General

Oplev eksotiske Zanzibar

Zanzibar har så meget at byde på! Der er spændende kultur og historie i den UNESCO-beskyttede bydel, Stone Town.  Og fantastiske bountystrande ved kysten, der er som taget ud af et postkort. Befolkningen er hjælpsom og imødekommende. Der er en smuk og eksotisk natur. Klimaet er dejligt – året rundt. Temperaturen ligger på omkring 28 grader hele tiden, så husk badetøjet! Havvandet er dejligt lunt og klart. Man bliver nærmest fortryllet af den azurblå farve. Tag en snorkel på og oplev også det fascinerende liv under havets overflade.

Stone Town

Stone Town er den gamle bydel i Zanzibar Town og her er virkelig hyggeligt med masser af stemning. Stone Town er på UNESCO verdensarvliste, da den er et fint eksempel på en swahilisk handelsby. Der findes smukke bygninger fra forskellige historiske perioder og man ser tydelig den afrikansk, indisk, europæiske og særligt arabiske, påvirkning.

I Stone Town er der aldrig langt til vandet. Og der er flere gode strande, hvor I kan køle af i det dejlige vand. I kan også vælge en frisk frugt juice på en af de mange caféer eller spise frisk seafood på en af de gode, lokale resturanter. Vi kan også anbefale en sundowner drink på African House, hvor I har en storslået udsigt til solnedgangen.

Stone Town er super hyggelig og meget tryg at færdes i på egen hånd. Der er masser at opleve, men der er også varmt. Derfor er 2-3 dage i Stone passende for de fleste. Hvis I vælger at blive længere, anbefaler vi et hotel med pool,. Alle vores hoteller ligger helt centralt i Stone Town og har air condition.

Oplevelser i Stone Town

Dagene kan bruges til at gå på opdagelse i de smalle gader er kendetegner Stone Town. Gå en tur forbi det gamle fort eller se huset hvor Freddie Mercury blev født. Det er bestemt også værd at besøge det lokale marked for der handles fisk, kød og grønt. Der er livligt – og mange fluer. Men der er sjovt at se hvor almindelige mennesker gør deres dagligvareindkøb og suge stemningen til sig. Og måske kæmpe nogle af de karakteristiske kæmpebananer eller spændende krydderier.

I Stone Town er der mulighed for at deltage på vores guidede bytur, men I kan også vælge selv at sledre rundt i byen. Vores hoteller ligger helt centralt og I kan gå til alting. Besøg f.eks. Forodhani madmarkedet på kajen, hvor handlende slår deres boder op hver aften. Aftensmaden kan I så vælge mellem de mange slags seafood. Maden er for-tilberedt, men lige varmes på grillen, når I har valgt. Det er sjovt at sidde på bolværket med sin lækre mad og suge stemningen til sig. Dette er en af de oplevelser der ikke koster andet end den mad I spiser og som I kan gøre på egen hånd.

Det gamle slavemarked er nærmest et must. Her fortælles en grusom historie, hvor Zanzibar var knudepunkt for slavehandlen mellem østafrika og de arabiske lande. Det er muligt at besøge en af de gamle fangekældre og se de kummerlige forhold slaverne levede – og døde – under mens de ventede på at blive solgt. Der er en fin udstilling med plancher der fortæller om slaveri i østafrika og særligt på Zanzibar.

Udflugter på Zanzibar

I kan også vælge at besøge Prison Island, der oprindeligt blev bygget som et fængsel. Øen kom dog aldrig i brug som fængsel, men blev senere blev til patienter med gul feber og på et tidspunkt til opbevaring af slaver. Idag er øen beboet af kæmpe skildpadder der kan blive optil 250 år gamle. De elsker at blive fodre og nusset. På Prison Island er der også en dejlig strand og ud for øen er der et godt koralrev til at snorkle ved. Vi arrangere ture til Prison Island fra hele øen, men det er også muligt at besøge øen på egen hånd.

Vi kan f.eks. anbefale Blå Safari, hvor I tilbringer det meste af dagen på havet i en af de traditionelle sejlbåde, Dhow. Båden lægger til så det er muligt at snorkle ved et af de smukke koralrev. Og der serveres en lækker Seafood-lunch undervejs.

Vi har mange udflugtsmuligheder. Det er altid sjovt at opleve noget når man er et så fremmedartet sted som Zanzibar. Se udflugtsprogrammet under “Steder og udflugter” HER.

Kysten på Zanzibar

Ud over Stone Town og Zanzibar Town er der ikke nogle større byen. Livet leves i landsbyerne og for os turister mest langs Zanzibars smukke kyster.

På sydkysten er der mange klipper og derfor ikke så meget (om nogen) strand. Nogle hoteller har valgt at anlægge en strand, men typisk bader man fra en badebro. Dette gør at man får mere hotel for pengene og et hotel på sydkysten vil være væsentligt billigere end et tilsvarende på nordkysten.

På østkysten finder I dejlige og smukke strande, men der er meget stor forskel på højvande og lavvande. Ved lavvande skal man gå ud over koraller for at ramme vandet, op til 1 km. Tidevandet gør at det på det nærmeste kun er muligt at bade halvdelen af døgnet, når tidevandte ved højvande.

På nordkysten finder I Zanzibars bedste strande. Tidevandet betyder ikke så meget og der kan bades hele dagen. Dog bliver der hurtigt dybt. Vi kan varmt anbefale vores yndlingshotel Gold Zanzibar Beach House and Spa der ligger perfekt på en af Zanzibars absolut bedste strande på nordkysten.

Hotellerne på Zanzibar

fruit and spiceHoteller på Zanzibar er ikke billige, tværtimod. Man kunne have en forventning om at hoteller i Afrika ikke var så dyre da omkostninger og lønninger er lave, men det er hovedsagligt udlandske investorer der har opført hotellerne og mange har internationalt management. Men man får også meget for pengene. Standarden er typisk højere end som f.eks. Egypten og hotellerne på kysten ligger stort det alle direkte til havet.

Generelt vil I få forholdsmæssigt meget mere for pengene ved at vælge et 5-stjernet hotel frem for et 3-stjernet. Typisk vil der på et 5-stjernet hotel indgå halvpension, hvor der oftes kun er morgenmad med på et 3-stjernet hotel. Faciliteterne på et 5-stjernet hotel er væsentligt bedre og servicen er ligeledes bedre.

Service og finish på hoteller i Tanzania

Servicen i Tanzania er ikke hurtig. Personalet er typisk imødekommende og meget smilende, men det går ikke stærkt. Og jo lavere kategori hotel I vælger, jo langsommere går det. Det er ikke unormalt at vente 1 time på frokosten eller 1/2 time på drinken man bestiller på stranden på et 3-stjernet hotel. På 4-og 5stjernet hoteller, vil personalet typisk være bedre uddannet og være internationalt ledet og det går noget stærkere (men stadig ikke stærkt :-).

Finishen på hotellerne i Tanzania er ikke i top. Selv på 5-stjernet hoteller, vil I let kunne finde ting der ikke er afsluttet ordentligt og ting der er påbegyndt på en måde vi slet ikke kan forstå. Og jo lavere kategori I vælger, jo mere vil I opleve at finishen ikke er gennemført.

Vi boede f.eks på et lækkert 5-stjernet hotel på Zanzibar, hvor der på værelset var et indbygget toilet. Frontpladen med knappen til at skylle faldt af hver dag i den uge vi boede på hotellet. Vi lagde den gentagende gange på gulvet eller på toilettet, hvorefter den blev sat på igen, for at falde af næste gang vi brugte toilettet.

Se vores hoteller under fanen “hoteller” HER.

Sammensæt selv jeres tur

En rejse til Zanzibar kan sammensættes ud fra jeres ønsker. I kan frit vælge hvor mange dage I ønsker at være på øen, hvor og hvilken type hotel I vil bo på. Vi arrangere spændende rejser til Zanzibar hele året og turen kan let kombineres med safari eller Kilimanjaro.

Prisen afhænger af hvornår I ønsker at rejse. April og maj er billigst, da det er regntid. I regntiden vil I opleve regnskyl af ca en times varighed et par gange om dagen, men der typisk er høj sol resten af dagen. Januar og februar er de dyreste måneder, da vejret er stabilt og mange søger varmen. Men selv I højsæsonen kan vi lavet et godt tilbud til jer.

I er meget velkomne til at skrive til os via formularen i højre side, hvor I kort beskriver jeres ønsker, så vender vi tilbage med et uforpligtende tilbud. I er også velkomne til at se på de programmer vi har sammensat, hvori Zanzibar indgår.

Budgetsafari – Safari og afslapning på Zanzibar til en rigtig god pris

Luksussafari og afslapning på Zanzibar – Oplevelser i topklasse

Familiesafari – Safari i børnehøjde og afslapning på Zanzibar

Vi har også tit tilbud til Zanzibar eller I kan vælge at deltage i en af vores grupperejser med faste afrejsedatoer til fast pris.

We are sorry, there are no reviews yet for this Rundrejse.