General

13 dage/12 nætter ⇒ 3 nætter i Aswan, 1 nat i Abu Simbel, 3 nætters krydstogt, 2 nætter i Luxor, 3 nætter i Cairo

Afrejse mandag.

Klassisk rundrejse med Abu Simbel

På denne rejse gennem Egypten, kommer I helt fra nord til den sydligste del. Og I skal opleve landets absolutte højdepunkter. I besøger de spektakulære pyramider og den sagnomspundne sfinks i Kairo, de fantastiske templer i Abu Simbel, old-egyptiske templer og grave langs Nilens breder og meget mere. Rejsen er spækket med historiske og kulturelle seværdigheder, men der er selvfølgelig også plads til afslapning og tid til at nyde den altid skinnende sol over faraoernes land.

Kairo

På denne rundrejse med Abu Simbel starter I med 3 nætter i Kairo, så der er god tid til opleve denne hektiske storby og de største seværdigheder. Pyramiderne i Giza vil være et must for de fleste. De formår at imponere de fleste med deres størrelse alene. Men at stå for foden af kolosserne og fundere over hvordan de mon er bygget og hvordan liv var den gang, giver oplevelsen en ekstra dimension.På denne rundrejse er udflugterne inkluderet og I skal også besøge trinpyramiden i Sakara. Den flotte pyramide er det ældste monumentale bygningsværk i verden og blev bygget i ca 2.700 f.v.t. af farao Djoser.

På det egyptiske museum er der tusindevis af arkæologiske fund fra det gamle Egypten, særligt kan skattene fra den unge farao, Tut Ankh Amons grav, fremhæves. Den smukke guldmaske er flot udstillet og er en central del af det store museum. Har du mod på det kan du også opleve den farvestrålende og livlige bazar, Khan el Khalili, med de smalle gader hvor handlende faldbyder varer fra små butikker. Her er masser af stemning og altid et vældigt leben.

Aswan

Efter et par dage i den hektiske storby, er der en helt anden og meget rolig stemning i Aswan. Her får I tid til at slappe af ved poolen med en god bog eller I kan gå en tur i den hyggelige bazar. I Aswan har vi inkluderet en feluccasejltur, hvor I sejler en tur i den oldegyptiske sejlbåd på Nilen ud for Aswan. Det er en sand lise for sjælene at stille glide rundt mellem de små øer og nyde naturen og fuglelivet. Feluccaen lægger til ved Kitcheners Island, hvor I kan gå en tur i den smukke botaniske have. Her er der altid noget i flor.

Philae templet ligger smukt på en ø mellem den gamle og den nye dæmning. Det er meget velbevaret og er viet til frugtbarhedsgudinden Isis. Det skal I selvfølgelig også besøge og på samme udflugt, kører i til den nye Aswan dæmningen, der skabte Nasser-søen, som I vil se mere til når i skal videre på denne rundrejse med Abu Simbel. I besøger og den ufuldendte obelisk. Den ligger stadig i granitbruddet og er et glimrende eksempel på hvordan hvor de gamle egyptere brød granitten. Læs mere om oplevelser i Aswan HER.

Abu Simbel

Efter nogle dejlige dage i Aswan, fortsætter denne rundrejse med Abu Simbel. I kører længere sydpå og har en overnatning på et hotel tæt ved templerne. Abu Simbel er et helt enestående klippetempel – ja faktisk to templer. Ramses IIs tempel har han viet til sig selv og ved siden af ligger endnu ét, der er viet til hans yndlingshustru, Nefertari. Begge templer er hugget direkte ind i klipperne og de er helt utroligt smukke! Reliefferne står tydeligt og der er mange velbevarede detaljer. Da den nye Aswan dæmning blev bygget, ville templerne være blevet oversvømmet. Derfor gik UNESCO ind i arbejdet med at redde templerne. Templerne og klipperne de ligger i, blev skåret i stykker, der kunne transporteres til det sted de nu ligger. Her blev de samlet igen og hvis I kigger godt efter kan I godt se snitfladerne. Abu Simbel er efter vores mening de smukkeste og mest interessante templer i hele Egypten og med denne runderejse med Abu Simbel, har I tid til at fordybe jer og få alle detaljerne med.

Nilkrydstogt

Med dette program har I 3 nætters nikrydstogt mellem Aswan og Luxor.  I indkvarteres i 2 personers kahytter med store panoramavinduer, så I kan følge med i livet langs Nilen. Det meste af tiden vil I dog nok bruge på soldækket, hvor I kan køle jer af i poolen, slappe af på en solstol eller nyde udsigten i en af de behagelige stole i skygge.

Nilkrydstogtet er med helpension og måltiderne serveres i nilbådens restauranten på tidspunkter planlagt ud fra udflugtsprogrammet. Der vil også være afternoon tea på dækket, hvor I kan nyde en kop kaffe eller te og et stykke friskbagt kage.

Nilkrydstogtet starter i Aswan og undervejs lægger nilbåden til i Edfu og Kom Ombo. Der er ikke så langt mellem Aswan og Luxor (ca. 240 km) og derfor er selve sejltiden begrænset.

En udflugt til Kom Ombo templet indgår i programmet. Kom Ombo templet er et lille græsk-romersk tempel viet til to guder og derfor et dobbelttempel. Der er ikke mange dobbelttempler i Egypten og dette er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek.

Edfu templet har vi af etiske og sikkerhedsmæssige årsager valgt ikke at besøge. Den eneste transportmulighed til Edfu templet er hestevogne og hestene bliver desværre behandlet meget dårligt og vognene er af meget dårlig kvalitet. Som ansvarlig rejsearrangør kan vi ikke støtte denne dyremishandling og vi vurderer sikkerheden ikke er god nok til at transportere vores gæster til templet.

Læs mere on nilkrydstogt HER.

Luxor

I dette program har I 3 overnatninger i Luxor, der er et sandt skattekammer af fortidsminder. Den ene af dagene skal I på udflugt til Kongernes dal, Memnon kolosserne og dronning Hatchepsuts dødetempel på Luxors vestbred. Den anden dag skal I på udflugt til Luxor og Karnak templerne på Luxors østbred (by-siden).

Det bliver ikke svært at få tiden til at gå i Luxor og vi kan varmt anbefale at opleve det smukke lyd-og lysshow i Karnak templet. Eller er I morgenfriske kan I tage på en fantastisk ballontur over vestbredden tidligt om morgen. Det er en helt særlig oplevelse at opleve det smukke morgenlys over landskabet fuldt af historiske seværdigheder.

Fleksibilitet

I kan købe denne rundrejse med Abu Simbel som den er. Men den kan også tilpasses jeres ønsker. Måske er der dele af Egypten I ønsker at tilbringe mere eller mindre tid i. Vi har mange års erfaring i Egypten og har stærke relationer, så stort set alt kan lade sig gøre. Skriv en mail eller ring, hvis I har særlige ønsker.

Vi bruger normalt Egypt Air som flyselskab til denne rejse. De flyver direkte til Kairo fra København. Ønsker I at starte rejsen fra en anden lufthavn, kan det i de fleste tilfælde også lade sig gøre.

Dagsprogram

13 dage/12 nætter ⇒ 3 nætter i Aswan, 1 nat i Abu Simbel, 3 nætters krydstogt, 2 nætter i Luxor, 3 nætter i Cairo

1. dag
I flyver fra Kbh. og ankommer til Kairo ca. kl. 20.10. Vores repræsentant møder jer i Cairo lufthavn og assisterer jer til indenrigsflyet til Aswan. Ved ankomst til Aswan lufthavn bliver I mødt af en af vores repræsentanter som hjælper jer videre til krydstogtbåden og hjælper med at tjekke ind.

2. dag
Om eftermiddagen er der felucca tur på Nilen med besøg på Kitchener Island med den botaniske have.

3. dag
Om morgenen er der udflugt i Aswan til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet. Turen varer til omkring frokost. Eftermiddagen er til fri disposition. Den istandsatte basar er et besøg værd med dens brede gade.
Om aftenen er der mulighed for at se lyd- og lysshow i Philae Templet (ikke inkluderet).

4. dag
I tjekker ud fra hotellet og kører derefter til Abu Simbel. Turen tager ca. 3 timer. Ved ankomst tjekker I ind på hotellet. Efter solnedgang er der et helt fantastisk lyd- og lysshow i Ramses d. II templerne.

5. dag
De morgenfriske kan opleve Ramses d. II templerne i lyset fra solopgangen. Templet vender mod sydøst, og der er en meget speciel stemning, når solens stråler rammer de 18 meter høje statuer af Ramses d. II. Men naturligvis kan du også vente med at besøge templerne, til morgenmaden er indtaget. Efter besøgene i templerne går turen tilbage til Aswan, og ved ankomst kører I direkte til krydstogtskibet og tjekker ind.

6. dag
Skibet sejler mod Kom Ombo hvor I besøger Kom Ombo Templet. Dette tempel er et dobbelttempel, som er viet til falkeguden Horus og krokodilleguden Sobek. Herefter sejler I videre mod Edfu. Skibet lægger til i Edfu, hvor vi overnatter.

7. dag
Næste morgen sejler I videre mod slusen i Esna. Når den er passeret, kan I fra soldækket opleve, hvordan slusen drænes for vand, så skibet kan sejle videre. I når Luxor sent om aftenen.

8. dag
Efter I har tjekket ud om morgenen, er der udflugt til vestbredden af Luxor med besøg til Kongernes Dal, Hatshepsut Templet og Memnon Kolosserne. Efter turen tjekker I ind på hotellet.

9. dag
Efter morgenmaden besøger I Karnak Templet og Luxor Templet.

10. Dag
Dagen er til fri disposition.
Hotellets pool kan nydes men det er selvfølgelig også muligt at gå på opdagelse i Luxor by, se Dronningernes dal eller noget helt tredje.
I tjekker ud fra hotellet og flyver til Cairo. Her bliver I mødt af vores repræsentant,  som kører med til hotellet og tjekker ind.
11. Dag
Efter morgenmaden bliver I hentet af jeres guide og I kører på udflugt til det Egyptiske Museum, hvor der blandt meget andet findes Tut Ank Amons gravskat. I spiser frokost (inkl.) og kører herefter til den farvestrålende basar Khan el-Khalili, hvor der er rig mulighed for at finde alverdens ting.
12. dag

Efter morgenmaden bliver I hentet af jeres guide og I kører på tur til de storslående pyramider og Sfinksen i Giza, den oldhistoriske by Memphis og trinpyramiden Sakkara. Undervejs spiser I frokost (inkl.).

 

13. dag
I tjekker ud fra hotellet efter morgenmaden og kører til lufthavnen. Herfra flyver I hjem til København.

Pris og tillæg

13 dage/12 nætter ⇒ 3 nætter i Aswan, 1 nat i Abu Simbel, 3 nætters nilkrydstogt, 2 nætter i Luxor, 3 nætter i Cairo

Afrejse: mandag hele året

Pris pr. person ved 4* hoteller og 4+* krydstogt

Afrejsedato

 

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelse

tillæg

Sommer

1.maj-30.sep.

kr. 12.950,- kr. 8.900,- kr. 2.700,-
Vinter

1.okt.-30.apr.

 

kr. 13.995,- kr. 8.900,- kr. 2.900,-

 

Pris pr. person ved 5* hoteller

Afrejsedato

 

Pr. person i dbl.vær. Børn Enkeltværelse

tillæg

Sommer

1.maj-30.sep

kr. 13.650,- kr. 8.900,- kr. 2.900,-
Vinter

1.okt.-30.apr.

 

kr. 14.795,- kr. 9.900,- kr.3.200,-

 

Priserne inkluderer:

 • Direkte fly fra København - Cairo t/r.
 • Mad og drikkevarer på flyet tur/retur fra København.
 • 23 kg indcheket bagage og 8 kg håndbagage.
 • Velkomst og udlevering af visum fra vores repræsentant i Cairo lufthavn
 • Indenrigsfly til Aswan lufthavn
 • 3 nætter i Aswan på hotel med morgenmad
 • Udflugt til Den nye Dæmning, Den ufuldendte Obelisk og Philae Templet samt felucca tur på Nilen med besøg på Kitchener Island med den botaniske have
 • Transfer til hotel i Abu Simbel med assistance fra jeres private guide
 • 1 nat i Abu Simbel på hotel med morgenmad
 • Lyd og Lys show ved templerne og dagsbesøg i templerne
 • Transfer fra Abu Simbel til Aswan med assistance fra jeres private guide til krydstogtbåden
 • 3 nætters Nilkrydstogt på  krydstogtbåd
 • Helpension ombord på krydstogtskibet (morgenmad, frokost og aftensmad).
 • Udflugt til Kom Ombotemplet
 • 2 nætter i Luxor på hotel med morgenmad
 • udflugt til vestbredden af Luxor med besøg til Kongernes Dal, Hatshepsut Templet og Memnon Kolosserne samt Karnak og Luxor templerne
 • Transfer fra hotellet til Lufthavnen i Luxor med assistance fra vores repræsentant
 • Indenrigsfly til Cairo
 • Transfer til hotellet i Kairo med assistance fra vores repræsentant
 • 3 nætter i Cairo på  hotel med morgenmad
 • Udflugt til pyramider og Sfinksen i Giza, den oldhistoriske by Memphis og trinpyramiden Sakkara, det Egyptiske Museum samt basaren Khan el-Khalili, begge dage inkl. frokost
 • Transfer til lufthavnen i Kairo med assistance fra vores repræsentant

 

Hoteller

4-stjernede hoteller

I Aswan:

4* Basma hotel Aswan eller

4* Obelisk - Nile  Aswan eller

Nubian Holiday House

I Abu Simbel

4* Siti First eller lignende

Nilkrydstogtskib

4+* krydstogtskib: MS Radamis

I Luxor

4* Iberotel Luxor eller

4* Eatabe Luxor

I Cairo

4* Cairo Pyramids  eller Pyramids Park Resort

5-stjernede hoteller

I Aswan

I Abu Simbel

Nilkrydstogt

5* MS Esmeralda eller

I Luxor

I Kairo

5* Steigenberger El Tahrir
5* Concorde El Salam

Kort