General

9 nætter/10 dage ⇒ 2 nætter i Kairo med morgenmad og 7 nætters nilkrydstogt inkl. helpension

 

På denne klassiske rejse til Kairo og 7 nætter på Nilen i Egypten, bor I 2 nættter på hotel i Kairo og 7 nætter på nikrydstogtet som sejler retur mellem Aswan og Luxor. Turen kan også foretages i omvendt rækkefølge hvor indholdet er det samme.

I Kairo bor I på hotel der ligger i Giza området hvor også pyramiderne og det nye museum ligger. I kan vælge at have værelse med udsigt til de imponerende pyramider. Det er en fantastisk oplevelse at trække gardinerne fra og se disse kæmpe bygningsværker som det første.

Eller I kan vælge at bo med udsigt til det nye spektakulære museum, en moderne arkitektonisk bygning indeholdende oldtidens fantastiske skatte.

Opholdet i Kairo er inkl. morgenmad i hotellets restaurant. De øvrige måltider kan nydes på hotellet eller hvis I er på udflugt, på en af byens restauranter. Vi hjælper gerne med anbefalinger.

På krydstogtskibet indkvarteres I i 2 personers kahytter der har et stort vindue, så I kan følge med i livet langs Nilen. Det meste af tiden vil I dog nok bruge på soldækket, hvor I kan køle jer af i poolen, slappe af på en solstol eller nyde udsigten i en af de behagelige stole i skygge.

Nilkrydstogtet er med helpension og måltiderne serveres i nilbådens restauranten på tidspunkter planlagt ud fra udflugtsprogrammet. Der vil også være afternoon tea på dækket. I kan nyde en kop kaffe eller te og et stykke friskbagt kage.

Udflugter

Kairo

I Kairo kommer vi selvfølgelig ikke udenom de fantastiske pyramider, disse mastodonter omgivet af så meget mystik og historie. Faraoernes gravkammer – eller hvad? Ja, hvad blev de egentlig bygget til og brugt til…? De mystiske gåder og beretninger får du måske svar på.

Og så er der selvfølgelig også mulighed for at besøge det nyopførte museum “The Grand Museum”, som ligger ved siden af pyramiderne, samt det nye museum med de faraoniske mumier på “The museum of Civilisation”. Heldagsture inkluderer frokost.

De beskrevede ture indgår i udflugtspakken som kan tilkøbes.

Fra nilkrydstoget

Nilkrydstogtet starter i Aswan hvor er der udflugt til Philae templet, Aswan dæmningerne og den ufuldendte obelisk (del af udflugtsprogrammet). Undervejs lægger både til i Edfu og Kom Ombo.

Vælger I udflugtspakken indgår en udflugt til Kom Ombo templet. Edfu templet har vi af etiske og sikkerhedsmæssige årsager valgt ikke at besøge. Den eneste transport mulighed til Edfu templet er hestevogne. Hestene bliver desværre behandlet meget dårligt og vognene er af meget dårlig kvalitet. Som ansvarlig rejsearrangør kan vi ikke støtte denne dyremishandling og vi vurdere sikkerheden ikke er god nok til at transportere vores gæster til templet.

I Luxor, hvor det er muligt at deltage på vores udflugt til Kongernes dal, Memnon kolosserne og dronning Hatchepsuts dødetempel på vestbredden (inkluderet i udflugtspakken). Og besøge et af verdens største tempel komplekser, Karnak templet. Et besøg i Luxor templet er også inkluderet i udflugtspakken der kan tilkøbes.

Nilbåden sejler fra Luxor tilbage mod Aswan, hvor der lægges til i Edfu og Kom Ombo. I kan vælge at gå i land i Kom Ombo og drikke en frisk juice på en af de hyggelige cafér i finder for foden af det smukke tempel.

Det er dejligt at have tid ombord, hvor der bare skal slappes af. På dette 7 nætters nilkrydstogt har i god tild til både oplevelser i særklasse og afslapning. Det smukke scenarie kan nydes fra soldækket. Man bliver aldrig træt af  den evigt skiftende natur og dagliglivet der leves på Nilens breder.

Fleksibilitet

Dette program har afrejse fredag eller søndag (start fra Aswan) samt mandag eller onsdag (start fra Luxor). Og 7 nætters nilkrydstogt kan let kombineres med ophold i Cairo eller forlænges med badeferie ved Rødehavet. Skriv eller ring for en snak om mulighederne.

Hvis I er interesseret i at kombinere et nilkrydstogt med Cairo og Luxor, kan vi anbefale vores program “Rundrejse i Egypten – Program 3

 

Dagsprogram

9 nætter/10 dage ⇒ 2 nætter i Kairo med morgenmad og 7 nætters nilkrydstogt inkl. helpension

2 nætter i Kairo og 7 nætters nilkrydstogt

1. dag
I flyver fra Kbh. til Cairo med ankomst ca. kl. 20.10. En repræsentant fra Younes Rejser møder jer i Cairo lufthavn, udleverer visum og assisterer jer videre til hotellet, hvor I tjekker ind og overnatter. Hotellet ligger ca. en times kørsel fra lufthavnen, afhængig af trafik.

2. dag
Efter morgenmaden er der mulighed for udflugt i Kairo (inkluderet i udflugtspakken), hvor I bliver hentet af guiden, og tager på tur til de storslåede pyramider og Sfinksen i Giza.

Her bruger I et par timer, og kører herefter til det nye “Civilisation Museum”, hvor de faraoniske mumier kan ses.

I spiser frokost på en lokal restaurant undervejs, når det passer. Til sidst kører bliver I kørt tilbage til hotellet (udflugten er en heldagsudflugt).
Hvis ikke I vil på udflugter kan I nyde dagen på egen hånd, evt. ved hotellets pool.

3. dag
I spiser morgenmad og herefter er der mulighed for udflugt. Tager I på udflugt (inkl. i udflugtspakken) tjekker ud fra hotellet og herefter kører I til det nye museum, “The Great Museum”, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat. Museet er nybygget og ligger ved siden af pyramiderne, som en moderne kontrast til de gamle mystiske bygningsværker.

Efter nogle timer på det store museum bliver I hentet af Younes Rejsers repræsentant og kører til Kairo lufthavn. Herfra tager I indenrigsflyet til Aswan eller Luxor, afhængig af hvorfra jeres sejltur starter. Ved ankomst til Aswan/Luxor lufthavn bliver I mødt af endnu en repræsentant, som hjælper jer videre til krydstogtbåden samt hjælper med at tjekke ind.

 

4. dag
Om morgenen er der mulighed for udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet (en del af udflugtspakken).
Efter frokost sejler skibet mod Kom Ombo, hvor der er mulighed for at besøge Kom Ombo Templet (en del af udflugtspakken). Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Besøget i templet varer ca. 1,5 time og herefter sejler skibet videre mod Edfu. Skibet lægger til i Edfu, hvor I overnatter på skibet.

5. dag
I sejler videre mod slusen i Esna. Det er værd at gå op på soldækket og opleve hvordan slusen fyldes/tappes for vand så skibet kan sejle videre. Men det afhænger af tidspunktet, da der er et køsystem for at passere slusen og det kan ikke altid gøres om dagen.

Når slusen er passeret, kan skibet sejle videre mod Luxor, som I når sen eftermiddag/aften.
Det er muligt at se det fantastiske lyd og lys show i det store tempelkompleks, Karnak (ikke inkl i udflugtspakken).

6. dag
Tidligt næste morgen er der mulighed for besøg til vestbredden, med besøg i Kongernes dal, Hatshepsut's dødetempel og Memnon kolosserne (en del af udflugtspakken).
Det er muligt at starte denne udflugt med en tur i luftballon over Luxor, som starter tidligt om morgenen, så ballonen flyver sammen med de tidlige stråler fra solopgangen (ikke inkl. i udflugtspakken, men kan tilkøbes hjemmefra eller undervejs).

7. dag
Efter morgenmaden på skibet er der mulighed for udflugt til Karnak templet og Luxor templet (en del af udflugtspakken) som ligger på østbredden af Nilen, samme side som Luxor-by.

Efter turen er der frokost på skibet. Skibet sejler fra Luxor omkring frokost-tid, og tager kurs mod Esna, hvor det igen skal gennem slusen. Igen kan man gå op på soldækket og se hvordan vandspejlet hæves og sænkes i slusen. Skibet sejler videre mod Edfu, hvor I overnatter.

8. dag
Efter morgenmaden sejler nilbåden fra Edfu og der sejles der videre 5-6 timer mod Kom Ombo. Kom Ombo templet kan besøges, hvis ikke det blev besøgt på vej til Luxor (kun 1 besøg er en del af udflugtspakken).

Herefter sejler I videre i ca. 3 timer og Aswan nås sent om aftenen, hvor der overnattes.

9. dag
Dagen er til fri disposition. Måske kunne den bruges til en gåtur gennem basaren eller en tur på Det Nubiske Museum, der fortæller historien om Nubien fra oldtiden frem til nutiden og tilblivelsen af dæmningerne og Lake Nasser Søen.
Der er også mulighed for en felucca-tur på Nilen, med besøg i den botaniske have på Kitchener Island.

I kan selvfølgelig også bare blive på båden og nyde poolen på soldækket.

10. dag
Der er tjek ud fra skibet meget tidlig morgen og vi kører til lufthavnen i Aswan. Herfra flyver vi til Cairo og derfra videre hjem til København.

Programbeskrivelsen her er med start fra Aswan. Starter man fra Luxor, ser man helt det samme bare i omvendt rækkefølge.

Pris og tillæg

 2 nætter på hotel i Kairo og 7 nætter på krydstogtskib Pris

pr.person i dbl. værelse. v.

Grupperejse med dansk rejseleder

Pris pr. i

enkelt værelse. v.

Grupperejse med dansk rejseleder

Pris pr.person i dbl. værelse. v.

Individuel rejse

dansk rejseleder ved forespørgsel

Prispr.i

enkelt værelse. v.

Individuel rejse dansk rejseleder ved forespørgsel

4****

Cairo Pyramids inkl. morgenmad

KRYDSTOGT

inkl. helpension

4****Crown Empress Nile cruise inkl. helpension

eller

4****M/S Quest Nile Cruise

kr. 09.950,- kr.11.950,- kr.10.950,- kr.12.450,- 
4**** Cairo Pyramids HOTEL inkl. morgenmad

KRYDSTOGT

inkl. helpension

4+****M/S Radamis Nile Cruise

eller

4+****M/STamr Henna

4+**** M/S Royal Viking

 

kr. 10.450,- kr. 12.450,- kr.11.450,- kr.12.450,-
5*****

Steinenberger Cairo Pyramids HOTEL inkl. morgenmad

eller

5*****

Le Meridien Pyramids Hotel & Spa 

5**** KRYDSTOGT

inkl. helpension
M/s Al Hambra Nile Cruise
eller
M/S AMWAJ NILE CRUISE
elle
Nilkrydstogt-M/s kahila

eller
Nilkrydstogt-M/s Jamila

kr. 11.950,- kr. 14.250,- kr.12.950,- kr.14.950,-
5*****

Steinenberger Cairo Pyramids HOTEL inkl. morgenmad

eller

5*****
Le Meridien Pyramids Hotel & Spa 
5**** KRYDSTOGT

inkl. helpension
M/S Tulip
elller
Mövenpick M/S Royal Lily Nile Cruise 
eller
M/s Steigenberger Legacy Nile Cruise
eller

M/S Sonesta St. George

eller
Nilkrydstogt-M/s Farida

kr. 13.450,- kr. 15.950,- kr.14.450,- kr.16.450,-
5*****

Marriott Mena House HOTELHOTEL inkl. morgenmad

5**** KRYDSTOGT

inkl. helpension
SS Misr Steamer Moevenpick Nile Cruise 

Kontakt os for prisen Kontakt os for prisen Kontakt os for prisen Kontakt os for prisen
5*****

Marriott Mena House HOTELHOTEL inkl. morgenmad

5**** KRYDSTOGT

inkl. helpension
SS Sudan Nile cruise

Kontakt os for prisen Kontakt os for prisen Kontakt os for prisen Kontakt os for prisen

9 nætter/10 dage ⇒ 2 nætter i Kairo med morgenmad og 7 nætters nilkrydstogt inkl. helpension

Priserne inkluderer:

 • Små grupper af maksimum 20 personer
  ingen minimumsgrænse
 • Direkte fly fra København - Kairo t/r inkl. alle skatter og afgifter.
 • 23 kg indcheket bagage og 8 kg håndbagage.
 • Mad og drikkevarer på flyet fra/til København.
 • Indenrigs fly fra Cairo til enten Luxor eller Aswan alt efter program
 • Indenrigs fly fra Luxor eller Aswan til Cairo alt efter program
 • Alle transfers mellem lufthavne og hoteller og til og fra nilkrydstogtskibet
 • 2 nætter på hotel på det valgte hotel med morgenmad
 • 7 nætters nilkrydstogt på det valgte nilkrydstogtskib
 • Helpension ombord på krydstogtskibet (morgenmad, frokost og aftensmad).
 • Lokal engelsktalende egyptisk guide
 • Bagagehåndtering i Egypten
 • Drikkepenge til guider og chauffører
 • Information materiale

udflugtspakke til programmet kr. 1950,- pr. person

 • Dag 2 Pyramiderne og Sfinksen i Giza  (inkl. frokost)
 • Dag 3 Det egyptiske museum (inkl. frokost)
 • Dag 4 Vestbredden af Luxor med Kongernes dal, Hatshepsuts tempel og  Memnon Kollosserne
 • Dag 5 Kom Ombo Templet
 • Dag 6 Formiddag: den ufuldendte obelisk, Philae templet og Aswan dæmningen. Eftermiddag: felucca sejlads på Nilen

Programbeskrivelsen her er med start fra Aswan. Starter man fra Luxor, ser man helt det samme bare i omvendt rækkefølge.

Kort