af dagen starter vi med at sejle mod Kom Ombo, nord for Aswan. Første stop er i Kom Ombo, hvor vi besøger templet. Templet ligger ved Nil-bredden og er et dobbeltempel dedikeret til Horus, falkeguden og Sobek, krokodille guden.
Vi er tilbage på båden ca. halvanden time efter og vi spiser frokost.
Sen eftermiddag når vi Edfu, hvor vi gør stop og vi overnatter her.

7. dag søndag
Vi sejler videre til Esna og efter at have passeret slusen i Esna, sejler vi videre til Luxor.
Vi besøger det kæmpe tempel kompleks Karnak om eftermiddagen.
Det er muligt om aftenen at se Luxor templet eller at besøge Karnak igen til et imponerende lyd- og lysshow.
Der er overnatning på båden i Luxor.

8. dag - mandag
Næste morgen tjekker vi ud fra båden. Vi tager tidligt afsted for at et besøge Vestbredden, hvor vi skal besøge Kongernes dal med de meget smukke og velholdte kongegrave, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne.
Efter besøget kører vi til det smukke gamle hotel, hvor vi tjekker ind.
Eftermiddagen er til fri disposition.

9. dag -11. dag - tirsdag - torsdag
Dagen er til fri disposition.
Har man mod på flere oplevelser er det muligt at besøge Luxor templet, hvor der oprindeligt stod to obelisker, den ene er nu på Place de Concorde i Paris.

Det er muligt for de morgenfriske, at tage på en valgfri tur med luftballon over Kongernes Dal. Her flyves afsted samtidig med solens første lys rammer dalen og det er en helt utrolig smuk og enestående oplevelse.
Det er endvidere muligt at se flere smukke grave i Dronningernes dal, hvor de faraoniske dronninger og prinser ligger begravet.
Der er meget at udforske i byens mange arkæologiske udgravninger. Det er ikke uden grund at Luxor bliver kaldt "verdens største udendørs museum".

12. dag - fredag
Der er tjek ud tidligt og der køres til lufthavnen i Luxor for at flyve til Cairo lufthavn. Herfra tages flyet videre til København.

Der tages forbehold for mindre ændringer i programmet.

Pris og tillæg

12 dage/11 nætter ⇒ 2 nætter i Cairo, 2 nætter i Aswan, 3 nætter nilkrydstogt og 4 nætter i Luxor

Pris sommer fra : 24.450,- pr. person i dobbeltværelse.

Pris vinter fra : 29.450,- pr. person i dobbeltværelse.

Inklusiv

 • Internationale flybilletter direkte fra Kbh. til Cairo tur/retur inkl. mad på flyet og 23kg indtjekket bagage samt 8kg håndbagage
 • Indenrigs flybilletter Cairo-Aswan, Luxor-Cairo
 • Visum
 • 2 nætter på Marriott Mena House i Cairo inkl. morgenmad
 • 2 nætter i Aswan på Sofitel Legend Old Cataract Aswan Hotel  i værelse med niludsigt inkl. morgenmad
 • 3 nætter på MS Historia inkl. helpension
 • 4 nætter i Luxor på Sofitel Winter Palace Luxor Hotel i værelse med niludsigt inkl. morgenmad
 • Alle transfers inkl. assistance og mineralvand
 • Drikkepenge på til kuffertbærer på hoteller og til chauffører.
 • Udflugter inkl. engelsk talende egyptologisk uddannet privat guide:
  • Cairo: Pyramiderne og Sfinksen i Giza, samt det Egyptiske museum inkl. frokost
  • Aswan: Philae templet, Den ufuldendte Obelisk
  • Undervejs på krydstogtet: Kom Ombo Templet, Karnak templet
  • Luxor: Kongernes dal, Hatshepsut templet og Memnon kolosserne

Ønskes dansktalende guide kan det bookes mod tillæg.

Ved fuld belægning på MS Historia, bookes MS Sonesta Sun Goddess.

Kort