General

12 nætter/13 dage  ⇒ 2 nætter i Aswan, 3 nætters nilkrydstogt i enten i felucca eller nilbåd, 2 nætter i Luxor, 3 nætters ørkensafari og 2 nætter i Cairo

Hvis I vil helt tæt på naturen i Egypten, så skal I tage med på denne rejse med ørkensafari. I kan vælge om I vil sejle på Nilen på en 5 stjernet nilbåd eller i en traditionel felucca indrettet til overnatninger. Og en spændende ørkensafari hvor stjerner står tydeligere end nogensinde før.

Aswan

Først har I en dag i hyggelige Aswan, hvor der er en halv dags udflugt til Plilae templet, den nye Aswan dæmning og den ufuldendte obelisk. Resten af dagen kan bruges ved hotellets pool eller til at gå en tur i den farverige bazar. Læs mere om oplevelser i Aswan HER.

Feluccakrydstogt på Nilen

Her kommer I til at opleve Nilen på helt klods hold. Feluccaen krydser på Nilen på sit store smukke hvide sejl, uden motor og kun ved hjælp af naturens kræfter. I glemmer alt om tid og sted og man kan ikke andet end blive forført til en svunden epoke med faraoer og alle gudernes historier.

Hos Younes Rejser har vi fået specialbygget vores helt egen felucca, Orient Dream, så I får meget mere ud af jeres tur og kan nyde opholdet på båden i luksus. På vores felucca er der nemlig både toilet, håndvask og bruser. Der er komfur og is-boks om bord. Og vi har en generator med.

Og vi har bygget et feluccaen med lækkert soldæk med plads til at sove – også hvis I gerne vil hvile jer under myggenet. På soldækket kan I nyde jeres afternoon tea, mens I ser en fantastisk solnedgang og I kan spise middag i skæret af de levende lys.

For at komforten skal være helt i top. Derfor har vi sørget for masser af linned, puder, tæpper og lækre, bløde håndklæder – alt i egyptisk bomuld selvfølgelig.

Oriental Dream sejler til Edfu eller til slusen i Esna (her kan feluccaen ikke passere). Hvor langt I sejler kommer an på vinden og dermed hvor lang tid det tager at til sejle ruten.

Nilkrydstogt på en alm. nilbåd

I kan også vælge et almindelig nilkrydstogt på en 5 stjernet nilbåd der sejler mellem Aswan og Luxor .  I indkvarteres i 2 personers kahytter der har en stor vindue, så I kan følge med i livet langs Nilen. Det meste af tiden vil I dog nok bruge på soldækket, hvor I kan køle jer af i poolen, slappe af på en solstol eller nyde udsigten i en af de behagelige stole i skygge.

Nilkrydstogtet er med helpension og måltiderne serveres i nilbådens restauranten på tidspunkter planlagt ud fra udflugtsprogrammet. Der vil også være afternoon tea på dækket. Her kan I nyde en kop kaffe eller te og et stykke friskbagt kage.

Undervejs besøger i Kom Ombo templet. Edfu templet har vi af etiske og sikkerhedsmæssige årsager valgt ikke at besøge. Den eneste transport mulighed til Edfu templet er hestevogne og hestene bliver desværre behandlet meget dårligt og vognene er af meget dårlig kvalitet. Som ansvarlig rejsearrangør kan vi ikke støtte denne dyremishandling og vi vurdere sikkerheden ikke er god nok til at transportere vores gæster til templet.

Nilkrydstogtet slutter i Luxor, hvor der er udflugt til Kongernes dal, Memnon kolosserne og dronning Hatchepsuts dødetempel på vestbredden.

Læs mere on nilkrydstogt HER.

Luxor

I dette program har I 2 overnatninger i Luxor, der er et sandt skattekammer af fortidsminder. Det bliver ikke svært at få tiden til at gå. Vi kan varmt anbefale at opleve det smukke lyd-og lysshow i Karnak templet. Eller I kan tage på en fantastisk ballontur over vestbredden tidligt om morgen. Det er en helt særlig oplevelse at opleve det smukke morgenlys over landskabet fuldt af historiske seværdigheder.

Ørkensafari

Rejsen fortsætter gennem oaserne i ørkenen med de fodige palmelunde og helt fantastisk smukke formationer af klipper og krystaller. Sandbankerne ligger som bølger med deres rødlige skær der skifter farve  takt med solens rejse over himlen. Og når mørket har lagt sig efter en farvestrålende solnedgang, synes stjernerne så mange og så tætte. Man næsten kan række ud og plukke af dem. En ørkensafari er fuld af oplevelser ud over det sædvanlige og I ser en helt anden side af Egypten i oaserne. I besøger El Kharga og Dahkla oaserne og de smukke templer. Se mere om programmet for ørkensafari under fanen “Dagsprogram” i venstre side.

Cairo

Jeres ørkensafari afsluttes i Cairo, hvor I har 2 nætter på et 5 stjernet. Der vil være udflugt til pyramiderne med sphinxen, det egyptiske musem og den farverig bazar, Khan el Khalili.

Flesibilitet

Vi arrangere individuelle rejser og kan let tilpasse programmet til jeres ønsker. I er meget velkomne til at skrive eller ringe, så vi kan have en dialog om hvordan programmet til tilpasses jeres ønsker.

Er i interesseret i en et nilkrydstogt uden ørkensafari kan vi anbefale programmet “Rundrejse i Egypten – Program 1

Vi bruger normalt Egypt Air som flyselskab til denne rejse. De flyver direkte til Kairo fra København. Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre.

Dagsprogram

12 nætter/13 dage  ⇒ 2 nætter i Aswan, 3 nætters nilkrydstogt i enten i felucca eller nilbåd, 2 nætter i Luxor, 3 nætters ørkensafari og 2 nætter i Cairo

1. dag

Vi flyver fra Kbh. og ankommer til Kairo ca. kl. 20.10. Vores repræsentant møder jer i Cairo lufthavn og assisterer jer til indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en af vores repræsentanter som hjælper jer videre til hotellet og hjælper med at tjekke ind.

2. dag

Vi tilbringer dagen i Aswan. Der er halvdagstur til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet.

3.-5.dag

Vi tjekker ind på Nilkrydsskibet omkring frokosttid. Om formiddagen er der mulighed for at besøge Ramses II's Tempel i Abu Simbel.

Vi tilbringer de følgende dage på Nilkrydsskibet, hvor vi undervejs gør holdt i Kom Ombo. Vi besøger det berømte tempel i Kom Ombo, et dobbelttemplet, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek.

Vi fortsætter mod Edfu hvor vi overnatter.

For felucca-krydstogtet:
Feluccaen fortsætter så langt det er muligt i forhold til vind og vejr og overnatter der. Vi besøger også på denne tur Kom Ombo templet, på vejen til Luxor.

6. dag

Skibet ankommer til Luxor, og vi tjekker ud om morgenen. Derefter er det tid til en tur til vestbredden med Kongernes Dal, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne. Efter turen tjekker vi ind på hotellet i Luxor. Om aftenen er der mulighed for at se lyd og lys show i Karnak templet eller bare at udforske på byen.

For felucca-krydstogtet:
Når krydstogtet ender bliver vi hentet i og kørt resten af vejen til Luxor i minibus. Derefter er det tid til en tur til vestbredden med Kongernes Dal, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne. Efter turen tjekker vi ind på hotellet i Luxor. Om aftenen er der mulighed for at se lyd og lys show i Karnak templet eller bare at udforske på byen.

7. dag

Om formiddagen går turen til seværdighederne Karnak templet og Luxor templet. Der er mulighed for at tilbringe resten af dagen på egen hånd eller at besøge Luxor museet.

8. dag

Efter tjek ud fra hotellet kører vi til den første oase, El Kharga, som ligger ca. 320 kilometer fra Luxor. Oasen ligger som en smuk grøn ø midt i det gyldne sandlandskab. Her besøger vi blandt andet de gamle koptiske grave, Bagawat, som kan dateres tilbage til den tidlige kristne periode. På nogle af væggene kan vi se meget interessante farvelagte malerier af religiøse scenerier som Exodus, Adam og Eva, forskellige profeter, Engle, Jomfru Maria og Jesus.

Vi besøger også Hebes templet, som er opført til tilbedelse af triaden af Thebern Amon, Mut og Khonso. Vi spiser frokost under vejs.
Vi tjekker ind på hotel i El Kharga efter besøgene. Derefter er der mulighed for at se byen i oasen, spise på en lokal restaurant og nyde stemningen på en café.

9. dag

Efter morgenmaden kører vi fra El Kharga videre til Dahkla oasen, som ligger ca. 200 kilometer længere nordvest inde i Sahara. 
Dakhla ligger omgivet af lyserøde klipper. Oasen er opdyrket og betragtes som en af de smukkeste i Egypten. Marker og haver er primært opdyrket med morbær træer, dadelpalmer, figner og citrus træer. Vi besøger nogle af de mange seværdigheder i Dahkla, blandt andet de smukke varme kilder, hvori vi kan bade samt en islamisk oldtidslandsby. Her finder vi smukke gamle huse med smalle korridorer og rum med gamle religiøse inskriptioner over døråbningerne, en gammel mel-mølle og en oliven presse.
 Her kan vi virkelig gå rundt og tænke os tilbage til, hvordan 
livet har været for egypterne i en svunden tid.

Undervejs på turen spiser vi frokost.

Vi overnatter på El Dohous Vilage, hvor der vil være beduin middag om aftenen og hygge omkring bålet. Her får vi mulighed for at ryge vandpibe (shisha) og drikke sød te. Om aftenen kan vi også prøve at bade i de varme kilder og nyde den storslåede stjernehimmel.

10. dag

Dagen efter oplever vi på tæt hold, hvordan det er at leve som beduin, for vi rider på kamel i ørkenen i et par timer. Herefter tjekker vi ud fra hotellet og turen går videre gennem det gyldne ørkensand til Den hvide Ørken.

Området mellem El-Farafa og Bahariyya oaserne ligger ca. 350 kilometer fra Dahkla. På vej til Den hvide Ørken besøger vi El Mezawakka gravene. Her spiser vi frokost.

Herefter går turen videre ind i Den hvide Ørken og områderne "champignon området" og "telt området", som har fået deres navne efter deres form. Om aftenen slår vi igen lejr overnatter.

11. dag

Om morgenen kan du nyde en storslået solopgang, og efter morgenmaden kører vi i 4-hjulstrukken bil ind i ørkenens sand i ca. 2 timer. Det er et imponerende syn med sand i formationer
som havet. Vi kører nærmest som på bølger. 
Turen ender ved Krystalbjerget, som står med alle sine blinkende krystaller midt i ørkenen.
Vi kører videre til El Bahariyya, hvor vi spiser frokost, inden vi begiver os direkte til Kairo – ca. 350 kilometer – hvor vi tjekker ind på hotellet.

12. dag

Efter morgenmaden er der tur til Pyramiderne og sfinksen i Giza. Vi spiser frokost og derefter besøger vi Det egyptiske Museum og den farvestrålende basar Khan el-Khalili.

13. dag

Om morgenen tjekker vi ud og kører direkte til lufthavnen i Cairo, hvorfra vi flyver tilbage til København.

Pris og tillæg

12 nætter/13 dage  ⇒ 2 nætter i Aswan, 3 nætters nilkrydstogt i enten i felucca eller nilbåd, 2 nætter i Luxor, 3 nætters ørkensafari og 2 nætter i Cairo

Pris pr. person ved 4* hoteller og felucca-sejlbåd

Afrejsedato

 

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelses-

tillæg

Sommer

01.05.-30.09.

kr. 11.495,- kr. 8.450,- kr. 1700,-
Vinter

01.10.-30.04.

kr. 11.995,- kr. 8.990,- kr. 1900,-

Pris pr. person ved 4* hoteller og motordrevet krydstogtskib

Afrejsedato

 

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelse

tillæg

Sommer

01.05.-30.09.

kr. 12.495,- kr. 8.450,- kr. 1.900,-
Vinter

01.10.-30.04.

kr. 12.995,- kr. 8.950,- kr. 2.100,-

Pris pr. person ved 5* hoteller og felucca-sejlbåd

Afrejsedato

 

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelse-

tillæg

Sommer

01.05.-30.09

kr. 12.495,- kr. 8.650,- kr. 1.900,-
Sommer

01.05.-30.09

kr. 12.995,- kr. 8.950,- kr. 2.200,-

Pris pr. person ved 5* hoteller og motordrevet krydstogtskib

Afrejsedato

 

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelse-

tillæg

Sommer

01.05.-30.09.

kr. 12.995,- kr. 8.950,- kr. 2.100,-
Sommer

01.05.-30.09.

kr. 13.995,- kr. 9.850,- kr. 2.900,-

Priserne gælder ved min. 2 personer over 12 år, der deler værelser.

Priserne inkluderer:

 • 2 nætter i Aswan 5 stjernet hotel inkl. morgenmad
 • 3 nætter i felucca eller på 5 * krydstogtskib (fuldpension)
 • 2 nætter i Luxor 5 * hotel inkl. morgenmad
 • 3 nætters ørken safari inkl. Den Hvide Ørken (fuldpension)
 • 2 nætter i Cairo 5 * hotel inkl. morgenmad
 • Internationale flybilletter CPH-CAI-CPH
 • Indenrigs flybilletter
 • Visum
 • Alle transfers
 • Udflugter i Cairo, Luxor, Aswan og safari inkl. egyptologisk uddannet guide
 • Hotelophold med morgenmad
 • Ophold på felucca eller krydstogtbåd med fuldpension
 • Drikkepenge på hoteller og for chauffører
 • 4x4 bil i ørkenen
 • Kamel tur

Kort