General

11 dage/10 nætter ⇒ 2 nætter i Cairo, 4 nætters Nilkrydstogt og 4 nætter i Dubai.

Egypten og Dubai

Nu er der mulighed for at kombinere to fantastiske storbyer! Oplev det bedste af Egypten og Dubai. Med dette program får I 2 nætter i spændende Cairo, 4 nætter på nilkrydstogt og 4 nætter i pulserende Dubai.

I Cairo har I mulighed for at opleve nogle af fortidens største bygningsværker; Pyramiderne. Og se de smukke skatte på Det Egyptiske Museum. Dubai kan I se de moderne bygningsværker som Burg Khalifa og shoppe i de gigantiske malls. Altså det bedste fra fortid og nutid på samme ferie.

Cairo

I Cairo er det nærmest et must at besøge de imponerende pyramider på Giza-plateauet. De er ca. 5000 år gamle og er det de fleste forbinder med en rejse til Egypten. Men Cario har osgå meget andet at byde på. På Det Egyptiske Museum finder I skattene fra Tut Ankh Amons grav, men også i ti tusinde vis af andre uvurderlige fund fra faraonernes tid. Museet er beliggende centralt i Cairo på Tahrir-pladsen, der var centrum for den egyptiske revolution og det arabiske forår.

Besøg også den farverige bazar Khan El Khalili hvor I kan gøre fantastiske fund i de smalle gader. I kan også bare sidde på en cafe og suge de mange indtryk til jer.

I Cairo er der mulighed for at tilkøbe vores spændende udflugtspakke så man får det hele med.

Nilkrydstogt

Med denne rundrejse der kombinere Egypten og Dubai, har I 4 nætter nikrydstogt mellem Luxor og Aswan. Og tid til afslapning efter en lidt hektisk tid i Cairo. I indkvarteres i 2 personers kahytter der har en stor vindue, så I kan følge med i livet langs Nilen. Det meste af tiden vil I dog nok bruge på soldækket, hvor I kan køle jer af i poolen, slappe af på en solstol eller nyde udsigten i en af de behagelige stole i skygge.

Nilkrydstogtet er med helpension og måltiderne serveres i nilbådens restauranten på tidspunkter planlagt ud fra udflugtsprogrammet. Der vil også være afternoon tea på dækket, hvor I kan nyde en kop kaffe eller te og et stykke friskbagt kage.

Oplevelser på nilkrydstogt

Dette krydstogt starter i Luxor, hvor det er muligt at deltage på vores udflugt til Kongernes dal, Memnon kolosserne og dronning Hatchepsuts dødetempel på vestbredden.

Undervejs lægger både til i Edfu og Kom Ombo. Vælger I udflugtspakken indgår en udflugt til Kom Ombo templet. Edfu templet har vi af etiske og sikkerhedsmæssige årsager valgt ikke at besøge. Den eneste transport mulighed til Edfu templet er hestevogne og hestene bliver desværre behandlet meget dårligt og vognene er af meget dårlig kvalitet. Som ansvarlig rejsearrangør kan vi ikke støtte denne dyremishandling og vi vurdere sikkerheden ikke er god nok til at transportere vores gæster til templet.

I Aswan er der udflugt til Philae templet, Aswan dæmningerne og den ufuldendte obelisk (del af udflugtsprogrammet).

Det er muligt at tilkøbe en skøn felucca tur, hvis tiden tillader det. Guiderne vil informere nærmere. En felucca tur er en sand lise for sjælen. Langsom sejler I mellem øerne på Nilen ved Aswan i den oldegyptsike sejlbåd. Feluccaen lægger til ved Kitcherner Island, så I kan gå en tur i den smukke botaniske have.

Læs mere on nilkrydstogt HER.

Dubai

Det er perfekt at kombinere Egypten og Dubai, da I så får både historie og kultur i Egypten og det moderne liv med shopping i Dubai. Dubai forbinder mange med luksus og en by i rivende udvikling og her sker virkelig meget. Der bliver investeret mange penge i at gøre Dubai et attraktivt rejsemål, hvilket stort set alt bærer præg af. Selv anlæggelsen af byen er helt enestående og der er den ene arkitektoniske perle efter den anden. Mest kendt er nok Burg Khalifa, men byen er fuld af moderne, luksuøse bygningsværker.

I Dubai finder I nogle af verdens største, mest eksklusive og velassorterede shopping malls. I vil kunne finde alle de internationale mærker og en bred vifte af underholdnings tilbud som indendørs skibane og under water zoo. I f.eks Dubai Mall finder I 1.200 forskellige butikker plus 22 biografer og 120 restauranter og cafeer.

Trænger I til afslapning, er der mulighed for at tage på standen og tage en dukkert i Den Persiske Gulf.

Vi kan tilbyde mange spændende udflugter i Dubai og omegn

Indkvartering

Hotel standarden i Egypten og Dubai er meget forskellig. Vi anbefaler at bo på 5-stjernede hoteller i Egypten, men vi har mange mellemklasse hoteller der er fine og rene også. Vi bruger altid 5-stjernede krydstogt både når man sejler på Nilen, alene udfra et kvalitetsspørgsmål. Så ligegyldigt om I vælger 4-stjernede hoteller i øvrige Egypten, vil krydstogtskibet være 5-stjernet. I Dubai kan et 3- eller 4-stjernet hotel fint anbefales.

Dagsprogram

1. dag

I flyver fra København med ankomst til Cairo lufthavn eftermiddag/aften. Fra Cairo lufthavn kører I til hotellet og tjekker ind.

2. dag

I tilbringer begge dage i Cairo, hvor I besøger Pyramiderne i Giza og det Egyptiske Museum. I spiser frokost på turen.

3. dag

I tjekker ud fra hotellet og kører til Cairo lufthavn og flyver til Luxor og hvor I tjekker ind på krydstogt skibet.

4. dag

Om morgenen er der udflugt til Kongernes Dal og Karnak Templet. Frokosten spiser I på skibet, mens I sejler af sted mod Aswan. Skibet lægger til i Edfu, hvor I overnatter.

5. dag

Efter morgenmaden sejler vIvidere til Kom Ombo, hvor I besøger Kom Ombo Templet. Dette tempel er et dobbelt tempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Efter besøget sejler I videre og når til Aswan sent om aftenen.

6. dag

Om morgenen er der udflugt i Aswan til Den nye Dæmning og Philae Templet. Efter frokost på skibet er der mulighed for en felucca tur på Nilen med besøg på Kitchener Island med den fantastiske botaniske have. Om aftenen er der mulighed for at se lyd- og lysshow i Philae Templet.

7. dag

I tjekker ud fra skibet efter morgenmaden og kører til lufthavnen i Aswan for at flyve til Dubai via Cairo. Fra Dubai lufthavn kører I til hotellet og tjekker ind.

8. dag

I bliver hentet på hotellet efter morgenmaden til en tur rundt i Dubai for at se byens seværdigheder og spiser frokost på en hyggelig restaurant

9. dag

Formiddagen er fri til at slappe af ved poolen eller shoppe. Og om eftermiddagen skal I på ørkensafari. I kører i jeeps ud i ørknen, hvor I også vil spise BBQ middag i et beduintelt.

10. dag

Dagen er til fri disposition og man kan på egen hånd tage på spænende udflugter, shoppe i de store centre eller slappe af på stranden.

11. dag

I tjekker ud fra hotellet efter morgenmaden og kører til lufthavnen i Dubai, hvor I flyver tilbage til København via Cairo.

Pris og tillæg

 Hotel kategori Vinter

1.okt - 30.apr

 Sommer

1.maj - 30.sep

 Børn

Vinter/sommer

 5-stjernet hotel kr.16.995,-  kr.14.950,-  kr. 10.950,-      /9.750,-
 4-stjernet hotel  kr.15.900,-  kr.13.995,-  kr.  9.900,-   /8.950,-

Der kan komme tillæg på op til kr. 1500,- pr. person i skolernes ferier (sommer, efterår, jul/nytår, vinter samt påske).

Priserne inkluderer:

Flybilletter: København-Cairo-Luxor-Aswan-Cairo-Dubai-Cairo-København
Visum til Egypten
Alle transfers
Udflugter som nævnt i programmet med privat engelsktalende guide
Hotel ophold med morgenmad
Nilkrydstogt med helpension (morgenmad, frokost, middag, eftermiddags kaffe/te under sejlads)

Hoteller

Vi anbefaler at bo på 5-stjernede hoteller (især i Eypten), men har mange mellemklasse hoteller der er fine og rene også. Vi bruger altid 5-stjernede krydstogt både når man sejler på Nilen, alene udfra et kvalitetsspørgsmål. Så ligegyldigt om man vælger 4-stjernede hoteller i øvrige Egypten, vil krydstogtskibet være 5-stjernet. I Dubai kan et 3- eller 4-stjernet hotel fint anbefales.

4-stjernede hoteller

I Cairo:

4* Cairo Pyramids Hotel
Dette hotel ligger i Giza-området og har en fantastisk udsigt over pyramiderne. Det ligger smukt placeret i en anlagt have, og I kan glæde jer til en udendørs pool, motionsrum, sauna og massagefaciliteter.
Alle værelserne er udstyret med aircondition, TV, badeværelse med hårtørrer og toiletartikler.
Dette er et perfekt valg for dig, der er interesseret i mindesmærker, museer og historie.

eller4* Mercure Cairo Le Sphinx

4*Pyramids Park Resort Cairo

5-stjernede hoteller

I Cairo: Le Passage Cairo Hotel & Casino

5* Cairo Pyramids Steinenberger
Cairo Pyramids Steinenberger ligger i Giza, tæt på pyramiderne og ved siden af Cairo Pyramids Hotel.

Hotellet har anlagt have med en fantastisk udsigt til pyramiderne. Også hotellets udendørs pool område har udsigt dertil og på hotellet findes endvidere motionsrum, sauna og massagefaciliteter.

De rummelige værelser på Cairo Pyramids Steinenberger er udsmykket med egyptiske motiver. Alle værelserne har aircondition, satellit-tv, toiletartikler og hårtørrer.

5* Le Meridian Pyramids Hotel & Spa
Le Meridien Pyramids Hotel & Spa ligger i Giza og har fantastisk udsigt over de majestætiske pyramider. Der er stor udendørs pool med bar-ø og gratis wi-fi overalt på stedet.

Værelserne har fladskærms-tv og skrivebord. Nogle har også balkon med lyse træmøbler, nogle med udsigt til pyramiderne (mod tillæg).

Nilkrydstogt

4+ MS Radamis Nile Cruise
4+Ms Tamr Henna 
4+MS Quest Nile Cruise 

4+ Ms Iberotel Crown Empress

5*M/s kahila

5* M/s Jamila

5*M/s Farida

5*M/s Steigenberger Legacy Nile

Dubai :

4*Cassells Al Barsha

4* Marina Byblos Hotel

5* Asiana Hotel

5* Crowne Plaza